Selasa, 5 Julai 2011

BLOG - BLOG PARTI UMNO

BLOG - BLOG PARTI UMNO


DunSemarang

Posted: 05 Jul 2011 01:37 AM PDT

DunSemarang


BERSIH KAN HATI DAHULU....Jika HATI kau....Hati KAU DU

Posted: 04 Jul 2011 07:13 AM PDT

Terima kasih .....AMBIGA PATUT DILUCUTKAN KERAKYATANNYA DAN DIHALAU KELUAR DARI MALAYSIA

Posted: 04 Jul 2011 07:01 AM PDTMonday, July 4, 2011
AMBIGA PATUT DILUCUTKAN KERAKYATANNYA DAN DIHALAU KELUAR DARI MALAYSIA
Setiap kali aku melihat wajah betina jalang paria bernama ambabiga ni, menyirap darah aku siot. Kimak punya betina mintak nak jumpa Agong sekarang ni. Dia ingat dia tu siapa?

Aku tabik kat Pemuda terutama Razali yang telah membatalkan Patriot, begitu juga dengan Perkasa mereka juga telah membatalkan hasrat untuk berhimpin dan menentang bershit pada 9 julai nanti.

Tapi aku tengok betina keling paria ni makin melampau pulak. Aku harap polis siasat akaun bank dia atau sesiapa dari kalangan saudara mara dia. Mesti korang akan dapat trace balik si ambabiga.dengan CIA.

Betina sialan ni patut diajar. Lagi satu sesiapa yang bagi dia gelaran Dato itu wajib tarik balik sekarang. Dah terang lagi bersulu dia ni pengkhianat, kenapa nak terus bagi dia gelaran tu? First of all macamana dia boleh dapat gelaran Dato ya?

Apa jasa dia? IFC? Menyokong murtad? Aku tak faham la, bukan takst dia je, si Nizar laknatullah, Ngeh komunis dan Anwar sendiri tak layak pegang gelaran tersebut. Samapi bila nak berlembut lagi? Ni dah tahap mereka cirit atad kepala dah ni?

Kita siang malam pertahankan tapi babi-babi ni semua suka hati mak bapak depa je menghina dan macam-macsm la institusi KESULTANAN kita. Dah tiba masa metrk perlu diajar supaya tidak ada sesiapa lagi kurang ajar di masa depan.

Sekali lagi aku mintak kepada sesiapa yang berkenaan. Tolong tarik balik segala gelaran yang telah diberikan kepada pengkhianat-pengkhianat yang telah aku sebutkan nama mereka diatas.

Selagi tak ditarik selagi itu jenis mereka ni tak akan belajar punya. We want to see some action.

Di Petik dari Blog House PK untuk tatapan yang lebih luas.
Published with Blogger-droid v1.7.2
Posted by House PK at Monday, July 04, 2011

Ahli Parlimen Kota Belud

Posted: 04 Jul 2011 11:40 PM PDT

Ahli Parlimen Kota Belud


Maaf Ambiga, saya tidak lut dengan jarum anda.

Posted: 04 Jul 2011 02:47 AM PDT

Rasanya, semua mesti sudah mengetahui mengenai rancangan BERSIH dan pakatannya dalam parti pembangkang untuk mengadakan perhimpunan jalanan di Kuala Lumpur dengan kehadiran lebih 100,000 `orang kuning' pada Sabtu depan. Dengan penuh angkuh, mereka mendakwa mempunyai alasan kukuh berbuat demikian dan pada 9 Julai nanti, Yang di-Pertuan Agong mesti dimaklumkan mengenainya.

Apabila diminta justifikasi mengadakan perhimpunan jalanan haram itu, penyokongnya pantas memberi alasan yang sudah dijangka. Anda akan diberi syarahan mengenai kepentingan kebebasan hak demokrasi, selain kenyataan sinis kononnya anda tidak menghiraukan kebenaran.

Mereka akan memberitahu betapa SPR bersekongkol dengan kerajaan untuk menyenaraikan individu yang sudah meninggal dalam senarai pengundi. Mereka resah apabila dimaklumkan SPR tidak harus dipersalahkan. Berapa ramai antara kita yang membuat pemberitahuan kepada SPR apabila ada saudara-mara yang meninggal? Mengapa kita tidak mengambil masa lama untuk memaklumkan bank, syarikat insurans, polis, KWSP hatta Along sekalipun tetapi bukan SPR? Hakikatnya, kita memandang lewa keperluan membuat laporan kepada SPR kerana pilihan raya umum berlaku sekali dalam lima tahun. Kita kerap mendengar orang berkata: "Kenapa perlu nak lapor cepat-cepat? Orang mati bukannya boleh mengundi." Apa yang dilepas pandang ialah undang-undang tidak membenarkan SPR membuang nama pengundi tanpa bukti sahih.

Saya berjumpa dengan pegawai Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) semalam. Mereka mengakui ramai penduduk terutama di luar bandar, gagal melaporkan kematian anggota keluarga. Ini membuatkan saya terfikir, mengapa BERSIH menyalahkan SPR dan bukan sikap acuh tidak acuh sebilangan rakyat Malaysia?

Begitu juga halnya dengan dakwaan ramai pengundi mendaftar menggunakan alamat sama. Saya mengesyaki satu daripada puncanya ialah pengundi menggunakan alamat kediaman disewa apabila mendaftar sebagai mengundi. Malangnya, apabila mereka berpindah daripada rumah sewa, mereka gagal memaklumkan kepada SPR. Penghuni berikutnya akan menggunakan alamat sama unuk mendaftar sebagai pengundi. Saya masih ingat ketika berpindah ke kondo sewa di Kuala Lumpur pada 1993. Saya kerap menerima surat penyewa terdahulu termasuk penyata bank dan surat rasmi kerajaan kerana beliau tidak menukar alamat dengan pihak berkenaan, hinggalah saya berpindah tiga tahun selepas itu!

Dalam kes pengundi hantu yang berdaftar menggunakan alamat rumah ibu YB Azmin Ali, saya dapati ia agak melucukan kerana dalam jutaan rumah di negara ini, SPR terpaksa memilih rumah ibu pemimpin pembangkang yang paling lantang bersuara untuk `menempatkan' pengundi hantu. Memang melucukan.

Satu lagi isu berterusan BERSIH ialah undi pos. Pertamanya, istilah pengundi pos tidak tepat. Tidak ada undi pos bagi polis, tentera dan kakitangan kerajaan yang bertugas sebagai pegawai pilihan raya ketika pengundian. Mereka tidak mengirim undi masing-masing menerusi sistem perkhidmatan pos. Mereka mengundi lebih awal dengan diperhatikan wakil semua parti bertanding. Pengundi pos mengundi seperti mana kita pengundi biasa melakukannya. Dakwaan yang diputar belit pembangkang kononnya ketua mereka memeriksa siapa yang dipangkah adalah palsu sama sekali. Wakil calon ada di tempat pengundian bagi memastikan itu tidak berlaku, melainkan mereka tertidur ketika bertugas!

