Sabtu, 28 Januari 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 28 Jan 2012 01:22 PM PST

Apa Yang Tersirat


Normalisasi diplomatik Malaysia-Israel akan terbentuk-bila PR menguasai Putrajaya

Posted: 28 Jan 2012 05:21 AM PST

Anwar sudah membuka jalan normalisasi diplomatik antara Malaysia-Israel, apabila penasihat PKR itu berkata, beliau menyokong sebarang usaha untuk mempertahankan keselamatan negara zionis itu.

Normalisasi diplomatik Malaysia-Israel, mungkin akan terjalin, jika PR menguasai Putrajaya.

Sehingga kini, Malaysia dan Israel belum mengadakan hubungan diplomatik, walaupun kedua-duanya anggota PBB.

Malah, rakyat negara ini, hinggakini belum dibenarkan melawat negara zionis itu, sepertimana tertulis dalam pasport antarabangsa negara.

Israel telah merampas negara Palestin pada tahun 1948 dan menjadikan negara Israel. Ekoran daripada itu, rakyat Palestin hingga kini menjadi pelarian.

Sejak tahun 1948, berjuta rakyat Palestin menjadi mangsa pembunuhan rejim yahudi itu.

Tahun 1967, malah berlaku perang antara Mesir, Syria dan Israel, yang mengakibatkan beberapa kawasan tanah arab berjaya ditakluki negara yahudi itu.

Kini, kawasan Gaza kawasan yang diduduki rakyat Palestin, saban hari mendapat bedilan daripada Israel, malah satu ketika, kawasan itu diblokade, agar supaya bekalan makanan dan ubat-ubatan tidak sampai kepada penduduk kawasan itu.

Masalah Palestin adalah punca negara-negara islam termasuk Malaysia tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan israel, kecuali Mesir dizaman Hosni Mubarak, itupun atas desakan Washington.

Malaysia, sejak sekian lama menyokong perjuangan rakyat Palestin untuk mendapatkan negaranya semula, namun perkara ini akan terkubur, jika Anwar menjadi perdana Menteri Malaysia.

Apa kah Malaysia membuka hubungan diplomatik dengan Israel-apabila Anwar menjadi Perdana Menteri?

Posted: 28 Jan 2012 12:43 AM PST

Kenyataan Anwar kepada Wall Street Journal, bahawa ketua pembangkang itu menyokong semua usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel, adalah petanda, bahawa apabila Anwar menjadi Perdana Menteri, hubungan diplomatik antara negara zionis itu dengan Malaysia akan terjalin.

Malaysia, tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel, walaupun kedua-duanya anggota PBB.

Malaysia sehingga kini adalah penyokong negara Palestine.

Israel secara berkala melakukan serangan ke atas bumi Palestine termasuk pembunuhan di kem Shatila.

Kini, Israel menyerang Gaza dan serangan itu mendapat kutukan daripada berbagai negara kecuali sekutu Israel.. Amerika Syarikat.

Kita menunggu komen Anwar, apakah beliau juga menyokong terhadap serangan di Gaza!!

Video Seks dahsyat Anwar-yang mana pula ni?

Posted: 27 Jan 2012 10:24 PM PST

Kalau yang dirakam pada 12 dan 13 Januari, 2011, dah lama beredar di Youtube, malah blog Papagomo sudah lama siarkan.

Semalam, salah seorang Datuk T-Shuib Lazim mengaku ada menonton video seks Anwar yang terbaru, selepas diberikan oleh seorang lagi Datuk T-Eskay Abdullah (mantan rakan Anwar).

Sebaik sahaja isu video seks terbaru itu disiarkan oleh Utusan, Naib Presiden PKR N-surendran terus menuding kepada BN/Umno. Dakwanya ini lagi lah cara BN/Umno mencemarkan reputasi Anwar. Reputasi???

Setahu AYT, Anwar handal berpidato. Handal memutarbelit. Inilah reputasi Anwar.

Bagi Pakatan, apa sahaja faktor yang melibatkan Anwar, pasti ankara BN/Umno.

Tak kan lah BN/Umno suruh Anwar bantai chinadoll, pelacur!!!

Kalau melihat video itu, bagaimanakah satu video yang tidak statik di mana pelakunya mirip Anwar!!.. berapa orang kah manusia yang menyerupai Anwar? Kalaulah video boleh direkayasa, pasti video Najib melakukan seks akan memenuhi ruang youtube. Namun, teknologi itu belum ada.

Beberapa kerat melayu masuk DAP tak apa..asalkan akar umbi tidak terpengaruh

Posted: 27 Jan 2012 09:08 PM PST

Ramai daripada kalangan kaum melayu/bumiputera yang oportsinis menyertai DAP. Golongan ini, walaupun tidak menyertai mana-mana parti, namun kehidupan mereka tetap menyerlah, kerana sebelumnya telah didodoi oleh perjuangan Umno.

Anak Tan Sri Khir Johari-Zahiril misalnya, daripada kecil didodoi kemewahan kerana perjuangan Umno.

Demikian juga ada segelilintir cerdik pandai, di mana gelaran PhD atau professor mereka diperolehi melalui perjuangan Umno, apabila kehidupan telah mantap, maka timbullah nafsu besar, sehingga menjadi petualang kepada bangsa sendiri.

Mantan-mantan pemimpin Umno, malah pernah menjadi wakil rakyat Umno, kerana perjuangan mereka telah expired, maka untuk menghidupkan peluang kali kedua, maka memlilih menyertai DAP, kerana mereka tahu, kumpulan melayu dalam parti itu hanya sedikit, atas sebab itu, kepimpinan mereka akan diberi peluang.

DAP sejak ditubuhkan walaupun berdasarkan pendaftarannya merupakkan parti berbilang kaum, namun perjuangannya hanya kepada satu kaum-kaum cina. Sejak kewujudannya, perjuangan pendidikan misalnya, parti itu hanya memperjuangkan pendidikan kaum cina.

Hanya kebelakangan ini, terutama pengalaman mereka selepas PRU-12, di mana di Perak Pakatan Rakyat mempunyai kerusi terbanyak berbanding BN, semasa pembentukan kerjaan negeri, maka terpaksa melantik Nizar daripada Pas menjadi MB, walaupun kursi PAS jauh lebih kecil berbanding DAP. Perkara ini berlaku, kerana undang2 tubuh kerajaan Perak, hanya boleh melantik seseorang itu kepada jawatan MB hanya daripada kalangan penganut islam.

Kini, DAP mempergunakan kalangan melayu yang bernafsu besar ini, untuk mencapai cita-cita mereka memerintah setiap negeri yang majoriti melayu. Bagi DAP, tak apa MB dari kalangan melayu, tetapi pemain dibelakang layar adalah kumpulan pemimpin DAP bersuku cina dan india. Keadaan ini berlaku di Perak semasa pemerintahan Pakatan, Nizar adalah MB, namun pemain dibelakang adalah Nga dan Ngeh, pemimpin DAP yang bersepupu.

Bagi kalangan melayu/bumiputra, janganlah terpengaruh dengan tipu muslihat DAP ini, hukumlah para petualang ini, jika mereka benar2 dicalonkan semasa sebarang pilihanraya. Percayalah perjuangan mereka bukan untuk bangsa dan agama, akan tetapi untuk mengisi tembolok mereka yang sebenarnya sudah sesak itu.

Haji Hadi membayangkan tidak bertanding lagi

Posted: 27 Jan 2012 06:47 PM PST

Haji Hadi membayangkan tidak bertanding pada PRU-13. Alasan yang diberikan, beliau telah terlalu lama menjadi YANG BERHORMAT.

ADUN RHU dan MARANG Terengganu itu, telah menjadi YB sejak 30 tahun lalu. Disebabkan terlalu lama, maka beliau tidak berhasrat bertanding.

Walaupun demikian katanya, hasratnya terserah kepada parti. Jikapun parti mahukan beliau terus bertanding, beliau akan mempertimbangkan hanya satu kerusi samada DUN atau MP.

Apa kah hasrat Hadi yang tidak mahu bertanding lagi ada kaitan dengan pemecatan Hassan Ali? atau kah satu sindiran kepada Nik Aziz yang terlalu lama menjadi YB. Nik Aziz menjadi YB sejak tahun 1976 lagi, manakala Hadi bermula tahun 1982.

Hasrat Hadi itu, mencercat perancangan Pakatan Rakyat yang beriya-iya memrampas Putrajaya pada PRU-13.

Selain itu, tindakan Hassan Ali untuk menyatukan Kuasa Ketiga (Third Force) untuk memperkecil peluang calon2 Pakatan menang pada PRU-13 merupakan salah satu halangan yang perlu direntasi oleh Pakatan Rakyat.

Nampaknya .. ada sesuatu yang berlaku begitu serius sekali dalam Pas, sehingga Presidennyapun terpaksa meluahkan hasratnya untuk tidak bertanding. Atau kah .. Hadi hanya testing the water?.

Apa kah Umno berhadapan sabotaj daripada ahlinya sendiri?

Posted: 27 Jan 2012 06:11 PM PST

Umno terpaksa menubuhkan Jawatankuasa disiplin bagi membendung sabotaj menjelang PRU-13.

Apa kah penubuhan AJK ini terdapatnya petanda, bahawa ahli-ahli Umno akan mensabotaj partinya sendiri?

Kalau tiada tanda-tanda itu, adalah tidak mungkin AMT menubuhkan AJK tersebut.

Nampaknya UMNO terpaksa berdepan dengan ahlinya sendiri semasa PRU-13.

Kenapa ini boleh berlaku?

Sepatutnya Anwar saman Datuk T

Posted: 27 Jan 2012 05:44 PM PST

Mengapa Anwar hingga kini malu dan enggan saman Datuk T?

Semalam salah seorang Datuk T- Datuk Shuib Lazim mencabar Anwar menafikan video yang ditayang pada mac, 2011 itu bukan beliau. Suhuib juga mencabar Anwar mengatakan bahawa Trio Datuk T adalah salah, kerana mendedahkan video seks Anwar yang dirakam pada Februari, 2011, seperti mana didedahkan.

Kini, Trio Datuk T itu mendedahkan pula, bahawa mereka mempunyai video seks Anwar yang lebih dahsyat, dan video itu dirakam pada 12 dan 13 Januari, 2011 di Thailand.

Pihak pembangkang pula memberi reaksi berhubung kenyataan Suhib itu, kononnya Umno terlibat. Semalam, ada wartawan yang bertanya kepada Perdana Menteri, apakah beliau tahu tentang video yang dimaksudkan oleh Datuk T.

Video seks yang akan didedahkan oleh Datut T, tiada kaitan dengan Umno, video seks yang dirakam tersebut hanya melibatkan Eskay Abdullah dan Anwar. Samalah dengan kes sodomi II, tiada sesiapapun yang terlibat, hanya Anwar dan Saiful.

Jika benarlah ada video yang lebih dahsyat sepertimana dimaksudkan oleh Suhib itu, maka terpulang kepada Anwar untuk menyaman trio itu, untuk menafikan bahawa pelaku dalam video bukan beliau.

Anwar mempunyai pakar-pakar forensik, yang boleh membantu beliau menafikan bahawa pelaku atau rakaman video tersebut bukan beliau atau palsu.

tun faisal dot com

Posted: 28 Jan 2012 01:09 PM PST

tun faisal dot com


[Video] Fathul Bari Perlantikan Orang yang bukan sebagai ahli Exco Agama Portf...

Posted: 28 Jan 2012 08:18 AM PSTSHAH ALAM, 27 JAN : Pimpinan Pas Selangor hari ini mempertahankan keputusan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim melantik dirinya sebagai Exco Hal Ehwal Agama setelah Menteri Besar itu dikecam pelbagai pihak termasuk Perkasa kerana tidak memulangkan kerusi itu kepada Pas.

Timbalan Pesuruhjaya Pas Negeri, Khalid Samad menolak dakwaan Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali bahawa tindakan Khalid mengambil alih portfolio penting itu akan menyemarakkan rumah maksiat di Selangor.

Beliau berkata, Khalid tidak akan mengkhianati Islam dan menegaskan pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu bukannya jahil 100 peratus mengenai agama. 

Ahli Parlimen Shah Alam itu turut membayangkan bahawa orang yang memegang portfolio itu tidak perlu mempunyai latar belakang agama yang mendalam. 

"Exco agama ni pun ada kawalan daripada sultan, MAIS, Jabatan Agama Islam, Pejabat mufti dan sebagainya. Exco Agama bukan buat fatwa ataupun mengeluarkan undang-undang Islam dan sebagainya," kata Khalid pada sidang medianya.

"Hendak kata Menteri Besar ini jahil 100 peratus terhadap Islam, saya rasa ia tidak begitu tepat kerana (sekurang-kurangnya) dia tahu tidak boleh khianat terhadap amanah," tambah beliau

Minggu lalu Ibrahim mengkritik keras keputusan Khalid mengambil alih portfolio agama itu daripada Datuk Dr Hasan Ali yang dipecat daripada Pas pada 8 Januari lalu.

Khalid memutuskan untuk tidak memberi portfolio agama kepada pengganti Hasan, Adun Sijangkang Dr Ahmad Yunus Hairi dan sebaliknya mengambil alih jawatan itu.

Ibrahim menyifatkan perlantikan itu bertujuan memberi laluan kepada kegiatan "tidak bermoral" dan memelihara kepentingan kumpulan ahli perniagaan menjelang pilihan raya.

Pesuruhjaya Pas Selangor, Dr Abd Rani Osman memberitahu pelantikan Khalid sebagai Exco Agama tidak seharusnya dipertikai oleh mana-mana pihak.

Rani yang sebelum ini adalah calon tunggal yang ditawarkan oleh Pas Selangor untuk mengisi jawatan Exco itu berkata amalan portfolio agama dipegang oleh Menteri Besar bukan perkara baru. 

"Tetapi adakah Perkasa terlepas pandang bahawa negeri-negeri yang diperintah oleh UMNO-BN pun Menteri Besar mereka automatik jadi exco agama, mereka pun tidak ada asas pelajaran agama. Contohnya Menteri Besar Pahang," kata beliau.

Bagaimanapun, Rani tidak menangani persoalan bahawa dengan kehadiran tiga Exco daripada Pas sebuah parti Islam, Khalid tetap membuat keputusan mengambil alih portfolio jawatan itu dan mengenepikan mereka. 

Pada sidang media sama, Ketua Pemuda PAS Selangor, Hasbullah Mohd Ridzwan memberitahu rombakan kecil yang dilakukan minggu lalu dipersetujui bersama Pas Selangor dan kerajaan negeri . 

"Pas Selangor ingin menjelaskan bahawa pelantikan dan rombakan exco yang baru dilakukan oleh Menteri Besar Selangor telah dilakukan dengan sokongan dan persetujuan penuh saf pimpinan Pas negeri Selangor," kata beliau.

"Rombakan ini dilakukan bukan kerana tiada di dalam Pas yang mampu menjawat jawatan Exco Hal Ehwal Islam, Infrastruktur dan Kemudahan Awam. Itu hanya pendapat orang yang besar kepala yang menganggap dirinya seorang yang mampu," katanya.

Menurut Hasbullah, rombakan itu akan menjadikan Pas di Selangor bertambah kukuh dan mantap meskipun tiada wakil parti itu memegang jawatan exco hal ehwal Islam seperti sebelum ini.-antarapos

Pas Selangor - Khalid, Anwar, Mat Sabu al-jilati semua boleh jadi Exco Agama?

Posted: 27 Jan 2012 07:50 PM PSTSlogan DAP Ganti Pas, Sosisalis Ganti Pas semakin terbukti?


SHAH ALAM, 27 JAN : Pimpinan Pas Selangor hari ini mempertahankan keputusan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim melantik dirinya sebagai Exco Hal Ehwal Agama setelah Menteri Besar itu dikecam pelbagai pihak termasuk Perkasa kerana tidak memulangkan kerusi itu kepada Pas.

Timbalan Pesuruhjaya Pas Negeri, Khalid Samad menolak dakwaan Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali bahawa tindakan Khalid mengambil alih portfolio penting itu akan menyemarakkan rumah maksiat di Selangor.

Beliau berkata, Khalid tidak akan mengkhianati Islam dan menegaskan pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu bukannya jahil 100 peratus mengenai agama. 

Ahli Parlimen Shah Alam itu turut membayangkan bahawa orang yang memegang portfolio itu tidak perlu mempunyai latar belakang agama yang mendalam. 

"Exco agama ni pun ada kawalan daripada sultan, MAIS, Jabatan Agama Islam, Pejabat mufti dan sebagainya. Exco Agama bukan buat fatwa ataupun mengeluarkan undang-undang Islam dan sebagainya," kata Khalid pada sidang medianya.

"Hendak kata Menteri Besar ini jahil 100 peratus terhadap Islam, saya rasa ia tidak begitu tepat kerana (sekurang-kurangnya) dia tahu tidak boleh khianat terhadap amanah," tambah beliau

Minggu lalu Ibrahim mengkritik keras keputusan Khalid mengambil alih portfolio agama itu daripada Datuk Dr Hasan Ali yang dipecat daripada Pas pada 8 Januari lalu.

Khalid memutuskan untuk tidak memberi portfolio agama kepada pengganti Hasan, Adun Sijangkang Dr Ahmad Yunus Hairi dan sebaliknya mengambil alih jawatan itu.

Ibrahim menyifatkan perlantikan itu bertujuan memberi laluan kepada kegiatan "tidak bermoral" dan memelihara kepentingan kumpulan ahli perniagaan menjelang pilihan raya.

Pesuruhjaya Pas Selangor, Dr Abd Rani Osman memberitahu pelantikan Khalid sebagai Exco Agama tidak seharusnya dipertikai oleh mana-mana pihak.

Rani yang sebelum ini adalah calon tunggal yang ditawarkan oleh Pas Selangor untuk mengisi jawatan Exco itu berkata amalan portfolio agama dipegang oleh Menteri Besar bukan perkara baru. 

"Tetapi adakah Perkasa terlepas pandang bahawa negeri-negeri yang diperintah oleh UMNO-BN pun Menteri Besar mereka automatik jadi exco agama, mereka pun tidak ada asas pelajaran agama. Contohnya Menteri Besar Pahang," kata beliau.

Bagaimanapun, Rani tidak menangani persoalan bahawa dengan kehadiran tiga Exco daripada Pas sebuah parti Islam, Khalid tetap membuat keputusan mengambil alih portfolio jawatan itu dan mengenepikan mereka. 

Pada sidang media sama, Ketua Pemuda PAS Selangor, Hasbullah Mohd Ridzwan memberitahu rombakan kecil yang dilakukan minggu lalu dipersetujui bersama Pas Selangor dan kerajaan negeri . 

"Pas Selangor ingin menjelaskan bahawa pelantikan dan rombakan exco yang baru dilakukan oleh Menteri Besar Selangor telah dilakukan dengan sokongan dan persetujuan penuh saf pimpinan Pas negeri Selangor," kata beliau.

"Rombakan ini dilakukan bukan kerana tiada di dalam Pas yang mampu menjawat jawatan Exco Hal Ehwal Islam, Infrastruktur dan Kemudahan Awam. Itu hanya pendapat orang yang besar kepala yang menganggap dirinya seorang yang mampu," katanya.

Menurut Hasbullah, rombakan itu akan menjadikan Pas di Selangor bertambah kukuh dan mantap t meskipun tiada wakil parti itu memegang jawatan exco hal ehwal Islam seperti sebelum ini.-antarapos

Kedutaan Israel di KL: Bukti Anwar proksi Zionis di Malaysia?

