Rabu, 21 November 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 21 Nov 2012 01:02 PM PST

Duke of UMNO

Posted: 21 Nov 2012 01:01 PM PST

Duke of UMNO


INI AKSI BODOH KE APA? ISLAM TAK SURUH BUAT LAGU NI..!!!

Posted: 21 Nov 2012 03:16 AM PST


Kebodohan melampau manusia ni kadang-kadang tak dapat diterima akal. Hanya kerana terlalu gilakan seni, depa sanggup tahan sakit sampai berkerut dahi dan menyeksa fizikal sendiri...

Cuba tengok gambar kat atas tu. Gila ke apa? Ada otak, tapi takde akal. Agama apa la depa kat atas tu...? Takdak agama kot noooo...?

Islam tak pernah ajar umatnya buat perkara bodoh kat atas tu. Aku harap budaya tu tak ditiru oleh remaja di Malaysia. Buat malu mak bapak satu hal, dapat sakit satu hal. Berdosa satu hal pulak!

Itu namanya kufur nikmat! Allah bagi sihat tubuh badan, tapi depa cari penyakit...

Macam puak-puak Bershit la. Allah bagi negara ni aman, depa dan buat rusuhan jugak. Padahal, bukan tak boleh buat cara bertamadun dan tak menyusahkan. Tapi depa suka cari penyakit. Bila kena belasah dengan polis, depa nak salahkan polis pulak!

Elok terajang je masuk longkang, baru padan muka..!!!

Sanggup Merana Kerana Seni

MEDELLIN – Sudah menjadi perkara biasa bagi kita mendengar ada orang sanggup merana kerana seni.

Bagaimanapun, bagi sesetengah pihak, mereka bertindak lebih jauh.

Peminat seni tubuh ekstrem dari seluruh dunia baru-baru ini berkumpul untuk mempamerkan seni tatu dan tusukan tubuh melampau di Konvensyen Tahunan Tatu Antarabangsa Ketiga.

Mereka yang menghadiri konvensyen di Medellin, Columbia itu sudah pasti bukan yang lemah semangat.

Persembahan yang paling menarik perhatian ialah seorang wanita berambut merah berkorset kulit, digantung dengan dua cangkuk besi yang ditusuk pada kulit belakang badannya.

Persembahan melampau itu hanya dua daripada koleksi mereka yang bertindak ekstrem atas nama seni tubuh.

Ada yang sudah menghabiskan ribuan ringgit untuk melukis tatu pada tubuh mereka sementara yang lain, bertindak lebih jauh dengan apa yang dipanggil pengubahsuaian tubuh. – Mynewshub.my

FAIZAL TAHIR DAN CHRISTIANO RONALDO SUDAH, KIT SIANG DAN GUAN ENG BILA LAGI?

Posted: 21 Nov 2012 01:16 AM PST


Aku ingat Faizal Tahir je yang sanggup jual trofi-trofi yang dia menang untuk kumpul derma bagi misi bantuan di Gaza, rupanya ada seorang lelaki bukan Islam yang membuat perkara yang sama.

Cuma aku rasa lelaki ni mampu menyumbang lebih sebab dia sanggup lelong kasut emas yang pernah dimenanginya menerusi penjaring terbanyak di La Liga. Membanggakan dia berjaya menjual kasut emas itu dengan harga RM5.5 juta..!!!

Dan lelaki tersebut ialah Christiano Ronaldo!

Aku tunggu jugak bila Anwar, Lim Kit Siang, Lim Guan Eng, Eli Wong, Teresa Kok, Karpal Singh atau Gobind nak jual barang-barang depa untuk sumbangan misi bantuan di Gaza ni...

Khabarnya PAS dah tarbiah depa untuk jadi Islam. Peliknya, aku tengok depa yang tarbiah PAS untuk jadi macam depa! Heh! 

Rasanya depa kutip duit penyokong depa kat ceramah ja la kot untuk bantu Gaza. Nak harapkan duit depa, RM50 ringgit je la..tu pun terpaksa pasal malu orang tengok! Heh!

PANASSS..!!! TELINGA ANWAR BERASAP BILA SATU DEWAN KUTUK BOSS DIA..!!!

Posted: 20 Nov 2012 10:16 PM PST


Dewan Rakyat sebulat suara mengambil ketetapan mengutuk dan mengecam sekeras-kerasnya serangan Israel ke atas Gaza yang mengakibatkan kehilangan nyawa rakyat awam Palestin termasuk golongan wanita, kanak-kanak, bayi dan warga tua.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kecaman tersebut turut mengutuk tindakan Israel yang menyebabkan kemusnahan harta benda, infrastruktur dan menggesa pengunduran menyeluruh Israel dari Wilayah Palestin di Gaza serta Tebing Barat.

"Kerajaan hari ini mengecam tindakan keganasan Israel yang melancarkan serangan ketenteraan yang dinamakan Operasi "Pillar of Defence" pada 14 Novemer 2012 ke atas wilayah Palestin di Gaza meliputi pengeboman dan serangan udara dan laut.

