Ahad, 19 Januari 2014

Barisan Nasional

Barisan Nasional


PEJUANG BANGSA

Posted: 19 Jan 2014 11:02 AM PST

PEJUANG BANGSA


PAKAI TUDUNG KINI JADI ISU PERKAUMAN, PENYANYI PULAK DIHALAU DARI MAJLIS CUKUP MEMALUKAN !!

Posted: 19 Jan 2014 09:00 AM PST


Memang patut pun orang Melayu marah ...Tak perlu pergi ke luar negara, di  bumi tanahair sendiri orang Melayu dihina dan diskriminasi perkauman melampau  gara-gara menjaga tuntutan agama iaitu memakai tudung ( hijab) .

Terbaru seorang penyanyi dihalau cukup memalukan di satu majlis makan malam  kerana memakai tudung oleh  individu bukan Islam ( CINABENG )  syarikat berkenaan . 

Episod penghinaan terhadap orang Melayu termasuk pemimpin kita iaitu DS Najib Tun Razak oleh kaum Cina semakin menebal . 

Bila kita marah , DAP & macainya tuduh kita rasis  tetapi  sebenarnya siapa yang memulakan nyala api seperti isu bertudung ini  ??


Selepas kontroversi seorang guru mualaf, Choi Yi Shan, 25, diarahkan untuk membuka tudung semasa mengajar di SJKC Nan Ya, Teluk Sengat, Johor, malam tadi diskriminasi yang sama dikenakan kepada seorang penyanyi yang membuat persembahan di Roof Lounge, Pusat Konvensyen Sime Darby, Bukit Kiara.
 
Marinatasha Isnariah Mustapar, 33, yang sepatutnya menyanyi bersama band Rufus dimalukan dengan diarahkan turun daripada pentas utama ketika majlis Makan Malam Tahunan CASTMET 2014 iaitu sebuah syarikat pemaju hartanah yang berpusat di Plaza Damas, Sri Hartamas.
 
"Saya rasa sangat malu kerana sudah bersiap sedia mengambil tempat di atas pentas dengan mikrofon. Saya terpaksa mengemaskan buku nota lirik dan membawa turun bersama note stand," jelas Marina yang kecewa diaibkan di hadapan lebih kurang seratus tetamu pada insiden jam 8.00 malam tadi.
 
Arahan berbaur perkauman tersebut dikeluarkan oleh Pengarah Kewangan CASTMET, Shannon Yong. Menurut Marina lagi, Shahnon ada menemuinya sebelum acara berlangsung dengan meminta dia mencari penyanyi ganti yang tidak bertudung untuk menjayakan persembahan tersebut.
 
"Semasa saya mengadakan latihan bersama pemuzik di studio Plaza Damas pada 16 Januari lalu, wakil CASTMET ada bersama dan mereka tidak pernah isu kan mengenai tudung yang saya pakai. Hanya semasa hari majlis tersebut, Shahnon menimbulkannya atas alasan tidak sesuai, sedangkan ada tetamu yang datang berhijab."
 
Artis Akademia Fantasia 8, Zafarina Jamhari atau Farina yang muncul kemudian dalam persembahannya turut bersimpati dengan mengundang Marina untuk naik ke atas pentas bagi menyanyikan dua buah lagu, "Someone Like You" dan "Price Tag".
 
"Saya lihat tetamu tiada sebarang masalah dengan penampilan saya berhijab. Malah Pengerusi kumpulan syarikat CASTMET, Tan Sri Mohd Anwar Mohd Nor turut meminta saya menyanyi lagu tambahan," jelas Marina yang kemudian telah dimarahi Shannon setelah selesai persembahan tersebut.
 
Menurutnya lagi, Shannon kemudian telah memanggilnya di bahagian luar dewan kerana tidak berpuas hati dengan tindakan Marina menyanyi dalam keadaan bertudung. Setelah melepaskan kemarahannya, Shannon meninggalkannya bersama Penolong Pengurus Pembangunan syarikat, Jaharudin Abdul Malek untuk menyelesaikan masalah tersebut.
 
Jaharudin ketika dihubungi MySuara pagi tadi mengesahkan kejadian tersebut tetapi enggan mengulas lanjut kerana dia bukan pihak yang berautoriti.
 
Bekas pelajar Akademi Seni Kebangsaan dalam bidang muzik dan vokal yang pertama kali menjadi mangsa rasis dan diskriminasi perkauman setelah 12 tahun bergiat dalam industri tersebut menyifatkan tindakan penganjur sebagai satu penghinaan terhadap agama dan kepercayaannya sebagai seorang Muslim.
 
"Kita berada di Malaysia bukan Amerika Syarikat. Malah Amerika Syarikat pun sudah menerima penyanyi Malaysia berhijab seperti Yuna. Apa masalah kita di Malaysia? Yang menyanyi mulut saya bukan tudung saya!" tegas Marina yang telah membuat laporan polis di Balai Polis Sentul pada jam 2.40 pagi tadi selepas pulang dari majlis tersebut.

TUDIA !! ANWAR PEMIMPIN PUJAAN MACAI PR DIMALUKAN DI NEGARA JEPUN !! KAH KAH KAH

Posted: 19 Jan 2014 07:50 AM PSTHari ini tersebar meluas di media sosial Anwar meroyan dihalau daripada memasuki Jepun .  Seperti biasa dia salahkan kerajaan Malaysia menerusi Wisma Putra pasal tak boleh masuk Jepun.

Woi Bang Non .. itu negara Jepun , dah dia tak suka hang masuk ..apa hal pulak nak salahkan kerajaan Malaysia ??

Anwar pergi seluruh dunia tak dihalang tapi di Jepun dia dimalukan seperti pendatang ..hahaha

HOT !! JERITAN ' MELAYU BODOH' OLEH CINA BIKIN KEKECOHAN HIMPUNAN BANTAH ADUN PKR KURANG AJAR !!

Posted: 18 Jan 2014 09:55 PM PST


Hari ini himpunan membantah kebiadapan Adun PKR Machang Bubuk diteruskan dan kali ini ia dilakukan di depan Pejabat Adun berkenaan di Alma , Bukit Mertajam .

Dianggarkan 500 orang peserta hadir terdiri daripada pengundi Melayu Machang Bubuk , ahli UMNO Bukit Mertajam & juga  NGO Melayu . Rata-rata yang hadir begitu marah di atas kebiadapan Adun berkenaan yang lebih sibuk  menghina dan mengaibkan  PM  daripada menjaga kebajikan rakyat di kawasannya .

Mereka juga meletakkan pelbagai  kain rentang dan kertas bantahan di depan pejabatnya sebagai tanda protes dan bantahan .


Kehadiran ramai orang Melayu membantah kebiadapan Adun PKR ternyata tidak disenangi pembangkang dan kekecohan telah ditimbulkan oleh seorang  lelaki Cina yang mungkin penyokong mereka di situ  .

Beliau menjerit " Melayu Bodoh " telah membangkitkan kemarahan peserta himpunan yang hadir dan terus menyerbunya dan menumbuk mukanya .  Mujurlah pihak Polis berjaya meleraikan ketegangan dan terus menangkapnya untuk  dibawa ke balai polis .

Ternyata kehadiran seorang  lelaki Cina yang sudah berani  jerit Melayu Bodoh di depan ramai orang Melayu  begitu juga kebiadapan Adun PKR Machang Bubuk  pastinya memanaskan suhu politik di negeri P.Pinang.Pedang Alif Ba Ta

Posted: 19 Jan 2014 07:09 AM PST

Pedang Alif Ba Ta


Blog @panglima_cyber dedah blog OutSyed The Box promosi bahan pro Anti Hadis Kassim Ahmad

Posted: 18 Jan 2014 09:29 PM PST

Bukti Golongan Anti Hadis (Kassim Ahmad) Berkumpul di blog OutSyed The Box – harap JAKIM / @KDNPutrajaya Dapat Buat Sesuatu !!!

E-melkan IniBlogThis!Kongsi ke TwitterKongsi ke Facebook

Selepas meneliti lebih mendalam terhadap komen di sebalik entri Dr Kassim Ahmad atau KA didapati banyak pandangan yang diutarakan adalah sangat jauh dari pegangan ahli Sunnah Wak Jamaah yang dipakai dan diterima majoriti ulama Islam.

Dalam agama kita mengikut Nabi Muhammad saw yang dibawa riwayat hadis baginda dari perawi ke perawi sebelum dibukukan. Perlu diingat mereka orang sangat amanah dan jujur bukan seperti khayalan puak anti hadis yang suka melempar fitnah terhadap ulama kononnya tidak mungkin jujur mengumpulkan hadis hadis.

Lebih teruk imam muktabar seperti Imam Syafei ra juga diperlekeh golongan ini selain Imam Bukhari dll.

Berikut komen pembaca Panglima dan juga komen di blog Outsyedthebox yang didapati cenderung kepada Al Quran sahaja dengan mengenepikan hadis atas alasan kemungkinan direka-reka.

Sepenuhnya >>>>>>

http://www.penembak-tepat.com/2014/01/bukti-golongan-anti-hadis-kassim-ahmad.html?m=0


anakbukitgantang says

Posted: 19 Jan 2014 03:33 AM PST

anakbukitgantang says


Orang Nogori tampar DAP weh pasal isu barang naik

Posted: 18 Jan 2014 04:25 AM PST

Bukan KJ yang beri penerangan bersahaja dalam loghat Nogori tentang harga barang naik   tapi MB Nogori Mohamad Hassan. KJ pula sibuk berposing sakan di pasar Selayang mengambil alih tugas kementerian Hasan Malek.
 
DS Mohamad Hassan seorang tokoh korporat terkenal sebelum jadi MB. Dia memberikan penerangan yang baik tentang bagaimana  penarekan subsidi kerajaan bagi mengurangkan beban kewangan tidak membebankan rakyat termiskin. Penarekan subsidi tersebut untuk syarikat besar dan orang susah tak terlibat. Bantuan  BR1M kepada rakyat susah ditingkatkan jumlah dan jelas menunjukkan kerajaan beri priority kepada orang susah.
 
MB Nogori juga sempat pesan  tentang tabiat rakyat Negara ini yang tak kesah membelanjakan lebih banyak wang dalam bentuk sms setiap hari tapi sangat berkira pada tambahan gula sebanyak  20 sen sekilo yang tahan sebulan lebih. Perbandingan yang dibuatnya membuatkan orang terfikir mentality rakyat Negara ini yang terlalu bergantung kepada subsidi.
 