Posted: 27 Jan 2012 06:00 PM PST
Kedutaan Israel di Malaysia ...
dari blogger Just Read

Di bawah 'Perdana Menteri Anwar Ibrahim, Malaysia dijangkamembuka kedutaannya di Tel Aviv, dan pastinya pentadbiran Israel akan membalasdengan gembira. Selepas Singapura, Kuala Lumpur akan menjadi tuan rumah kepadamisi diplomatic Yahudi. Oppss ... bukan orang-orang Yahudi, kita tidak membenciorang-orang Yahudi tetapi kekejaman kerajaan mereka ke atas rakyat Palestin.

Kita pernah mengkritik Singapura kerana hubungan diplomatiknyadengan Israel. Anwar, sebagai Timbalan Perdana Menteri itu, juga telah menyelarRepublik itu kerana melanggar prinsip ZOPFAN (Zon Keamanan dan Berkecuali)Asean.
Ketika saya mengikuti beliau ke Manila pada tahun 1997(untuk anugerah Jose Rizal), di antara inti ucapan beliau adalah - bahawa tiadanegara harus mengiktiraf negara Israel sehingga Tel Aviv bertindak mengiktirafPalestin yang bebas.

Ketika itu beliau adalah seorang lagi Rizal, mengikrarkan sokonganterhadap perjuangan Palestin dan kebebasan rakyatnya bagi menentukan masa depanmereka sendiri.

Hotel Manila yang megah di mana kami (para wartawan danrombongannya) menginap adalah khas ditempah untuk Anwar dan kami. Ya, rakyatFilipina memandang tinggi kepadanya, dulu dan sekarang. Bekas Presiden Estrada jugamenyokong beliau. Beliau memang seorang sahabat yang baik dan setia.

'Rizal' ini pernah mencaci Singapura kerana menjadi 'sahabat'Tel Aviv. Malah, apabila Singapura mengambil penasihat Israel dan tenagapengajar untuk angkatan tentera negara itu, beliau dengan segera menggunakan 'slogankebangkitan' ke atas Republik itu, tentang bagaimana Lee Kuan Yew tidaksensitif terhadap sudut pandangan Asean dan rakyat Palestin.

Malaysia sentiasa mengelak dari mempunyai sebarang hubungandengan Israel. Selagi pertikaian Israel-Palestin tidak diselesaikan secarabaik, tidak ada tolak ansur mengenainya.
Tetapi hubungan Anwar dengan Singapura telah mengambil pusinganpositif sejak beliau dipecat dari Umno dan dihantar ke penjara pada kira-kira13 tahun yang lalu. Persepsi buruk beliau tentang Republik itu semakinberkurangan. Dan hari ini, beliau adalah seorang 'kawan' untuk Singapura.

Saya tidak pasti mengapa dia (dan beberapa rakan-rakannyadalam Pakatan Rakyat) suka pergi ke Republik itu sejak akhir-akhir ini, tetapisudah ada tanda-tanda bahawa Singapura juga ingin melihat 'perubahan' diPutrajaya. Perubahan itu ada pada Anwar.

Kini, Anwar bersedia untuk mengubah pendirian beliaumengenai Israel. Apabila dia memberitahu WSJ bahawa dia menyokong semua usahauntuk melindungi keselamatan Israel, saya rasa nada suaranya lebih mirip kepadaorang Amerika dan bukan seperti orang Melayu atau rakyat Malaysia.

Secara peribadi, saya percaya bahawa Israel mempunyai setiaphak untuk melindungi keselamatan negaranya tetapi apabila ia dicapai di atas kemusnahanorang lain - sama seperti bagaimana Amerika memusnahkan Iraq atas sebabpembohongan dan kempen anti-keganasan - maka ia tidak adil.

Bagaimana Anwar mentakrifkan 'keselamatan' dalam konteksIsrael-Palestin?

Saya tidak terkejut jika rakyat Malaysia, terutamasensitiviti umat Islam tentang Israel tidak akan diambil kira jika dia menawanPutrajaya. Oleh kerana dia sudah dikaitkan dengan beberapa organisasi Yahudi diseluruh dunia, Kedutaan Israel akan ditempatkan dengan baik di KL. Lokasinyaberkemungkinan tanah di belakang Kedutaan Amerika Syarikat ... dengan menghalaukeluar orang Libya![Gambar] Tengku Adnan perjuang Sekolah Agama di Putrajaya

Posted: 27 Jan 2012 04:00 PM PST[FOTO] : TPM Hadiri Jamuan Rakyat di Putrajaya Bersama @TengkuAdnanReal @RajaNongChik

http://yuseriyusoff.blogspot.com/2012/01/foto-tpm-hadiri-jamuan-rakyat-di.html
Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini menghadiri majlis jamuan makan tengah hari bersama rakyat, sejurus selepas menunaikan solat Jumaat di Surau Putra Al-Amin di Presint 8 di sini. 
Turut kelihatan ialah Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin, Ahli Parlimen Putrajaya yang juga Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor serta Presiden Perbadanan Putrajaya, Tan Sri Samsudin Osman. 
Selesai solat, Muhyiddin menyertai orang ramai di kawasan perumahan itu, ke khemah di padang bersebelahan surau untuk majlis jamuan makan tengah hari bersama rakyat. - Utusan 
Foto Sekitar Program Jamuan Rakyat Bersama TPM di Putrajaya

Sekolah Agama Rakyat Akan Dibina di Putrajaya


Dalam sidang media yang diadakan di Pejabat Bahagian UMNO Putrajaya, TPM yang juga Menteri Pelajaran bersetuju untuk membina Sekolah Agama Rakyat di Putrajaya. 

Sekolah ini dibina atas permintaanAhli Parlimen Putrajaya yang juga Setiausaha Agung UMNO Datuk Tengku Adnan Tengku Mansor.

Menurut Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, Sekolah Agama Berasrama Penuh yang diumumkan tadi akan dibina di Precint 8 dalam masa terdekat.

YY : Siapa kata UMNO tak peduli pasal sekolah agama? Cucu Tok Selampit

Posted: 28 Jan 2012 01:08 PM PST

Cucu Tok Selampit


The First Lady of Penang aka FLOP?

Posted: 27 Jan 2012 05:38 PM PST


Declaration Of Assets By DAP Suspect

January 27, 2012 FMT LETTER From George Khoo, via e-mail

There has been a lot of hot air over the so-called declaration of assests by the DAP state government in Penang. Many people have come out to praise DAP secretary-general Lim Guan Eng, who is the Penang chief minister, for being transparent and accountable. Is he?

First of all, why didn't Lim and his exco members reveal their monthly income? Take Lim's case, for example. I think he may be taking home more than a RM100,000 each month. He gets allowances as MP for Bagan, state assemblyman for Air Putih, big fat pay as chief minister, and his wife Betty also gets an allowance as state assemblyperson for Malacca.

On top of that, which are all tax-free, Lim gets free housing, transport allowance, car and driver, and also big fat allowances as board member of various state corporations such as Penang Development Corporation, InvestPenang, etc.

Similarly, other DAP leaders like Teresa Kok gets allowance as MP, state assemblyperson, and big fat pay as senior executive councillor, plus also big fat allowance as board member of various state corporations and government-linked companies. She also get free housing, transport allowance, car and driver.

These DAP leaders often accused the Barisan Nasional of being corrupt. They are no better, being so greedy. I'm sure Lim's children are receiving big fat ang pows from those who want favours from him. Is he prepared to declare all the ang pows he and his children receive, and from whom?

Lim and his DAP are always critising Prime Minister Najib's wife Rosmah for showing off as First Lady Of Malaysia (FLOM). Lim's wife is no better, being labelled FLOP (First Lady Of Penang). It seems she is increasingly becoming more visible and vocal in Penang, and demanding to be invited as guest-of-honour at almost all high society functions in Penang. Tongues are waging about FLOP, who will cause her husband to be ousted in Penang.

THE FLYING KICK

Posted: 28 Jan 2012 01:05 PM PST

PEJUANG BANGSA

Posted: 28 Jan 2012 11:36 AM PST

PEJUANG BANGSA


Video Raja Drama Anwar Ibrahim beraksi seperti Haji Bakhil Labu Labi

Posted: 28 Jan 2012 10:28 AM PSTMemang hebat Raja Drama Anwar Ibrahim ini ....

video di bawah menunjukkan betapa tensionnya beliau dengan laungan 1 Malaysia oleh seorang budak  di pentas ceramah PKR . Gaya Anwar mengingatkan kepada Hj Bakhlil lakonan Udo Omar dalam filem komedi Labu Labi


Anwar beri amaran Muhyiddin jangan putar belit kenyataannya !

Posted: 28 Jan 2012 08:17 AM PST

Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini memberi amaran keras kepada pihak-pihak yang cuba memutar belit kenyataannya berkenaan Israel dalam satu wawancara bersama Wall Street Journal, kelmarin semata-mata mahu menyebar fitnah kononnya beliau "mengkhianati aspirasi rakyat Palestin."

Ketua Pembangkang menegaskan, pendirian Parti Keadilan Rakyat (PKR) adalah tuntas membela hak sesiapa sahaja yang dirampas dan dizalimi dan kenyataannya juga tidak berbeza daripada pendirian dasar luar Malaysia dalam isu Israel-Palestin.

"Iltizam untuk memastikan keadilan buat semua tidak pernah surut, malah pastinya digilap dan diperkukuh," kata beliau dalam kenyataan dikeluarkan lewat petang ini - beberapa jam selepas kenyataan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Laporan Bernama awal petang tadi memetik Muhyiddin berkata beliau meminta Anwar tampil memberi penjelasan tentang komitmennya untuk mempertahankan Israel ketika ditemu ramah akhbar Wall Street Journal.

Timbalan Perdana Menteri bertanyakan sama ada kenyataan Ketua Umum PKR itu bermakna beliau mementingkan Israel dan menidakkan hak rakyat Palestin yang ditindas oleh rejim Yahudi itu.

"Adakah dia (Anwar) lebih mengutamakan Yahudi dan Israel daripada Palestin? Adakah ini pendirian sebenar Pakatan Rakyat, sedangkan kerajaan tidak mengadakan hubungan diplomatik dengan Israel," katanya kepada pemberita di Muar.

Dalam kenyataannya, Anwar berkata, "saya diwawancara oleh Wall Street Journal pada hari Khamis, antara soalan yang ditanya kepada saya adalah berkaitan dasar luar negara dan isu Palestin."

"Saya tuntas menegaskan bahawa kemahuan dan hak rakyat Palestin mesti dibela dan itu merangkumi hak untuk mendirikan negara sendiri serta tidak terus dizalimi.

"Saya juga mengungkapkan bahawa jika syarat ini dipenuhi maka wajarlah hak rakyat Israel juga dihormati," katanya lagi.

Ketua Umum Pakatan Rakyat itu berkata, pendiriannya ternyata sejajar dengan prinsip perjuangan PKR yang menjunjung tinggi prinsip keadilan sejagat dan tegas membela hak mereka yang dizalimi.

"Selain itu pandangan saya ini ternyata selari dengan Resolusi 1397 Majlis Keselamatan dan Inisiatif Keamanan Arab yang berteraskan Penyelesaian Dua Negara.

"Malahan dasar luar negara juga menekankan prinsip Penyelesaian Dua Negara sebagaimana yang diungkapkan Menteri Luar ketika Perbahasan Perhimpunan Agung PBB Sesi ke-66 pada 27 September 2011 di New York," katanya.

Oleh itu tegas beliau, ternyata dari kenyataan Menteri Luar, dasar Malaysia adalah bersedia menghormati hak rakyat Palestin dan Israel untuk menikmati keamanan dan kedamaian.

"Akan tetapi kesediaan kita pastinya bergantung kepada syarat selagi mana hak rakyat Palestin tidak dicerobohi.

"Justeru saya memberi amaran keras kepada mana-mana pihak yang cuba memutar belit kenyataan saya semata-mata mahu menyebar fitnah kononnya saya mengkhianati aspirasi rakyat Palestin," katanya.


Komen GPB

Anwar hormati hak dan keselamatan rakyat Israel !!!..

macam sial la anugerah tuhan PKR ini ! Yahudi laknat yang dok bunuh rakyat Palestin perlu dibela ...

Apa yang penting sangat sampai negara Yahudi ini dibela? Ramai lagi rakyat di Permatang Pauh yang beliau perlu bantu dan bela bukannya Yahudi.

Kalau Anwar nak marah dantuduh orang putar belit kenyataannya , sila lah saman media WSJ . Jangan hanya berani saman Utusan je ...


Gambar membuktikan aura Dr Hassan Ali kuat di negeri kerajaan DAP .....

Posted: 28 Jan 2012 05:48 AM PSTSebentar tadi sebelum upload gambar  HIMPUN , GPB sempat bersembang dengan bapa saudara yang juga penyokong PAS . Beliau bertanya tentang sambutan  program HIMPUN pagi tadi yang dihadiri Dr Hassa Ali   dan beliau memberitahu..


" PAS sudah habis la berpecah ...depa rosak kerana sangat telunjuk  PKR kerana pecat Hassan Ali  " katanya.

Memang benar jika dilihat kehadiran begitu ramai umat Islam ke program HIMPUN Selamatkan Akidah peringkat negeri P.Pinang .   Malah ramai  orang PAS sendiri  turut hadir bagi menyokong gerakan menentang gejala murtad dan selamatkan akidah umat Islam .

GPB berpandangan selain tujuan menyokong HIMPUN menentang gejala Murtad , dalam fikiran hadirin yang hadir juga mahu mendengar pidato dan apa yang diucapkan oleh bekas Exco Agama Kerajaan Selangor, Datuk Dr Hassan Ali  yang dipecat oleh partinya .

Tenyata memang tepat sekali tekaan GPB  selepas melihat Dr Hassan Ali berucap begitu hebat di pentas tentang isu murtad selain  turut menempelak parti lamanya   yang memecat beliau secara mengejut .   GPB akan upload video ucapan panas beliau nanti di artikel seterusnya ..


 Pengerusi HIMPUN P.Pinang , Ustaz Mohd Hafiz Nordin 


 Pengerusi HIMPUN , Cikgu Azmi laungan HIMPUN Selamatkan Akidah & takbir  sentiasa bergema 
oleh pengerusi majlis 

 hadirin hadir menyatakan sokongan kepada HIMPUN 


 menadah tangan berdoa kepada Allah selamatkan umat Islam 
dari serangan murtad 
 wartawan Malaysiakini yang menulis hanya  1 ribu sahaja hadir 
ke program HIMPUN ...YDP Perkasa Datuk Ahmad Saad turut hadir beri sokongan ...


YB Adun Pinang Tunggal Datuk Roslan Saidin hadir beri sokongan 


Ostat doakan Lim Guan Eng,  Zakaria Ahmad  pun turut hadir 
beri sokongan HIMPUN ..keadaaan di luar dewan 

Adakah AnuWAR sokong lindungi Israel sebab bandarnya dikenali tempat suci GAY ?

Posted: 28 Jan 2012 04:35 AM PST


Tan Sri Muhyiddin Yassin meminta Datuk Seri Anwar Ibrahim tampil memberi penjelasan tentang komitmennya untuk mempertahankan Israel ketika ditemu ramah oleh akhbar Wall Street Journal (WSJ).


Timbalan Perdana Menteri bertanyakan sama ada kenyataan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu bermakna beliau (Anwar) mementingkan Israel dan menidakkan hak rakyat Palestin yang ditindas oleh rejim Yahudi itu.


"Adakah dia (Anwar) lebih mengutamakan Yahudi dan Israel daripada Palestin?


"Adakah ini pendirian sebenar Pakatan Rakyat, sedangkan kerajaan tidak mengadakan hubungan diplomatik dengan Israel," katanya kepada pemberita selepas mengunjungi Kampung Kebun Baru, Jementah hari ini.


Muhyiddin, yang juga Timbalan Presiden UMNO, berkata, masyarakat Palestin ketika ini dianggap sebagai rakyat terbuang, tanpa mempunyai tempat tinggal dan pada masa sama berhadapan dengan kezaliman tentera Israel.


AIDCNews – 27/10/12 – Datuk Seri Anwar Ibrahim dilaporkan akan menyokong segala usaha untuk melindungi negara Israel walaupun tidak mengesahkan akan membuka hubungan diplomatik dengan negara itu sekiranya beliau dipilih menjadi Perdana Menteri Malaysia.

"Saya menyokong segala usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel", katanya seperti dilaporkan The Wall Street Journal (WSJ), Asia, 26 Jan.

Lapor portal itu, Anwar bagaimanapun tidak mengesahkan akan membuka hubungan diplomatik dengan negara Israel itu, satu langkah yang katanya kekal ke atas Israel sebagai menghormati aspirasi rakyat Palestin.

Malaysia sebelum ini di antara negara Islam yang secara konsisten tidak menjalin hubungan diplomatik dengan Israel tetapi dalam masa sama membuka hubungan diplomatik dengan Palestin.

Lapor portal itu lagi, walaupun Ketua Umum PKR itu menyokong kesucian perkahwinan antara lelaki dan wanita di Malaysia, namun Anwarjuga berkata undang-undang liwat yang lapuk perlu dipinda.

"Bukan urusan saya untuk menyerang dan menangkap rakyat berdasarkan orientasi seks mereka", katanya.-AIDC


Komen GPB

Sebelum ini Anwar dan kilang2 fitnah PKR menuduh BN bayar APCO  sebuah syarikat perunding Yahudi . Itu baru syarikat  yang mereka fobia menuduh BN  sokong Yahudi ...tapi hari ini  Anwar Ibrahim terang-terang menyokong segala usaha melindungi  negara laknat Israel ini !!

Apa kata penyokong2 taksub PAS ???  Ini Wall Street Journal milik UMNO ke buat  fitnah putar belit kenyataan ANwar ??hahah....

Aura perpaduan ummah terpancar di HIMPUN PP

Posted: 27 Jan 2012 10:48 PM PSTAda seorang Pemimpin Melayu pernah berkata " orang Melayu akan bersatu tak kira perbezaan politik bila agama mereka diganggu "

Di HIMPUN sebentar tadi , GPB melihat ada aura seperti ini berlaku . Yang hadir semua dari latar belakang politik berbeza tidak kira Pas , Umno dan PKR .

Bila gejala murtad dijelaskan oleh pemidato HIMPUN , laungan marah bergema walaupun ada yang emosi .

Malah ada juga GPB nampak menitiskan air mata melihat nasib saudara seagamanya telah murtad. Bila nama-nama Melayu yang telah murtad seperti Lina Joy dan cerita 12 Melayu di gereja DUMC , laungan Takbir bergema .

Ini lah semangat dan kekuatan umat Islam di Malaysia yang begitu yang begitu sayangkan agamanya . Tahniah HIMPUN yang cuba menyedarkan tentang bahaya ancaman murtad bagi selamatkan akidah umat Islam

Azizan mengamuk,gelarkan Aziz Bari buta undang-undang

Posted: 27 Jan 2012 08:44 PM PST


Datuk Seri Azizan Abdul Razak menempelak pakar perlembagaan, Prof Dr Abdul Aziz Bari sambil menegaskan bersedia berdepan dengan apa jua tindakan oleh Pakatan Rakyat termasuk dipecat sekiranya bersalah.

Menteri Besar Kedah ini mengulas desakan Aziz semalam agar Pakatan Rakyat mengambil tindakan tegas terhadap beliau kerana mengambil tindakan ke atas lima mahasiswa Kolej Universiti Insaniah (KUIN) menggunakan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) tahun lepas.