Beberapa pemimpin BERSIH juga mahu pengiraan undi pos dilakukan pada hari yang sama atas alasan ada kemungkinan berlaku penipuan jika dikira kemudian. Cadangan itu tidak praktikal kerana keputusannya akan mempengaruhi aliran pengundian pada hari pengundian sebenar. Apa pun, pernah berlaku pembangkang mendapat lebih banyak undi pos berbanding BN. Secara khususnya, pilihan raya kecil Teluk Kemang pada 2000. Jika BERSIH bimbang dengan integriti beg mengandungi undi pos sepanjang berada dalam jagaan pihak berkuasa, mereka sepatutnya mencadangkan supaya wakil pembangkang hadir di lokap di mana beg-beg berkenaan disimpan. Iyalah, apalah sangat duduk merenung beg selama 3 hari 3 malam semata-mata untuk memastikan keselamatan beg-beg yang dikawal ketat, dikunci dan dipateri kemas itu.
 
Memang benar sebahagian besar pengundi pos memihak kepada BN. Bagaimanapun, ini tidak menghairankan langsung dan boleh dijelaskan dengan muda. Mengapa mereka mahu mengundi parti yang tidak putus-putus memburuk-burukkan, menghina, memaki dan mengkritik mereka? Mereka juga manusia yang mempunyai perasaan dan harga diri.

BERSIH juga mahu pegawai tentera dan polis, yang tidak terbabit secara langsung dengan pilihan raya supaya mengundi menerusi proses biasa seperti mana orang awam. Mereka mendakwa pihak berkenaan tidak perlu mengundi awal. Saya tidak setuju.

Antara hari paling kritikal bagi negara ialah pada hari mengundi. Ini kerana ketiadaan pihak berkuasa awam menimbulkan pelbagai kemungkinan berlaku huru-hara dan elemen subversif. Pada hari mengundi, pasukan tentera dan polis berada di tahap berjaga-jaga paling tinggi dalam berdepan sebarang kejadian tidak diingini yang boleh menjejaskan keselamatan negara.

Justeru, bagi BERSIH jelas bersikap tidak bertanggungjawab apabila mencadangkan supaya pegawai tentera dan polis meninggalkan pusat kawalan masing-masing - tidak kiralah di hutan rimba, pulau terpencil, pangkalan udara dan laut, pusat pemeriksaan persempadanan nun di pedalaman atau pusat kawalan strategik! Kesediaan anggota berkuasa kita memastikan keselamatan negara tidak boleh dikompromi.

Mungkin ada yang menganggap saya keterlaluan dalam memperkatakan soal ancaman keselamatan pada hari mengundi. Mungkin juga. Tapi kalau ia berlaku, saya lebih sanggup anggota berpakaian seragam bergegas mendapatkan pesawat Sukhoi, MiG dan F18 serta segera melancarkan kapal Frigate, Corvette dan kapal selam untuk mengekang lawan. Ia hanya boleh dilakukan jika mereka berada di pangkalan dan bukannya menghabiskan masa beratur untuk mengundi di Grik, Batang Berjuntai, Lubok Antu atau Long Pasia!

BERSIH turut mendesak supaya undi pos dibenarkan di kalangan rakyat Malaysia yang tinggal jauh (dalam negara) dari kawasan mengundi. Sebagai contoh, rakyat Sabah yang tinggal dan bekerja di Kuala Lumpur tetapi mendaftar sebagai pengundi di Kota Belud, Sabah.

Pada pendapat saya, seseorang yang mendaftar sebagai pengundi di Kota Belud tetapi memilih untuk hidup dan bekerja di Kuala Lumpur tidak berhak menentukan siapa yang patut menjadi Wakil Rakyat bagi penduduk Kota Belud! Dia sepatutnya mengundi memilih Wakil Rakyat di Kuala Lumpur yang lebih sesuai menangani pelbagai isu berhubung kehidupannya di bandaraya besar itu! Adalah tidak adil bagi masyarakat tempatan Kota Belud tunduk kepada kemahuan `orang luar' yang tinggal di Kuala Lumpur dalam menentukan calon pilihan sedangkan mereka yang perlu berdepan Wakil Rakyat itu setiap hari.

Lagipun, bukankah meminta lebih ramai pengundi mengamalkan undi pos bertentangan dengan tuduhan awal BERSIH kononnya sistem undi pos dilingkari masalah prosedur yang membawa kepada kemungkinan penipuan?

Menyentuh isu penggunaan dakwat kekal, SPR sudah menjelaskan secara terperinci berhubung kebimbangannya mengenai penggunaan bahan itu. Secara peribadi, kebimbangan saya mengenai dakwat itu lebih kepada sama ada ia sah dari segi undang-undang.

Apakah SPR mempunyai kuasa di bawah Akta Pilihanraya 1958 sedia ada, untuk menafikan hak seorang pengundi yang jarinya sudah bertanda dakwat selepas mengundi tetapi mendakwa jarinya dihitamkan oleh dakwat secara paksa? Apa akan berlaku jika beliau berkeras untuk mengundi bagi menunaikan tanggungjawabnya di bawah Perlembagaan, tidak kiralah jarinya mempunyai dakwat atau tidak? Apakah kita akan menyaksikan suasana kacau-bilau di pusat mengundi?

Semua ini adalah persoalan mudah tetapi besar kesannya jika tidak diperhalusi dengan jelas. Itu sebabnya mengapa BERSIH wajar mencadangkan pindaan terhadap Akta Pilihanraya di Parlimen dan bukannya demonstrasi jalanan! Walau sejuta orang berpakaian kuning muncul menyertai perhimpunan jalanan sekalipun, tuntutan itu tidak boleh dipenuhi tanpa meminda Akta Pilihanraya bagi menjadikannya lebih spesifik dan jelas.

Sama juga halnya dengan pendaftaran pengundi secara automatik. Kaedahnya tidak jauh berbeza dengan amalan pendaftaran pengundi sepanjang tahun. Ia juga memerlukan pindaan ke atas Akta Pilihanraya bagi membolehkan peruntukan itu dimasukkan. Bagaimanapun, jika seseorang itu berasa tidak mahu mendaftar sebagai pengundi, bukankah beliau sekadar melaksanakan hak demokrasinya? Mengapa BERSIH mahu menidakkan haknya untuk tidak mendaftar sedangkan kononnya BERSIH adalah juara hak demokrasi rakyat?