Macam inilah pemimpin yang kita mahu. MB Nogori juga pernah beri tazkirah di DUN Nogori atas ADUN PAS yang liberal. MB Mohamad Hassan menunjukkan kriteria pemimpin yang diperlukan Negara iaitu professional dan berilmu ugama dan paling penting beliau bertarekat -sahih seorang  berakidah Islam ASWJ!


bumiyang

Posted: 19 Jan 2014 03:25 AM PST

bumiyang


Sebab Mengapa Pakatan Rakyaat Mahu "Hapuskan" Sultan2 Melayu

Posted: 19 Jan 2014 02:08 AM PST

Taipingmali (tm)

Posted: 19 Jan 2014 01:37 AM PST

Taipingmali (tm)


Antara STAR Kulaijaya, Nan Ya dan Pristina

Posted: 18 Jan 2014 07:56 PM PST

Apabila pengetua SMK Tunku Abdul Rahman, Kulaijaya didakwa mengeluarkan 'ucapan rasis' pada 12 Ogos 2010 ketika mengulas masalah disiplin pelajar - seluruh media alternatif dan penyokong totok mereka akan menghentam habis-habisan pengetua tersebut. Dipindahkan ke sekolah tidak mencukupi, beliau seharusnya dipecat dan dijadikan contoh teladan.

Apabila gambar murid bukan Islam SK Sri Pristina pada bulan Julai 2013 makan di tandas semasa bulan ramadhan, sekali lagi seluruh media alternatif dikerah untuk melondehkan isu tersebut sehingga habis FB Pengetua digodam. Beliau dan keluarga dimalukan, dihina dan dikecam sehingga anak beliau sendiri menulis di status FB jangan diganggu ayah beliau lagi.

Namun, apabila Ahli Jemaah SJKC Nan Ya di Johor pada minggu lepas memaksa seorang guru muallaf berbangsa Cina untuk membuka tudungnya atau akan diambil tindakan keras, semua pihak tersebut diam seribu bahasa. Malah, setelah guru tersebut melaporkan pada polis, guru tersebut pula yang dipindahkan sedangkan Ahli Jemaah bebas dan tidak dikenakan sebarang tindakan disiplin.

Apabila ada pihak mahu membangkitkan isu tudung ini dan menuntut keadilan, dikatakan pula kita masyarakat majmuk, jangan digembar-gemburkan isu ini. Apabila kita mahu menjaga izzah dan maruah wanita muslimah tersebut, dikatakan pula kita siasat dulu, mungkin ada Ahli Jemaah SJKC Cina itu tidak faham agama Islam. Apabila ada pihak mahu tindakan tegas harus diambil terhadap ahli jemaah sekolah, dikatakan pula isu ini perkara kecil dan hanya permainan politik untuk mengalihkan pandangan rakyat dari isu ekonomi yg lebih meruncing.

Ya Allah, mengapakah begitu selektif sekali golongan ini? Di manakah sebenarnya sensitiviti umat ini? Di manakah sebenarnya maruah dan ghairah umat ini untuk mempertahankan kemuliaan agama tercinta ini? Sudah begitu buta politikkah kita sehingga isu umat Islam tiada langsung di dalam agenda kecuali apabila menguntungkan tujuan politik untuk menjatuhkan parti lawan?
Sudah lupakah peristiwa di pasar emas Bani Qainuqa? Sudah lupakah kisah Khalifah Abu Ishaq Al-Mu'tasim?

Wahai umat Islam, sedarlah akan kemuliaan agama yang tercinta ini. Takutilah ancaman Allah dan janganlah kita termasuk dalam golongan yang dimaksudkan Allah untuk digantikan seperti dalam Firman-Nya:

“Wahai orang-orang yang beriman! Sesiapa di antara kamu berpaling tadah dari agamanya (jadi murtad), maka Allah akan mendatangkan suatu kaum yang Ia kasihkan mereka dan mereka juga kasihkan Dia; mereka pula bersifat lemah-lembut terhadap orang-orang yang beriman dan berlaku tegas gagah terhadap orang-orang kafir, mereka berjuang dengan bersungguh-sungguh pada jalan Allah, dan mereka tidak takut kepada celaan orang yang mencela. Yang demikian itu adalah limpah kurnia Allah yang diberikanNya kepada sesiapa yang dikehendakiNya; kerana Allah Maha Luas limpah kurniaNya, lagi Meliputi PengetahuanNya.” Al-Maidah:54

Kepada Allah kita berserah.

Wallahua'lam.

Megat A Rithauddeen
Aktivis ISMA

Belantan

Posted: 18 Jan 2014 11:39 PM PST

Belantan


Mengapa hanya hangat-hangat tahi ayam?

Posted: 18 Jan 2014 09:19 PM PST


Adakah semua ini keputusan politik? Demikianlah persoalan yang timbul dan hangat diperkatakan apabila UMNO menarik balik saman terhadap Naib Presiden PKR, Tian Chua berhubung isu Lahad Datu. Adakah tindakan 'menyaman' Tian Chua sekadar menunjukkan UMNO prihatin isu keselamatan rakyat menjelang pilihan raya?

Tragedi perajurit kita yang dibunuh oleh pengganas Sulu di Lahad Datu mendapat simpati seluruh rakyat, tidak kira bangsa dan agama kecuali mereka yang 'memang tidak berguna' kepada negara. Maka apabila UMNO menarik balik saman selepas Tian Chua 'meminta maaf' ini adalah tindakan hangat-hangat tahi ayam. Keras-keras kerak nasi, mudah lembek bila kena air.

Isnin lalu kes saman fitnah yang difailkan oleh UMNO terhadap Tian Chua berhubung penyiaran rencana tragedi Lahad Datu kononnya sandiwara UMNO telah diselesaikan di luar mahkamah. Bagaimanapun rakyat termasuk orang UMNO sendiri tentu kecewa dengan tindakan yang dibuat oleh segelintir individu ini.


Sebenarnya UMNO tidak perlu pun menyaman Tian Chua. Beratus-ratus pertubuhan bukan kerajaan (NGO) serta bekas perajurit telah bangkit menyanggah kenyataan Tian Chua. Malah mereka membela UMNO daripada tuduhan tersebut. Sekiranya UMNO tidak menyaman Tian Chua pun rakyat berada di pihak UMNO kerana tahu itu bukan sandiwara. Itu betul-betul. Tetapi apabila UMNO mahu menyaman, itu sudah bagus.

Rakyat telah bangkit memberi tekanan kepada Tian Chua apabila jumlah perajurit terkorban semakin meningkat. Secara moralnya apabila ada bukti mangsa terkorban disiarkan di media, moral Tian Chua telah jatuh. Rakyat melihat dia berpolitik melampaui batas dan mahu menjadikan tragedi itu modal pilihan raya.

Tetapi apabila UMNO mengambil tindakan undang-undang ke atas Tian Chua, rakyat melihat ini satu kesungguhan dan membuktikan UMNO tidak mempolitikkan serangan pengganas itu. Bagaimanapun apabila UMNO menarik balik saman tanpa alasan yang kukuh, rakyat melihat tindakan itu sebagai sengaja mengguris perasaan keluarga perajurit yang sanggup berkorban untuk negara. Sepatutnya apabila UMNO memulakan, biarlah hingga ke 'titisan darah terakhir' walaupun terpaksa menerima kekalahan. Alang-alang menyeluk tempayan budu, biarlah apa akan berlaku sekalipun.

Kalau UMNO kalah sekalipun dalam saman ini, UMNO tetap menang di mata rakyat. Tetapi bila belum pun masuk berlawan telah 'diselesaikan' di tepi gelanggang, apa ceritanya. Lekeh sangatlah.

Adakah harga nyawa perajurit, maruah negara dan keselamatan rakyat boleh ditukar dengan permohonan maaf (tambahan pula bukan secara rasmi di depan umum) oleh Tian Chua? Kalau rasa terlalu pemaaf sangat, eloklah berfikir banyak kali sebelum membuat tindakan saman. Bahkan lebih elok awal-awal lagi memaafkan Tian Chua, tidaklah rakyat melihat ada suatu yang tidak kena.

Apabila kes ini diselesaikan dengan begitu mudah, ia kelihatan seolah-olah pengorbanan perajurit dan keluarga yang menanggung sengsara tidak ada nilainya.

Apakah dalam keadaan kesengsaraan rakyat yang demikian teruk, UMNO tidak dapat menyelami apabila saman yang dimulakan diselesai di luar mahkamah?

Atau adakah selepas pilihan raya umum telah berlalu maka saman terhadap Tian Chua sudah tidak bernilai tinggi di pasaran politik untuk meraih sokongan rakyat? Saya sangat percaya UMNO tidak berfikir sedemikian, cuma segelintir pihak kononnya mewakili UMNO mungkin berfikir begitu.

Al-Fatihah buat perajurit dan anggota polis yang terkorban. Mudah-mudahan Allah SWT tempatkan mereka dikalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Amin...!!!

Suara Politik
Belantan

RINTIHAN ANAK?

Posted: 18 Jan 2014 10:59 AM PST


Tak selesa bersama keluarga angkat

Kuala Lumpur: "We are sad.. we need mummy and daddy. We miss them so much.. Please come back to us, we can't live without them. (Kami sedih... kami perlukan mummy dan daddy. Kami terlalu rindukan mereka. Tolonglah kembali kepada kami, kami tidak boleh hidup tanpa mereka).

Itu kata-kata yang diluahkan dalam Facebook Aisyah, anak sulung pasangan Azizul Raheem Awalludin dan Shalwati Nurshal yang ditahan polis Sweden sejak Disember lalu.

Aisyah, 14, memuatnaik gambarnya dan tiga lagi adiknya, Ammar, Adam dan Ariff yang kelihatan murung ketika dalam kenderaan awam.

Mereka yang berusia antara tujuh hingga 14 tahun diuruskan Jabatan Kebajikan Sweden, kini ditempatkan di sebuah rumah keluarga angkat sejak ibu bapa mereka ditahan pihak berkuasa Sweden pada 14 Disember lalu.

Ketika berita mengenai nasib Azizul Raheem dan Shalwati yang ditahan kerana didakwa memukul seorang anak mereka yang tidak bersolat disiarkan BH pada 15 Januari lalu, nasib empat anak pasangan itu tidak diketahui, susulan pihak kedutaan Malaysia tidak dibenarkan bertemu mereka.

Bagaimanapun, Jabatan Kebajikan Sweden akhirnya buat pertama kali memberi kebenaran kepada pegawai kedutaan Malaysia untuk bertemu empat anak pasangan suami isteri itu semalam.

Sejak pasangan terbabit ditahan 14 Disember lalu, tiada wakil dari kedutaan Malaysia di sana dibenarkan bertemu dengan keempat-empat beradik itu dan pihak kedutaan mengemukakan permohonan kepada mahkamah untuk kebenaran mengadakan pertemuan.

Sementara itu, BERNAMA melaporkan, empat anak pasangan warga Malaysia itu, menyatakan tidak selesa tinggal bersama keluarga angkat berlainan agama di Sweden.

Anak sulung pasangan itu, Aisyah, berkata beliau dan tiga adik lelakinya berusia 7, 11 dan 12 tahun, ditempatkan bersama keluarga angkat yang disediakan pihak khidmat sosial negara itu.