Menyentuh soal prinsip Buku Jingga yang mahu memansuhkan AUKU, Azizan (gambar) menegaskan "Buku Jingga bukan al-Quran" yang harus dipatuhi sepanjang masa.

"Ada perkara boleh laksana dan ada perkara yang tidak boleh...kena lihat pada keadaan," katanya kepada The Malaysian Insider.

"Kalau Pakatan Rakyat nak ambil tindakan terhadap saya, ambillah...ini urusan universiti, saya tidak campur tangan (dalam soal tindakan tatatertib)," tambahnya.

Mei lalu, lima mahasiswa kolej universiti tersebut dibicarakan dan digantung pengajian kerana didapati terlibat dalam demonstrasi yang bertujuan untuk menyatakan bantahan terhadap pembinaan Sekolah Insan Bestari yang diadakan di kediaman Ar-Razi, KUIN.

Mereka membantah pembinaan di kawasan tersebut kerana dilihat tidak strategik dan akan mengganggu proses pengajian dan pembelajaran mahasiswa tahfiz.

Mereka yang dikenakan tindakan gantung pengajian ialah Mohd Faiz Mohd Arshad, Mohd Azlan Mat Zain, Ahmad Remi Mohd Arof, Zukhilatif Marzuki dan Muhamad Aiman Che Abd Razak.

Ekoran penggantungan itu, kelima-lima mahasiswa itu mengambil tindakan perundangan mencabar keputusan KUIN itu.

Kes itu akan disebut pada 12 Mac depan.

Azizan turut menyifatkan Aziz "buta undang-undang" dan tidak bersikap seperti tokoh akademik.

"Macam mana beliau (Aziz) suruh saya campur tangan dalam hal pentadbiran universiti? Yang kedua perkara ini sudah dibawa ke mahkamah...jadi buat apa nak bising, tunggu sahaja kes bermula.

"Sekarang nak suruh saya buat macam Umno pula, semua perkara di bawah urusan KUIN...saya tidak campur tangan, biar pihak pengurusan dan pentadbiran yang buat," katanya.

Beliau menambah: "Kalau beliau pakar perlembagaan patut tahu bila dah bawa ke mahkamah buat apa nak bising. Beliau dangkal, belajar perlembagaan tapi tidak tahu prosedur."

Azizan turut menegaskan AUKU telah dilaksanakan di KUIN sejak sekian lama dan ia tidak mendatangkan sebarang masalah.

"Saya anak AUKU, tiada masalah...KUIN adalah hak Kedah, bukan pusat. Jadilah rasional, 'gentleman' sikit.

"Undang-undang di KUIN sebelum saya masuk sudah ada. Di Selangor ada tak AUKU? Universiti di Selangor ada AUKU tak? Kami universiti swasta, teori lain...amalan lain," katanya.

Beliau menambah segala urusan KUIN dilaksanakan pentadbiran universiti bukannya beliau yang memegang jawatan Pengerusi Lembaga Pengarah KUIN.

"Tanggungjawab di bawah urusan pentadbiran, kita ada rektor, ada kakitangan KUIN bukan saya.

"Kalau Pakatan Rakyat nak pecat, pecatlah...ingat mudah," katanya.

PAS akan meminta Azizan memberikan penjelasan berhubung penggantungan lima mahasiswa KUIN pada 12 Februari ini semasa mesyuarat bulanan PAS pusat di ibu pejabat parti Islam itu.

Live HIMPUN: Ribuan rakyat PP hadir untuk Selamatkan Akidah !

Posted: 27 Jan 2012 06:53 PM PST


GPB sekarang berada di Dewan Kompleks Budi Penyayang Kepala Batas . Penuh sesak yang dianggarkan 10 ribu umat Islam dari PP hadir ke program HIMPUN kali ini.

Setiap sudut perkarangan di Kompleks Budi Penyayang penuh dengan orang ramai . GPB ucapkan tahniah kepada umat Islam negeri ini yang berani hadir demi selamatkan akidah daripada agenda murtad.Di bawah ini ialah gambar di dalam dewan utama,belum dikira di luar lagi.

AbangTuah

Posted: 28 Jan 2012 11:07 AM PST

AbangTuah


UMPAMA BERKIBLATKAN ISRAEL?

Posted: 28 Jan 2012 06:29 AM PST


Jawatankuasa Pengurusan Kuil Sri Subramaniam Swami Devasthanam di Sungai Petani hari ini membuat laporan polis bagi membantah kehadiran Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim di kuil itu pada 7 Februari depan sempena perayaan Thaipusam.

Pengerusi Pengurusan kuil itu S. Dorai Singam berkata pihak kuil membantah sekeras-kerasnya kehadiran Anwar bagi menjaga ketenteraman awam selain memelihara keselamatan masyarakat Hindu pada perayaan Thaipusam, yang ditakuti boleh terjadi perkara tidak diingini.......

Read more: http://www.pisau.net/#ixzz1Y7CqIAlzKOMENTAR PENULIS;

ANUAR DILARANG DARI HADIR KE KUIL SRI SUBRAMANIAM SWAMI DEVASTHANAM DI SUNGAI PETANI PADA 7 FEBRUARI DEPAN SEMPENA PERAYAAN THAIPUSAM. HMM...MUNGKIN AGAKNYA KAUM LAIN PUN DAH MULAI CUAK DAN MUAK DENGAN PENYAKIT DAN POLITIK KRONIK ANUAR NI. 

TERBARU ANUAR KABARNYA MENYATAKAN SOKONGAN TERHADAP USAHA MELINDUNGI NEGARA YAHUDI ZIONIST. 

ADUSSS...MEMANG KELIHATANNYA ANUAR NI SENGAJA CARI PENYAKIT BARU AGAKNYA. BUKAN DIA TAK TAHU SENSITIVITI MASYARAKAT MALAYSIA DAN FAHAM RATA-RATA DUNIA ISLAM MEMBENCI SIKAP KEJAM DAN ANGKUH NEGARA ZIONIST TERSEBUT AND YET ANUAR TANPA SEGAN SILU MEMBERIKAN SOKONGAN TERBUKA DIA.

TAPI YANG MENGHERANKAN UMNO DILABEL JAHAT DAN ZALIM UMPAMA ZIONIST OLEH PUAK JUAK PEMBANGKANG,  TETIBA SEKARANG PENGHULU MEREKA MENYATAKAN SOKONGAN TERBUKA TERHADAP NEGARA ZIONIST TERSEBUT. APA AGAKNYA KOMEN PAS TERHADAP PENDIRIAN 'UMPAMA BERKIBLATKAN ZIONIST ISRAEL' NI ?.

HAI....TAK TAHU LAH...HERAN JUGA...AURA APA YANG DIMILIKI OLEH ANUAR NI SEHINGGA ADA YANG SEPARUH NYAWA BERIYA-IYA MENYOKONG POLITIK KONAR BARING DIA KERANA PADA PENULIS POLITIK BEGINI LEBIH MERUNTUHKAN DARI MEMBINA.

HJ. HADI PULA BERHASRAT TIDAK MAHU BERTANDING PADA PRU KE-13. WELL...INI SATU PERKARA YANG PELIK KERANA UMUR HJ HADI BARU AJE MENJEJAK 65 TAHUN KERANA PADA KEBIASAANNYA BAGI SEORANG AHLI POLITIK UMUR BEGITU MASIH LAGI AKTIF DAN BERTENAGA. ENTAHLAH...WHO KNOWS, INI MUNGKIN JUGA PERTANDA SEDANG BERLAKU PERGOLAKAN DALAMAN PARTI PAS. 

HEHE..PAS DAH NAK RUNTUH AGAKNYA...

Sungguhka

Posted: 28 Jan 2012 09:10 AM PST

Sungguhka


Station Dang Wangi.......?

Posted: 28 Jan 2012 04:00 AM PST

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو

Posted: 28 Jan 2012 07:03 AM PST

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو


Apa PAS boleh buat?

Posted: 28 Jan 2012 04:15 AM PST

Apa yang PAS boleh buat ? untuk menaiktaraf ekonomi rakyat?  dan apa yang PAS boleh buat, bila terima ADUAN dari rakyat? ha ha ha. PAS boleh buat, boleh buat, boleh buat dan boleh buat, buat!! BUAT BODOH JE!!!!!! itu ajelah, buang air liur je, nak tawan dan tadbir negeri, tapi "KEBAJIKAN RAKYAT" langsung tak ambil peduli!
Ada seorang rakyat, yang kononnya bengang dengan orang atasan UMNO di cawangan saya yang sibuk mengadu sana, mengadu sini kerana disebabkan aduan dia tidak mendapat tindakan sewajarnya. dia kata kalau tak ambil tindakan juga, dia akan pergi ke Markas PAS dan masukkan aduan dia di AKHBAR RASMI PAS-HARAKAH bangang langsung tak bermoral ! Sila kan, silakan la sangat-sangat, apa yang PAS boleh buat? ha ha ha.ha ha ha! keh keh keh! 

wahai sedara, pergilah JAPERUN minta bantuan terus pada YB, pergilah jumpa PEMUDA cawangan, ikutlah prosedur dan polisi dengan betul, kalau anda minta perbaiki surau ataupun rumah ke, buat surat dan tulis jumlah perbelanjaan yang akan digunakan, dan cakap terus terang, bukan PERAM LAMA-LAMA, SAMPAI MESYUARAT, SIBUK NAK TUNJUK HERO DAN HENTAM UMNO! tak betul cara anda! he he he

bumiyang

Posted: 28 Jan 2012 03:24 AM PST

Politik Harian

Posted: 28 Jan 2012 03:21 AM PST

Politik Harian


PRU 13: Hadi Sedia Undur Nik Aziz Tunggu Sampai Bila?

Posted: 27 Jan 2012 09:30 PM PST


'Sudah lama jadi YB', Hadi tawar tak tanding...

Presiden Pas, Datuk Seri Abdul hadi Awang mungkin tidak akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke- 13 (PRU13), yang dijangka akan diadakan dalam waktu terdekat.

Menurutnya, keputusan itu dibuat berdasarkan kepada khidmatnya yang disifatkan sudah terlalu lama menyandang jawatan sebagai Yang Berhormat.

"Sudah lebih 30 tahun saya bergelar Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) iaitu bermula pada 1982 dan sudah berbelas tahun sebagai Ahli Parlimen," katanya.

Abdul Hadi berkata, sekiranya tidak bertanding mana-mana kerusi, beliau boleh bergerak ke seluruh negara untuk memantapkan parti.

Bagaimanapun, Adun Rhu dan Ahli Parlimen Marang ini menawarkan bertanding satu kerusi sahaja sekiranya dipilih sebagai calon dalam PRU13 nanti.

Beliau berkata demikian kepada Sinar Harian dalam satu temu bual eksklusif ketika ditemui di rumahnya selepas menyampaikan ceramah di Masjid Rusila, Marang, di sini.

"Terpulang kepada parti untuk menilai kerusi mana yang sesuai untuk saya sama ada Dun atau Parlimen," katanya yang menyerahkan kepada keputusan parti untuk menentukan sama ada beliau bertanding atau sebaliknya.

Beliau menganggap ramai pemimpin pelapis dalam parti itu yang boleh membantu membawa hala tuju parti pada masa depan.

Katanya, pembabitannya dalam politik sezaman dengan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Saya kebetulan mengikuti parti sejak zaman Tun, zaman generasi kedua (Pak Lah) sampailah kini.

"Saya diberi amanah kepimpinan dan kerusi pada usia terlalu muda, saya menjadi Naib Presiden dalam usia 30-an, sudah terlalu lama," katanya.

Hadi sudah buat keputusan yang berani, Nik Aziz tunggu sampai bila ??

HIMPUN: Lebih 10 Ribu Hadir Di Kepala Batas

Posted: 27 Jan 2012 08:23 PM PST
Hampir 10 ribu orang berkumpul di Kepala Batas menyatakan sokongan kepada Himpunan Sejuta Umat Selamatkan Akidah, perhimpunan tetap berjalan lancar walaupun cuba di sabotaj oleh regim DAP Pulau Pinang.

Sumber gambar : Pisau, Empayar Pemuda

Sahabat-Gunung

Posted: 28 Jan 2012 01:21 AM PST

Sahabat-Gunung


Dari Rumah Murah, Air Percuma Hingga Masalah Sampah Pembangkang Tipu Rakyat

Posted: 27 Jan 2012 05:15 PM PSTDari rumah urut hingga kerumah kos rendah hingga ke masalah sampah ternyata slogan kononnya Selangornegeri berkebajikan hanyalah temberang semata-mata.

Malah selepas tiga tahunPilihan Raya Umum (PRU) 12 berlalu banyak lagi janji-janji pembangkang yangbelum ditunaikan seperti elaun warga emas, elaun kanak-kanak tadika, nursery,elaun suri rumah sepenuh masa, turun cukai pintu dan pelbagai lagi janji yangditaburkan.

Mengulas perkara tersebut AhliDewan Undangan Negeri (ADUN) Batang Kali, Datuk Mohd Isa Abu Kasim berkatapembangkang sememangnya tidak tahu malu kerana terus membuat janji-janji barusedangkan janji tiga tahun lepas pun mereka tidak mampu tunaikan.

"Kita lihat, dua tahun laluKerajaan Negeri mengumumkan pemberian subsidi air kepada rakyat namun sehinggakini hanya 35 ribu rumah yang mendapat subsidi tersebut. Kerajaan negeri masihberhutang subsidi air kepada 350,000 rumah lagi.

"Sudah dua tahun perkara initertunggak. Mengapa ia tertunggak? Jawapannya adalah kerana Kerajaan Negeritidak mempunyai kemampuan untuk melaksanakan janji mereka ini. Mereka tidakmampu.

"Kita lihat pula isu yangsedang hangat diperkatakan sekarang ini iaitu isu sampah. Mengapa KerajaanNegeri memecat dan menyingkirkan Alam Flora Sdn Bhd (AFSB) yang ternyatamempunyai kredibiliti untuk menjalankan tugas-tugas mengutip sampah.

"Ini kerana mereka sudahterikat dengan janji-janji kepada kroni mereka. Dahulu mereka menjanjikanpelbagai projek dan kini mereka terpaksa memberikan projek mengutip sampahkepada kroni mereka walaupun sedar kontraktor baru dilantik oleh Pihak BerkuasaTempatan (PBT) di seluruh Selangor itu tidak mampu untuk melaksanakan amanahyang diberi," katanya hari ini.

Beliau turut mengingatkanKerajaan Pusat menyalurkan peruntukan melebihi RM500 juta setahun bagimenyelenggara kos pembersihan dan sisa pepejal.

Jelasnya dengan menamatkanperkhidmatan AFSB dan melantik kontraktor-kontraktor baru, tidak mustahilperuntukan ini 'dicuri' dan disalahgunakan.

"Saya tidak menuduh tetapiberkemungkinan kerana mustahil dengan kos yang sebanyak itu masalah sampahtidak mampu diselesaikan," tambahnya lagi.

Tambah Isa lagi, ini belum dikirajanji pembinaan rumah kos rendah untuk rakyat Selangor yang masih tidak nampakhala tujunya.

Beliau yang juga TimbalanKetua UMNO Hulu Selangor berkata jelas dan terbukti, pakatan pembangkang tidakmempedulikan nasib rakyat kerana mereka hanya gilakan kuasa.

"Bila mereka telah mendapatkuasa, janji mereka hanya tinggal janji. Yang merana dan tersiksa adalahrakyat.

"Jadi, rakyat di Selangorharus berfikir dengan baik. Adakah mereka mahu terus membiarkan pakatanpembangkang memerintah Selangor pada masa akan datang ataupun mengembalikanSelangor ke pangkuan Barisan Nasional dan masa hadapan rakyat akan kembaliterbela," ujarnya.

Kaki Belit: Kepala Bapak Kau Lah .....

Posted: 27 Jan 2012 07:39 AM PSTTak yah lah Nuar, kau nakberbelit-belit ... kau yang rancang, kau yang bayar Wall Street Journal (WSJ),kemudian kau sendiri nafi dan hentam UMNO dan BN kononnya Bn dan UMNObersuhabat dengan WSJ untuk memburuk-burukkan kau ...

Ataupun kau gelabah bila videokedua kau keluar .....

Suka-suka jer kau nak arahkankuncu-kuncu kau menyalak untuk menyalahkan UMNO dan BN pasal isu WSJ ko nie....

Kepala bapak kaulah .....

Agenda DAP Tarik Orang Melayu Untuk Bergerak Tanpa Pas, PKR

Posted: 27 Jan 2012 07:10 AM PST


DAP dilihat cuba berdiri sendiri tanpa bantuan rakan-rakan lain dalam pakatan pembangkang dalam usaha mereka mendominasi senario politik di negara ini.
Penolong Setiausaha Pemuda UMNO, Datuk Megat Firdouz Tan Sri Megat Junid berkata jika itu bukan alasannya, kenapakah DAP begitu beriya-iya cuba menarik orang Melayu  untuk menyertai parti berkenaan.
Menurut beliau DAP semestinya akan menggunakan apa sahaja cara untuk mereka menguasai politik negara ini walaupun pada dasarnya mereka bernaung di bawah satu gabungan pembangkang dan menjulang Datuk Seri Anwar Ibrahim.
"Percayalah mereka hanya bermain gula-gula politik dengan gabungan mereka sendiri. Jika mereka tidak mempunyai niat sedemikian rupa, kenapakah mereka membuka dan menerima keahlian dari kalangan orang Melayu.
"Bukankah sekutu mereka iaitu Pas majoritinya kaum Melayu dan sebahagiannya menerusi PKR. Apakah mereka tidak mempercayai kedua-dua parti berkenaan. Cumanya apa yang saya nampak dis ini, DAP cuba melengkapkan kaum Melayu di dalam parti mereka  untuk memastikan mereka dapat bergerak tanpa bantuan PKR dan Pas kelak," katanya.
Tegas beliau pada satu hari nanti, jika budaya itu berterusan dan DAP dibarisi ramai kaum Melayu, percayalah pada saat dan ketika itu tidak mustahil mereka akan bergerak sendiri dan Pas serta PKR akan berputih mata.
Beliau berkata demikian sebagai mengulas kecenderungan DAP menarik kaum Melayu di negara ini untuk menyertai mereka khususnya menjelangnya pilihan raya umum ke-13 akan datang.
Mengulas lebih lanjut, Megat Firdouz yang yang juga Timbalan Ketua UMNO Subang seterusnya menambah, orang Melayu perlu sedar dan tahu tipu muslihat parti berkenaan kerana mereka bijak bermain dengan kata-kata.
"Tembelang DAP nampaknya dah pecah awal dan hakikat berkenaan perlu disedari oleh orang Melayu di negara ini. Kehadiran mereka bersama pembangkang yang lain hanyalah sekadar sandiwara semata-mata.
"Apabila dah kuat dan mampu bergerak tanpa PKR dan Pas, DAP akan muncul dengan wajah baru mereka mendominasi politik negara dan meninggalkankan rakan sektunya yang pernah tidur sebantal apda satu ketika," katanya. -MediaUMNO

Anwar , Saman, Patpong, Seks ??

Posted: 27 Jan 2012 06:30 AM PSTAnwar kena berani .... dia harus menyaman bekas orang-orang kanannya ..... Kini, sedikit demi sedikit video Anwar di Patpong dikeluarkan .... apa Anwar nak buat sekarang ..... ?