Saya tiada masalah dengan tuntutan BERSIH supaya jangka masa berkempen ditetapkan sekurang-kurangnya 21 hari. Apa yang agak pelik di pandangan saya ialah BERSIH gagal menyedari kempen tanpa henti pembangkang yang berlangsung 365 hari, 24 jam seminggu di seluruh negara sejak 2008.

Mengenai dakwaan membeli undi ketika pilihanraya, saya harap Ambiga menyedari bahawa mereka yang bakal berdemonstrasi dengan beliau pada 9 Julai kelak agak pakar dalam hal ini. Semua orang tahu di tengah-tengah kerancakan kempen pilihan raya kecil Hulu Selangor pada April tahun lalu, Anwar Ibrahim menjanjikan 100,000 hak milik tanah kepada golongan miskin di kawasan itu (Sumber: The Malaysian Insider, 13 April 2010). Ini diikuti dengan pengumuman Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim, untuk menghapuskan cukai tanah bagi rumah kedai di Hulu Selangor (Sumber: New Straits Times, 20 April 2010), selain memberi bonus berjumlah RM6,116,000 kepada semua ketua kampung dan Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung (JKKK) di Hulu Selangor (Sumber: SelangorKini Online, 21 April 2010).

Dan saya harap Ambiga tidak melupakan ibu kepada segala perbuatan membeli undi: kempen Nik Aziz yang menjanjikan syurga jika anda mengundi PAS!

Dengan pelbagai kekecohan mengenai dakwaan keraguan pilihan raya di Malaysia, saya terfikir bagaimana agaknya keadaan di negara lain. Adakah negara lain di seluruh dunia berdepan isu dan dakwaan kepincangan pilihan raya? Apakah masalah itu hanya berlaku di Malaysia?

Menerusi carian di Internet, saya dapati pada Oktober tahun lalu, Pendaftar Pemilih (ROE) di New Zealand mengeluarkan 306 nama daripada senarai pengundi yang dikesan tidak mendiami alamat yang dinyatakan dalam borang pendaftaran. Di Auckland, ROE menyiasat 90 pengundi yang dikesan menetap di dua kediaman di Pembroke St dan Puhinui Rd.

Di Venezuela, Majlis Pendaftar Pemilih Nasional dimaklumkan mengenai kewujudan 39,000 pengundi berusia 100 tahun dan ke atas. Di Sepanyol, Biro Bancian Pemilih menerima aduan berhubung percanggahan dari segi pengundi di 22 pekan di Malaga dan 16 lagi di Granada.

Dan di Amerika Syarikat, aduan dikemukakan berdasarkan pelucutan hak mengundi apabila Parti Republikan didakwa `membersihkan' nama golongan Afrika-Amerika daripada senarai pengundi pada pilihan raya Presiden 2004 yang memihak kepada George Bush. Selain itu, ramai yang tidak dapat melupakan peristiwa apabila Suruhanjaya Hak Asasi Amerika Syarikat mengumumkan proses pilihan raya di Florida ketika Pilihan Raya Presiden AS 2000 dipenuhi dengan pelbagai kesilapan serius.

Kisah di atas membawa kita kepada dua perkara menarik. Pertama, dari segi statistik, seperti mana-mana pangkalan data yang besar saiznya, senarai pengundi tidak akan terlepas daripada kesilapan sepenuhnya, walaupun Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri. Secara statistik, ia memang mustahil. Ia adalah apa yang dipanggil oleh pakar statistik sebagai ralat pensampelan dibenarkan yang tidak menjejaskan integriti keseluruhan senarai dalam apa keadaan pun. Keduanya, dalam contoh di atas, pengadu membuat laporan kepada pihak berkuasa pilihan raya masing-masing dan membenarkan penyiasatan dilakukan. Mereka tidak menjadikan demonstrasi jalanan sebagai penyelesaian.

Hujah terakhir saya dalam artikel ini ialah soalan buat warga Kuala Lumpur. Apakah anda bersedia menghadapi demonstrasi jalanan di tengah-tengah ibu kota sepanjang masa? Anda sedia berdepan dengan segala kesulitannya? Semua itu akan menjadi rutin jika BERSIH diberi laluan memulakannya. Anda tidak boleh membenarkan BERSIH dan menghalang yang lain daripada berarak di sepanjang Jalan Bukit Bintang setiap hujung minggu bagi memperjuangkan pendapat masing-masing. Anda akan digelar hipokrit.

Will you ever understand Dear Ambiga's friends?

Posted: 04 Jul 2011 12:32 AM PDT

Yesterday, some of my Twitter friends pointed me to an article written by a person named Tulang Besi in the Malaysia Waves website. Here is my response to it.


Dear Mr Tulang Besi,
Thank you for your rebuttals to my original article. Your full version of rebuttal can be found here. And my original article can be found here.


If you don't mind allow me to respond to your main points so that our readers can be better informed of the issue in hand ie allegations that the Election Comission (EC) manipulates election and that is not competent to do its job.
(1) The problem is these dead people seem to rise up from the grave and voted. And despite party representatives reporting these people as being dead, the EC still refuse to remove them from the list.


I can confidently and categorically say that the EC will remove the name of the dead from the electoral roll if an official certificate of death is presented to them. No question about it. You can bring them to court and I GUARANTEE YOU WILL WIN YOUR CASE. But if the reporting by your party representative was done verbally or by presenting only Certificate of Burial from the police or by bringing a relative of the dead to vouch for the death, I am sorry, EC won't entertain you.
The EC needs official proof. Provide them with the official death certificate issued by the Registration Department. Even Certificate of Burial from the police is not enough since the EC regulation clearly states that ONLY death certificate issued by Registration Department is acceptable to EC. If you can't provide that, then yes, I am afraid you are right. The "dead" will rise from the grave and vote. And you know what? It's legal.

(2) Why has EC refused to take action when the evidence is so glaring. For instance, the house below has 60 registered voter in it. What's stopping EC from cleaning this part of the roll? (more information on the 60 voters in one address example can be read here: http://www.malaysiawaves.com/2011/07/bersih-20-60-pengundi-dalam-1-rumah.html)Mr Tulang Besi,
Have you been to a kampung setting? Do you know how many kampung folks use single address to deal with the government? Do you know that most squatters (who live on illegal structures) use legal (meaning not a squatter) house belonging to other people as their official address? And do you know that in a kampung setting, when a son gets married and builds his house within the big compounds of his father's house, chances are he, his wife and children will still use his father's house as official address? Can SPR remove their names form the electoral roll and deny them their rights to vote just because they use the same address? Absolutely not! It's not even constitutionally allowed!