Aisyah berkata, mereka tidak gembira dengan keadaan dalam rumah berkenaan.

"Kami tidak gembira kerana keluarga angkat bela anjing.

Keluarga angkat juga makan makanan tidak halal, walaupun kami tidak diberi makanan itu, tetapi kami berkongsi pinggan mangkuk yang sama," katanya kepada BERNAMA ketika dihubungi semalam.

Aisyah berkata, mereka juga berulang kali menyatakan hasrat untuk pulang ke Malaysia secepat mungkin, namun tidak dibenarkan pekerja khidmat sosial.

Suara Politik
Belantan

The Unspinners

Posted: 18 Jan 2014 11:08 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 18 Jan 2014 11:05 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


BENARKAH SEMALAM ANWAR & AMBIGA HERDIK MALAYSIAKINI, BAB BERITA PALSU

Posted: 18 Jan 2014 08:58 PM PST

SATU SUMBER, DUA ANGKA BERBEZA

DUA ANGKA BERBEZA DARI SATU SUMBER


CINA KENA PUKUL, MELAYU SUDAH HILANG SABAR, TAUKEH CINA SUDAH LARI

Posted: 18 Jan 2014 08:23 PM PST

Cina Ini kutuk Orang Melayu Bodoh, Dia Hampir Mampus Kena Pukul
Insiden Taukeh-Taukeh Cina lari berulang semula, jika tahun lalu apabila gurila-gurila (gerila-gerila) Sulu menyerang Lahad Datu, orang yang mula-mula lari meninggalkan Lahad Datu dan Semporna ialah taukeh-taukeh Cina dari Semenanjung Malaysia dan Singapura. Berminggu-minggu mereka melarikan diri meninggalkan kelong-kelong dan kapa-kapal ikan mereka di Semporna, Kunak dan Lahad Datu. Mereka takut dengan amukan Melayu Mindanao. 

Kini taukeh-taukeh Cina dari Taiwan, Singapura, Hong Kong dan tanah besar China mula meninggalkan Pulau Pinang ketakutan melihat gerombolan Melayu berarak di Pulau Pinang semalam dan hari ini.

Orang Melayu mengamuk sudah tidak boleh dihalang lagi...

Inilah jawapan kepada http://helenang.wordpress.com/2014/01/18/satu-soalan-boleh-pembaca-budiman-tolong-beri-pencerahan/

Di Pulau Pinang Sekarang : Kemarahan Orang Melayu Sudah Tidak Tertahan
Suasana di Pusat Khidmat ADUN PKR Machang Bubuk semakin crowded. Melayu sudah hilang sabar di atas kurang ajar mereka.

APANAMA

Posted: 18 Jan 2014 11:03 PM PST

APANAMA


Justice for whom?

Posted: 18 Jan 2014 09:32 PM PST

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 18 Jan 2014 09:47 PM PST

PenangWasabi

Posted: 18 Jan 2014 09:23 PM PST

PenangWasabi


6 cara makan kangkung?

Posted: 18 Jan 2014 09:00 PM PST


Sejak kebelakangan ini, kangkung telah menjadi 'highlight' sebagai sayur Malaysia yang paling 'glamour'.Di Eropa, kangkung disebut Swamp Cabbage, Water Convovulus, atau Water Spinach. Sungguhpun kangkung boleh dibeli dengan harga yang murah atau dipetik di tepi telaga kampung halaman, sayur ini mempunyai banyak manfaat kesihatan dan sedap dimakan.

Mari kita lihat apakah cara-cara untuk makan kangkung:

Kangkung Goreng Belacan (KGB)

Antara cara masakan yang paling popular untuk kangkung ialah Kangkung Goreng Belacan (KGB). Kenapa? Rakyat Malaysia sukakan makanan yang pedas dan kangkung goreng belacan paling senang dicari kedai-kedai makanan dan juga senang dimasak di rumah.

Ulam kangkung

Kepada mereka yang sukakan makanan yang sihat, kangkung sering dihidang sebagai ulam-ulam (salad) yang dicecah mentah dengan cili atau belacan. Kangkung mempunyai nutrisi kesihatan yang tinggi seperti vitamin A, vitamin B1, vitamin C, protein, kalsium, fosfor, zat besi dan karoten. Oleh itu, kangkung boleh memrupakan salah satu sayur yang harus berada di dalam diet harian anda.


Kangkung Rebus

Pernahkah anda makan 'yong tau foo'? Kangkung segar yang direbus boleh dimakan dengan kuah manis dan pedas 'yong tau foo'. Cara makan ini juga sihat dan mengandungi kalori yang rendah. Anda boleh cuba makan 'yong tau foo' halal yang dikunjungi ramai di Kampung Pandan.

Tumis kangkung pedas

Sungguhpun pedas, masakan ini adalah berlainan daripada KGB. Tumis kangkung pedas dimasak dengan bawang putih, tomato hiris, udang kering dan cili padi. Cara masakan ini adalah kurang berlemak tetapi, tetap menepati citarasa mereka yang sukakan masakan pedas.

Tumis kangkung tempe

Siapa suka makan tempe? Tempe bukan sahaja sedap, tetapi memberi anda nutrisi yang banyak seperti kangkung. Aroma yang menyelerakan daripada tempe bersama kangkung memang sajian yang sesuai dihidangkan ketika makan malam bersama ahli keluarga anda.

Sotong kangkung

Sotong kangkung semestinya makanan pasar malam/gerai yang dimakan rakyat Malaysia. Sotong kurita yang direbus, dihiris dan dicampur dengan sos rojak, kangkung rebus dan juga kacang bukan sahaja sedap, tetapi sesuai sebagai pembuka selera. Anda disyorkan untuk makan sotong kangkung bersama cili pedas. Mesti syok!

Apakah cara makan kegemaran anda untuk sayur kangkung? Sila kongsi bersama!

Penang Wasabi..

JURI RAKYAT

Posted: 18 Jan 2014 07:17 PM PST

JURI RAKYAT


Pelacur Elit Sekaligus Mata Mata

Posted: 17 Jan 2014 11:42 PM PST


Seorang wanita Belanda di era PD-I menjadi penari orientalis dan spion politik untuk pemerintah jerman dan perancis. Gadis Belanda itu bernama Margarethe Gertruide Zelle. Dia lahir di leeuwarden, Belanda, Ketika dia berusia 19 tahun 1895, dia dinikahi oleh Rudolph Macleod (39 tahun). Ruldolph adalah perwira tinggi militer belanda yang bertugas di belanda. Pasangan baru kimpoi ini diboyong ke indonesia, pertama kali tinggal di semarang. Margarethe seneng dengan rumah rumah semarang yang nyaman. Tak berapa lama lagi, suaminya harus berpindah ke malang, didaerah Tumpang. Di situ Margarethe suka bermain di candi jago, candi Kidal, candi Singosari. Dia menganggumi tarian serimpi yang ditarikan di candi-candi tersebut. Kemudian Suaminya dipindah tugaskan ke Sumatera.

Margarethe tidak kerasan tinggal di Sumatra. Dia rindu dengan suasana
di Jawa. Apalagi anak laki-lakinya Norman meninggal di Sumatra. Tahun 1902
pasangan ini kembali ke Belanda. Dan berakhir dengan perpisahan. Rudolph tinggal dengan anak perempuannya. Masih tahun yang sama Margarethe pergi ke Paris, dengan tujuan akan belajar balet yang kemudian timbul niat Margarethe untuk menjadi penari orientalis di sebuah klab malam. Dia mencoba menari sebisanya bergaya tarian Jawa. Apalagi dia dulu sering melihat tari Serimpi di candi Jago, Malang. Pakaianpun dia variasi sendiri. Bahkan Margarethe sebenarnya tidak tahu banyak kesenian Jawa, apalagi agama nenek moyang orang Jawa. Dia nekat saja menari dan berpakaian khas ketimuran.

Tarian dia membuat gebrakan baru. Bukan saja dia pandai menari orientalis di mata orang Paris, namun dia juga menari dengan eksotik dan telanjang. Dalam waktu singkat namanya sudah cepat melambung. Banyak kaum elit Paris dan Eropa lainnya terkesima dengan penampilannya. Ketika banyak media menyorotnya. Dia mengaku kalau lahir di kota Jaffnapatam, pantai Malabar, India. Sedang ayahnya seorang Brahmana dan ibunya seorang penari di candi. Kebohongannya membuat publik makin yakin. Apalagi setelah nama yang sebenarnya sebagai istri Rudolph Mcleod itu diganti dengan nama MATA HARI.
Nama itu kedengarannya sangat asing di telinga orang barat. Khas ketimurannya menonjol. Mata Hari memang cocok dianggap orang timur. Bukan saja rambutnya yang hitam kelam dan kulitnya yang kecoklatan. Tapi bibir dan matanya tampak bukan seperti orang barat. Tariannya sungguh liar dan mengundang decak kagum banyak penonton.

Seorang yang dibuat tergila-gila pertama kali adalah Emile Guimet. Dia pengusaha industri sabun cuci dari kota Lyon, Perancis. Sejak tahun 1885, Guimet telah mendirikan museum yang mengkoleksi barang-barang seni orientalis dan dia juga mempersilakan museumnya untuk pentas dan mengenalkan pada kalangan elit Paris. Honor yang didapat Mata Hari saat itu berupa emas seharga 1000 Franc. Pada tahun 1905 Mata Hari telah melakukan pertunjukan sebanyak 35 kali. Penonton yang terbanyak di Olympia-Theater, dia mendapat bayaran sejumlah 10.000 Francs. Di samping dia pentas di pertunjukan umum, juga melayani pentas privat. Mata Hari bercita-cita punya pacar orang kaya. Dan kini cita-citanya telah tercapai. Tak hanya orang kaya dan bangsawan yang menjadi pacarnya, tapi termasuk para perwira tinggi. Dia hidup dengan kemewahan.

Kemudian Mata Hari berganti pacar lagi, kali ini dengan seorang pengacara
bernama Edouard Clunet. Dia meminta saran Clunet untuk menghubungkan dengan sebuah agen yang profesional untuk mengurus pementasannya. Clunet lalu menghubungkan dengan agen teater terkenal bernama Gabriel Astruc. Pada Januari 1906, pertama kali Mata Hari pentas di luar Perancis yaitu di Madrid. Pada Pebruari 1906 penari yang juga menyandang nama Margarethe itu pergi ke Berlin. Dia tak butuh waktu lama untuk memperkenalkan kebolehannya ke publik. Apalagi ada dukungan dari seorang bangsawan setempat. Kemudian dia pergi lagi ke Wina, karena dia mendapatkan surat dari Astruc untuk pentas di ibu kota kekaisaran Austria-Hongaria. Publik di Wina luar biasa. Media terkecoh dengan pemberitaan asal mula Margarethe. Beberapa media menulis bervariasi, dia berasal dari Belanda, Jawa, Bali dan India. Postur tubuhnya juga diekpos, besar dan langsing. Kemolekannya seperti seekor binatang liar.
Seorang perempuan cantik yang mirip dewi aneh, berkulit gelap mirip gelapnya
malam. Sebuah media mewartakan, kalau Margarethe berusia 30 tahun, tapi
wajahnya seperti gadis muda. Bahkan di bulan Desember di Belanda terbit sebuah buku berjudul:'The Life of Mata Hari, the Biography of my Daughter'. Buku itu ditulis oleh Adam Zelle, ayah Margarethe. Margarethe tidak yakin, kalau itu tulisan ayahnya sendiri. Dia percaya, kalau ada dua penulis mendatangi ayahnya, karena kepopulerannya.