PM gempur DUN Rhu Rendang, Ladang dan Batu Buruk

Posted: 27 Jan 2012 05:43 AM PST


Selepas menggempur dan memberi tonik semangat kepada jentera Barisan Nasional (BN) di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Tunggal dan Manir, pertengahan tahun lalu, Perdana Menteri, Dato' Seri Mohd Najib Tun Razak, bakal menggempur pula tiga DUN lain yang dikuasai pembangkang.

Tiga DUN berkenaan ialah Rhu Rendang, Batu Buruk dan Ladang, yang akan digempur sempena Program Turung Padang beliau ke Terengganu pada 3 Februari depan, bagi memastikan semua kawasan DUN yang dimenangi pembangkang ditawan semula BN pada pilihan raya umum akan datang.


Kunjungan pemimpin nombor satu negara ke tiga DUN berkenaan kini ditunggu-tunggu oleh pekerja parti BN dan seluruh penduduk di kawasan tersebut.

Mereka pastinya tidak sabar-sabar mendengar amanat dan pesanan daripada Perdana Menteri, serta janji-janji BN bagi memastikan kesejahteraan rakyat negeri ini, khususnya di kawasan DUN berkaitan.

Kunjungan Dato' Seri Najib ke DUN Manir dan Bukit Tunggal sebelum ini mendapat sambutan luar dugaan dan mendapat pujian daripada mulut Perdana Menteri sendiri.

Pastinya perkara yang sama akan berlaku di tiga DUN berkenaan yang kini dikuasai Pas yang kini semakin ditolak oleh pengundi di kawasan tersebut.

Dengan semangat yang berkobar di kalangan pemimpin Umno selepas program Pemukiman di Janda Baik, baru-baru ini, kunjungan Perdana Menteri akan menambah 'tonik' kepada mereka untuk bekerja dengan lebih gigih bagi merampas semula ketiga-tiga DUN tersebut daripada Pas. - Teganuku

Perjuangan BN bagi memastikan keselesaan Rakyat 1Malaysia

Posted: 27 Jan 2012 02:30 AM PST


KerajaanBarisan Nasional (BN) adalah ikhlas dalam memastikan rakyat dapat menikmatikehidupan yang selesa.

Ahli Parlimen Sipitang DatukSapawi Ahmad berkata perjuangan BN untuk rakyat turut tidak mengirakan anutanagama, kaum dan keturunan.

"Tiada pilih kasih yangdiamalkan oleh BN…perjuangan kita adalah untuk rakyat menyeluruh," katanya padamajlis penyerahan baucer Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) fasa satu dan dua disini kelmarin.

Seramai 1959 orang bagi daerahSipitang menerima baucer bantuan RM500 dan Sapawi juga memberitahu bantuan yangdiberikan oleh BN turut tidak mengetepikan individu yang berbeza fahamanpolitik.

"Mereka yang layak tetap akanmenerima bantuan daripada kerajaan…kita mahu rakyat sedar bahawa BN adalahkerajaan yang tidak mengabaikan rakyat negara ini," katanya dan menambah apayang dilakukan oleh BN tidak mampu dilakukan oleh mana-mana parti termasuklahpembangkang.

Beliau juga berkata pemberianbantuan RM500 itu juga adalah bukti kepada rakyat mengenai kecekapan dankebijaksanaan barisan kepimpinan dalam memastikan negara terus harmoni danmakmur.

Katanya bantuan yang diberikanoleh kerajaan kepada isi rumah yang berpendapatan dibawah RM3,000 bukan untukpancing undi "tetapi ia adalah untuk menyatakan kepada rakyat mengenaipencapaian pembangunan ekonomi negara."

"Ekonomi negara berkembang danmembangunan dengan baik dan hasilnya membolehkan kerajaan membantu rakyat,"katanya lagi.

Menurutnya rakyat tidak harusterpengaruh dengan mana-mana dakyah yang memperkatakan tentang bantuan RM500. BNmemperjuangkan nasib dan kepentingan rakyat dengan ikhlas dan adil "dan tidakmempunyai sebarang niat."

Di Manakah Mereka Sekarang?

Posted: 27 Jan 2012 01:43 AM PSTAku sahaja jer nak keluarkangambar nie, gambar nostalgia penubuhan Cybertrooper Pemuda UMNO Malaysia satuketika dulu ….

Pic nie aku ambil di blog TunFaisal Ismail, EXCO merangkap Pengerusi Unit Media Baru Pergerakan Pemuda UMNOMalaysia ….

Tapi, di manakah mereka sekarang? 

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 27 Jan 2012 11:32 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


PAS Mula Panas Dengan Kemaraan Hasan Ali, Banner Jadi Mangsa...

Posted: 27 Jan 2012 04:21 AM PST

Kenyataan Media


Sekretariat Mobilisasi Umat (SMU) mengencam tindakan ahli majlis Majlis Perbandaran Kajang (MPkj) yang telah menurunkan 10 banner Roadshow Datuk Dr Hasan Ali pagi ini.


Roadshow itu dijangka akan diadakan pada 31 Jan 2012, Selasa, 9 mlm di Balai Pahlawan, Padang Sekysen 2 Bandar Baru Bangi kini sedang disabotaj oleh regim Exco MB Khalid Ibrahim.Hak kebebasan rakyat untuk bersuara telah disekat oleh MB.


Sekatan ini dibuat berpilih-pilih. Kalau iklan banner pakatan,

walaupun tiada lesen tidak akan mereka turunkan tetapi kalau banner milik gerakan rakyat seperti Roadshows anjuran bersama SMU, mereka telah turunkan.


Dimanakah keadilan untuk Rakyat Selangor yang ingin bebas dari fahaman politik extreme kepartian? SMU melihat lonjakan kebangkitan Islam, Melayu dan Raja-raja (IMR) yang dibawa oleh Datuk Dr Hasan Ali kini semakin mengancam masadepan politik seks bebas yang diperjuangkan pakatan selangor sekarang.Kami menuntut agar kesemua banner rakyat yang bernilai rm1500 itu dipulangkan kepada kami sebagai penganjur bersama Roadshow tersebut.


IMR penyelamat rakyat.

Norman Toha

PengerusiSekretariat Mobilisasi Umat

27 Jan 2012


Published with Blogger-droid v2.0.3

Pas Mula Pening Dengan Pemecatan Hasan Ali...

Posted: 26 Jan 2012 11:46 PM PST


Pusat Penyelidikan PAS (PPP) melalui satu tinjauan yang dijalankan mendapati tindakan PAS memecat keahlian Dr Hasan Ali hanya memberi kesan minimum di kalangan masyarakat Melayu, kata pengarah operasi PPP, Dr Ahmad Zuhdi Marzuki.Katanya, tinjauan tersebut menggunakan dua kaedah, iaitu dengan menilai komen pembaca di media baru seperti Malaysiakini, Malaysian Insider, Berita Semasa dan Youtube.

Manakala kaedah kedua ialah melakukan wawancara dengan responden terpilih yang mewakili 24 kawasan parlimen di seluruh negara.Beliau berkata, sekiranya merujuk kepada maklumbalas pembaca Malaysiakini dan Malaysian Insider mendapati "kesan positif pemecatan dilihat lebih ketara berbanding kesan negatif"."Dengan mengambil kira julat sokongan pengundi Melayu kepada PAS dalam pilihan raya umum 2008 dan pilihan raya kecil selepasnya, iaitu antara 45 peratus hingga 55 peratus, kesan negatif pemecatan Dr Hasan dilihat masih dalam lingkungan julat tersebut."Sehubungan itu, boleh disimpulkan kesan negatif pemecatan Dr Hasan Ali tidaklah membimbangkan," kata Dr Ahmad Zuhdi dalam satu kenyataan semalam.

Mengakui tinjauan dibuat dalam tempoh singkat dan kaedah yang  agak mudah, beliau berkata temubual responden yang mewakili 24 kawasan parlimen di seluruh negara dapat memberi gambaran awal, kesan pemecatan terhadap pengundi Melayu khususnya pengundi atas pagar."Hasil penilaian terhadap komen pembaca berkaitan dengan isu pemecatan Dr Hasan Ali ini, didapati 85 peratus pembaca Malaysiakini dan 67 peratus komen pembaca Malaysian Insider adalah positif terhadap pemecatan itu.

"Manakala bagi pembaca Berita Semasa pula 44 peratus menyokong pemecatan, manakala 49 peratus tidak menyokong dan selebihnya  tidak pasti," katanya dalam satu kenyataan.Menurutnya lagi, berdasarkan tinjauan penonton klip Youtube berkaitan pengumuman pemecatan itu yang diterbitkan TVPAS pula, mendapati 273 daripada 67,796 penonton, memberi maklum balas sama ada 'like' atau 'dislike' yang didakwanya boleh menjadi petunjuk sama ada menyokong atau tidak."80 peratus daripada 273 penonton yang memberi maklumbalas itu, menyatakan 'like' yang boleh digambarkan sebagai positif terhadap pemecatan tersebut.

"Melihat kepada penilaian terhadap respon pembaca dan penonton media baru, kesan positif hasil daripada pemecatan Dr Hasan Ali adalah lebih dominan," kata Dr Ahmad Zuhdi.Menurutnya, tinjauan melalui kaedah wawancara juga dibuat dengan 24 yang dipertua PAS kawasan - yang dianggap berpengalaman dalam kegiatan politik - disebabkan keterlibatan mereka secara langsung dengan masyarakat akar umbi.Katanya, hasil wawancara itu dapat disimpulkan bahawa ahli PAS tidak langsung menimbulkan reaksi negatif berhubung pemecatan itu.

"Manakala bagi masyarakat awam pula khususnya pengundi Melayu, sembilan yang dipertua PAS kawasan menjangkakan pemecatan itu boleh memberi kesan negatif kepada kawasan mereka, manakala 15 yang lain melihatnya memberi kesan yang positif atau tidak memberi apa-apa kesan," jelasnya.Sembilan kawasan tersebut ialah Parit (Perak), Tampin (Negeri Sembilan),  Alor Gajah (Melaka), Mersing (Johor), Setiu dan Besut (Terengganu), Arau (Perlis), Jeli dan Gua Musang (Kelantan)."Berdasarkan hasil wawancara tersebut, boleh disimpulkan penerimaan masyarakat Melayu di kalangan bukan penyokong parti  terhadap pemecatan tersebut adalah terpecah dua iaitu 50–50," katanya.

Komen aku: boleh percaya ke survy nie....???

Published with Blogger-droid v2.0.3

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 27 Jan 2012 11:31 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Kejayaan pertama @KhalidIbrahim sebagai Exco Agama

Posted: 27 Jan 2012 10:05 PM PST
Isu ini timbul dalam tempoh tidak sampai sebulan Khalid Ibrahim memegang portfolio agama di Selangor.

Inilah nasib orang Islam di Selangor apabila ketentuan hidup mereka ditentukan oleh boneka kafir laknat DAP. Mana tidaknya, ketika akidah umat Islam digugat sebegitu hebat pun, beliau masih boleh melutut maaf kepada pihak Kristian.

Kami rasa sudah cukuplah dengan segala petunjuk yang Allah SWT berikan. Belum pun LIMA tahun mereka mendapat kuasa, umat Islam yang merupakan majoriti rakyat Selangor kini diletakkan sama tarafnya hina seperti kucing kurap. Tiada nilai dan tidak dipedulikan.

Kadang-kala kita terlupa dan alpa dengan nikmat peningkatan taraf hidup sepanjang 50 tahun di bawah UMNO sehinggakan sebegitu mudah dihasut dengan dakyah dan fitnah jahat fuckatan. Dan kemarahan yang tidak bertempat itu hanyalah membuka ruang dan peluang kepada pemimpin penipu dan boneka kafir untuk akhirnya berkuasa. Kita sebenarnya yang sedang menghancurkan masa depan anak-anak kita dengan kuasa UNDI!

Jadi, gunakanlah kurniaan akal untuk berfikir dan membuat pertimbangan yang tepat. Kita masih ada satu lagi peluang!

Bila hendak tubuh Suruhanjaya DiRaja bagi menyiasat Skandal Video Seks Pemimpin fuckatan?!!

Posted: 27 Jan 2012 08:08 PM PST
Fuckatan dan Suruhanjaya DiRaja (RC) kini umpama isi dengan kuku. Bak irama dan lagu. Andai dipisah, hacur rusaklah dunia yang fana ini.

Namun begitu, RC ini tidak terpakai kepada mereka. Hanya pihak lawan sahaja yang tertakluk di bawah penelitian RC.

Kes penyelewengan ladang rakyat di Kelantan. Tiada RC.

Kes murtad-DUMC. Tiada RC.

Kes penyelewengan perlombongan pasir di Selangor. Tiada RC.

Dan satu kes yang paling klasik yang sewajibnya ditubuhkan RC...
Jika mereka dakwa NFC perlu RC kerana ia penyelewengan wang rakyat, mereka juga sepatutnya beritahu kepada rakyat bahawa wang yang dikatakan diseleweng itu sebenarnya bukan pemberian/dana Kerajaan, tetapi hanyalah PINJAMAN!

Jadi, jikalau NFC menyelewengkan sekali pinjaman tersebut untuk tujuan lain, apakah pula perkaitannya dengan Kerajaan dan UMNO-BN?!! Kalau Anwar Ibrahim pinjam RM10 Juta daripada Bank Israel dengan tujuan untuk memenangi pilihanraya, tetapi sebahagian besarnya dibayar untuk khidmat GAY dan pelacur, adakah fuckatan akan mendesak Wan Azizah letak jawatan semata-mata kerana beliau isteri si penyeleweng?!!

Dan bila kita sebut pinjaman, lambat laun NFC perlu bayar juga kembali, termasuklah apa sahaja yang diselewengkan.

Persoalannya kini, mengapa fuckatan tidak bersikap adil dan mendesak perkara-perkara yang lebih besar dan dekat dengan rakyat untuk RC?!!

Jangan kata isu video seks Anwar tidak perlu RC, kerana beliau dan fuckatan telah mengangkatnya sebagai bakal PM! Adakah fuckatan begitu terdesak untuk merebut kuasa sehinggakan moral pemimpinnya sendiri sudah tidak menjadi hal lagi?!!

PAS?!! Tidak usahlah bertanyakan soal moral dan agama kepada PAS lagi. Parti tersebut hanya layak menjaga soal adat dan sosial sahaja.

Setelah Ditekan, Akhirnya Dalang Di Sebalik Madrasah Salihiah Buat Kenyataan.

Posted: 27 Jan 2012 06:04 PM PST

Kenyataan yang dikeluarkan oleh Sonny Ho.Sebelum ini MyMassa ada terbaca mengenai Sonny Ho di beberapa blog. MyMassa ingat ianya hanya khabar angin.

Rupa-rupanya memang PAS Kedah telah menjual Madrasah yang bertaraf tanah wakaf kepada pemaju Cina.

Hebat betul PAS. Dulu kemain tuduh UMNO jual tanah kepada Cina, sekarang ni apa cerita?

*Segala fitnah yang PAS lemparkan kepada UMNO sebelum ini telah dibalikkan oleh ALLAH SWT kepada mereka semula.

Revolusi Yang Dicanang Pembangkang, Adakah Ianya Akan Bawa Kebaikan?

Posted: 27 Jan 2012 04:02 PM PST

Apabila beberapa revolusi berlaku di Timur Tengah berlaku, akhbar-akhbar pembangkang memainkan isu tersebut.

Mereka mengancam bahawa Malaysia juga akan menuju ke arah revolusi sekiranya 'hak-hak asasi' yang mereka gelar hak rakyat tidak dipenuhi.

Untuk memahaminya sila baca artikel ini. Adakah kebebasan berpolitik itu satu hak asasi?

Klik untuk besarkan artikel.

Mari kita lihat apa yang berlaku kepada negara-negara yang dilanda revolusi. Mesir masih belum stabil walaupun pilihan raya telah dilaksanakan. Beberapa rusuhan besar-besaran masih berlaku terutamanya antara kaum dan agama selepas Hosni Mubarak dijatuhkan. Kita lihat pula apa yang berlaku di Libya.Melihat keadaan ini, mari kita bertanya kepada diri kita, adakah revolusi sesuatu yang baik?

*Tepuk dada, tanya iman.

Benarkah Ini Gambar 'Kemewahan' Hitler?

Posted: 27 Jan 2012 02:00 PM PST

Berita dan gambar dari mirror.uk.


Katanya gambar ini diambil oleh seorang jurugambar Nazi yang bernama Hugo Jaeger. Hugo telah mengambil 2,000 berwarna sepanjang dia mengikuti Hitler.

Nampaknya dendam Barat terhadap Hitler masih belum padam. Entah apa motif mereka menyerang Hitler kali ini. Adakah kerana kedudukan Yahudi masih terancam walaupun Hitler sudah tiada?


*Kalau Yahudi terancam, ada seorang super hero yang akan mempertahankan Yahudi dan Negara Israel.


Lelaki Ini Kalau Masuk @AJL_26 Confirm Artis Lain Tarik Diri.

Posted: 27 Jan 2012 09:00 AM PST

Anugerah Juara Lagu 26 Akan Berlangsung pada 29 Januari 2012.Dalam kemeriahan anugerah tersebut, amat sayang bila satu bakat besar tidak dapat masuk pertandingan akhir kali ini.

Kalau dia ni masuk, confirm artis lain tarik diri. Hayati bakat beliau dalam video di bawah.*Sorong kayu tarik kayu
Buah keranji dalam perahu
Suruh berlagu dia berlagu
Suruh baca khutbah dia tak mahu

Selepas Hasan Ali, Ustaz Ismail Kamus Pula Masuk Utusan.

Posted: 27 Jan 2012 07:32 AM PST

Dari akhbar Utusan hari ini.


MyMassa nak kongsi sesuatu yang menarik dalam liputan Utusan mengenai Ustaz Ismail Kamus.

Bila dah masuk Utusan, adakah PAS akan ambil tindakan terhadap Ustaz Ismail Kamus pula selepas ini?

*Geng-geng ulama semakin tak dapat tempat di Harakah sampai terpaksa masuk Utusan. Apa dah jadi dengan Harakah sejak diresapi Anwarinas?

Misteri nusantara: Apek SESAT ketika mencari pintu keluar rumah?!!

Posted: 27 Jan 2012 05:33 AM PSTKami percaya punca kelewatan Khairul Fahmi (Apek) untuk menghadirkan diri ke latihan skuad olimpik baru-baru ini ada kaitan dengan rumah banglo barunya. Menurut sumber-sumber yang rapat dengan Apek, beliau menghadapi kesukaran mencari kunci rumahnya untuk membuka pintu ketika sudah siap sedia ke lapangan terbang.

Kunci tersebut yang sebesar badannya secara tiba-tiba hilang dipercayai kerana sikap ketidak ikhlasan pemberinya yang juga Menteri Besar Kelantan kerana benar-benar mengharapkan agar Apek turut mengumumkan penyertaannya ke dalam parti politiknya selepas itu. Namun sehingga kini, Apek masih lagi tidak menyatakan secara jelas pendirian politiknya kepada sesiapa juga.

Perkara ini telah dapat dihidu semenjak ketika hari Apek diberikan kunci lagi. Rumah banglo yang dihadiahkan kepada Apek dikatakan dibina oleh Kerajaan Negeri tetapi yang menyerahkannya walaupun memegang jawatan MB, tetapi tetap mengenakan logo parti pada majlis penyerahan. Malahan replika kunci rumah juga direka sebegitu rupa agar menyerupai logo partinya.