"Serangan Israel ke atas wilayah Palestin di Gaza merupakan tindakan yang mencabuli undang-undang serta angkuh dan perlu dikutuk oleh seluruh dunia," katanya dalam pembentangan usul, yang dibacakan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Seri Nazri Aziz di Dewan Rakyat, pagi tadi.

Beliau menambah, kecaman turut membabitkan pencabulan undang-undang yang dibuat oleh Israel meliputi undang-undang antarabangsa, undang-undang hak asasi manusia, undang-undang kemanusiaan antarabangsa, Piagam Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu serta merupakan jenayah oerang yang menyalahi Konvensyen Keempat Geneva 1949 mengenai Perlindungan Orang-Orang Awam Dalam Masa Perang.

"Rakyat Malaysia berpegang teguh kepada pendirian bahawa tiada alasan bagi penggunaan kekerasan yang dilakukan secara tidak seimbang, sembarangan dan melampau ke atas wilayah Palestin di Gaza dan dengan itu menolak tindakan hukuman kolektif yang diambil ke atas rakyat Palestin di Gaza.

"Rakyat Malaysia berasa sangat dukacita dan kesal dengan ketidakmampuan masyarakat antarabangsa, terutamanya, Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) untuk menghentikan dengan serta-merta keganasan Israel yang dilakukan ke atas wilayah Palestin di Gaza," katanya lagi.

Dengan ini Dewan Rakyat mengambil ketetapan seperti berikut:

1. Mengecam sekeras-kerasnya serangan ketenteraan Israel ke atas Wilayah Palestin di Gaza yang mengakibatkan kehilangan nyawa rakyat awam Palestin, termasuk golongan wanita, kanak-kanak, bayi dan warga tua dan kemusnahan harta benda dan insfrastruktur serta menggesa pengunduran menyeluruh Israel dari Wilayah Palestin di Gaza dan Tebing Barat.

2.Menggesa Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) membuat ketetapan supaya Israel menghentikan dengan serta merta gencatan senjata dan memutuskan untuk menempatkan pasukan pengaman PBB bagi menguatkuasa gencatan.

3.Menggesa Perhimpunan Agung PBB supaya mengadakan sesi tergempar khas perhimpunan agung PBB- "Uniting For Peace- di bawah resolusi 377 A(V) sekiranya Majlis Keselamatan PBB gagal menjalankan tanggungjawabnya.

4.Menggesa pihak-pihak yang terlibat supaya menyambung semula usaha terhadap proses damai serta melaksanakan dan mematuhi pelbagai resolusi yang telah ditetapkan oleh PBB berhubung isu Palestin dan konflik Arab-Israel.

5.Memutuskan Malaysia bekerjasama dengan negara anggota-anggota Pertubuhan Kerjasama Islam, Pergerakan Negara-negara Berkecuali, Liga Arab dan negara-negara sependapat untuk mengambil tindakan yang lebih konkrit bagi mendukung prinsip-prinsip undang-undang antarabangsa dan Piagam PBB dalam menangani konflik yang berlaku di Timur Tengah sekarang.

6. Menzahirkan sokongan padu rakyat Malaysia kepada perjuangan rakyat Pelestin ke arah mewujudkan negara Palestin yang merdeka dan berdaulat.

7. Menyeru rakyat Palestin supaya bersatu-padu dengan tujuan mempertahankan hak mutlak dan menubuhkan negara Palestin yang merdeka dan berdaulat.

8. Merayu kepada masyarakat antarabangsa supaya menghulurkan bantuan kemanusiaan kepada penduduk wilayah Palestin di Gaza dengan serta merta.

9. Menggesa Majlis Keselamatan PBB menyiasat dan mengambil tindakan bagi maksud pendakwaan ke atas jenayah perang Israel yang disyaki terlibat dengan kekejaman dan keganasan ke atas rakyat Palestin.

10. Mengambil keputusan untuk menyampaikan resolusi ini kepada semua Dewan Perundangan dan Parlimen yang berkenaan, khasnya kepada semua Dewan Perundangan dan Parlimen, khasnya Kongres Amerika Syarikat (AS), Parlimen Britain dan Perlimen Kesatuan Eropah, Setiausaha Agung PBB dan Presiden Majlis Keselamatan PBB. - SINAR HARIAN

Langat 2: Khalid Degil, Rakyat Yang Jadi Mangsa..!!!

Posted: 20 Nov 2012 08:14 PM PST

langat 2

Sehingga kini Menteri Besar Selangor masih membisu, diam seribu bahasa dan dikatakan sering melarikan diri dari memberi sebarang kenyataan mengenai kemelut krisis air yang mula meresahkan rakyat negeri Selangor sejak awal tahun ini.

Bagi mengelak dari terus diasak media berkenaan isu tersebut, Tan Sri Abdul Khalid "Gagap"Ibrahim hanya mampu menjawab bahawa dia telah mengarahkan para pegawainya menjalankan kajian mengenai teknologi membran.