Here is a true personal story for you. My late father was a YB in the 70s. He was born and lived in a poor village call Kampung Serusup. Being a YB, he was the first person in my kampung to have a mail box number at the Post Office. Those days (and this still apply to certain kampungs even today), most kampung houses in Sabah were not numbered and because of that postmen couldn't deliver letters to their houses. The villagers had to go to the Post Office personally to collect their letters from the mail boxes assigned to them. One day instead of his usual self, my late father asked me to collect the mails. I was quite shocked to find that our family's mailbox was full of letters for people I did not know at all. I ran back to my father and told him of my shocking discovery. He smiled at me and said, "It's okay, these are the poor people without proper addresses in our kampung whom I allowed to use our mail box to correpondance with the government".Can we be a bit conspiratorial, Mr Tulang Besi?
Is Kampung Bagan Serai in Permatang Pauh parliamentary seat? Yes.


Did the 60 people register during Dato Seri Anwar Ibrahim's tenure as Deputy Prime Minister and Finance Minster? Possible.
Is it plausible Anwar was  trying to fatten his vote bank then to ensure he won in Permatang Pauh considering he had a lot of enemies within and outside UMNO who tried to do him in? Plausible.


Now consider the issue which made YB Azmin Ali screaming from the top of his lung  a couple of weeks ago. He was incessantly attacking the EC for allowing 11 people to register as voters using his mother's house. Without missing a beat, he spun the theory of  UMNO-BN-Najib-SPR-Police evil axis to the hilt!
Upon checking, the EC found out that out of the 11 names,  5 were Azmin's own family members namely, Azmin himself, his wife, his mother, his sister Ummi Hafilda and his brother Mohd Azwan Ali. The other 6 were made of Chinese (5 people) and a Malay. But that's not the interesting part. EC also revealed that the 6 names  were registered between 1990-1993 when Anwar and Azmin were the darlings of everyone,  occupying the minister office including that of the Deputy Prime Minister's.


One wonders why a party accused of being anti-chinese and a racist, planted chinese votes in a Malay area like Azmin's mother's  Kg Kelang Gate Baharu to undermine Pakatan Rakyat? Logically "an anti-chinese and  racist UMNO" will not get chinese support. It should have planted Malay voters instead! Now you know why Azmin has been deafeningly silent about the issue since the EC made this revelation!
Actually Mr Tulang Besi, the more pertinent issue is, did the 60 persons voted twice? If they did, please let the whole world know.

(3) ARD argues for the current practice of postal voting. Maybe ARD would care to comment on the article below related to Postal VotingMr Tulang Besi,
Although I sometimes find Harakah is written for the sole purpose of  getting maximum political mileage, like the side story on arsenic poisining in the article above,  I nevertheless thank you for highlighting the main headline.


I notice the date of the publication was 20th September 1999. Precisely because of this kind of allegations back then that the EC had decided to make immediate changes to the postal vote procedures involving the military and the police. Now, postal vote voting procedure is similar to normal vote system. Military and police personnel vote in private booths, while the entire voting procedures are watched by representatives of the candidates. Now, no one can claim he votes for someone elese anymore.

(4) Turkey had just concluded their election recently. Yet, all their army personnel votes in voting centres open to supervision by parties contesting. Unlike Malaysia, Turkey actually has problems with Kurdish armed insurgency. Yet, they can get their servicemen and women to vote in polling centres without having them to abandon their posts.

Mr Tulang Besi,

I hope you dont mind if I say it one more time. This time in bold capital letters complete with quotation and three exclamation marks in an exclusive paragraph of its own, to emphasize it just incase you forget again.


"ALL POSTAL VOTING ARE MONITORED PERSONALLY BY PARTY REPRESENTATIVES WHO ARE PHYSICALLY PRESENT AT THE POLLING CENTRES!!!".
I can understand if you can't and don't want to trust the EC since you say it's evil, but not trusting your own party representatives? Adoi!  


Since I don't have the time to verify, I presume you meant Turkey servicemen and women voted in polling centres set up outside their military compunds.  Well, we are better than them actually. Our Malaysian servicemen and women voted, under the watchful hawkish eyes of each party representatives, in polling centres set up within their compounds! So, they can vote independently, in private booths,  while still be able to  man their posts! Isnt't that wonderful? Perhaps that's why, compared to Turkey,  insurgents don't want to mess with Malaysian military! We are ever ready!

(5) Indelible ink: My question to ARD is that why has this problem NEVER BEING FACED by countries already practicing usage of indelible ink. Has ARD shut his eyes to the fact that indelible ink is being practiced in many countries all over the world including our neighbour, Indonesia. Indonesia has more than 200 million electorates, yet, they don't face the hypothetical problem that ARD has highlighted above. As such, the hypothetical problem being cited by ARD is no more than a lame excuse made up by the EC.

Mr Tulang Besi,
Did you notice that the countries you quoted using indelible ink are those which have huge population and a big proportion of them do not have official indentification? India, Indonesia, Afghanistan etc. Their election identification and verification  system is so outdated that they need indelible ink to identify, verify and mark voters who have voted. Go read blogger OutSyed The Box's interesting take on this issue. And who said they dont have problems with their indelible ink system? Google the stories and you will find many disputes, frauds and illegal tempering. In short, the indelible ink system is not fool-proof either.
Mr Tulang Besi, in your attempt to vilify the EC and the government, you conveniently forgot that in Malaysia we have a law named Elections Act 1958. I dont know about Afghanistan, India or Indonesia, but here in Malaysia, the Election Act clearly DOES NOT PROVIDE POWER to the EC to compel all voters to have their fingers inked. In other words, if someone has voted but refuses to have his finger inked, there is nothing that the EC can do about it. That's why I said in my original article, BERSIH made a mistake by bringing this issue to the streets instead of the Parliament to propose amending the Election Act.
So, Mr Tulang Besi, I hope I have answered your rebuttals in a clearer and unemotional way. Have a good day. Thank you.

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

Posted: 04 Jul 2011 03:54 PM PDT

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


CALON PRU 13 : JAMINAN PRESIDEN UMNO SATU YANG DINANTIKAN,

Posted: 03 Jul 2011 05:21 PM PDT


Jaminan dan penegasan YAB Datuk Seri Najib Tun Razak sesuatu yang memang dinantikan oleh pengundi berhubung dengan calon UMNO bagi menghadapi PRU 13. Ini adalah satu transformasi yang perlu dilakukan bagi memastikan BN mencapai target dan sasaran yang ditetapkan.