Apek yang masih kebingungan kini cuba mendapatkan pertolongan Datuk Harun Din dan Dr Hasan Ali bagi mengubatkan kesesatan yang menimpa dirinya. Beliau khuatir bahana yang menimpa Terengganu pada perlawanan akhir Piala Malaysia tahun lalu tidak berulang kepada dirinya pula.

Diharap beliau pulih sepenuhnya dan dapat beraksi dengan sebaiknya pada perlawanan pra-Olimpik seterusnya.

Jom kita dengar sendiri apa kata Apek mengenai misteri yang menimpa dirinya ini.
*Kepada peminat Apek: MyMassa cuma berlawok sahaja... hehehe

Breaking News : Anwar Berikrar Akan Pertahankan Negara Yahudi, ISRAEL dalam Wall Street Journal

Posted: 27 Jan 2012 03:29 AM PST

Ini adalah antara petikan wawancara Anwar Ibrahim dengan Wall Street Journal.

"I support all efforts to protect the security of the state of Israel," said Mr. Anwar, although he stopped short of saying he would open diplomatic ties with the Jewish state, a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians. Malaysia has consistently refrained from establishing diplomatic relations with Israel, although limited commercial ties exist between private companies in the two countries.
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203363504577184631682335306.html?mod=WSJ_World_LEFTSecondNews

Untuk petikan penuh, sila ke link di atas.

Sudah terang lagi bersuluh.

Orang yang pertahankan akidah seperti Datuk Dr. Hasan Ali dipecat.

Adakah orang yang pertahankan Negara Yahudi ISRAEL akan di angkat sebagai pemimpin Pakatan Pembangkang oleh PAS!!!

Jika benar, PAS memang sudah lari dari perjuangan asal.

Penaakulan Mantik

Anwar Ibrahim  sokong ISRAEL.


PAS sokong Anwar Ibrahim.


PAS sokong ISRAEL.

*Sebarkan berita dan poster ini seberapa banyak yang boleh. Sebar-sebarkan.

Santai Petang : Video Hebatnya Polis Trafik Di Malaysia!!!

Posted: 27 Jan 2012 02:05 AM PST

Sila tonton video ini. Hebat betul polis trafik PDRM yang memandu kereta peronda ni.*Sebenarnya video ini dirakam ketika penggambaran salah satu babak dalam filem KONGSI. Apa-apa pun, video ni memang kool.

Aziz Bari melantik dirinya sendiri sebagai Ketua Umum Fuckatan yang baru!

Posted: 27 Jan 2012 12:35 AM PST

Cara Aziz Bari bercakap ini seolah-olahnya hanya dia seorang sahaja profesor di Malaysia ini. Boleh pulak dia arahkan MB Azizan masuk BN sebab sokong AUKU.

Kami hendak tanya kepada Aziz Bari, jikalau satu hari nanti beliau terserempak dengan anak perempuannya sedang ditutuh Anwar Ibrahim, apakah reaksi beliau? Marah? Bagaimana jika anak perempuannya membentak bantah dengan mengatakan maruahnya adalah haknya dan terpulang kepada dirinya untuk menentukan kepada siapa dan bila untuk diserahkan? Aziz Bari hendak jawab macamana agaknya?

Satu perkara lagi, jika MB Azizan boleh diarah-arah untuk masuk BN, kenapa tidak suruh Anwar ikut sekali? Kenapa beliau langsung tidak mempersoalkan keputusan Anwar tidak memansuhkan AUKU ketika ada kuasa menjadi Menteri Pelajaran dahulu? Adakah ketika itu Aziz Bari sedang seronok menikmati faedah tertentu daripada Anwar?


Jom kita soroti suatu kisah benar yang pernah terjadi ketika Anwar menjadi Menteri Pelajaran dahulu. Ketika itu belum ada Solidariti MahaSewel Malaysia lagi. Jadi kalau Anwar kata buang U, maka merempatlah mereka  semua balik ke kampung. Anwar ketika itu sudah lupa bagaimmana untuk memperjuangkan nasib mahasewel macam si Adam Adli itu.


"Soalan yang lebih mudah, kenapa Si Ketua Penipu tu tak mansuhkan AUKU semasa dia jadi Menteri Pelajaran dulu? Kenapa baru sekarang nak dibebaskan? Dia bukan sahaja tidak memansuhkan AUKU pada ketika itu. Sebaliknya, dia memperkuatkuasakan lagi akta tersebut."

Saya adalah seorang mahasiswa di UTM Kampus Jalan Semarak bermula pada 1985 - 1990. Semasa di Tahun 2, Anwar Ibrahim telah dilantik menjadi Menteri Pelajaran ketika itu. Pada ketika itu, penuntut UTM sudah mula diresapi dengan fahaman politik PAS yang bergerak senyap-senyap.
Namun sebaik sahaja Anwar mula berkuasa sebagai Menteri Pelajaran (yg kuasanya turut melibatkan semua universiti yg ada), pelajar-pelajar yang condong kepada PAS ini sudah mula bangkit terang-terangan menentang Menteri yg baru dilantik ini dan juga AUKU.

Maka terjadilah satu demontrasi kecil yang telah berlaku di dalam kampus.Saya lupa tarikhnya tapi di antara 1986 dan 1987.
Memang demontrasi itu gagal tetapi sebahagian kecil pemimpinnya telah diheret ke Majlis Tatatertib UTM. Ada yang dibuang universiti dan ada juga yang digantung pengajian.

Apa yang ingin saya nyatakan di sini, Anwar itu sendiri pernah menghukum pelajar dengan memberhentikan pelajar dari universiti, termasuk kes yang saya saksikan di UTM itu. Dia sendiri bertindak dengan kuasa kukubesinya untuk menghukum mahasiswa yang ingin mempertikaikan kewujudan AUKU.
-Sumber DoubleY

* Golongan cikgu-cikgi pun nampaknya ramai juga yang menyokong fuckatan peliwat tegar ini. Tidak pasti sama ada mereka ini semua lupa atau tidak tahu yang Anwar pernah menjadikan kepulauan Borneo sebagai tempat buangan para guru yang kritikal terhadap Kerajaan. Jika tidak, sehingga kini PAS tidak akan wujud di sana.


Siapa yang bakal bela nasib Melayu dan Islam dalam Fuckatan?!!

Posted: 26 Jan 2012 11:07 PM PSTPada hemat kami, bukan setakat KEMAS sahaja yang bakal dibubarkan. Banyak lagi agensi Persekutuan lain yang pengkhususannya untuk membantu orang Melayu dan bumiputera akan menerima nasib yang sama.

Tidak percaya? Saksikanlah sendiri apa yang berlaku dalam tempoh tidak sampai LIMA tahun ini di Selangor dan Pulau Pinang. Naik sahaja berkuasa, Dasar Ekonomi Baru terus sahaja dibubarkan. Alasan rasuah dan penyelewengan dijadikan hujah bagi memperbodoh-bodohkan Melayu Fuckatan yang lemah akal fikiran.

Sekarang Melayu yang mencari rezeki dengan perniagaan berhadapan dengan situasi yang sukar di kedua-dua negeri tersebut. Hendak harapkan PAS, parti tersebut hanya layak menjaga adat dan sosial sahaja pula.

Perhatikanlah juga apa yang telah terjadi kepada PKNS di Selangor? Anak syarikat Kerajaan Negeri yang ditubuhkan selepas peristiwa 13 Mei di bawah Dasar DEB sebenarnya adalah untuk membantu orang Melayu Selangor keluar dari kepompong kemiskinan dan bersaing dengan bangsa yang telah lama dibantu British di bandar bagi mencapai kejayaan.

Lebih 40 tahun berlalu. Kini PKNS yang didominasi oleh Melayu penyangak fuckatan berubah menjadi sebuah syarikat bagi menyediakan hartanah komersial yang dibiayai oleh Kerajaan Negeri kepada kapitalis-kapitalis DAP yang kaya. Dengar ceritanya, bangunan Yayasan Selangor juga kini bakal diubah menjadi ibu pejabat DAP Malaysia. Tidak peliklah jika sebelum ini Kerajaan Selangor berkeras untuk merobohkan asrama anak-anak Melayu miskin yang ditaja Yayasan.

Tetapi berapa ramai antara kita yang sedar akan perkara ini? Sehingga hari ini, masih ramai lagi yang lalai didendangkan dengan isu rasuah dan penyelewengan pemimpin UMNO yang sebenarnya dibawa bagi menutup agenda jahat fuckatan yang sedang berjalan rancak. Mereka hanyalah membuat lebih banyak bising bagi mengatasi kebisingan yang ada.

Malah kita juga tidak sedar bahawa pemimpin fuckatan yang ada kini adalah bekas penyangak yang pernah merosakkan UMNO dan BN suatu ketika dahulu. Mereka sebenarnya hanya menceritakan tentang kepakaran dan pengalaman mereka merommpak duit rakyat tanpa kita sedari!

Jadi selamatkanlah masa depan anak-anak kita. Ayuh kita sama-sama hentikan zaman Edan ini. BN yang kuat menjamin kemakmuran dan ketenteraman kita semua! Insya Allah!


Apabila Nafsu Membuas – Seks jadi bebas, akidah semakin terbabas!

Posted: 26 Jan 2012 07:33 PM PST

Allah berfirman; "Jangan kamu menghampiri zina, sesungguhnya zina itu merupakan satu perbuatan yang keji dan buruk" (Surah Al-Isra: 32). Selanjutnya Allah berfirman yang bermaksud; "Perempuan yang berzina dan lelaki yang berzina, hendaklah kamu sebat tiap-tiap seorang dari keduanya seratus kali sebat; dan janganlah kamu dipengaruhi oleh perasaan belas kasihan terhadap keduanya dalam menjalankan hukum agama Allah, jika benar kamu beriman kepada Allah dan hari akhirat; dan hendaklah disaksikan hukuman seksa yang dikenakan kepada mereka itu oleh sekumpulan dari orang-orang yang beriman" (Surah An-Nur: 2). Manakala Rasulullah s.a.w pernah bersabda; "Sesiapa yang menemui seseorang melakukan perbuatan kaum Luth a.s (liwat), bunuhlah peliwat dan mangsa liwat yang rela." (hadis riwayat Ahmad, Tirmizi, Abu Daud dll).

Ketiga-tiga peringatan di atas merupakan sebahagian dari tegahan Allah dan RasulNya terhadap bahaya keburukan seks bebas-songsang. Dalam tempoh 2000 - 2008, seramai 257,000 orang anak haram dilahirkan di Malaysia dengan purata setiap 17 minit akan lahir seorang anak haram di muka bumi Malaysia. Ini bermakna setiap bulan terdapat 83 orang anak haram dilahirkan sehari atau 2,500 orang dilahirkan sebulan. Bagi tempoh 2008 - 2011 yang lalu, berapa ramai pulak? Itu yang direkodkan, kalau yang tidak direkodkan bagaimana! Semuanya hasil dari seks bebas. Bila terjadi sebegini kita cepat menyalahkan pemerintah kononnya tidak membenteras gejala sosial ini. Tetapi jarang-jarang sekali kita memikirkan bahawa kaum kuffar yang sebenarnya sengaja ingin menghancurkan akidah umat Islam dan identiti ummah dengan mempromosikan budaya seks bebas songsang seperti persundalan dan persondolan.


Saban hari kita menyaksikan begitu banyak serbuan, tangkapan, penyitaan dan pengusiran dilakukan oleh pihak berkuasa terhadap sarang-sarang maksiat seluruh negara. Namun, aktiviti maksiat ini semakin menjadi-jadi. Sebaliknya, usaha pihak berkuasa membenteras gejala maksiat ini ditentang habis-habisan oleh golongan yang mengaku kononnya sebagai pejuang hak asasi manusia. Pembela golongan terpesong syahwat ini adakalanya sanggup mendapatkan sokongan asing demi merealisasikan impian mereka agar dapat menikmati keseronokan seks songsang.

Duit-duit haram hasil maksiat dan perjudian selalunya akan disalurkan kepada NGO-NGO atau pemimpin tertentu yang dipelihara untuk menjaga kepentingan mereka agar tidak disentuh oleh penguatkuasaan. Para pemimpin yang telah memakan duit-duit haram ini kemudiannya akan mengatakan sebarang undang-undang yang menghukum para penjenayah seksual bebas-songsang ini sebagai lapuk dan ketinggalan zaman kerana ia dibuat oleh penjajah terdahulu yang tidak sesuai dengan kebebasan dan hak asasi sejagat. Malah dengan hujah berbelit-belit mereka mengatakan bahawa hukum Al-Quran dan hadis mengenai homoseksual dan zina harus diberi tafsiran semula agar sesuai dengan kehidupan moden. Inilah bukti manusia perosak agama yang hatinya telah sebati dengan duit haram.


Duit-duit haram hasil perniagaan maksiat ini selalunya akan digunakan dalam apa jua acara pemimpin yang dianggap boleh memperjuangkan hak-hak mereka. Manakala pemimpin tersebut tidak kisah dari mana wang tersebut diperolehi asalkan ada sokongan dan pengikut yang mahu bersama-samanya memperjuangkan kebebasan atas nama keadilan sejagat dan asalkan pemimpin tersebut menjadi seseorang yang dihormati. Senario ini merupakan satu perjanjian sulit; "lu mau duit wa kasi, lu mau undi wa bagi, tapi lu mesti tolong gua, kasi legal itu bisnes, sama-sama untung ma". Pemimpin yang selalu menerima dan pemakan wang haram ini tidak kisah mengenai perjuangan memartabatkan akidah dan maruah ummah kerana hatinya telah kotor, maka segala tindak tanduknya juga akan kotor dan menjengkelkan.


Kini kita melihat begitu banyak golongan pengagung dan pengamal budaya seks songsang-bebas di Malaysia. Dengan pelbagai gelaran seperti gay, homo, jambu, toy boy, sotong, pondan, darai, mak nyah, bapuk, anak ikan, gigolo, sugar daddy, pengkid, lesbian, ayam, cikaro entah apa lagi. Hairannya mengapa ramai benar kaum lelaki yang mengidap penyakit kecelaruan seksual berbanding kaum wanita? Lagi pelik ramai kaum lelaki di hadapan wanita kelihatan macha dan macho tetapi sebenarnya masya Allah – suka main belakang beb!

Dari Ibnu Abbas r.a berkata: Rasulullah s.a.w telah melaknat orang-orang lelaki yang menyerupai perempuan dan orang-orang perempuan menyerupai lelaki. Dan dalam riwayat lain, Rasulullah telah melaknati orang-orang yang menyerupai perempuan dari kaum lelaki dan orang-orang yang menyerupai lelaki dari kaum perempuan. (hadis riwayat Bukhari).

Biasanya manusia yang mengalami kecelaruan seksual ini tidak kisah apa nak jadi pada agama, bangsa dan negaranya asalkan nafsu songsangnya bebas terlampias. Para pendokongnya pula ramai terdiri dari spesis manusia dan sejenis dengannya. Hanya mereka yang tersongsang seks sahaja yang mengenali kesongsangan seks kaum mereka, sedangkan orang lain yang normal dianggap musuh yang zalim. Bertambah celaru kalau jenis manusia songsang ini didakwa sebagai mujaddid (tokoh pembaharuan) yang akan memberi harapan baru kepada ummah. Nauzubillah!

Kebanyakkan mereka memang tidak percaya kepada institusi perkahwinan yang sah kerana ia membebankan. Kalau berkahwin pun mereka sering curang. Mereka sebenarnya lebih suka hidup bebas tanpa sebarang ikatan dan sekatan termasuk bebas bercakap apa sahaja yang mereka suka hatta mencarut dan memaki hamun orang lain. Mungkin phobia akibat gangguan seksual zaman persekolahan atau terpengaruh dengan rakan-rakan yang mengamalkan kehidupan seksual songsang. Bila dah ketagih memang susah nak buang tabiat ini walaupun dah berkeluarga atau menjadi manusia ternama.
Salah seorang peserta ratu pondan di Malaysia

Kebiasaannya golongan songsang ini memiliki sifat dan penampilan tertentu yang mengambarkan mereka terdiri dari golongan yang mempunyai orientasi seks songsang antaranya seperti lelaki yang suka memakai baju ketat untuk menayangkan otot mereka, bertindik telinga kanan, memakai pakaian wanita, lembut gemalai malah lebih suka bergaul dengan sesama jenis mereka berbanding jantina berbeza. Yang perempuan pulak berperangai sebaliknya.

Golongan musuh-musuh Islam dah lama ketawa melihat belia-belia muslim yang telah hilang naluri kejantanan mereka kerana mengalami krisis identiti. Maka senanglah mereka menarik golongan pemuda-pemuda secara perlahan-lahan ke arah mengiktiraf amalan seks bebas melalui hiburan yang melekakan.

Manakala golongan penghibur seperti artis gay dan lesbian pula akan mengambil tempat mempromosikan budaya seks bebas dan songsang. Idealisma kebebasan mula dicanangkan oleh musuh-musuh Islam kepada golongan terpelajar bagi mewujudkan satu pemberontakan belia yang akan menghuru-harakan keadaan, tanpa disedari nasib Islam dan ummahnya sebenarnya berada dalam keadaan bahaya kerana agenda mengiktiraf seks bebas tidak pernah luput seperti mana agenda memurtadkan ummah. Justeru sudah tiba masa kita terus bangkit melakukan jihad menentang kemungkaran ini dari terus berleluasa. Semoga Allah s.w.t menyertai jihad kita. Allahuakhbar!

Panas. Bukti video Brader Kit mengadakan Hubungan Seks Sejenis.

Posted: 26 Jan 2012 05:35 PM PST

Rajin-rajinlah melancong melihat tempat orang. Tidak perlu merayau jauh. Pergilah ke Singapura atau Thailand. Cuba perhatikan nasib orang Islam di sana.

Kalau anda kata taraf ekonomi dan kualiti hidup rakyat di sana lebih baik, anda sebenarnya silap. Di Singapura kini, ekonomi dan apa yang terbaik hanya mampu dikecapi oleh kapitalis-kapitalis yang kaya. Bukan hendak kata Melayu sahaja yang susah, Cina asal Singapura sendiri turut menderita. Kerana itulah, pada pilihanraya umum Singapura baru-baru ini PAP ditolak bulat-bulat oleh rakyat asalnya sendiri. Parti tersebut sebenarnya menang dengan bantuan rakyat naturalisasi.

Dan di Malaysia DAP pula yang memekak-mekak di belakang Ambiga menuduh BN mengimport rakyat asing untuk dijadikan pengundi. Tetapi berapa ramai rakyat Cina yang diimport masuk dan di"naturalisasi"kan dengan IC kanak-kanak yang mati tidak pula diceritakan. Tidak percaya? Cuba jalan-jalan di mana-mana kampung bharu mereka. Jangan terkejut kalau anda masih boleh jumpa orang Cina yang tidak boleh berbahasa Melayu walaupun sudah lebih 50 tahun merdeka!

Cerita di Thailand lebih teruk lagi. Bukan setakat dipinggirkan, disembelih lagi hari-hari.

Sekarang ini, orang Melayu Thai dan Singapura yang tidak tahan, boleh lagi lari mendapatkan perlindungan di bawah Kerajaan UMNO Malaysia. Tetapi ke manakah kita hendak mengadu nasib jika kita semua dipinggirkan oleh Kerajaan Fuckatan yang diterajui DAP kelak?!! Indonesia?!!

Mungkin akhirnya kita perlu berperang saudara buat sementara waktu untuk memulihkan keadaan kot?!! 