Spion(Double Eye Spy)
Sudah berbulan-bulan telah beredar desas-desus ketegangan internasional di
seluruh Eropa. Perang akan terancam meletus. Pada awal Agustus 1914 diumumkan perang telah meletus. Orang-orang di jalan marah dan beringas. Pertokoan di sepanjang jalan di Paris yang berlabel Jerman atau Austria dibakar. Tak ada lagi 'Brasserie Viennoise' dan 'Café Klein'. Polisipun kewalahan antara memihak bangsanya atau manusia pada umumnya. Di Berlin reaksinya tak beda dengan di Paris. Bangsa Jerman dan Perancis bersitegang dan dipertanyakan, kenapa Margarethe mondar-mandir di Berlin? Hanya seorang penari, namun banyak punya kenalan luas dan orang-orang penting. Akhir bulan Juli 1914 Margarethe menjalin hubungan dengan seorang komandan polisi bernama Griebel. Margarethe sebagai gundiknya ikut melihat demonstrasi di luar istana kaisar. Semboyan 'Deutschland über Alles' mengumandang keras. Dalam beberapa hari saja, Margarethe kena sasaran aksi anti orang asing. Suasana yang mencekam itu juga mengkhawatirkan keselamatan Margarethe. Kini dia sudah berusia 38 tahun. Dia punya akal ke Paris lewat Zürich, Switzerland. Namun pada 7 Agustus dia sudah berada di Berlin lagi. Bukan saja dia tanpa kawan di Berlin, tapi juga tanpa pakaian. Dia beruntung ada orang Belanda tua yang baik hati dan membelikan tiket kereta api untuk keluar dari Berlin menuju Belanda. Pada 14 Agustus dia meninggalkan Berlin dan berhenti di Frankfurt meminta dokumen perjalanan konsul Belanda. Tanggal 16 Agustus dia tiba di Amsterdam. Pada 14 Desember 1914 untuk pertama kalinya Margarethe manggung di publik Belanda. Gedung teater di Den Haag penuh sesak pengunjung. Semua orang ingin melihat penampilan Mata Hari yang sudah tersohor itu. Tak begitu lama Margarethe menemukan pasangan barunya, Baron Edouard van der
Capellen. Baron Edouard tak hanya kaya, tapi juga pimpinan kavaleri. Dia berusia 52 tahun. Dalam tempo sebulan dari perjumpaannya Margarethe dibuatkan sebuah rumah mungil nan indah oleh Baron di Den Haag. Baron menganggap Margarethe bagaikan prostitusi.

Pada 13 Maret 1915 Margarethe membaca koran Belanda yang memuat fotonya dengan judul 'Madame Mata Hari'. Dia sedih meratapi masa jayanya yang sudah lewat, sementara di rumah pemberian Baron seperti terkekang. Pada Agustus 1915 Margarethe berulang tahun yang ke 39 tahun. Kehidupan sehari-hari Margarethe terasa sepi, karena Baron sering bertugas berbulan-bulan tak pulang. Margarethe mencoba kabur dan akan kembali ke Paris lagi. Jalan yang dia tempuh harus berkeliling dari Amsterdam menuju pelabuhan Inggris, selat Biskaya ke Vigo,Spanyol utara. kedatangan Margarethe di Paris Desember 1915 menjadi sorotan agen Prancis. Margarethe mengenakan pakaian mahal dan berlagak sombong. Apalagi dia merasa pernah menjadi bintang di Paris.

Pada suatu kesempatan Margarethe mengungkapkan: Suatu malam bulan Mei 1916 di Den Haag aku didatangi seseorang yang bernama Karl Kramer. Kramer memberitahu tentang hubungannya dengan Perancis. Dan dia tanya aku, apakah kiranya aku bisa sedikit berbuat yang bisa membuat senang bangsa Jerman? Margarethe menirukan tawaran Kramer:
'Kalau kamu bisa bantu, aku gembira dan aku sediakan bayaran sebanyak 20.000 Franc.'

Mendengar tawaran uang, Margarethe terpikat. Namun dia butuh beberapa
hari untuk mempertimbangkan. Bagi Margarethe tidaklah teramat sulit, karena dia sudah terbiasa berbuat naif dan menjalani liku-liku dengan berbagai kalangan elit. Margarethe mengajukan usulan, seandainya dirinya bisa berbuat lebih, bisakah ditambah bayarannya? Dan Kramer menyetujui. Akhirnya dia menulis surat jawaban ke Kramer, kalau dirinya sanggup menerima tawaran. Betapa senang Kramer, dia cepat-cepat mendatangi rumah Margarethe sambil membawa uang kontan 20.000 Franc. Kramer juga membawa peralatan tulis rahasia berupa tiga botol tinta. Dua botol diantaranya berupa tinta tanpa warna. Sedang sebuah botol berisi tinta berwarna biru kehijauan. Cairan di botol pertama berfungsi untuk
melembabkan kertas. Cairan botol kedua untuk menulis berita dan cairan di botol ketiga untuk menghapus. Margarethe tampak heran dengan peralatan rahasia itu. Tapi dia mempercayai Kramer. Tak hanya di situ persiapan sebagai agen ata-mata. Namun ada sandi khusus yang harus dipakai Margarethe yaitu sandi nomor: H21. Sandi nomor itu harus ditulis sebagai tanda tangan. Dan semua beritaharus dikirim ke alamat Hotel de l`Europe di Amsterdam.

Lalu Margarethe dikirim ke Paris, untuk mengirim berita-berita yang penting.
Tapi Margarethe tak tahu apa-apa tentang tugas yang akan dilakukan. Memang antara dunia spionase dan seks sangat erat. Orang-orang yang penting posisinya dan intelek sekalipun tetap akan bertekuk lutut di atas ranjang. Di Paris petualangan cinta Margarethe dimulai lagi. Kali ini dengan seorang perwira muda Rusia bernama Vadime de Masloff. Pada suatu malam ulang tahun Margarethe yang ke 40 itu, pemuda Vadime bercinta di kamar Grand Hotel. Vadime usianya 20 tahun lebih muda dari Margarethe. Bahkan Margarethe berujar, selama hidupnya dia hanya bercinta dengan para perwira. Suatu hari sebuah musibah menimpa pada Vadime. Sebuah granat meledak dan melukai wajah serta leher Vadime dan terkena asap gas beracun. Dia harus dirawat di rumah sakit tentara. Margarethe cemas dan bermaksud ingin mengunjungi Vadime di rumah sakit. Namun diperlukan surat khusus dari sebuah kantor kementerian perang di Boulevard St.Germain. Tak tahunya di kantor itu juga dipakai sebagai kantor agen spion Perancis. Di sebuah tangga gedung itu, secara kebetulan Margarethe berpapasan dengan kapten George Ladoux. Hubungan antara Margarethe dan Ladoux makin dekat. Makin diketahui, kalau Ladoux sebenarnya ketua spion Perancis. Margarethe ditawari, untuk bekerja
sebagai spion untuk Perancis. Ladoux menanyakan berapa gaji yang diminta? Bayangan Margarethe melambung tinggi, utamanya mencita-citakan hidup di masa depan dengan pacar terbarunya Vadime. 'Satu Juta Franc', jawab Margarethe. Ladoux mempertimbangkannya, karena gaji sejumlah itu sama dengan gaji untuk 12 spion paling handal. Namun Ladoux mencurigai, kalau Margarethe sebenarnya adalah spion untuk Jerman. Mendengar permintaan gaji yang kurang ditanggapi Ladoux, maka Margarethe mencoba meyakinkan lagi. Kalau dirinya juga kenal orang penting di Jerman bernama Kramer. Telinga Ladoux hampir pecah mendengar nama Kramer. Karena memang dia orang penting Jerman. Dari sini Ladoux makin yakin, kalau Margarethe benar-benar spion Jerman. Dan Margarethe mencoba akan menjadi double agen. Ladoux tidak mau mengambil resiko lebih jauh. Dia tak menyanggupi membayar satu juta Franc.

Pada 13 Pebruari Albert Priole, komandan polisi mengetuk pintu kamar hotel,
tempat Margarethe menginap. Polisi itu membawa surat perintah penahanan dantertulis: 'Madame Zelle, Margarethe dengan nama Mata Hari, beragama kristen protestan, lahir di Belanda 7 Agustus 1876, tinggi 1,75, bisa baca tulis telah
dinyatakan terdakwa sebagai spion yang menyebarkan berita ke musuh.'

Margarethe resmi menjadi tahanan di Palais de Justice. dibawah pengawasan
kapten Pierre Bouchardon. Kapten Bouchardon terus mempelajari dokumen yang dikirim dari kantor Ladoux. Margarethe dikeluarkan dari sel untuk dilakukan pemeriksaan. Kesibukan pemeriksaan makin ditingkatkan, kasus per kasus yang telah terlewati dipertanyakan langsung pada Margarethe. Hasil pemeriksaan, sangat diragukan loyalitas Margarethe sebagai spion Perancis. Dia dituduh berbohong dan jelas terbukti sebagai spion Jerman. Margarethe mengelak dan justru mengaku bekerja untuk Ladoux. Buktinya dia sudah mengirim berita penting dari Madrid. Dalam pemeriksaan Ladoux tidak ada di tempat. Margarethe meminta menghadirkan Ladoux. Pada 10 April pihak kepolisian menyerahkan bukti pemeriksaan pada zat-zat kimia yang dipakai Margarethe. Sebuah botol tinta bertuliskan: Beracun, ternyata sebuah tinta tanpa warna itu dari bahan kwalitas terbaik. Ketika temuan polisi itu diutarakan Margarethe oleh Bouchardon. Margarethe mengelak, dia mengaku memesan di Spanyol.