Pengalaman ketika PRU Ke-12 2008 banyak beri pengajaran kepada parti bahawa jika meletakkan calon yang bermasalah ia akan beri kesan kepada parti. Calon yang diterima mestilah bukan sahaja setakat ahli UMNO sahaja tetapi yang paling penting adalah diterima oleh semua pengundi.

Put your stuff here

TITAH KHAS YANG DI-PERTUAN AGONG KEPADA BERSIH.

Posted: 03 Jul 2011 04:59 PM PDT

Put your stuff here

Titah khas Yang di-Pertuan Agong kepada Bersih

KUALA LUMPUR 3 Julai — Istana Negara malam ini mengeluarkan Titah Khas Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin mengenai perhimpunan haram anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) pada 9 Julai ini.

Berikut adalah teks penuh Titah Khas tersebut:

"Beta sedang mengikuti dengan teliti akan perkembangan cadangan Kumpulan Bersih untuk mengadakan perarakan dan perhimpunan beramai-ramai yang bertujuan untuk menyerahkan memorandum kepada Beta selaku Yang di-Pertuan Agong, dan bagaimana pihak kerajaan menangani isu ini khususnya agensi-agensi dan jabatan-jabatan yang terlibat.

Namun Beta yakin kepimpinan negara di bawah Yang Amat Berhormat Dato' Sri Mohd Najib Tun Haji Abdul Razak berkemampuan untuk menangani masalah ini dengan sebaik mungkin.

Beta menyeru di dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara kita ini hendaklah dipastikan juga bahawa tuntutan demokrasi itu tidak akan membawa kemusnahan kepada negara.

Kita tidak boleh terlalu terikut-ikut dengan amalan-amalan negara-negara luar secara umumnya kerana keharmonian dan kestabilan negara adalah asas penting bagi sesebuah negara yang perlu semua pihak pertahankan.

Beta juga menyeru kepada pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan kepada rakyat secara adil dan bijaksana dan yang pentingnya Beta selaku Yang di-Pertuan Agong tidak mahu melihat dalam negara bermasyarakat majmuk ini berada di dalam keadaan bermusuhan sesama sendiri ataupun sebahagian rakyatnya bermusuh dengan kerajaan atas apa jua alasan pun.

Setiap permasalahan yang timbul, kita sebagai masyarakat bertamadun hendaklah menyelesaikan secara rundingan dan tidak mengikut perasaan seperti pepatah Melayu "Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikendong Berciciran". Hakikatnya demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik.

Sebaliknya kita harus menumpukan kepada matlamat utama memajukan negara, bukannya mencipta masalah yang membuat negara berada terkebelakang. Ingatlah bumi mana yang tidak ditimpa hujan, lautan mana yang tidak bergelora.

Itulah pentingnya sifat kesederhanan dan tolak ansur yang telah begitu lama diamalkan oleh warisan pentadbiran negara". — BERNAMA

umno bahagian cheras

Posted: 04 Jul 2011 01:06 PM PDT

umno bahagian cheras


Akur titah Agong ; Patriot batal perhimpunan 9 Julai

Posted: 04 Jul 2011 12:34 AM PDT

BERITA TERKINI

PERGERAKAN Pemuda UMNO Malaysia yang melancarkan Himpunan Patriot (Patriot), hari ini mengambil keputusan membatalkan hasrat untuk mengadakan perhimpunan pada 9 Julai ini.

Langkah itu dibuat bagi menghormati dan menjunjung titah Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin bahawa demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik.

Timbalan Ketua Pemuda UMNO, Datuk Razali Ibrahim dipetik sebagai berkata pembatalan itu bagaimanapun tidak bermakna Patriot akan dibubarkan.

" Sebaliknya Patriot mungkin akan didaftarkan sebagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang berperanan memelihara kedaulatan negara.

Patriot diwujudkan bagi membendung gerakan perhimpunan haram BERSIH 2.0 yang dijangka diadakan sekitar Kuala Lumpur Sabtu ini bagi menuntut pilihan raya umum yang adil dan bersih.

Semalam, Tuanku Mizan dalam titah khasnya antara lain mengingatkan, dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara kita ini hendaklah dipastikan juga bahawa tuntutan demokrasi itu tidak akan membawa kemusnahan kepada negara.

Guling Yang Dipertuan Agong : Suruhanjaya Komunikasi perlu siasat portal berita malaysiakini

Posted: 03 Jul 2011 10:09 PM PDT


Oleh SYED ALI ALHABSHEE

SURUHANJAYA Komunikasi Dan Multi Media (SKMM) dituntut bertanggungjawab dan mengambil tindakan tegas terhadap portal malaysiakini yang sedang berusaha untuk memperlekehkan serta menghina Ke Bawah DYMM YDP Agong apabila Tuanku bertitah tentang bahayanya perhimpunan BERSIH 2.0 yang dijangka akan diadakan pada 9 Julai ini.

Niat baik serta rasa kebertanggungjawaban Tuanku yang turut mahu rakyat keseluruhannya melihat kesan daripada perhimpunan itu telah di 'spin' oleh malaysakini melalui komen-komen yang disiarkan di bawah artikel Titah Tuanku tersebut.

Saya terkejut apabila laman blog malaysiakini menyiarkan komen yang pada pandangan saya cukup menghina DYMM YDP Agong.

Jelas komen yang disiarkan oleh pengurusan portal malaysiakini berniat jahat dan percubaan mengheret DYMM YDP Agong ke kancah politik adalah satu tindakan ataupun pecubaan paling biadab serta kurang ajar.

Saya hairan apa sebenarnya motif malaysiakini menyiarkan komen tersebut tanpa tapisan, seolah-olah turut menghasut rakyat memusuhi baginda.

Ini merupakan percubaan halus untuk menggulingkan negara dan SKMM disarankan segera mengambil tindakan.

Datuk Seri Dr. Rais Yatim atas sifatnya sebagai Menteri yang berkuasa dan bertanggungjawab terhadap suruhanjaya tersebut perlu mengambil tindakan tegas termasuk menutup portal ini sejajar dengan undang-undang sedia ada

Bersubahat untuk guling Yang Dipertuan Agong

Rais harus melihat peranan yang dimainkan oleh portal ini sama juga dengan tindakan-tindakan individu lain yang telah pun ditangkap kerana berniat melancarakan serangan terhadap institusi Raja-Raja Melayu.

Petikan komen daripada seorang pembaca tersebut disiarkan oleh malaysiakini yang mengajak rakyat menggulingkan Yang Dipertuan Agong adalah seperti berikut :

'Rakyat nak mengadu pada Agong sebab Najib dan regimnya. Agong kata tak perlu mengadu pada dia sebab dia percayakan Najib. Penyelesaianya : GULINGKAN kedua-dua susuk ini. Selesai masalah".