Calon Gabenor Acheh Kena Uji Baca Al-Quran. Exco Agama Islam Selangor Bila Nak Baca Khutbah?

Posted: 26 Jan 2012 04:34 PM PST

Di Acheh, calon gabenornya akan diuji untuk membaca Al-Quran.

Klik untuk besarkan imej.


Agak-agak kalau permintaan ramai blogger BN untuk Khalid baca khutbah Jumaat kali ni, keterlaluan tak permintaan tu?

*Teringin nak dengar Tan Sri Khalid cakap bab agama Islam. Asyik cakap pasal ekonomi je.

Santai Pagi : Pembangkang Dan Ketam.

Posted: 26 Jan 2012 03:00 PM PST

Kartun yang MyMassa ambil dari akhbar Utusan.*Tepat ke dahi hasil karya Miki kali ini. Mereka asyik kata orang lain salah tapi mereka lagi tak betul!

Edisi Dewasa 18SX : Penang Memang Syurga Pencari Keseronokan.

Posted: 26 Jan 2012 09:00 AM PST

Gambar hiasan

Cuba baca berita ini, berulangkali kena serbu pun masih dapat bertahan.Hebat betul.

MyMassa kesiankan pihak polis. Asyik buat serbuan dan tangkapan tetapi Kerajaan DAP Pulau Pinang langsung tak nak tolong tutup premis pelacuran ni. Lesen premis perniagaankan di bawah kuasa Kerajaan Negeri.

Cuba tengok kadar langganan yang diletakkan, terlalu murah RM50 untuk seks dan tambahan RM10 untuk lain-lain.

*Baik betul DAP dengan premis 'hiburan' seperti ini. Kalau rumah / gerai orang Melayu atau India, dah lama kena roboh. Ada syer ke?

Nasib orang Melayu di tangan taikun Cina?!!

Posted: 26 Jan 2012 06:10 AM PST


Kami pernah mengulas isu ini di artikel ini http://mymassa.blogspot.com/2011/12/cina-mana-yang-kata-melayu-ini-babi.html Asalnya cuma hendak boikot roti Gardenia sahaja. Alih-alih Melayu pula yang dibabikan mereka.

Cuma lihatlah bagaimana utuhnya ikatan antara CHA ini sehinggakan mereka boleh bersatu hati dalam hampir semua perkara. Bilalah agaknya orang Islam di Malaysia mampu untuk jadi begitu ya?!!

Jadi kepada yang bengang kerana jadi diBABIkan oleh CHA, sebar-sebarkanlah maklumat ini semampu anda. Kuasa untuk mengubah nasib kita di tangan anda sendiri!

GEMPAR! Bukti Tranformasi DS @NajibRazak Buatkan @anwaribrahim Terkedu. @HishammuddinH2O @DSURaisYatim @tunfaisal

Posted: 26 Jan 2012 04:02 AM PST

Ini betul-betul bukan cobaan.

Satu berita gembira untuk para penyokong transformasi yang dilakukan oleh DS Najib.

Sumber : http://en.rsf.org/press-freedom-index-2011-2012,1043.html


Tahniah kepada DS Najib atas transformasi yang dibuat oleh beliau membuatkan ranking indeks kebebasan media di Malaysia meningkat naik begitu tinggi berbanding tahun yang lalu.

Tahun lalu Malaysia diranking ke 144.
Tahniah juga kepada DS Hishamuddin (KDN) dan DSU Dr. Rais Yatim (KPKK) yang berjaya 'membebaskan' media. Kepada seluruh warga KDN dan KPKK terutamnya Bahagian Kawalan Penerbitan dan Teks Al-Quran dan SKMM yang mengambil tindakan yang bijaksana dalam mengendalikan media di Malaysia, tahniah juga MyMassa ucapkan.

MyMassa nak tunggu adakah pembangkang akan mainkan isu ranking kebebasan media atau tidak. Jika tidak, tiap-tiap tahun pembangkang terutamanya PKR akan 'bising' mengenai isu ini. Kononnya Malaysia mengamalkan pemerintaha kuku besi termasuk terhadap media. Lebih membanggakan, kedudukan Malaysia pada tahun ini adalah antara terbaik di Asia Tenggara berbanding Singapura, Thailand dan Indonesia yang sering dibangga-banggakan oleh pembangkang. Malah Turki yang menjadi rujukan Anwar Ibrahim juga tewas teruk kepada Malaysia.

Nah! Setelah SISTEM KEHAKIMAN dibebaskan kini giliran MEDIA pula bebas di bawah kepimpinan transformasi DS Najib Tun Abdul Razak. Kita tunggu apa kata pembangkang selepas modal politik mereka telah tidak laku lagi.

*Tak sabar nak baca ulasan portal pro pembangkang seperti Malaysiakini dan Malaysia Insider mengenai perkara ini. MyMassa harap berita ini dapat jadi muka depan Utusan dan Berita Harian. Biar semua rakyat tahu bahawa di bawah kepimpinan DS Najib, satu dimensi baru pentadbiran negara akan tercipta.

Berita Tergempaq: TEAM 'MALAYSIA' LAYAK BERMAIN DI STADIUM WEMBLEY!

Posted: 26 Jan 2012 02:08 AM PST

Bagi penyokong Liverpool, mungkin ini bukan berita yang menggemparkan anda.

Tetapi bagi pembaca yang belum tahu, ini adalah kejayaan team 'MALAYSIA'  bermain di Stadium Wembley.Tak dapat pasukan Kebangsaan main di sini, pasukan yang ditaja oleh anak Malaysia main di Wembley pun dah cukup bagus. Bukan senang nak menaja nama Malaysia di pertandingan akhir yang disaksikan oleh berjuta-juta penonton seluruh dunia.

Tahniah Dato Chan Tien Ghee dan Tan Sri Vincent Tan kerana pasukan yang anda miliki layak ke perlawanan akhir piala liga. Lebih membanggakan bila anda berdua sanggup meletakkan nama MALAYSIA sebagai penaja utama pasukan tersebut.

*Bila dah berjaya bawa team luar ke final, tak teringin ke nak miliki kelab sendiri di Malaysia ni juara Piala Malaysia?

Panas! PAS janji untuk gadai Pahang jika menang PRU-13?!!

Posted: 26 Jan 2012 12:07 AM PSTInilah bukti Parti Adat dan Sosial (PAS) ini semakin terdesak. Dijanjikannya tanah kepada setiap rakyat Pahang yang belum memiliki rumah.

Sebelum PAS berjanji lebih lanjut, kami cabar PAS jawab TIGA soalan di bawah ini terlebih dahulu:

1) Tanah manakah yang sesuai diberikan kepada rakyat yang belum memiliki rumah kelak?!! Tanah wakaf seperti di Madrasah Salihiah dan Penang? Atau tanah hutan simpan dan taman negara seperti di Kedah dan Kelantan?!!

2) Dan bagaimanakah PAS boleh berkuasa memberikan tanah kepada rakyat sedangkan portfolio yang diberi DAP hanyalah dalam menjaga adat istiadat orang Melayu?!!

3) Bila hendak tunaikan janji untuk laksana HUDUD seperti yang dilaungkan kepada penyokong tegar mereka selama ini?!! Janji asas perjuangan pun ditinggalkan, inikan pula keuntungan nilai komersial tanah berbilion-bilion RM. Silap-silap, sekali DAP berdehem, tercirit-cirit keluar dalil dan hukum baru bagi menutup janji yang dimungkiri!

Hanya manusia yang mempunyai kualiti mental setaraf keldai sahaja yang akan percaya janji-janji parti munafik ini!

*Di Kelantan, Husam janji hendak hapuskan hutang PTPTN. Semakin besar penipuan PAS, semakin terdesak parti ini sebenarnya.

HINDRAF Akui Mereka Dah Kena Jual Dengan PKR dan PAS.

Posted: 25 Jan 2012 11:05 PM PST


Selepas insiden Jalan Kebun baru Hindraf sedar bahawa mereka sebenarnya menjadi alat kepada PKR dan PAS.

Akibat marah dengan penipuan Cikgu Bard dan Mat Sabu, HINDRAF kini menukar ABU kepada ABUR.

Ikuti luahan hati pemimpin HINDRAF yang telah dipermainkan dengan PKR dan PAS.


Hindraf withdraws support for ABU

Hindraf does not support ABU, but supports 'ABUR' (Anything But Umno and Pakatan Rakyat Racism)

(Free Malaysia Today) - The Hindu Rights Action Force (Hindraf) has withdrawn its support for the "Anything But Umno" (ABU) movement and has advised members against attending ABU events.

In a statement today, Hindraf supreme council member, S Jayathas, said that the decision was reached following an emergency meeting of the five-member Hindraf supreme council chaired by de facto leader P Uthayakumar (photo).

Hindraf said that it was not siding with any party but will fight against racism directed against the Indians.

"Hindraf does not support ABU, but supports 'ABUR' (Anything But Umno and Pakatan Rakyat Racism)," said Jayathas.

"Hindraf will not allow ABU, Bersih (election watchdog), Pakatan or any other party to make use of Hindraf for their personal agenda," he added.

This statement comes in the wake of an incident last Saturday when an event jointly organised by ABU and Hindraf in Jalan Kebun, Klang, was disrupted by alleged Umno supporters.

In the fracas that ensued, one Hindraf supporter was injured. Participants said that racist slurs were hurled against the Indians present at the event.

Hindraf added that the decision (to withdraw support for ABU) was arrived following a video clip of the alledged assault.

Subsequently, Hindraf has been receiving numerous phone calls regarding the incident.

No public condemnation

Turning to the Pakatan, Hindraf said the coalition did not provide sufficient "security" for the Hindraf members at the event.

"(The fracas) was silently watched over by PAS, PKR, and ABU leaders who were seated on the stage and there was no public condemnation of the interruption," it added.

Following the incident, ABU has filed a police report yesterday.

Hindraf also said that it will only support Pakatan in the upcoming general election when the alliance officially endorses in writing Hindraf's 18-point demand and give its word that it will implement all the demands when it comes to power.

The demands call for an end to institutionalised racism targeting poor Indians.

Hindraf added that it will continue to speak up for the Indian poor without fear or favour, whether it is against the BN government or Pakatan.

Jayathas' statement, however, does not seem to have the full support of other Hindraf leaders, with several national coordinators stating that they would continue to work with ABU.
http://www.malaysia-today.net/mtcolumns/newscommentaries/46787-hindraf-withdraws-support-for-abu

*Walaupun HINDRAF dah keluarkan kenyataan bahawa mereka tidak menyokong PKR dan PAS, jaga-jaga, mungkin ini juga skrip yang cuba disusun oleh Anwar Ibrahim untuk meraih undi kaum India.

PANAS. Bukti Video Orang Asli Kena Tipu Dengan PKR Selangor.

Posted: 25 Jan 2012 10:04 PM PST


Realiti.

PKR menukar istilah Orang Asli kepad Orang Asal hanya untuk meraih undi.

PKR mewujudkan Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal hanya untuk menipu masyarakat Orang Asli.

PKR melalui Elizabeth Wong kononnya untuk perjuangkan nasib mereka hanya untuk KRISTIANISASI Orang Asli.

Jika ada yang bertanya di manakah BUKTI.

Ini buktinya.
PKR hanya bersuara bila Jabatan Kemajuan Orang Asli (JKOA) terlepas pandang masalah Orang Asli. Isu yang sekecil busut dibesarkan menjadi sebesar gunung melalui media mereka.

Bila kesalahan di pihak mereka, bukan sahaja mereka tidak memberikan keadilan melalui mahkamah malah MENUNDA KES TERSEBUT SEBANYAK 2 KALI. Kali ini pihak Kerajaan Negeri Selangor langsung tidak hadir ke mahkamah!

Adakah kes ini akan ditunda sebanyak 69 kali seperti kes liwat Anwar?

Justice delayed is justice denied.

PKR lebih mementingkan ENTITI KORPORAT seperti Kumpulan Semesta daripada hak rakyat marhaen seperti Orang Asli.

Kalau begitu perjuangan mereka, mereka patut malu menggunakan nama PAKATAN RAKYAT. Sepatutnya mereka gunakan Pakatan Rakan Kongsi (Kroni).


*Reformasi yang dicanang oleh Anwar hanya pada nama, dari Orang Asli kepada Orang Asal. Hakikatnya mereka lebih teruk dari BN. Berubah dari baik kepada lebih teruk.

GEMPAR!!! @CMLimGuanEng nyanyi lagu BN?!!

Posted: 25 Jan 2012 08:00 PM PST

Panas!!! Memang panas!!! Betulkah Pemimpin No 1 DAP sedang mengorak langkah untuk membawa parti tersebut menyertai BN?!!

GERAKAN merampas P.Pinang daripada BN pada pilihanraya 1969 yang mencetuskan peristiwa 13 Mei. Cara DAP memenangi Penang sebenarnya ulang tayang kejayaan Gerakan satu masa dahulu. Sentimen kuasa orang Cina dijadikan modal politik.

Sebagai menebus dosa, GERAKAN akhirnya menyertai BN selepas itu.

Kalau anda perasan, setiap program yang melibatkan YAB PM di Penang, Guan Eng pasti tidak segan silu untuk mencelah muka walaupun tidak dijemput. Malah sampai jatuh tergoleklah Tsu Koon sebab kena siku dengan beliau ketika berebut-rebut untuk berbasikal sebelah PM Najib.

Ketika sambutan Tahun Baru Cina anjuran BN Pulau Pinang baru-baru ini, beliau sekali lagi mencelah. Tetapi kali ini pihak penganjur telah bersiap sedia. Jom kita saksikan bagaimana LGE dikenakan oleh BN Penang akibat kerana suka ambil kesempatan dan mencari publisiti murahan!


Macamana rupa Ulama' Khawarij yang bongkak?!! @NikAbdulAziz

Posted: 25 Jan 2012 06:04 PM PST


Nik Aziz cukup yakin yang PAS bakal terus memerintah di Kelantan selepas PRU-13. Kami berpendapat beliau tidak silap.

Fuckatan hanya perlu memastikan orang Melayu terus berpecah belah. 30% undi Melayu pun sudah mencukupi dalam keadaan orang Cina dan kafir semakin bulat tekad untuk memerintah negara di bawah payung fuckatan.

Dan kerana itulah kini doa Tok Guru Agung PAS tidak lagi beserta air mata. Ia lebih rileks dan disertai sedikit senyuman keyakinan.


Berbeza dengan keadaan sebelum PRU 2008, setiap doa ulama' Khawarij akhir zaman ini seolah-olah doanya yang terakhir. Orang Palestin yang hari-hari kena sembelih dengan Zionis pun tidak berdoa macam beliau."Allah teramat benci manusia yang apabila berbalah, dia melampaui batas. Menolak apa yang benar hanya ingin menegakkan hujah yang dia sendiri tahu telah tersasar dari kebenaran.
Berkeras kepala dengan hujah sendiri lalu berusaha menegakkan benang yang basah. Allah amat benci orang seperti ini. Inilah juga tabiat munafik yang disifat oleh al-Quran: (maksudnya)

Dan di antara manusia ada mengagumkan engkau tutur katanya mengenai hal kehidupan dunia, dan dia bersaksikan Allah (bersumpah dengan mengatakan bahawa Allah), padahal dia adalah orang yang amat keras permusuhannya (kepadamu Muhammad). (Surah al-Baqarah: 204).

Dalam hadis yang lain Nabi s.a.w menyebut ciri manusia munafik itu empat, salah satunya:

Apabila dia berbalah, dia jahat. (Riwayat al-Bukhari dan Muslim). Maksudnya untuk menang dalam perbalahan seorang munafik tidak kira apa caranya.

Dia sanggup menyelewengkan fakta, menipu hakikat, mengelirukan orang ramai, menghalalkan cara dan apa sahaja watak sekalipun jahat akan digunakan dalam memenangkan diri. Inilah seorang munafik. Inilah orang jahat. Inilah orang yang amat dibenci oleh Allah" - Dr. Mohd Asri Zainul Abidin


The Unspinners

Posted: 27 Jan 2012 11:25 PM PST

The Unspinners


APCO diguna Anwar untuk tutup penglibatannya dengan Yahudi

Posted: 27 Jan 2012 08:31 PM PST

Anwar nyatakan sokongan pada Israel

Posted: 27 Jan 2012 04:20 PM PST

Trio Dato T minta disaman sebab video2 seks Anwar

Posted: 27 Jan 2012 07:30 AM PST

ABU di Jln Kebun: Suhakam nak lebih dari polis?

Posted: 27 Jan 2012 04:30 AM PST

Kos pembelaan Anwar dipercayai RM10 juta

Posted: 27 Jan 2012 01:30 AM PST

APANAMA

Posted: 27 Jan 2012 11:08 PM PST

APANAMA


AirAsia - Now and Then

Posted: 27 Jan 2012 07:25 AM PST

Panglima Perang Cyber

Posted: 27 Jan 2012 11:05 PM PST

Panglima Perang Cyber


Syarat Permohonan Sara1M

Posted: 27 Jan 2012 07:39 PM PST

Jom sebarkan. Info dari KOSMO halaman 2 Sabtu 28.1.2012.

Dengan bantuan ini 100,000 isi rumah berpendapatan di bawah RM3,000 akan mendapat manfaat dari bantuan yang akan dibuka permohonannya Isnin ini.

Tanpa faedah dan disedia 4 buah bank iaitu Maybank, Cimb, RHB dan BSN.

Satu lagi bukti keperihatinan Kerajaan kepada rakyat seperti yang diwar-warkan dalam slogan 1Malaysia.

Selepas diluluskan peminjam akan dapat wang yang akan dimasukkan terus ke akaun mereka.

Yang tidak ada penyata gaji atau bank juga layak memohon. Mereka perlu membuat pengisytiharan dalam borang penyertaan skim ini.

Keterangan lanjut sila klik www.sara1malaysia.com.my

Twitter Diserang ?

Posted: 27 Jan 2012 03:35 PM PST

Lihat direct message di atas dan berikan komen balas anda tenteng perkara ini.

Banyak akaun twitter menghantar Direct Message kepada twitter Panglima.

Adakah ini serangan pihak musuh kepada pro BN ?

Posted: 27 Jan 2012 07:28 AM PST

Published with Blogger-droid v2.0.2

Jom Layan Video Terbaru Sembang Rakyat - Melayu Sertai DAP

Posted: 27 Jan 2012 07:28 AM PST

Seperti kata TPM : Kenapa baru sekarang Melayu dialu alukan masuk DAP?


Adakah demi menjadi boneka di negeri yang mahu Melayu menjadi MB.


Sapa tak mahu yeop kalau ditawar jadi MB bila Pakatan menang nanti.


Cuma minta dulu black and white dari Anwar Ibrahim atau Karpal Singh jika ada tawaran begitu.


Takut kalau terlewat tentu anda tidak ubah seperti mangsa liwat yang menjadi alat memuas nafsu syahwat semata-mata.


Syahwat seks dan syahwat politik.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Video Khairul Fahmi Jelaskan Tidak Hadir Latihan Pusat Skuad Kebangsaan - Harian Metro

Posted: 27 Jan 2012 06:47 AM PST

Published with Blogger-droid v2.0.2

Jom Tengok Video DS @NajibRazak Berjaya Himpunkan Pendekar 1Malaysia Melayu Cina India Di Pulau Pinang - Tahniah!