Pada 25 Juli 1917 sebuah sidang tertutup digelar dengan penjagaan ekstra
ketat. Beberapa saksi dan pejabat militer perang hadir. Oleh hakim pengadilan perang, Margarethe disodorkan delapan pertanyaan. Dan Margarethe dinyatakan terbukti bersalah sebagai spion Jerman. Untuk itu pengadilan perang Perancis menjatuhkan hukuman mati pada Margarethe. Pelaksanaan hukuman mati pada Senin, 15 Oktober 1917 di Bois de Vincennes, bagian timur kota Paris. 12 resimen artileri siap dengan senapan di sebuah pagi yang dingin dan berkabut. Sedang usia semua tentara tersebut masih muda, sekitar 20 tahun. Sehari setelah pelaksanaan eksekusi, tepatnya pada Selasa, 16 Oktober 1917, berbagai media internasional memberitakan. 'The Time' memberitakan penari Mata Hari telah dihukum tembak. 'Daily Express', juga melangsir berita dengan judul 'Spion cantik Mata Hari dihukum mati'. 'New York Times' menulis, penari dan
petualang Mata Hari dijatuhi hukuman mati. Dia diambil dari penjara St.Lazare dan dibawa ke Vincennes untuk dihadapkan regu tembak. 'Le Figoro' mengabarkan, spion Mata Hari dihukum mati dan mayatnya dikubur di kuburan Vincennes. Dua tahun kemudian Jeanne-Louise, anak perempuan Mata Hari yang sedang menginjak usia 21 tahun meninggal dunia akibat pendarahan di otak.

.

Lukisan Ilusi yang Keren

Posted: 17 Jan 2014 11:14 PM PST


Wajah-wajah Maniak Sex

Posted: 17 Jan 2014 11:08 PM PST

kota yang terletak diatas tebing

Posted: 17 Jan 2014 11:00 PM PST

1. Ronda (spain)
Terletak didaerah pegunungan di ketinggian 750 meter diatas permukaan laut, Ronda terletak dipropinsi Malaga diatas tebing curam berkedalaman 100 meter yang bernama "EL TAJO" kota ini di bangun pada abad ke-18.

 2. Bonifacio (Corsica): 70 meter Diatas Laut Mediterania
Bonafacio terletak di selatan pulau Corsica merupakan komunitas terpadat di pulau tersebut. Kota ini terletak di bibir tebing yg berketinggian 70 meter di atas permukaan laut yang dinamai ''white limestone cliffs'', diterpa angin dan gelombang dari laut mediterania. Tempat ini merupakan rumah dari yacht-yacht mewah dari sluruh dunia.3. Castellfolit de la Roca (Spain): 50 meter diatas Tebing Batu Yang Terjal
Kota ini terletak dikelilingi oleh sungai Fluvià dan Toronel(dibawah tebing tentunya)4. Santorini (Greece): 300 meter diatas permukaan laut(high Paradise)
Terletak di 200 km sebelah selatan dari pulau utama di yunani, pulau ini terbentuk akibat letusan gunung api. Pemandangan malam hari dari kota ini sangat spektakuler.5. Manarola (Italy): Kota yang Paling Berbahaya Di Itali
Kota ini sangat menyeramkan karna terletak di tebing yang curam dan terjal. kota ini telah dibangun sejak jaman romawi kuno10 Iklan Wanita Seksi Dan Menarik

Posted: 17 Jan 2014 10:45 PM PST

10. Axe Bullet
Iklan ini merupakan iklan `terjinak` yang mengeksplorasi fantasi setiap pria. Sebuah dunia yang hanya dihuni oleh perempuan dengan tinggi 1,83 meter bebobot tidak lebih dari 50 kg. Terlebih, mereka semua memakai pakaian yang serba tembus pandang. Walaupun begitu, sayangnya mereka melewatkan `tambang emas` yang berpotensi komedi tinggi dengan tidak menampilkan lelaki yang lebih memilih wanita paruh baya dengan bobot 150 kg.

9. Paris Hilton Untuk CARL`s Jr.
Patut diakui, iklan ini berada diwilayah `super duper sexy` sampai menjadi benar-benar menjijikkan. Semuanya berjalan baik sampai detik ke 38. Setelah itu, Paris Hilton bertingkah aneh merangkak di samping mobil, sedang mengincar burger yang ukurannya 2 kali kepalanya sendiri. Tapi melihat seorang Paris Hilton `melap` mobil dengan tubuhnya? Anugrah tersendiri bagi para pria. Sebenarnya ini iklan burger loh..tapi aksi dengan mobil malah membuat orang bingung. Ini yang dijual burger, mobil, atau malah Paris Hilton nya?

8.Xenergy Drink
Dengan segala keseksian di iklan ini, bagusnya ia tidak mempunyai cacat yang memalukan. Karena xenergy tidak mau bermain-main dengan image produk mereka. Cukup dengan memajang para model nya dengan balutan lingerie hitam kulit. Tentu saja tidak bisa diberi komentar buruk.

7. Victoria's Secret Edisi Natal.
Victoria Secret identik dengan reputasinya sebagai perusahaan sexy keseluruhannya. Dan iklan yang satu ini mejelaskan kenapa. Memuat segerombolan super model yang membisikan kata-kata menggoda seperti `katakan kau mencintaiku` dan `katakan kau menginginkanku`, tentu saja para pemirsa TV berbisik balik ke TV mereka `OK,sayang`

6. Pertarungan Panas di Miller Beer
Serahkan ke Perusahaan bir yang sangat mengerti bagaimana mengkimpoi silangkan seks dan komedi. Miller salah satunya. Pada iklan yang amat seksi ini, koreograpi pertarungan 2 wanita seksi disajikan dengan sangat indah. Mulai dari saling dorong, cakar-cakaran, merobek pakaian lawan, sampai bergulat di dalam larutan semen. Saking popularnya iklan ini, sampai dibikin sekuel nya loh. Malah mereka menambahkan Pamela Anderson sebagai bintangnya.

5.Victoria`s Secret What Is Sexy
Memang tidak diragukan lagi, brand lingerie paling terkenal didunia ini memancarkan radiasi seksi sekuat-sekuatnya. 2 iklan sekaligus dalam daftar ini? Come on, memang harus begitu kan?lihat saja angels mereka…Adriana lima, Tiara Bank, Gissele Bundchen…too sexy for not to be captured. What Is Sexy? kalimat ini mempunyai nilai sebagai pertanyaan yang paling retorik sepanjang masa. Pas sekali dilontarkan seiring dengan parade para angels mengenakan lingeri seksi disekitar kamera dengan sudut pandang bawah dan mesin angin.

4.Bavaria Beer.
Satu lagi iklan yang menggiring fantasi para pria ke level ekstrim. Iklan Bavaria beer ini menceritakan analogi antara sang model dengan produk mereka. 2 pria yang sedang berjemur di pantai merasa sangat senang ketika menyadari bahwa apapun yang mereka lakukan pada botol Bavaria beer ditangan mereka, maka terjadi juga pada si cewek cantik berbalut bikini dihadapan mereka. Seperti pada saat botol diputar, cewek itu pun ikut berputar. Tapi ending nya sedikit mengecewakan loh, guys.hehee

3.New Yorker: Dress For Moment
Keren!! Arti seksi disini mungkin tidak dijabarkan seperti pada umumnya. Seksi adalah sebuah tekanan, sekaligus hanya sebagai tampilan luar. Iklan ini bercerita tentang moto Dress For moment. Dimana seorang pria bisa menyulap dirinya menjadi seorang wanita seksi. Caranya, hanya dengan mengenakan topeng dan tubuh ala manekin. Psst, bahkan diakhir cerita ia berciuman dengan pria lain!

2.Cindy Crawford Untuk Pepsi
Iklan yang mengkampanyekan Cindy Crawford untuk Pepsi memang klasik. Ini bahkan merupakan iklan tersukses sekaligus terseksi sepanjang masa. Sangat menakjubkan bagaimana penampilan konservatif Cindy Crawford dengan balutan tank top putih dan hot pants berpinggang seksi bisa nampak sangat seksi. Tapi memang kalau dibandingkan dengan iklan-iklan lain di list ini, iklan Pepsi ini bisa dibilang standar kadar keseksiannya

1. Eva Mendes Untuk Calvin Klein
Seberapa seksi iklan ini? Coba kamu cari di YouTube….hasilnya? This video is not available in your country..waah…Bayangkan, saking seksinya, iklan ini tidak bisa kita tonton via youtube di negara kita tercinta ini. US Magazine sendiri bilang: Eva Mendes new ads for Calvin Klein is too hot for TV!. Kenapa ya? Penasaran kan? Di iklan ini, Eva Mendes telanjang! Dengan gaya melata.Diatas tempat tidur, megekspos (maaf) putingnya dan fleksibilitas bagian belakang tubuhnya. Dijamin, kamu sendiri akan bingung. Ini iklan yang menginterupsi acara TV?atau ini sebenarnya acara TV yang kamu tonton ditengah-tengah iklan....

LUKISAN DI TROTOAR YANG SANGAT UNIK

Posted: 17 Jan 2014 10:05 PM PST
DARE TO DRIVE

Posted: 17 Jan 2014 09:59 PM PST

Sepatu Unik Dan Menarik

Posted: 17 Jan 2014 09:54 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 18 Jan 2014 03:11 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Belajar Bahasa Inggeris dengan kaedah paling mudah dan pantas

Posted: 19 Jan 2014 08:46 PM PST

Anda mahukan kaedah paling mudah belajar Bahasa Inggeris? Atau anda malu untuk masuk kelas kerana sudah berusia?  Klik SINI untuk belian...

Kami ada penyelesaiannya!

Sesuai juga untuk anak-anak yang sedang bersekolah!

Sebab anda perlu memiliki buku fizikal ini:


KLIK SINI UNTUK BUAT BELIAN!


http://active.ashadee.com/go/adminpa(Video) Aksi tak senonoh remaja bawah umur berjaya dirakam

Posted: 18 Jan 2014 03:01 PM PST

Rakaman bermula dengan tuan punya kamera bergerak ke tempat kejadian dengan penuh suspen.

Perlahan-lahan beliau menuju ke lokasi kejadian agar tidak disedari oleh suspek yang sedang enak melayan nafsu.

Ketika mahu mendekati lebih hampir, tiba-tiba yang diintip selesai melayan nafsunya.

Ketika keluar dari tempat persembunyian, terkantoilah beliau dengan si pengintip, apa tejadi seterusnya, anda tontonlah sendiri ya...hehehe!

Bekas kekasih Keith Foo sedih dilabel pelakon filem lucah

Posted: 18 Jan 2014 06:34 AM PST

Keberanian melakonkan babak panas, sering tukar teman lelaki popularkan nama Tyas Mirasih

Sering menjadi topik perdebatan khalayak kerana keberaniannya beraksi panas di layar lebar, selain kerap bertukar ganti teman lelaki, Mirasih Tyas Endah, 26, matang menangani tanggapan masyarakat.

Tyas bakal muncul dengan filem pertamanya di Malaysia berjudul Laga pada 23 Januari ini dibawah arahan pengarah Ismail Yaacob.

Selain Tyas, filem tersebut turut dijayakan oleh pelakon hebat seperti Eman Manan, Wan Hanafi Su, Syazwan zulkifli dan Nasir Bilal Khan.