Penyiaran komen seperti ini amat berbahaya dan jelas malaysiakini dilihat seperti sengaja 'melepaskan ' komen tersebut dengan niat jahat.

Untuk rekod, malaysiakini sebelum ini memang sengaja memainkan isu sensitif termasuk isu agama dan kaum untuk kepentingan agenda politik pihak pembangkang.

Saya bimbang, bibit-bibit seperti yang ditanam oleh malaysiakini itu jika tidak dibendung akan mencetuskan satu fenomena baru di kalangan anak muda untuk menentang institusi Raja-Raja Melayu yang selama ini menjadi tonggak kedaulatan negara.

Sementara itu, pemimpin DAP Perak, P. Sugumaran juga dilaporkan sebagai berkata DYMM YDP Agong bertitah dengan mengikut telunjuk Najib dalam sebuah portal berita yang lain.

Keyataan tersebut juga jelas menghina kredibiliti dan kemuliaan Yang Dipertuan Agong dan P. Sugumaran sewajrnya dikenakan tindakan sewajarnya.

Syabas saya ucapkan kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) kerana telah menunjukkan 'keberanian' dengan menangkap 152 orang berkaitan pengajuran perhimpunan haram Bersih pada 9 Julai ini.

Polis perlu bertindak guna Ordinan Darurat (OE)

Mereka ditahan mengikut Seksyen 27 (5) Akta Polis dan polis juga tidak teragak - agak membuat tangkapan di bawah Ordinan Darurat (Ketenteraman Awam & Pencegahan Jenayah) 1969 kerana penglibatan dalam anasir subversif.

Semalam, Ahli Parlimen Sungai Siput, Dr. Jeyakumar Devaraj dan lima anggota Parti Sosialis Malaysia (PSM) ditahan mengikut Ordinan Darurat (EO).

Mereka ini difahamkan cuba menyerapkan unsur-unsur komunis semasa perhimpunan Bersih bertujuan menghura-harakan negara.

Dalam hubungan ini, saya menghargai usaha pihak polis yang begitu cepat dan tepat bertindak bagi mengawal keadaan.

Bagaimanapun, Ketua Umum Pakatan Rakyat (PR), Datuk Seri Anwar Ibrahim seperti kebiasaannya menyifatkan penahanan Jeyakumar merupakan satu penghinaan terhadap amalan demokrasi dan isntitusi Parlimen.

Saya tidak terkejut dengan kenyataan Anwar itu kerana beliau memang kaki putar belit dan orang yang bertanggungjawab mencabuli sistem demokrasi di negara ini.

Malah Anwar adalah individu yang bertanggungjawab melacurkan maruah politik dan sistem demokarsi negara ini di luar negara dalam usaha beliau mencari jalan pintas untuk menawah Putrajaya.

Anwar seperti menepuk tepung di dulang ; mengatakan kerajaan menghina demokrasi tetapi dia sendiri yang lebih.

Bertopengkan amalan demokrasi, Anwar mempelopori politik jalanan – merusuh dan mengajar budaya fitnah yang jelas bertentangan dengan ajaran Islam, budaya dan tatasusila masyarakat.

Justeru itu, saya menyarankan agar polis terus mengambil tindakan dengan menangkap 'kepala' yang menjadi pencetus kepada perhimpunan Bersih, Sabtu ini.

Anwar lacurkan sistem demokrasi di Malaysia

Antara yang jelas keras kepala dengan amaran polis ialah Anwar, Datuk S.Ambiga, Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu, Hishamuddin Rais, Shamsul Iskandar dan beberapa lagi wakil rakyat pembangkang.

Mereka bukan sahaja mengingkari amaran polis, malah turut menghina dan menentang titah Seri Paduka baginda yang Dipertuan Agong.

Perlu diingat, mereka dan kumpulan pelampau ini memang sengaja mahu ditangkap polis bagi membolehkan mereka mendakwa bahawa sistem demokrasi di Malaysia sudah 'mati' dan ingin menagih simpati dunia luar.

Inilah taktik jahat pembangkang yang mendalangi perhimpunan Bersih 9 Julai ini supaya negara menjadi kucar-kacir dan akhirnya kerajaan digulingkan secara kekerasan.

Oleh sebab itu, saya berbangga dengan pihak polis yang tegas dan cepat bertindak keatas individu-individu yang cuba melakukan kacau-bilau menerusi perhimpunan tersebut.

Tahniah kepada Ketua Polis Negara,Tan Sri Ismail Omar dan timbalannya, Datuk Seri Abdul Khalid Abu Bakar yang sentiasa tenang dalam berdepan dengan sistuasi yang menbcabar itu tetapi tetap tegas dan berprinsip dalam mengekalkan keamanan negara.

Titah khas Yang di-Pertuan Agong kepada Bersih

Posted: 03 Jul 2011 07:30 PM PDT

Istana Negara malam tadi telah mengeluarkan Titah Khas Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin mengenai perhimpunan haram anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) pada 9 Julai ini.
Berikut adalah teks penuh Titah Khas tersebut:


"Beta sedang mengikuti dengan teliti akan perkembangan cadangan Kumpulan Bersih untuk mengadakan perarakan dan perhimpunan beramai-ramai yang bertujuan untuk menyerahkan memorandum kepada Beta selaku Yang di-Pertuan Agong, dan bagaimana pihak kerajaan menangani isu ini khususnya agensi-agensi dan jabatan-jabatan yang terlibat.

Namun Beta yakin kepimpinan negara di bawah Yang Amat Berhormat Dato' Sri Mohd Najib Tun Haji Abdul Razak berkemampuan untuk menangani masalah ini dengan sebaik mungkin.

Beta menyeru di dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara kita ini hendaklah dipastikan juga bahawa tuntutan demokrasi itu tidak akan membawa kemusnahan kepada negara.

Kita tidak boleh terlalu terikut-ikut dengan amalan-amalan negara-negara luar secara umumnya kerana keharmonian dan kestabilan negara adalah asas penting bagi sesebuah negara yang perlu semua pihak pertahankan.

Beta juga menyeru kepada pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan kepada rakyat secara adil dan bijaksana dan yang pentingnya Beta selaku Yang di-Pertuan Agong tidak mahu melihat dalam negara bermasyarakat majmuk ini berada di dalam keadaan bermusuhan sesama sendiri ataupun sebahagian rakyatnya bermusuh dengan kerajaan atas apa jua alasan pun.

Setiap permasalahan yang timbul, kita sebagai masyarakat bertamadun hendaklah menyelesaikan secara rundingan dan tidak mengikut perasaan seperti pepatah Melayu "Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikendong Berciciran". Hakikatnya demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik.