Posted: 27 Jan 2012 06:34 AM PST

Published with Blogger-droid v2.0.2

Video Khutbah Jumaat Bertajuk Sayangi Rasulullah SAW Oleh Datuk Shamsul Najmi Di PWTC Siang Tadi

Posted: 27 Jan 2012 05:19 AM PST

Apa kita buat untuk memeriahkan bulan Maulid Nabi ini?


Ayuh kita banyakkan berselawat dan tingkatkan keazaman menyebarkan Mahabbah atau Hubb Nabi kepada sekelian makhluk...terutama di FB dan blog selain twitter.


Moga kita dihimpun bersama para habaib dan masyayikh di akhirat nanti.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Dr Aziz Bari Hentam MB Kedah Ustaz Azizan Atas Arahan Siapa?

Posted: 27 Jan 2012 04:32 AM PST

Panglima baru sahaja selesai sesi kelas asas fotografi digital hari ketiga. Belajar dengan jurugambar VVIP berpengalaman luas merakam gambar Agong dan Perdana Menteri. Banyak perkara ingin dikongsi bersama anda semua tentang apeture, shutter, rule of third, panning, stop motion dll. Ilmu yang diterima hari ini sesungguhnya sangat berguna untuk diguna jika sudah ada wang untuk memiliki kamere DSLR satu hari nanti. Meleleh juga air liur melihat kamera DSLR yang mampu merakam gambar dengan berbagai teknik yang tidak susah untuk dipelajari namun sangat sukar jika tidak didedahkan atau belajar dengan pakar fotografi. Harap ada rezeki nanti.


Kesempatan menulis sedikit tentang isu semasa berdasarkan info dan analisa segera setakat pengalaman yang ada, bukan mampu dilakukan setiap kali timbul isu yang baru. Kekangan masa dan komitmen kerja menyukarkan usaha menulis pesanan kepada pembaca agar mereka tidak mudah terpengaruh dengan cerita karut dan fitnah yang dilempar oleh setengah pihak kepada pemimpin dan isteri pemimpin kita.


Kisah Dr Aziz Bari yang menghentam Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan,  ialah satu lagi serangan yang seperti digerakkan oleh tangan ghaib di belakangnya. Tangan ini jugalah yang menyuruh beliau sebelum ini barangkali mengeluarkan kenyataan demi kenyataan yang merosakkan imej lawan samadan BN atau dari dalam Pakatan yang tidak sealiran dengan nada songsang perjuangan perkauman dan anti Islam mereka.


Kenapa panglima sebut songsang? 


Kerana jelas sehingga kini rakyat telah disongsangkan pemikiran mereka. Seperti dirasuk syaitan sehingga kes peribadi telah disongsangkan menjadi kes nasional demi menyelamatkan masa depan seorang pemimpin mereka yang begitu terangsang syahwatnya menuju Putrajaya.


Kesongsangan ini jugalah yang menjadikan anak muda kita yang masih belajar di Universiti seperti UPSI termasuk KUIN menjadi songsang dengan membuat perkara yang songsang mengikut norma kehidupan termasuk di sisi pandangan orang yang tidak belajar tinggi hingga ke Universiti.


ADAKAH TIDAK SONGSANG MAHASISWA MUDA KITA BERBARING TENGAH JALAN DI WAKTU TENGAH MALAM UNTUK BUAT HURU-HARA? ?


Perkara ini mungkin tidak menjadi isu besar kepada orang yang telah tercampak ke dalam lembah kesongsangan akibat perbuatan mereka yang suka mencari titik hitam dan songsang dalam diri orang lain termasuk dalam urusan pentadbiran Kerajaan. Ibaratnya jika bahan yang keji itulah tanda


Ibarat kata orang yang suka menagih dadah sahaja yang menyukai dadah dan juga golongan yang terjebak dengan dadah sedangkan orang yang tidak songsang akan merasa marah melihat penagihan dadah bukan membela mereka apatah lagi berkawan rapat dengan penagih tersebut.


Dr Aziz Bari tidak layak menjadi ahli akademik jika hanya bersuara dilihat untuk tujuan dan kehendak tangan ghaib di belakangnya. Kisah hubungan rapat Anwar dengan beliau bukan lagi satu rahsia yang tertutup. Google jika anda tidak percaya.


Sebelum beredar tontonlah video perbezaan jenama Canon dan Nikon. Khabarnya sekarang Nikon sudah mula dipercayai sehingga digemari ramai jurugambar termasuk di kalangan agensi Kerajaan. Siapa mahu derma kamera Nikon DSLR D7000 seperti di atas boleh hubungi Panglima :-)


Wassalam.


Published with Blogger-droid v2.0.2

PISAU.NET

Posted: 27 Jan 2012 09:28 PM PST

PISAU.NET


Live!update Gambar Sekitar Himpun.

Posted: 27 Jan 2012 07:08 PM PST

Pisau kata "ada orang pkr,pas dan umno"

HIMPUN:Lebih 10 ribu Di Kepala Batas

Posted: 27 Jan 2012 06:55 PM PST

Walaupun cuba di sabotaj oleh regim DAP Pulau Pinang,Namun tidak menghalang lebih 10 ribu berkumpul menyokong NGO Himpunan Sejuta Ummat Selamatkan Akidah.


*gambar akan menyusul selepas majlis.

Pisau kata "ummah berhimpun demi akidah tolak perbezaan politik"

The Wall Street Journal : Anwar Jamin Akan Lindungi Keselamatan Israel

Posted: 27 Jan 2012 04:40 PM PST


AIDCNews – 27/10/12 – Datuk Seri Anwar Ibrahim dilaporkan akan menyokong segala usaha untuk melindungi negara Israel walaupun tidak mengesahkan akan membuka hubungan diplomatik dengan negara itu sekiranya beliau dipilih menjadi Perdana Menteri Malaysia.

"Saya menyokong segala usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel", katanya seperti dilaporkan The Wall Street Journal (WSJ), Asia, 26 Jan.


Lapor portal itu, Anwar bagaimanapun tidak mengesahkan akan membuka hubungan diplomatik dengan negara Israel itu, satu langkah yang katanya kekal ke atas Israel sebagai menghormati aspirasi rakyat Palestin.


Malaysia sebelum ini di antara negara Islam yang secara konsisten tidak menjalin hubungan diplomatik dengan Israel tetapi dalam masa sama membuka hubungan diplomatik dengan Palestin.


Lapor portal itu lagi, walaupun Ketua Umum PKR itu menyokong kesucian perkahwinan antara lelaki dan wanita di Malaysia, namun Anwarjuga berkata undang-undang liwat yang lapuk perlu dipinda.


"Bukan urusan saya untuk menyerang dan menangkap rakyat berdasarkan orientasi seks mereka", katanya.-AIDC

Pengakuan Pemimpin PAS Pernah Bersama Pelacur

Posted: 27 Jan 2012 12:47 PM PST


Timbalan Ketua Penerangan PAS dikatakan bersama Ketua Pemuda PAS Ustaz Nasharudin Tantawi telah bertemu Persatuan Pelacur.

Entah wujud atau tidak persatuan pelacur ni,yang menariknya,dakwa pemimpin PAS ini telah bertemu dengan pengerusi persatuan pelacur bukannya untuk berdakwah,sebaliknya untuk meraih sokongan politik.

Kenapa tidak diambil peluang untuk memanggil kesemua pelacur yang bernaung dibawah persatuan mereka untuk didakwah.Bukankah PAS menuduh pelbagai macam fitnah terhadap Umno dan BN yang tidak Islamik,Peluang didepan mata,sokongan politik didahulukan?Dakwah ditongsampahkan?

Dalam masa berbohong difitnahnya BN kononnya selama ini menyuburkan pelacuran dengan membantu persatuan pelacur yang siap dengan ahli jawatankuasa,bendahari,ketua penerangan.

Pisau kata "PAS bukan agama"

Ostad Zizan & Nik Aziz Belajar Hudud Dari Ustaz Umno

Posted: 27 Jan 2012 07:00 AM PST

Hudud Ala PAS


Pisau kata " kita tak tolak hudud,yang kita tolak hudud khawarij PAS"Akidah DAP Terancam,HIMPUN Penang Harus Di Halang.

Posted: 26 Jan 2012 10:30 PM PST

Malik Kasim atau nama manjanya Malik Itik telah membuat satu laporan polis kerana dikatakan ada pihak membuat surat palsu menjemput khariah masjid untuk menyertai HIMPUN anjuran NGO pada 28 Januari di Kompleks Budi Penyayang Kepala Batas nanti.


Malik tidak pernah memberi arahan atau pun menjemput sesiapa memandangkan Lim Guan Eng tidak pernah memberi kebenaran kepada beliau untuk menyertai majlis rasis sebegitu.Harap anda semua kena FAHAM lah!


Dalam masa yang sama pihak majlis perbandaran telah diarahkan menurunkan semua banner HIMPUN di seluruh negeri memandangkan program tersebut tidak mendapat restu regim DAP.
Pihak regim DAP dan Exco Agama Islam berpendapat program HIMPUN tidak memberi faedah dan merosakan akidah fahaman DAP ,jika dibiarkan NGO ini berhimpun segala usaha regim DAP berdakwah kepada rakyat Pulau Pinang menjadi sia sia.


Jika difikirkan secara logik,pihak NGO HIMPUN sudah pasti tidak akan membuat sesuatu yang akan menjejaskan program dan kredibiliti mereka. Apa perlunya membuat surat palsu semata mata untuk mempertahankan akidah umat Islam.Takkan lah penganjur nak sabotaj program sendiri,tidakkah bodoh namanya...


Kita semua sedia maklum,Malik dan aparat melayu PKR dah sign surat mati jadi anjing DAP.Jika majlis HIMPUN mempertahankan akidah ini dijalankan ia harus diboikot memandangkan DAP melihat ia satu ancaman kepada regim negeri.


HIMPUN adalah untuk umat Islam menyatakan akan kebimbangan akidah yang sedang digugat.Tidak ada paksaan untuk hadir,kalau tak hadir pun tak kurang pun Islam anda,kalau anda ada kesempatan hadir beri sokongan syukur alhamdulilah..itu saja..Rahsia besar di sebalik ABU:klik sini

Pisau kata " HIMPUN dianjurkan oleh orang PAS,orang Umno sokong takde hal pun"

PenangWasabi

Posted: 27 Jan 2012 09:26 PM PST

PenangWasabi


Guan Eng Mengaku Hobinya Adalah Berbohong!

Posted: 27 Jan 2012 01:47 AM PST


Setelah beberapa bulan puas berbohong di seluruh negara,Setiausaha Agong DAP memerangkap memanda ketua menteri Pulau Pinang akhirnya mengaku bahawa beliau berbohong kerana hobi.

Lim Guan Eng menurut rakan rapatnya suka benar bercakap besar,walaupun diketahui beliau berbohong tetapi memandangkan status Lim Guan Eng sebagai ketua menteri dan pemimpin besar didalam DAP maka segala pembohongan Guan Eng dibenarkan.

Tidak pernah ada satu pun kenyataan Guan Eng yang tidak retorik,kesemuanya penuh dengan retorik politik dan penuh dengan keangkuhan.Hobi Guan Eng menjadi ikutan oleh barisan exco kerajaan negeri Pulau Pinang.

Sebab itulah ceramah Guan Eng di Selangor beliau berani bercakap bohong mengenai kejayaan kerajaan DAP melupuskan hutang 600juta yang sebenarnya dilupuskan oleh kerajaan pusat.

Dalam setiap siri ceramah Guan Eng dan barisan pemimpin pakatan Pulau Pinang memainkan skrip yang sama.Mereka mendabik dada didepan rakyat bahawa mereka mempunyai pentadbiran paling hebat walaupun baru saja mentadbir kerajaan negeri.

Hobi berbohong Guan Eng sebenarnya banyak mencerminkan betapa kreatifnya pemimpin DAP ini.Untung manusia yang mempunyai hobi seperti ini,apa saja usaha dan kerja orang lain dia akan mengaku adalah hasil kerja sendiri.

Hobi ini juga tidak memenatkan badan dan otak memandangkan hanya perlu bercakap yang kemudiannya rakyat akan percaya.Berdasarkan kajian DAP pembohongan lebih bagus untuk menarik sokongan dan undi berbanding membuat kerja .

Ikuti pengakuan ikhlas daripada Guan Eng

GEORGE TOWN: Hard bargaining by the Penang Government with the Federal Government is the reason for the state's success in reducing its debt reduction.

Chief Minister Lim Guan Eng said the hard bargain had resulted in the Federal Government taking over the state government's RM630mil in water supply loans.

"These water debts were not incurred by us, but we managed to strike a hard bargain with the Federal Government to take these over when we signed over the state's water-related assets.

"We refused to sign the water deal (with the Federal Government's Pengurusan Aset Air Bhd) until they agreed to our conditions.

"At the end of the day, no one can dispute that our debts have been greatly reduced and future generations of Penangites will not be saddled with this burden," Guan Eng said yesterday.

He said that in addition to the water debt being solved, the water deal also ensured that the expansion of the Mengkuang Dam in Bukit Merta­jam would be borne by the Federal Government while the dam's ownership was retained by the state.

On Monday, Deputy Finance Minister Datuk Donald Lim was reported as chiding Guan Eng for allegedly misleading the public into thinking that the state had settled the loan on its own.

Guan Eng had claimed that the Penang government had successfully reduced its debt from RM630mil in March 2008 to RM30mil in October last year through prudent and transparent financial management.-Thestar

Penang Wasabi..

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 27 Jan 2012 09:15 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


SELEPAS CHINA DOLL..TIMBUL SIAM DOLL !

Posted: 27 Jan 2012 07:33 PM PST

ANAK PUAKA HINA MELAYU SANJUNG CINA !

Posted: 27 Jan 2012 05:30 PM PST

POLITIK SELANGOR SEMAKIN PANAS.

Posted: 27 Jan 2012 01:03 PM PST

AZMIN ALI GELARKAN HASAN ALI PARASIT.

Posted: 27 Jan 2012 06:10 AM PST

CINA INI LEBIH RASIONAL DARIPADA DAP.

Posted: 27 Jan 2012 03:30 AM PST

ROADSHOW HASAN ALI DISABOTAJ KERAJAAN SELANGOR !

Posted: 27 Jan 2012 12:19 AM PST

KALID IBRAHIM JANGAN TIPULAH...

Posted: 26 Jan 2012 10:24 PM PST

r b f

Posted: 27 Jan 2012 07:23 PM PST

r b f


Harakahdaily Kantoi Menipu Di Hari Jumaat

Posted: 26 Jan 2012 08:33 PM PST


Portal rasmi iklan ubat seks milik parti Pas, harakahdaily.net, hari  ini telah menyiarkan satu rencana yang bertajuk Mengenali MB Kedah Dari Dekat

Rencana tersebut telah menceritakan tentang kezuhudan MB Kedah.

Selama ini mereka sering menuduh Utusan Malaysia dan akhbar-akhbar harian yang lain semuanya kaki putar belit. Hanya mereka sahaja yang betul dan hanya mereka sahaja yang tidak putar belit.

Allah Maha Kaya, akhirnya mereka sendiri yang membongkarkan putar belit mereka. 

Untuk merancakkan lagi cerita mereka tentang kezuhudan MB Kedah mereka telah tambah asam jawa, asam keping , perah limau nipis , perah limau kasturi. Tak cukup lagi, tuang cuka pula. Tuang punya tuang tak sedar dah habis sebotol. Akhirnya tak boleh pakai....

Pada saya cerita tentang kezuhudan MB Kedah sudah tidak boleh dipakai lagi. Kerana unsur menipu telah dimasukkan untuk membuatkan orang ramai terpukau.

Saya pun terpukau membacanya dari awal kerana Datuk Azizan adalah salah seorang personaliti dalam Pas yang saya hormati selain dari Datuk Dr Haron Din dan Datuk Ismail Kamus.

Tengah-tengah syok membaca tulisan berkenaan dari atas scroll ke bawah dan bila tiba bab gambar saya terus berhenti. Saya amati gambar berkenaan betul-betul dan kemudian saya scroll ke atas balik bagi membaca semula dengan penuh berhati-hati dalam perenggan pertama di tajuk KEDIAMAN. Cukup setakat itu sahaja. Dah tiada mood nak baca kerana saya telah mengesan penipuan dalam rencana tersebut. 

Ibarat kita tengah makan makanan yang sedap dan menyelerakan kemudian apabila jumpa rambut sehelai sudah pasti kita akan berhenti. Potong stim.....

Apa dia pembohongan yang dikesan ?

Mai sini nak tunjuk.....

Rumah dua tingkat di tepi jalan itu, sekilas pandang tiada satu pun kelihatan istimewa. Tiada bezanya dengan rumah-rumah sebaris dengannya. Bawahnya batu, menempatkan ruang dapur dan tamu. Tingkat atasnya kayu, tempat sepasang suami isteri beradu dan berkumpulnya anak menantu jua cucu. Pekarangannya agak sempit, cukup-cukup memuatkan dua buah kereta. Di pagarnya tersidai dua karpet kecil dan sebatang mop lantai.

Betul ke ?

Nah ! lihat gambar di bawah ini....


Dalam pagar itu dah ada 3 buah kereta (anak panah) , dan masih ada ruang kosong untuk 2-3 biji kereta lagi, boleh lagi dia nak kelentong dengan berkata 'CUKUP-CUKUP memuatkan dua buah kereta'. 
 


Sekian

Terima Kasih.....

Tok Wan

Posted: 27 Jan 2012 03:41 PM PST

Tok Wan


PAS Selangor Dedah Punca Hasan Ali Lempar Tuduhan Liar – YouTube

Posted: 27 Jan 2012 05:26 AM PST

http://www.youtube.com/watch?v=IoDaQXBw0ZM&feature=g-all-u&context=G29a3c2fFAAAAAAAAPAA

Kesian tokwan tengok Dr Hassan Ali. Dibiarkan kerana terlalu lantang menegakkan Islam dan memelihara akidah umatnya.

Di atas video pihak yang gagal menentang arus sehingga menikus apabila pejuang Islam seperti Dr Hassan Ali tidak dibela seperti yang sepatutnya.

Mana besar Islam atau parti Islam yang memang gagal menegak Islam?

Tokwan tak sangka parti mengguna nama Islam begitu bacul tidak ada telur pertahan agama kita.

Malu kalau tokwan ni seorang ahli Pas masih kekal dalamnya walau insiden seperti ini sangat jelas menjadi bukti PKR DAP bukan boleh dipercaya.


BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 27 Jan 2012 03:39 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


BERDOSA KALAU PERCAYA PADA RAMALAN KIAMAT!

Posted: 26 Jan 2012 08:46 PM PST

 
Aku tengok benda ni lama dah, Berlegar-legar dalam internet, share sana, share sini dalam Facebook, seolah rukum iman yang kelima ini akan berlaku pada tahun ini. Maka diletakkanlah tanda-tanda akhir zaman, seolah-olah boleh mengagak bila tarikh sebenar ianya akan berlaku.

Tujuan tu memang lah baik, tapi amalan tersebut seolah-olah mendahulukan yang Maha Esa yang mana hanya Ia sahaja yang mengetahui bila perkara tersebut akan berlaku. Benda ini kalau silap ditafsirkan, bukan sahaja merosakkan akidah, malah akan huru hara satu dunia.

Itulah hikmahnya Allah merahsiakan bila dan ketika kiamat akan berlaku..

Sudah-sudahlah buat perkara tersebut, banyakkan amal ibadat untuk persiapan diri..
KUALA LUMPUR - Kiamat bukan satu teka-teki dan orang Islam ditegah daripada mempercayai sebarang teori ramalan mengenai perkara itu sebaliknya perlu mempersiapkan diri untuk menghadapi detik itu.