Tambah Tyas, dia gembira melihat kerjaya bekas teman lelakinya itu semakin berkembang maju di Malaysia dan berharap lelaki itu terus berjaya dalam kariernya.

"Perkara yang sudah berlalu tidak perlu lagi diungkit dan saya sejujurnya senang melihat dia semakin berjaya di negaranya sendiri dan berharap kehidupannya bertambah baik," katanya.

Dalam perkembangan lain, Tyas berkata, dia tidak akan menolak pelawaan sekiranya ada pihak yang ingin mengambilnya berlakon dalam produksi mereka selepas Laga ditayangkan.Harga barang sengaja dinaikkan untuk burukkan BN

Posted: 18 Jan 2014 05:14 AM PST

KUALA LUMPUR: Kenaikan harga barang yang kini dihadapi rakyat adalah berpunca daripada orang tengah yang juga penyokong pembangkang bagi memburukkan kerajaan Barisan Nasional (BN).

Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahateraan Bandar, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, berkata mereka terbabit melakukan perkara sedemikian kerana BN sentiasa berusaha menjaga kebajikan rakyat.

"Orang tengah yang menyokong pakatan pembangkang mengambil kesempatan supaya rakyat membenci BN dan tidak melihat usaha kepemimpinan Datuk Seri Najib Razak yang sentiasa mengutamakan rakyat," katanya selepas merasmikan majlis Maulidur Rasul anjuran Persatuan Masyarakat Acheh Malaysia di sini hari ini.

Bot 'pengantin' karam: 3 lemas, 8 masih hilang

Posted: 18 Jan 2014 04:25 AM PST

KUCHING: Tiga penumpang sebuah bot panjang yang karam di Daro, tengah hari tadi ditemui lemas, manakala lapan lagi masih hilang.

Pesuruhjaya Polis Sarawak, Datuk Muhammad Sabtu Osman, berkata seramai 16 penumpang berjaya diselamatkan dalam kejadian jam 1.40 tengah hari itu.

Beliau berkata, ketika kejadian bot panjang berkenaan membawa 27 penumpang yang dalam perjalanan balik selepas menghadiri majlis perkahwinan di Kampung Kut, Pulau Bruit.

'Bawa pulang anak pasangan Malaysia' - UMNO

Posted: 18 Jan 2014 03:50 AM PST

KUALA LUMPUR - Pergerakan Wanita Umno hari ini meminta pejabat Peguam Negara meneliti prosedur untuk membawa pulang empat anak kepada pasangan suami isteri Malaysia di Sweden yang sedang ditahan polis di negara itu.

Ketuanya Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata jika tidak boleh dibawa pulang, pihaknya berharap agar kanak-kanak itu sekurang-kurangnya ditempatkan dengan keluarga Islam, memandangkan mereka tidak senang ditempatkan di rumah keluarga angkat berlainan agama.

"Wanita Umno ingin memohon agar Wisma Putra dan Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan memantau kes ini agar ahli keluarga terutama anak pasangan tersebut tidak tersadai tanpa sebarang bantuan," katanya dalam satu kenyataan di sini.

Pegawai Tourism Malaysia di Stockholm Azizul Raheem Awalludin dan isterinya Shalwati Norshal, seorang guru yang bercuti tanpa gaji, ditahan pada 18 Disember lepas dan tahanan reman mereka dilanjutkan dua minggu lagi bagi siasatan memukul tangan salah seorang anak mereka yang tidak bersolat.

Anak sulung pasangan itu, Aisyah, 14, merayu supaya diletakkan dalam penjagaan keluarga Melayu Islam dari Malaysia, selain turut memuat naik status merindui ibu bapanya di laman Facebook miliknya.

Pasangan itu turut mempunyai tiga lagi anak lelaki berusia 7, 11 dan 12 tahun. - Bernama

Janda mengaku tiduri budak sekolah hampir 200 kali

Posted: 18 Jan 2014 02:01 AM PST

Gambar hiasan
Seorang ibu tunggal berusia 36 tahun yang mengadakan hubungan seks hampir 200 kali dengan seorang budak sekolah berusia 12 tahun dipenjara sembilan tahun semalam.

Ketika pihak polis menahannya Oktober lalu, mereka menemui diari yang menunjukkan 191 bintang pada tarikh mereka mengadakakn hubungan seks.

Angela, seorang penganggur dari Middlebrough mengaku bersalah terhadap 10 tuduhan menyebabkan atau menghasut kanak-kanak terbabit dalam kegiatan seks.

Ketika membacakan keputusan perbicaraan, Hakim John Walford menyifatkan kes itu sebagai mengejutkan.

"Anda mengambil kesempatan terhadap budak yang baru berusia 12 tahun," katannya.

Terdahulu, pendakwa raya, Richard Bennett memberitahu mahkamah, Ann mula mengadakan hubungan seks dengan kanak-kanak itu pada sambutan tahun baru di kediamannya tahun lepas.

Anak pasangan Malaysia di Sweden rayu ditempatkan dengan keluarga Islam

Posted: 18 Jan 2014 01:01 AM PST

KUALA LUMPUR: Anak kepada pasangan rakyat Malaysia yang ditahan pihak berkuasa Sweden untuk siasatan kerana memukul tangan seorang daripada anak yang tidak bersolat merayu supaya diletakkan dalam penjagaan keluarga Melayu Islam dari Malaysia.

Aisyah, 14, anak sulung pasangan Azizul Raheem Awalludin dan Shalwati Norshal, menyuarakan keinginan itu ketika mengadakan perjumpaan dengan wakil Kedutaan Malaysia dan Khidmat Sosial Sweden semalam.
"Kami tidak mempunyai masalah dengan keluarga angkat sekarang, mereka jaga kami tapi kami tidak selesa bila perlu tinggal dengan keluarga berlainan agama.

"Susah untuk kami membiasakan diri. Jadi Aisyah rasa lagi senang dan selesa untuk kami bersama keluarga Melayu beragama Islam," katanya ketika dihubungi hari ini.

Difahamkan, pasangan suami isteri itu yang ditahan pada 18 Dis lalu sudah memohon kepada Khidmat Sosial Sweden untuk menyerahkan hak penjagaan sementara anak-anak mereka kepada keluarga angkat beragama Islam daripada kalangan kakitangan Kedutaan Malaysia di negara berkenaan.

Aisyah berkata, hasrat untuk ditempatkan bersama-sama keluarga angkat Melayu Islam dari Malaysia itu juga turut dibantu keluarga angkatnya kini.

"Khidmat Sosial sudah janji dengan kami untuk carikan keluarga Islam dari Malaysia...mungkin kami akan dapat keluarga angkat baharu dalam masa terdekat," katanya.
Aisyah berkata, perjumpaan kira-kira sejam setengah itu dengan wakil Khidmat Sosial Sweden dan Kedutaan Malaysia itu adalah bagi membincangkan hal berkaitan ibu bapa mereka.

Pada masa sama, anak pasangan itu terus meluahkan perasaan sedih dengan ketiadaan ibu bapa mereka di sisi sejak sebulan lalu.

"Kehidupan jadi susah bila mummy dan daddy tiada di samping kami... kami kena berdikari, pergi sekolah sendiri.

"Setiap pagi kena naik kenderaan awam macam bas atau kereta api, dengan keadaan cuaca yang sejuk.. Kami tidak ada bekalan baju sejuk yang mencukupi," katanya.

Aisyah berkata, setiap hari selepas sekolah mereka akan pulang ke rumah keluarga angkat dalam keadaan sejuk dan gelap dan keadaan itu membuatkan mereka sedih kerana sebelum ini mereka sentiasa dijemput ibu bapa mereka.

Dalam Facebook miliknya, Aisyah menulis: 'Ya Allah...please save our family...our parents...we need them in our life...we miss them so much...we want to meet them...' (Ya Allah..tolong selamatkan keluarga kami...ibu bapa kami...kami perlukan mereka dalam hidup kami...kami amat rindukan mereka...kami mahu berjumpa mereka...')

Tahanan reman, Azizul Raheem yang juga kakitangan Tourism Malaysia di Stockholm dan isterinya yang juga guru yang bercuti tanpa gaji, dilanjutkan kira-kira dua minggu lagi. - BERNAMA

Perlakuan seks remaja jadi tontotan penduduk kampung

Posted: 18 Jan 2014 12:01 AM PST

Gambar hiasan
Setelah berjaya menyerbu pasangan bawah umur yang sedang lakukan hubungan seks, sekumpulan penduduk di Bengkalis, Riau tidak mengambil apa-apa tindakan, malahan memaksa pasangan tersebut meneruskan perlakuan jijik mereka itu sehingga tamat.

Dipetik dari laman Okezone, kejadian ini berlaku pada 13 Januari 2014 sekitar jam 10 malam waktu tempatan.

Ketika itu, pasangan lelaki yang dikenali sebagai Uya Naldi, 20, telah menjemput teman wanitanya, Melati (bukan nama sebenar), 15, di RSUD Bengkalis, Kabupaten Bengkalis.

Dalam perjalanan, Uya Naldi telah berhenti di tepi jalan Baru Desa Pedekik, Kecamatan Bengkalis, dan memujuk teman wanitanya itu untuk lakukan hubunga seks. Usahanya berjaya dan ketika sedang melakukannya dalam posisi 'doggy', sekumpulan penduduk telah menyerbu mereka.

Anehnya, kumpulan penduduk berkenaan tidak menangkap atau menahan mereka malah memaksa pasangan tersebut meneruskan perbuatan terkutuk itu.

"Setelah selesai, kumpulan penduduk itu langsung meninggalkan pasangan itu. Kes ini disiasat oleh Polis Bengkalis. Beberapa orang penduduk kampung telah dipanggil untuk beri keterangan.," kata pegawai penyiasat Polis Daerah Riau.

Setelah selesai lakukan hubungan seks, Ulya menghantar pulang teman wanitanya. Ulya kini didakwa atas kesalahan merogol gadis bawah umur.

(Gambar) PROTON Suprima, Suprima S Super Premium dilancar

Posted: 17 Jan 2014 11:31 PM PST

MELAKA: Proton Holdings Bhd (PROTON) hari ini melancarkan varian baru PROTON Suprima yang diberi nama Suprima S Super Premium, yang menampilkan ciri-ciri lebih 'sporty' berbanding varian terdahulu.

Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan PROTON, Datuk Lukman Ibrahim, berkata varian ketiga yang menampilkan dua warna iaitu 'Fire Red' dan 'Solid White' itu dijual pada harga RM87,929.45.

"Suprima S Super Premium yang juga produk terbaik PROTON, dilengkapi pelbagai ciri yang lebih komprehensif dari segi pencapaian, gaya, keselamatan, pemanduan dinamik dan canggih," katanya kepada pemberita selepas majlis pelancaran varian itu di Karnival Jualan PROTON di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka, di sini, hari ini.