Sebaliknya kita harus menumpukan kepada matlamat utama memajukan negara, bukannya mencipta masalah yang membuat negara berada terkebelakang. Ingatlah bumi mana yang tidak ditimpa hujan, lautan mana yang tidak bergelora.

Itulah pentingnya sifat kesederhanan dan tolak ansur yang telah begitu lama diamalkan oleh warisan pentadbiran negara".

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

Posted: 04 Jul 2011 11:10 AM PDT

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


RAKYAT MALAYSIA HARUS AKUR TITAH YANG DI PERTUAN AGONG

Posted: 04 Jul 2011 03:28 AM PDT

Langkah yang di buat oleh Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia membatalkan Himpunan Patriot adalah merupakan langkah yang bijak. Langkah tersebut dibuat kerana menghormati dan menjunjung titah Yang Di Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin. Tuanku Mizan dalam titah khasnya antara lain mengingatkan, "Dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara, kita hendaklah pastikan juga tuntutan demokrasi itu tidak akan membawa kemusnahan kepada negara".

Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras menyeru kepada semua ahli - ahli UMNO
di seluruh negara, mengambil inisiatif mengadakan kempen "Sayangi UMNO Cintai ISLAM" - SUCI dalam memastikan rakyat terus mendokong UMNO sebagai Parti yang memelihara hak bangsa Melayu dan memartabatkan Islam.

Sesungguhnya kempen BERSIH yang di jaja oleh pihak pembangkang hanyalah sekadar bertujuan meningkatkan populariti Pakatan Rakyat yang kian merudum dan tidak mendapat sokongan rakyat Malaysia.

Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras percaya kempen "Sayangi UMNO Cintai ISLAM" - SUCI akan menenggelamkan Kempen BERSIH yang melibatkan dikalangan ahli Parti DAP, PAS dan PKR.
TITAH KHAS YANG DI PERTUAN AGONG MENGENAI PERHIMPUNAN HARAM 9 JULAI

Posted: 04 Jul 2011 12:44 AM PDT

Istana Negara mengeluarkan Titah Khas Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin mengenai perhimpunan haram anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) pada 9 Julai ini.

Berikut adalah teks penuh Titah Khas tersebut :

Beta sedang mengikuti dengan teliti akan perkembangan cadangan Kumpulan Bersih untuk mengadakan perarakan dan perhimpunan beramai-ramai yang bertujuan untuk menyerahkan memorandum kepada Beta selaku Yang di-Pertuan Agong, dan bagaimana pihak kerajaan menangani isu ini khususnya agensi-agensi dan jabatan-jabatan yang terlibat.

Namun Beta yakin kepimpinan negara di bawah Yang Amat Berhormat Dato' Sri Mohd Najib Tun Haji Abdul Razak berkemampuan untuk menangani masalah ini dengan sebaik mungkin.

Beta menyeru di dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara kita ini hendaklah dipastikan juga bahawa tuntutan demokrasi itu tidak akan membawa kemusnahan kepada negara.

Kita tidak boleh terlalu terikut-ikut dengan amalan-amalan negara-negara luar secara umumnya kerana keharmonian dan kestabilan negara adalah asas penting bagi sesebuah negara yang perlu semua pihak pertahankan.

Beta juga menyeru kepada pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan kepada rakyat secara adil dan bijaksana dan yang pentingnya Beta selaku Yang di-Pertuan Agong tidak mahu melihat dalam negara bermasyarakat majmuk ini berada di dalam keadaan bermusuhan sesama sendiri ataupun sebahagian rakyatnya bermusuh dengan kerajaan atas apa jua alasan pun.

Setiap permasalahan yang timbul, kita sebagai masyarakat bertamadun hendaklah menyelesaikan secara rundingan dan tidak mengikut perasaan seperti pepatah Melayu "Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikendong Berciciran".

Hakikatnya demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik.

Sebaliknya kita harus menumpukan kepada matlamat utama memajukan negara, bukannya mencipta masalah yang membuat negara berada terkebelakang.

Ingatlah bumi mana yang tidak ditimpa hujan, lautan mana yang tidak bergelora. Itulah pentingnya sifat kesederhanan dan tolak ansur yang telah begitu lama diamalkan oleh warisan pentadbiran negara.


Sumber Berita : UMNO Online.

NOTA KAKI : Sesungguhnya Perhimpunan Haram BERSIH hanyalah untuk Pemimpin - Pemimpin Parti pembangkang yang telah hilang populariti dan cuba meraih sokongan rakyat Malaysia yang cintakan keamanan dan kesejahteraan. Rakyat Malaysia telah jelas menolak Perhimpunan Haram tersebut.

Puteri UMNO Bahagian Cheras mengambil pendekatan Sayangi UMNO Cintai Islam (SUCI).


KONVENSYEN BARISAN NASIONAL LULUS USUL

Posted: 04 Jul 2011 12:16 AM PDT

Tan Sri Muhyiddin Yassin bersama Setiausaha Agung BN,
Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, Datuk Raja Nong Chik,
Datuk Wira Syed Ali Al Habshee (kanan sekali)
dan pemimpin lain melaungkan slogan 'Hidup BN'
pada Konvensyen BN Wilayah Persekutuan di Kuala Lumpur.


KUALA LUMPUR 3 Julai – Konvensyen Barisan Nasional (BN) Wilayah Persekutuan hari ini meluluskan usul tergempar untuk menolak sekeras-kerasnya penganjuran perhimpunan haram Bersih di ibu negara, Sabtu ini.

Usul yang dibacakan oleh Timbalan Pengerusi BN, Tan Sri Muhyiddin Yassin itu mendapat sokongan padu 1,180 perwakilan yang hadir pada konvensyen tersebut.

Antara lain, usul berkenaan meminta pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) melaksanakan langkah-langkah pencegahan di samping mengambil tindakan sewajarnya terhadap mereka yang terbabit dalam perhimpunan itu.

Ia bagi memastikan keselamatan dan keamanan negara dan rakyat yang cintakan keamanan serta ketenteraman terjamin.