Mufti Kelantan, Datuk Mohamad Shukri Mohamad berkata, perbuatan mempercayai ramalan hari kiamat adalah berdosa kerana tiada seorang pun di dunia ini mengetahui bilakah hari berlaku kiamat.

Menurut beliau, hari kiamat ialah perkara ghaib yang wajib dipercayai orang Islam kerana ia merupakan sebahagian daripada Rukun Iman dan disebut di dalam al-Quran.

"Nabi Muhammad sendiri pernah memberitahu umatnya perkara-perkara yang menandakan hari kiamat telah hampir tiba tetapi tidak menyatakan bila ia akan terjadi.

"Justeru, persoalan utamanya kini ialah bukan bila hari kiamat akan tiba tetapi apakah persiapan yang telah kita lakukan untuk menyambut ketibaannya," katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini semalam.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas entri blog johneox.wordpress.com yang bertajuk 2012: Tarikh Keramat Atau Kiamat yang disebarkan melalui Internet sejak kebelakangan ini.

SMASH TAJAM TUN MAHATHIR UNTUK KAKI GILA DEBAT!

Posted: 26 Jan 2012 08:09 PM PST

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak tidak perlu melayan cadangan untuk mengadakan debat dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi membincangkan dasar dan pendekatan kerajaan menguruskan negara, kerana ia tidak memberi kesan untuk merubah pendirian pembangkang.

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, berkata tidak ada keperluan Perdana Menteri berdebat dengan individu seperti Anwar kerana semua menyedari sikap Ketua Pembangkang itu yang suka memburuk-burukkan nama negara kepada dunia luar.

Beliau berkata, Anwar akan menjadikan pentas perdebatan berkenaan sebagai platform untuknya meraih populariti politik dengan mempamerkan sikap 'bengisnya'.

"Buat apa (debat) semua orang sudah tahu dan jika debat itu dibuat ia tak akan merubah pendirian mereka (pembangkang). Lainlah kalau dia (Anwar) sependapat dengan kerajaan berhubung isu dibangkitkan.

"Tak perlu layan orang seperti Anwar dan kalau buat pun semata-mata dia nak tunjuk bengis," katanya pada sidang media selepas Program Bicara Tokoh anjuran Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) di sini, semalam.


Dr Mahathir berkata demikian ketika diminta mengulas cadangan Pengarah Eksekutif Merdeka Center, Ibrahim Suffian untuk menganjurkan perdebatan antara Perdana Menteri dengan Ketua Pembangkang berhubung dasar dan pendekatan kerajaan menguruskan negara.

Ditanya sama ada cadangan debat berkenaan mampu menjadi transformasi politik baru dalam negara, Dr Mahathir berkata, rakyat negara ini sudah selesa dengan model politik sedia ada.

bERANIKAN hATI

Posted: 27 Jan 2012 03:23 PM PST

bERANIKAN hATI


KEBANGKITAN SUKARELAWAN MEDIA SOSIAL PRO KERAJAAN

Posted: 26 Jan 2012 06:25 PM PST

YB Dato' Mohd Sharkar Shamsuddin
pemimpin sukarelawan media sosial pro kerajaan

1. NGO '1Agenda' telah berjaya mengadakan perhimpunan Konvesyen Media Sosial 1Malaysia peringkat kebangsaan di PWTC pada 20hb November 2011 lalu. Program ini berjaya menarik minat dan menghimpunkan 2000 sukarelawan media sosial yang menyokong gagasan 1Malaysia DS Najib. DS Perdana Menteri turut hadir pada majlis perasmiannya dan merakamkan rasa gembiranya terhadap perkembangan yang berlaku dimana penyokong kerajaan sudah berjaya menguasai media sosial.

2. Sekali lagi '1Agenda' dengan kerjasama NGO 'PahangKu' pula akan mengadakan Konvesyen yang serupa di perigkat negeri Pahang pada 4hb Februari depan di Temerloh. Sasaran adalah sekitar 400 peserta penggiat media sosial seluruh negeri termasuk anak negeri yang berada diperantauan. DSD Adnan Yaakob Menteri Besar Pahang dijangka akan merasmikan program ini.

3. Sukarelawan penggiat media sosial penyokong kerajaan sudah bangkit. Mereka ingin menebus kembali kekecewaan dalam PRU12 lalu apabila penggiat media sosial pembangkang bermaharajalela menguasai media sosial dengan menyebarkan segala macam fitnah memburukkan pemimpin dan kerajaan. Sah dan nyata mereka menyalahgunakan kebebasan yang diberikan kepadanya. Mereka juga mempersia-siakan kesempatan yang diberikan.

4. Selepas Pahang, khabarnya penggiat media sosial negeri Selangor, Perak, Pulau Pinang dan Melaka juga sudah bersedia untuk menyahut seruan kebangkitan ini. Rakyat akan menjuarai media sosial dan menyokong kerajaan dalam memperjuangkan kebenaran, yang hak dari yang bathil.

5. Blogger-bloger pencacai pembangkang yang dibayar serta yang pertaruhkan harapan dalam politik harus merasa bimbang. Blogger 'sotong''Milo Suam' sudah menjadi 'Milo Sejuk', 'Tukar Tiub' sudah jadi 'Tukang Tiup', 'Topeng Perak' jadi 'Topeng Berak' dan blogger politician 'SuckKontol' akan kecewa dan merana dengan perkembangan terkini.

6. Ramai ahli politik kita yang kononnya sedar dan faham mengenai perkembangan media sosial. Insaf bahawa kekalahan (sedikit) dalam PRU12 lalu disebabkan ketidakpekaan terhadap peranan media sosial namun tidak ada apa-apa yang dilakukan. Berapa ramai menteri-menteri yang aktif dalam media sosial? Berapa ramai pula wakil-wakil rakyat yang prihatin? Berapa ramai ketua-ketua dan setiausaha-setiausaha Bahagian?

7. Tidak ramai orang-orang politik yang berani melangkah keluar dari keadaan asalnya untuk melakukan sesuatu yang baru. Media Sosial adalah media rakyat. Walaupun tanpa  sebarang usaha kerajaan media ini tetap akan bersemarak. Rakyat akan bangkit dan menentang fitnah pembangkang walaupun secara bersendirian. Namun kita bernasib baik kerana ada usaha berani dari beberapa orang politik yang tidak takut untuk menyusun barisan dengan memimpin pengamal media sosial ini.

8. Setinggi-tinggi tahniah dan pujian patut diberikan kepada YB Dato' Mohd Sharkar Shamsuddin dan YB Kamalanathan dengan bantuan YB Dato Shahaniza Shamsuddin yang berani kehadapan menawarkan diri untuk memimpin barisan 'sukarelawan siber rakyat'. Selama ini kita sudah lama ada bala tentera, cuma kita tidak ada pemimpin yang berani untuk tampil kehadapan, menyatukan dan memberi arahan serta menentukan halatuju perjuangan.

9. Insyallah, selepas konvesyen Pahang nanti, negeri-negeri lain akan turut bangkitkan semangat sukarelawan siber dan kita akan lebih mantap dan bersedia bila-bila masa untuk meredah gelombang perjuangan. PRU13, kita akan buktikan bahawa kita kuat dan tidak akan biarkan lagi pihak pembangkang sewenang-wenangnya menyebarkan fitnah terhadap kerajaan dan pemimpin kita.

10. Ramai pihak bersetuju bahawa kemenangan dalam PRU13 nanti lebih banyak bergantung kepada impak dari media sosial. Yang nyatanya adalah; kita sudah bersedia!

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 27 Jan 2012 03:10 PM PST

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Video Seks Anwar Ibrahim Di Thailand Lebih Happening..! Lebih Ganas....!!

Posted: 26 Jan 2012 10:03 PM PST

Pada September tahun lalu satu klip video 'pemanas badan' yang sejenak tunjuk seorang lelaki memakai robe dalam bilik hotel tersebar di internet.Namun hingga sekarang kliip penuh aksi berkenaan masih belum muncul.

Al-kisahnya video itu yang didakwa satu lagi aksi melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim, dikatakan dirakam di Bangkok Thailand.

Agendadaily selepas itu menyiarkan pengakuan seorang blogger tempatan yang mengaku sudah menonton video penuh aksi di Thailand itu.Dakwanya ia melibatkan dua orang wanita dengan seorang lelaki.

Trio Datuk T yang mendedahkan viudeo seks pertama di sebuah apartmen di Kuala Lumpur ' tak berbunyi ' apa-apa selepas penyebaran klip sejenak itu.

Namun isu video Thailand itu pasti hangat balik ekoran kenyataan salah seorang anggota trio Datuk T yakni Datuk Shuib Lazim pada Utusan Malaysia Jumaat bahawa beliau sudah menonton video Thailand itu.

''Saya sendiri telah menonton rakaman video ini selepas diberikan oleh Datuk Eskay ( Datuk Sharzly Eskay Abdullah) . Saya percaya Datuk Eskay sedia membuat pendedahan mengenai rakaman video ini di dalam mahkamah jika Anwar bertindak menyaman kami.

''Kami sedia untuk membongkarkan perkara ini demi kebenaran. Kami sedia berbuat demikian demi masa depan dan nasib rakyat negara ini,'' katanya seperti dilapor Utusan Malaysia.

Apa yang menarik Shuib mengunakan istilah ' lebih dahsyat ' mengenai video Thailand itu.

Dalam kenyataannya Shuib mencabar Anwar untuk menyatakan di manakah Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu berada pada tarikh 12 dan 13 Januari 2011.

''Cuba periksa pasportnya di manakah Anwar berada pada ketika itu. Cuba tanya isterinya, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail di mana Anwar pada masa itu,'' katanya lagi.

Apa yang jelas tertera pada klip sejenak video Thailand ialah tarikhnya 13 Januari 2011.

Shuib juga mencabar Anwar melantik pakar forensik antarabangsa untuk menganalisis rakaman video seks (pertama) yang didakwa membabitkanya seperti didedahkan kepada media pada 21 Mac tahun lalu.

Katanya sekiranya pihak forensik antarabangsa mendapati pelaku itu terbukti bukannya Anwar, ketua pembangkang itu perlu segera menyaman 'Trio Datuk T' yang terdiri daripada beliau sendiri, Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan Datuk Shazryl Eskay Abdullah.

Ujarnya, di dalam mahkamah kelak mereka bersedia memberi keterangan termasuk menayangkan rakaman video yang dikatakan lebih dahsyat berlaku di Thailand pada 12 dan 13 Januari 2011.

Penjelasan Jabatan Audit Negara Mampu Bersihkan NFCorp...!!

Posted: 26 Jan 2012 06:40 PM PST


Pengerusi Eksekutif National Feedlot Corporation Sdn. Bhd. (NFCorp), Datuk Seri Dr. Mohamad Salleh Ismail menyifatkan penjelasan yang dibuat oleh Jabatan Audit Negara semalam mampu membersihkan nama syarikat itu yang menjadi mangsa fitnah pembangkang.

Sambil melahirkan rasa syukur dan berterima kasih mengenai penjelasan itu, Mohamad Salleh beranggapan kenyataan jabatan tersebut juga dapat membebaskan NFCorp daripada kekejaman pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab.

Kata Mohamad Salleh, beliau tidak dapat mengelak daripada berasa hairan mengapa jabatan berkenaan mengambil masa yang lama untuk membuat penjelasan tersebut kepada umum sedangkan isu berkenaan sudah berlarutan agak lama.

''Daripada penjelasan yang dibuat oleh jabatan itu, adalah jelas Laporan Ketua Audit Negara 2010 membuat teguran terhadap kerajaan atau projek Pusat Fidlot Nasional (NFC) di Gemas, Negeri Sembilan dan bukannya NFCorp," katanya.


Beliau berkata demikian sebagai reaksi kepada penjelasan yang dibuat Ketua Audit Negara, Tan Sri Ambrin Buang semalam bahawa perkara yang menjadi fokus utama pengauditan prestasi yang dibuat jabatan itu adalah pencapaian NFC sejak ditubuhkan pada 2006 dan bukannya NFCorp sebagai sebuah syarikat.

Ambrin dalam kenyataan itu juga berkata, laporan jabatan tersebut tidak ada menyebut perkataan-perkataan seperti kucar-kacir, 'in a mess' atau penyelewengan dalam laporan pengauditannya terhadap projek NFC di Gemas, Negeri Sembilan.

Bagaimanapun, projek NFC telah dijadikan isu oleh pembangkang yang menggambarkan seolah-olah ia diuruskan dengan melibatkan penyelewengan termasuk mengaitkannya dengan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

Mohamad Salleh menambah, media sepatutnya dari awal tidak terpengaruh dengan permainan pembangkang yang memutar belit fakta dalam isu NFC itu kerana jelas ia adalah satu fitnah.

''Malangnya saya melihat media terikut-ikut dengan permainan pembangkang ini sedangkan kita tahu bahawa mereka berniat untuk menghancurkan negara," katanya.

Sementara itu, Pengarah Eksekutif NFCorp, Wan Shahinur Izmir Mohamad Salleh dalam satu kenyataan di sini, hari ini berkata, penjelasan Jabatan Audit Negara itu akan menjadi pemangkin kepada syarikat berkenaan untuk membersihkan imej, seterusnya menguatkan persepsi awam terhadap perniagaan yang dijalankan mereka.

Kata Pakteh...!!

Posted: 27 Jan 2012 01:32 PM PST

Kata Pakteh...!!


Ada ahli PAS Sik keluar parti? MANA ADA.....

Posted: 26 Jan 2012 07:55 PM PST

Penafian akan dibuat jika ditanya kepada ahli PAS yang masih merasakan baiah mereka kepada PAS masih laku. Bagi mereka sekali join pas, pasti akan terus bersama PAS.

Itu cerita dulu...cerita di zaman PAS menipu rakyat bahawa perjuangan mereka lebih baik dari UMNO. Itu cerita di zaman PAS mewar-warkan mereka parti Islam.

Cerita hari ini sudah berbeza malah telah bertukar lenggok tarinya. Tok Ketua Pas di Sik dan di Kedah harus mengenal pasti mengapa trend kini ialah ahli PAS keluar parti. Jika sukar untuk dibuat penilaian, Pakteh ada sedikit jawapannya.

1. Kegagalan penceramah PAS memberikan info yang betul. Penceramah PAS yang didatangkan khas dari luar Sik beranggapan penduduk Sik ni lebih KUNO dari penduduk asli lembah Amazon. Majoriti rakyat Sik tahu hal sebenar tentang RM500 tapi penceramah dok pi pusing putar alam sampai ahli Pas sendiri loya termuntah dengaq.

2. Kebodohan jentera parti. Sik ni hampir 99% Melayu, dan Melayu ni darah asalnya jangan dibuang seperti kain buruk. Mengapa kerana TAKSUB buta tuli, Jentera bawah hangpa pi pasang bendera DAP di Kota Aur?. UMNO ni dah lama kawan dengan MCA dan MIC tapi ada ka pernah nampak bendera MIC n MCA or Gerakan di Sg Pau? di Belantik? di Jeneri?. hahaha...skang orang kampung dok bisik-bisik....baru bekawan dan kena naik bendera DAP di Kota Aur...apa lagi kalau memerintah..........sendiri mau ingat la...

3. Kegagalan mengasingkan kuasa. Pas menjadikan kerajaan negeri sebagai milik parti. Faktor ini menyebabkan berlaku pertindihan arahan, kekeliruan, malah keputusan BODOH serta kucar kacir dalam menguruskan Kedah. Hal ini terbawa sehingga ke akar umbi dan akhirnya begitu banyak tanah-tanah rizab dipugar oleh puak Pas yang berpandangan mereka boleh buat sesuka hati kerana mereka kini memerintah. UMNO yang telah sekian lama memerintah sudah meninggalkan puluhan tahun perasaan sebegitu malah kini surat sokongan dari YB/Ketua Bhg sudah tidak laku malah dikeluarkan pekeliling oleh kerajaan.

4. Isu Madrasah Salihiah yang gagal ditangani dengan baik. MB Azizan sukar membuat penjelasan yang bersungguh-sungguh malah sekadar menunjukkan ego apabila membuat kenyataan akan meneruskan projek Aman Central. Pakteh sendiri merasakan projek ini wajar diteruskan cuma masalah kecil dalam kes Madrasah Salihiah perlu dibereskan. Persoalan mengapa Mufti hanya membenarkan selepas berlaku penjualan perlu dijawab. Jika semudah isu ini gagal ditangani, menyerahlah pada UMNO yang pelbagai isu dapat ditangani dengan mudah malah memberi kepuasan kepada rakyat. ** Pakteh berada dalam majlis taklimat oleh Mufti dalam isu pemindahan tanah perkuburan terbesar di Asia untuk projek Empangan Beris.

5. Isu Air..............................................Syarikat Air Datuk Azizan SADA ini memberi pukulan KO kepada PAS. Tak perlu Pakteh cerita panjang lebar.

6. Pergolakan dalaman. Jangan hanya melihat pergolakan di Selangor. Lihat juga di Kedah atau nak kecilkan lagi skop, lihat sepak terajang politik dalaman Pas di Sik. Jika nak tulis apa yang diceritakan oleh suara-suara Pas....aduih....mungkin inilah parti politik yang paling busuk pernah mentadbir negeri. Mengaku parti Islam tapi indah hanya dipermukaan, pergolakan di dasar penuh dengan taik dan sampah.

7. Syok Sendiri atau SS. Harap maklum...SS bukan Sanusi Setpol tapi Syok Sendiri. Tak buat kerja apabila memerintah dan bila buat kerja......dah merasakan itulah hasil terbaik. Langsung tidak menoleh apa UMNO dah buat untuk kebaikan rakyat.

8. Kerja kuat UMNO Sik. Sejak PRU12 dan Sik mempunyai Ketua UMNO yang baru iaitu YB Datuk Tajuddin Abdullah, gerak kerja ke peringkat akar umbi menjadi agenda utama. Perwatakan dan kerja keras beliau di setiap pelusuk kampung menjadikan UMNO Sik melekat di hati. CUMA YB Datuk Tajuddin harus ingatkan JKKKP agar berhati-hati dalam memberi khidmat kepada rakyat. Nasihatkan juga JKKKP Kg Batu Seketul, BB Beris Jaya, Saudara Mansur.....Wang RM500 untuk semua rakyat yang berkelayakan, bukan untuk ahli UMNO sahaja dan jangan guna ayat "ahli PAS tak layak terima" atau apa sahaja ayat yang boleh mencantas hasrat PM memberi bantuan kepada semua rakyat yang berkelayakan.

9. Kerja keras oleh Dato Seri Najib Tun Razak, Perdana Menteri Malaysia sejak dilantik menjadi PM telah menawan hati rakyat. Konsep 1Malaysia diterima baik dan Pakteh percaya.......Faktor Najib menjadi wadah terbaik untuk UMNO/BN memenangi hati rakyat.

10. Kerosakan yang dibawa oleh Anwar ke dalam Pas menyebabkan Pas bukan sahaja kehilangan pengundi malah kehilangan ahli. Inilah natijahnya apabila berkawan dengan perosak negara seperti Anwar Ibrahim.

Pakteh amat yakin PRU13, Sik akan menjadi bukti penerimaan kembali UMNO oleh rakyat. Auranya begitu terasa malah rakyat Sik seperti sudah tidak sabar untuk menghumban Pas ke lembah kekalahan.

Tiada ulasan:

Catat Komen