Beliau berkata, Suprima S Super Premium dilengkapi rim 'sporty' 17 inci, kerusi kulit dan body kit R3 dan enjin 1.6 liter turbo tujuh kelajuan serta ciri pemanduan dan pengendalian Lotus yang dinamik.
Katanya, PROTON Suprima S Super Premium turut dilengkapi Teknologi HPF (Hot Press Forming) yang memberi perlindungan yang lebih baik, enam beg udara selain dianugerah penarafan keselamatan lima bintang Program Penilaian Kereta Baharu Australiasia (ANCAP).

Lukman berkata, dengan pelancaran varian terbaru itu, pembeli tidak perlu membuat ubah suai pada kereta mereka untuk memiliki kenderaan yang lebih sporty dan memberi nilai pulangan yang lebih berbanding varian sebelumnya.

Beliau berkata, Proton menyasarkan untuk menjual 750 unit varian itu setiap bulan, sama seperti dua varian terdahulu iaitu 'executive' yang dijual pada harga RM76,338 dan premium RM79,638.
"Kita berjaya menjual lebih 2,000 unit varian 'executive' dan premium sejak dilancarkan pada Ogos tahun lalu," katanya.

Diskaun RM1,888 diberikan kepada pembeli yang membuat tempahan pada Karnival Jualan PROTON yang berlangsung selama tiga hari bermula semalam, dan pengunjung boleh memandu uji varian terbaharu itu di karnival itu. - BERNAMA

Foto: Paultan.org

Foto menyayat hati rupanya foto palsu, rugi air mata LOL!

Posted: 17 Jan 2014 11:01 PM PST

Gambar seorang budak lelaki tidur antara pusara ibu bapanya yang dikatakan berlaku di Syria, telah menjadi sensasi di media sosial sejak kelmarin.

Rata-rata yang melihat gambar tersebut berasa sedih dan mengutuk kekejaman di Syria hingga ramai kanak-kanak menjadi yatim piatu.

Sesungguhnya, situasi kekejaman itu adalah benar. Cuma yang tak benar, adalah gambar tersebut!

Rupa-rupanya, gambar itu sudah diatur oleh seorang jurugambar untuk menjadikannya kelihatan artistik.

Bermakna, kubur dalam gambar tersebut adalah palsu. Selain itu, lokasi yang didakwa gambar itu juga tidak benar kerana ia dirakam bukan di Syria tetapi di Arab Saudi.

Perkara ini diakui jurugambar yang bertanggung jawab menangkap gambar tersebut, Abdul Aziz al Otaibi, 25.

Abdul Aziz bagaimanapun, melahirkan perasaan kesal selepas mengetahui gambar tersebut disebarkan dengan kapsyen palsu.

Sedangkan gambar tersebut mula-mula dimuatnaik olehnya di Facebook peribadi dengan kapsyen jelas bahawa pusara itu hanya dibuat untuk tujuan diambil gambar semata-mata, malah kanak-kanak terlibat merupakan anak kakaknya.

Selain itu, terdapat gambar lain menunjukkan semua itu hanya satu sesi penggambaran apabila kanak-kanak terlibat membuat simbol 'peace' sambil tersengih.

Hmm, macam-macam cara manusia nak putar belit pada zaman sekarang kan?

Bukankah matlamat tak menghalalkan cara. Kalau pun nak berdakwah atau membawa perhatian masyarakat kepada isu sejagat, tak perlulah sampai menipu dan mencuri gambar orang lain kot.

– mynewshub

Azmin usul Khalid dipecat dari jawatan MB Selangor

Posted: 17 Jan 2014 10:34 PM PST

Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini berkata, beliau menyerahkan cadangan pemecatan beliau sebagai menteri besar Selangor yang diusulkan oleh Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali dalam mesyuarat parti tersebut baru-baru ini kepada rakyat dan ahli parti.

Menteri besar Selangor yang enggan mengulas lebih lanjut mengenai isu tersebut bagaimanapun hanya menyifatkan isu yang melanda antara beliau dan Azmin itu sebagai isu politik.

"Itu hal politik. Isu tersebut biarlah ditentukan oleh rakyat dan ahli parti sendiri," katanya kepada media selepas menghadiri program dialog bersama penduduk di Kuala Selangor.

Sebelum ini, The Malaysian Insider melaporkan Abdul Khalid hampir hilang pekerjaannya dua malam lalu apabila Azmin yang juga merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Antarabangsa dan penyokongnya mencadangkan beliau disingkirkan daripada kerusi itu.

Ia berlaku rentetan kemarahan penyingkiran Azmin sebagai ahli lembaga pengarah anak syarikat kerajaan negeri Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS), namun ia diselamatkan oleh Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menolak cadangan itu.

The Malaysian Insider difahamkan cadangan itu hangat dibahaskan dalam mesyuarat Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR pada malam Rabu lalu yang dipengerusikan oleh Anwar.

DS Anwar lebih 'gemar' ambil contoh tarian punggung...

Posted: 17 Jan 2014 09:51 PM PST

Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim mempertahankan flash mob yang mengejek Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang menggunakan 'kangkung' untuk menjelaskan isu kenaikan harga.

Ia dianjurkan oleh ADUN Machang Bubuk, Lee Khai Loon, di kawasan pasar malam di Alma, Bukit Mertajam Rabu lalu.

Anwar berkata Pemuda Umno dan NGO hak Melayu PERKASA pun telah menghina pemimpin Pakatan Rakyat tetapi hanya segelintir sahaja yang telah membantah.

Menurutnya, tarian punggung oleh kumpulan pro-kerajaan yang terdiri daripada veteran tentera di hadapan bekas penyelaras BERSIH, Datuk S Ambiga pada 2012, lagi teruk daripada flash mob 'kangkung'.

"Kenapa tidak ada bantahan apabila tarian punggung itu dilakukan? Adakah perbuatan itu betul dari segi agama atau pelakuan (moral)" tanya Anwar yang juga ahli Parlimen Permatang Pauh ketika ditemui semasa lawatan ke Sungai Lembu semalam.

"Anda tidak boleh mempertahankan itu (tarian punggung) berbanding dengan apa yang (Lee) Khai Loon lakukan," katanya.

Rabu Rabu, kira-kira 15 orang menyertai flash mob membantah inflasi yang semakin meningkat, dengan menyumbat kangkung ke dalam mulut ternganga replika Najib yang diperbuat daripada styrofoam.

Pemimpin Umno mengecam Lee sebagai "kurang ajar, kebudak-budakan, bermentaliti rendah, serta tidak wajar sebagai seorag wakil rakyat" kerana menghina pemimpin nombor satu negara itu, dan menuntut Lee memohon memohon maaf atas tindakannya itu.

Manakala ADUN Pulau Betong, Farid Saad pula meminta Ketua Menteri Lim Guan Eng dan pemimpin Pakatan supaya mengambil mengambil tindakan terhadap Lee.

Farid menyokong Najib dengan berkata ucapan perdana menteri diambil di luar konteks sedangkan beliau hanya bermaksud walaupun harga barangan keperluan meningkat, tetapi yang lainnya turun, seperti kangkung.

Najib telah menjelaskan kenyataannya, dengan berkata beliau menggunakan sayur-sayuran sebagai contoh mengenai bagaimana kuasa pasaran menentukan harga makanan.

Isteri kesunyian, curang dengan suami

Posted: 17 Jan 2014 09:01 PM PST

Saya pekerja kilang elektronik di Batu Pahat, Johor. Saya ada seorang kawan yang sudah lama berkahwin tetapi belum ada anak. Masalah timbul apabila suami kawan saya sering bekerja di Singapura.

Kesempatan itu digunakan kawan saya untuk keluar dan berbalas mesej dengan lelaki atau kekasihnya (juga rakan sekerja) yang lebih muda 10 tahun.

Walaupun dengan alasan dia kesunyian, sebagai rakan sekerja, saya rasa bersalah kerana nanti dituduh bersubahat. Rakan lain juga sudah menasihatinya tapi kami disalahkan kerana menjaga tepi kain dia. Apa harus saya lakukan?

JAS
Batu Pahat, Johor


Terkilan Dang Setia dengan sikap rakan saudari kerana mengabaikan nasihat rakan disebabkan hanyut dengan ajakan nafsu serta noda. Biarpun dia keluar serta berbalas mesej, statusnya selaku isteri jelas curang terhadap suami.

Dia menghubungi lelaki itu secara terbuka dan semakin berani melakukannya ketika ketiadaan suami. Hanya bersandarkan alasan sunyi, rakan saudari lupa dosa serta pahala mahupun peranannya untuk menjaga kehormatan diri.

Dalam situasi ini, saudari perlu lebih tegas. Membiarkan rakan terus menjalin hubungan terlarang bukan cara terbaik untuk menjaga persahabatan.

Bagi Dang Setia, adalah penting untuk saudari terus menegur dan bersikap tegas terhadap rakan supaya dia menyedari kesalahan dilakukan.

Jika dia masih berdegil, mungkin cara lebih tegas perlu dilakukan iaitu mengugut mengadu kepada suami mahupun tidak mempedulikannya dengan harapan ia menyedarkan kedudukannya selaku isteri.


Dang  Setia @ Harian Metro

'Saya memang seksi, tapi tak liar'

Posted: 17 Jan 2014 08:32 PM PST

Kuala Lumpur: "Sumpah saya bukan jenis liar macam itu. Tak mesti seksi, saya liar di luar. Jangan cakap macam itu," jelas pelakon Syatilla Melvin berhubung gelaran peminat melabelnya gadis liar dan tidak bermaruah kerana berpenampilan seksi.

Syatilla atau nama sebenar Siti Nur Syatilla Amirol Melvin, 23, yang selama ini berdiam diri akhirnya tampil mengeluarkan kenyataan dan kekecewaannya mengenai kecaman peminat yang melampau itu.

Ketika dihubungi semalam, Syatilla berkata, penampilan itu bukan cerminan sebenar keperibadiannya sehingga dihina dengan gelaran sedemikian.

"Saya tak seksi mana pun di luar. Orang tengok saya seksi hanya dalam televisyen mengikut kehendak cerita. Kebetulan saya banyak memainkan watak berimej seksi jadi atas dasar itu orang mengkritik.

"Saya akui ada beberapa pakaian yang seksi di rumah. Saya memang pernah seksi sebelum ini. Tapi saya bukan liar macam itu. Sumpah saya tak minum (alkohol), merokok atau berparti di kelab malam.
"Seksi itu pun dulu sebelum orang kenal tapi sekarang lama-kelamaan saya sedar perhatian makin banyak. Saya berusaha mengurangkan penampilan begitu," katanya.

Syatilla berkata, penghinaan yang turut dilemparkan kepada ibu bapanya berikutan imejnya yang seksi adalah tuduhan yang tidak relevan.

"Kenapa kena kaitkan ibu bapa saya dalam kes ini? Mereka melahirkan saya jadi sudah tentu mereka tahu siapa diri saya luar dan dalam.