Usul tergempar yang dibacakan Muhyiddin yang juga Pengerusi BN Wilayah Persekutuan ketika sesi penggulungan konvensyen tersebut ialah:

  • Menyedari bahawa perhimpunan haram atas nama Bersih yang dijangka diadakan pada 9 Julai nanti boleh mendatangkan ancaman kepada negara, kemusnahan harta benda, keretakan perpaduan kaum, menjejaskan ketenteraman awam dan boleh memberikan imej yang tidak baik terhadap negara kita.
  • Menyesali perhimpunan haram Bersih yang dirancang ini boleh menimbulkan implikasi buruk kepada keseluruhan struktur negara. Lalu konvensyen percaya Bersih mempunyai niat kotor untuk mengheret rakyat terjebak dengan agenda jahat mereka, menggulingkan kerajaan yang dipilih oleh rakyat menerusi demokrasi pilihan raya.
  • Menginsafi bahawa majoriti rakyat negara ini lebih mencintai keamanan dan kemakmuran dan menolak tindakan mereka menerusi demokrasi jalanan yang berbaur provokasi. Malah kita melihat tindakan jahat mereka penuh dengan agenda tersirat iaitu hendak mengalihkan isu yang sedang menghimpit salah seorang pemimpin pembangkang.

"Maka Konvensyen BN Wilayah Persekutuan yang diadakan pada hari ini, 3 Julai 2011 menolak sekeras-kerasnya pertubuhan haram Bersih untuk jalankan perhimpunan haram dan meminta pihak polis menjalankan langkah-langkah pencegahan dan mengambil tindakan sewajarnya terhadap mereka yang terbabit untuk menjamin keselamatan dan keamanan negara kita,'' kata Muhyiddin ketika membacakan usul tersebut.

Terdahulu, dalam ucapan penggulungannya, Muhyiddin mencadangkan agar BN Wilayah Persekutuan menubuhkan pasukan khas yang bertindak dalam membincangkan isu-isu berkaitan warga wilayah berkenaan.

Katanya, ia perlu ditubuhkan segera terutama dalam menyelesaikan masalah seperti isu berkaitan perumahan dan lesen penjaja.

"Berkaitan isu lesen (penjaja), mengapa Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) susah sangat nak keluarkan lesen? Kalau ada kawasan yang sesuai, berilah lesen.

"Ada banyak kawasan lapang. Kalau Bandaraya (DBKL) tiada kawasan, biar mana-mana syarikat boleh pinjam tanah untuk buka pasar sementara dan tempatkan orang nak meniaga. Justeru, kita akan kenal pasti siapa yang bakal mengetuai pasukan itu tidak lama lagi,'' jelasnya.


Sumber Berita Oleh: METRA SYAHRIL MOHAMED dan MOHAMMED SOFIAN BAHAROM
pengarang@utusan.com.my

www.pemuda-enggang.org

Posted: 04 Jul 2011 11:06 AM PDT

www.pemuda-enggang.org


Pemuda Umno Batal Perhimpunan Patriot Bagi Hormati Titah Agong

Posted: 04 Jul 2011 03:34 AM PDT

KUALA LUMPUR: Pemuda Umno dan Kelab Putra 1Malaysia pada Isnin memutuskan untuk membatalkan Himpunan Patriot, iaitu perhimpunan untuk membantah perhimpunan haram 9 Julai anjuran pihak yang berkepentingan, bagi menghormati titah Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin. Naib Ketua Pemuda … Continue reading

Daulat Tuanku – Titah khas Yang di-Pertuan Agong kepada Bersih

Posted: 03 Jul 2011 05:33 PM PDT

Istana Negara malam ini mengeluarkan Titah Khas Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin mengenai perhimpunan haram anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) pada 9 Julai ini. Berikut adalah teks penuh Titah Khas tersebut: “Beta sedang mengikuti dengan … Continue reading

Apo Kono Eh Jang!

Posted: 04 Jul 2011 07:33 AM PDT

Apo Kono Eh Jang!


Bersih 2: Macai Disuruh Demo, Nik Aziz Lari Makan Angin

Posted: 04 Jul 2011 05:36 AM PDT

Nik Aziz memang panjang otak, dia seru macai-macai PAS turun beramai-ramai ke Kuala Lumpur pada 9hb Julai 2011 sementara dia sendiri dan beberapa orang Exconya menghabiskan duit rakyat Kelantan dengan berkunjung ke Uzbezkistan sebelum ke Dubai, Madinah dan Mekah.

Nik Aziz hanya akan pulang pada 10hb Julai 2011, sehari selepas Bersih 2 berakhir.

Macam inikah pemimpin yang diagungkan sangat tu? Bukan sedikit macai Pakatan yang menganggap demonstrasi 9hb Julai ini sebagai acara 'suci' dan masa inilah jugak Nik Aziz lari meninggalkan 'medan perang'? Ini kalau tak bacul, dayus, kalau tak dayus, penakut, mana-mana satulah, yang penting itulah karaketer Nik Aziz yang dianggap macam dewa hidup oleh macai PAS.

Kalau diikutkan tujuan ke Uzbezkistan tu untuk menziarah makam Imam At-Tirmidzi dan Al-Bukhari, sementara ke Mekah untuk menunaikan Umrah. Macam tak berapa penting dan mendesak.

Begitulah, bagaimana licik Nik Aziz melarikan diri dari masalah yang bakal melanda pada 9hb Julai nanti. Larinya Nik Aziz menunjukkan bahawa memang ada something yang tak betul dan ganas bakal berlaku pada 9hb Julai nanti.

Yang bakal jadi mangsa ialah macai-macainya yang begitu bodoh nak berdemonstrasi menuntut pilihanraya yang adil sedangkan Nik Aziz sendiri 21 tahun jadi MB!!!!

Siapa yang uruskan semua pilihanraya yang mengekalkan penguasaan PAS di Kelantan selama 21 tahun dan tambahan 4 negeri pada PRU 12? Sudah tentulah SPR. Organisasi sama yang kini dianggap pembangkang serba tak kena itulah.

Nik Aziz sudah pasti mengetahui agenda sebenar demo Bersih 2 nanti, dia cuma taknak menyatakannya saja. Nurul Izzah dah menyatakan bahawa KL akan jadi seperti Dataran Tahrir Kaherah pada 9hb Julai nanti. Apa yang berlaku di Dataran Tahrir? 800 orang mari sepanjang kebangkitan rakyat berlaku. Sam Ketot, Ketua AMK pula dah menyatakan kerajaan akan ditumbangkan menerusi jalanraya, bukan pilihanraya.

Jadi, cakap-cakap kononnya perhimpunan nanti adalah perhimpunan aman, hanyalah satu sandiwara, sudah jelas pembangkang ada niat untuk mencetuskan huru hara pada hari perhimpunan, sebab itu Nik Aziz lari.

Nik Aziz hanya pandai menghasut pengikutnya melakukan kekacauan, sementara dia sendiri melarikan diri, makan angin dengan para Exco Kelantannya sementara macai jugak yang bakal mandi air gatal FRU.

Lihatlah dunia bagaimana mudahnya macai PAS diperbodohkan pemimpin mereka.

Tiada ulasan:

Catat Komen