Sesat 'meragukan', Melaka tak jadi anugerah pingat kepada komando

Posted: 17 Jan 2014 06:48 PM PST

MELAKA - Kerajaan Negeri Melaka menarik semula hasrat menganugerahkan pingat kepada 11 pelatih komando serta dua jurulatih berikutan siasatan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) mendapati kesemua mereka kemungkinan tidak hilang selama 29 jam sebagaimana dilaporkan.

Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Idris Haron berkata, kerajaan negeri memutuskan untuk tidak menganugerahkan pingat sebagaimana diumumkan sebelum ini setelah pihak ATM menghubunginya pagi semalam bagi memaklumkan mengenai siasatan berkenaan.

Bagaimanapun, katanya, sekiranya siasatan mendapati kesemua pelatih dan jurulatih terbabit benar-benar sesat sebagaimana dilaporkan, kerajaan negeri akan meneruskan penganugerahan pingat itu.

"Penganugerahan pingat itu adalah cara kita menggalakkan anak muda lain menyertai tentera dan menunjukkan keberanian serta tidak putus asa bila berdepan cabaran.

"Tetapi selepas dimaklumkan mengenai siasatan yang dijalankan ini, kerajaan negeri memutuskan untuk tidak menganugerahkan pingat ini buat sementara waktu sehingga selesai siasatan berkenaan. Selebihnya saya tidak boleh komen kerana perkara ini dalam siasatan ATM," katanya ketika ditemui di pejabatnya dekat Seri Negeri, di sini semalam.

Dalam kejadian 7 Disember lalu, dipercayai yang pertama seumpamanya, kesemua pelatih dan dua jurulatih mereka dikatakan sesat selepas enjin bot mereka mengalami kerosakan di perairan Pulau Upeh sebelum mereka ditemui terdampar di pantai Pantai Puteri.

Bulan lalu, Idris mengumumkan kerajaan negeri akan menganugerahkan pingat yang setaraf Pingat Jasa Kebaktian (PJK) kepada kesemua pelatih dan jurulatih mereka sebagai contoh kepada generasi muda.

Namun, difahamkan, ATM melakukan siasatan kerana cara pelatih berkenaan sesat dari laluan biasa yang digunakan pelatih menimbulkan persoalan dan syak dalam kalangan pegawai atasan ATM.

Pihak atasan ATM dikatakan meragui 'cerita sesat' berkenaan kerana laluan digunakan semasa latihan mendayung itu telah digunakan pihak komando untuk melatih anggota mereka sejak berpuluh tahun lalu.

Sementara itu, seorang pegawai Kementerian Pertahanan mengesahkan yang kejadian berkenaan kini dalam siasatan. Menurutnya, satu kenyataan rasmi dijangka dikeluarkan minggu depan.

10 pekerjaan tawar gaji paling tinggi untuk graduan baru M'sia

Posted: 17 Jan 2014 06:01 PM PST

Industri berasaskan teknologi dan sains adalah sektor pekerjaan yang menawarkan gaji paling tinggi di negara ini, menurut kaji selidik terbaru portal pengambilan pekerja dalam talian, Jobstreet.com.

Kaji selidik mengenai 10 Pekerjaan Menawarkan Gaji Tertinggi di Malaysia itu adalah berdasarkan gaji yang disenaraikan oleh majikan di laman web Jobstreet.com bagi tempoh 1 Januari hingga 31 Ogos 2013.

Jobstreet.com berkata, kaji selidik itu mendapati pekerja yang berkhidmat dalam jawatan eksekutif yang mengkhusus dalam bidang perubatan, kejuruteraan, kewangan dan teknologi maklumat (IT) secara amnya memperoleh gaji lebih tinggi, dengan gaji purata RM2,800 sebulan.

Graduan baru


Bagi pekerja peringkat pengurusan dan ke atas dan mengkhusus dalam bidang IT, sains dan kejuruteraan, mereka dibayar gaji yang lebih tinggi.

Graduan Ijazah Sarjana Muda yang baru menamatkan pengajian secara purata boleh menjangkakan gaji RM2,100 sebulan yang mana gaji yang ditawarkan untuk golongan itu membabitkan semua industri adalah antara RM1,600 hingga RM3,000.

Menurut Jobstreet.com, sektor farmasi menawarkan gaji tertinggi untuk graduan Ijazah Sarjana Muda yang baru menamatkan pengajian dengan pendapatan RM3,600 sebulan sebagai gaji permulaan, manakala eksekutif diberi tanggungjawab merangka strategi korporat menduduki tempat kedua dengan gaji asas RM3,200.
Bagaimanapun, katanya, jumlah itu hanya membabitkan gaji pokok dan tidak termasuk faedah lain seperti jumlah kelayakan cuti, faedah perubatan, insurans dan insentif lain.

Portal itu berkata, walaupun doktor muda boleh mencapai gaji sebanyak RM2,700, gaji mereka boleh meningkat dengan pantas kepada kirakira RM3,900 sebulan dengan hanya tiga hingga empat tahun pengalaman.

Berita Harian

Isu kangkung: Laporan polis terhadap ADUN Machang Bubuk

Posted: 17 Jan 2014 05:50 PM PST

Badan perhubungan Umno Pulau Pinang mengecam dan mengutuk tindakan ADUN Machang Bubuk, Lee Khai Loon yang didakwa bertindak biadab apabila menyumbat kangkung ke dalam mulut patung menyerupai Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak Rabu lepas.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno negeri Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican berkata tindakan Adun daripada PKR itu sangat keterlaluan.

"Tindakan ADUN itu sangat biadab kerana bertindak sedemikian, apa dosa dan hina sangat perdana menteri sehingga diperlakukan sebegitu. Lagipun tindakan wakil rakyat itu bukan boleh membantu kerajaan dalam menangani masalah kos sara hidup yang semakin meningkat sekarang ini.

"Kalau betul beliau (Lee) seorang yang jujur dalam berpolitik, beliau sepatutnya tampil memberi cadangan atau idea bagi membantu mengatasi masalah kos barang yang semakin naik," katanya dalam satu sidang akhbar di Bukit Mertajam hari ini.

Reezal yang juga ahli Parlimen Kepala Batas berkata demikian bagi mengulas tindakan Lee dan sekumpulan penyokong DAP menyumbat kangkung ke dalam mulut patung menyerupai perdana menteri di sebuah pasar malam di Machang Bubuk Rabu lepas.

Gambar patung dan tindakan kumpulan itu kemudiannya dimuat naik menerusi akaun laman sosial Twiter milik wakil rakyat Machang Bubuk berkenaan dan menerima pelbagai komen daripada orang ramai.

Reezal Merican berkata rakyat perlu menilai tindakan pemimpin Pakatan Rakyat itu dan beliau percaya ia dibuat hanya mahu meraih kepentingan politik.

"Apakah dengan melakukan omokan dan meracuni pemikiran rakyat akan selesai masalah rakyat yang terhimpit dalam menangani kenaikan kos sara hidup. Bolehkah kerajaan negeri ini menangani masalah kenaikan harga barang?.

"Lagipun mana-mana agama dan budaya kita tidak boleh menghina sehingga ke tahap ini dan adakah ini politik baru yang nak diperkenalkan PKR," katanya.

Sementara itu, Umno Bahagian Bukit Mertajam membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT) di Bukit Mertajam bagi meminta pihak berkuasa menyiasat tindakan ADUN Machang Bubuk itu yang didakwa menghina perdana menteri dan menghasut rakyat supaya membenci Najib.

Ketua Umno bahagian itu Datuk Musa Sheikh Fadzir berkata penduduk Bukit Mertajam terutama di Machang Bubuk sangat marah dengan tindakan wakil rakyat berkenaan yang membangkitkan perasaan tidak puas hati kerana menghina pemimpin negara.

"Banyak lagi perkara lain yang beliau boleh buat daripada bertindak sedemikian (menyumbat kangkung ke dalam mulut patung menyerupai perdana menteri). Penduduk di Machang Bubuk pilih beliau untuk bantu mereka selesaikan masalah rakyat.

"Ini masalah banjir kilat yang sering berlaku di kawasan Machang Bubuk tidak selesai, sibuk nak hina pemimpin negara dan tindakannya itu tidak boleh diterima langsung kerana dia tidak memikirkan sensitiviti masyarakat," katanya.

- Bernama

Anwar ulas '40 perkataan larangan' di P. Pinang

Posted: 17 Jan 2014 05:35 PM PST

Walaupun Pengerusi DAP, Karpal Singh menggesa kerajaan Pulau Pinang supaya mendapatkan nasihat undang-undang mengenai penggunaan kalimah 'Allah' oleh bukan Islam di negeri itu sebelum sabitan berlaku, tetapi pemimpin kerajaan negeri berdiam diri berhubung perkara itu.

Di bawah Enakmen Pentadbiran Agama Islam Pulau Pinang 2004, bukan Islam dilarang menggunakan 40 perkataan, termasuk kalimah 'Allah'.

Sabitan di bawah Enakmen tersebut membawa hukuman denda RM3,000 atau penjara tidak melebihi dua tahun atau kedua-duanya sekali.

Tiada peluang untuk bertanya Ketua Menteri Lim Guan Eng manakala emel oleh seorang wartawan mengenai isu itu tidak dijawab.

Malah Exco Hal Ehwal Islam Negeri, Abdul Malik Kassim enggan mengulas.

Apabila ditanya hari ini, Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, "Bukan saya mempertahankan Guan Eng.

"Tetapi jika beliau menyebut perkataan yang salah, beliau akan diserang oleh seluruh media BN," kata Anwar ketika ditemui di Sungai Lembu, Bukit Mertajam.

Ketika diminta mengulas mengenai enakmen itu, yang dikuatkuasakan pada 2010 walaupun belum ada sabitan sehingga ini, Anwar berkata: "Selesaikan isu 'Allah' dahulu."

Beliau juga menegaskan bahawa mesti ada rasa hormat dan persefahaman antara semua kaum berhubung isu tersebut.

Apabila terus ditanya mengenainya, Anwar berkata enakmen itu, termasuk berkaitan penggunaan kalimah 'Allah', tidak pernah menjadi satu masalah.

Bagi menguatkuasakan undang-undang seperti itu, Anwar berkata jabatan agama perlu mempunyai kes dan hujah yang kukuh sebelum mengambil tindakan.

Terus terang, katanya, ia tidak menjadi satu masalah, sebaliknya ia telah digunakan dan dieksploitasi oleh kuasa Umno untuk mengalih perhatian dari isu-isu teras ekonomi, rasuah dan salah urus negara.

"Kita perlu memastikan tiada sesiapa pun menggunakan undang-undang ini untuk menindas orang lain," katanya.

Anwar merujuk kepada serbuan kontroversi Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas Persatuan Bible Malaysia, dan merampas 300 Bible bahasa Melayu dan Iban manakala dua kakitangan persatuan itu ditahan tetapi kemudiannya dibebaskan oleh polis.

Tiada ulasan:

Catat Komen