Tak habis-habis dia mempromosikan teknologi membran di kalangan sahabat handai sehingga ramai yang mula menyampah mendengarnya, padahal ramai orang berpandangan bahawa projek berkenaan bakal membawa pulangan lumayan ke "poket" kroni-kroninya.

Maklumlah, projek teknologi membran versi Khalid "Gagap" yang bersifat jangka pendek dan mahal itu diimport dari Kanada meskipun teknologi tersebut sudah lama bertapak di Malaysia sejak belasan tahun dulu!

Tahukah Khalid bahawa ada loji-loji air di Malaysia ini sudah menggunakan teknologi membran? Malah, ada loji di Selangor sendiri yang menggunakan teknologi membran!!

Sebenarnya, Khalid baru kenal teknologi membran dan dia bermati-matian untuk melaksanakan kaedah tersebut bagi mematikan usaha pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2 yang sebelum ini dirancang rapi oleh Kerajaan Pusat dan Kerajaan BN Selangor sebelum dia berkuasa di negeri itu.

Kenapa dia takut sangat dengan Langat 2? Apakah wujudnya Langat 2 akan membawa malapetaka kepada Khalid dan seluruh rakyat negeri Selangor?

Sebenarnya, kajian secara menyeluruh dan holisitik telah dilakukan di mana ia melibatkan ramai pakar-pakar industri air yang sebelum ini mencari jalan terbaik untuk mengatasi masalah air yang dijangka berlaku sekali lagi di Selangor sejak krisis air melanda negeri itu pada tahun 1998.

Mengambil kira dari sudut tujuan jangka panjang, Langat 2 yang dirancang mendapat sumber bekalan air bersih dari Pahang dikenal pasti sebagai jalan terbaik bagi mengatasi masalah tersebut berbanding pelan-pelan lain yang turut dikaji bersama.

Dengan pembinaan Langat 2, Selangor bakal mendapat sumber baru bekalan air bersih dan loji rawatan air baru yang terletak di selatan negeri termaju itu dijangka sangat mampu menyelesaikan masalah bekalan air yang dihadapi oleh rakyat yang tinggal di kawasan sekitarnya.

Selain kawasan Semenyih, Langat, Balakong, Sri Petaling, Ampang dan Sri Kembangan, Langat 2 juga dikatakan banyak membantu membekalkan bekalan air bersih di sekitar Sepang dan Putrajaya yang pesat membangun.

Khalid sepatutnya tidak punya masalah untuk membenarkan loji tersebut dibina memandangkan ia bersifat jangka panjang dan sangat praktikal berbanding teknologi membran yang baru dipelajarinya dari "salesman-salesman" dari Kanada itu.

Kalau betul teknologi membran ni boleh tingkatkan kapasiti pengeluaran air, kenapa Singapura masih "beli" air dari Malaysia? Kenapa loji-loji yang dikendali oleh anak syarikat Kerajaan Selangor tidak menggunakan membran?

Untuk pengetahuan Khalid, memang benar teknologi membran itu boleh membantu. Membran adalah satu kaedah rawatan air seperti cara konventional yang digunakan sekarang.

Kalau cara konvensional dah ada "rakan" bantu pengeluar air di loji sedia ada, mestilah kapasiti pengeluaran air terawatnya naik. Macam tambah seorang lagi chef di hotel, bukankah hidangannya akan bertambah, sebab dah dua orang buat kerja.

Terbaru, sistem tadahan "Storm Water" atau air hujan di hiliran sungai sebagai sumber air pula diperkenalkan bagi menggantikan projek mega pemindahan air dari Pahang.

Nak buat kajian apa lagi? Langat 2 berdasarkan kajian yang dibuat, di mana pula inisiatif Khalid ??? Bila musim kemarau nanti "Storm Water" mana yang dia nak ditadah?

Patutnya, Khalid tidak perlu fikir panjang-panjang mengenai masalah mudah ini dan dia sepatutnya mencontohi sikap Lim Guan Eng di Pulau Pinang yang lebih profesional dengan memberikan kerjasama penuh kepada perancangan Kerajaan Pusat yang melibatkan industri air di negerinya.

Sumber: Mykmu.net

BONGKAR EDISI KUIN..!!! BUKTI KUIN TAKDAK DUIT DAN BAKAL DILELONG..!!!

Posted: 20 Nov 2012 06:34 PM PST

Majlis Perpisahan Tn Hj. Shaya'a sebagai CEO Insaniah Holdings dan kini dia nak beli pulak KUIN sekali dengan Azizan Razak dan Jamil..???!!!
Sebagaimana yang dijanjikan, pendedahan pagi ini pastinya mengejutkan ramai pihak. Sebelum ni memang ada dakwaan bahawa KUIN akan dijual kepada sebuah syarikat di Turki.

Tapi, pernahkah kita tengok bukti dakwaan tersebut? Emelnya adalah seperti di bawah..

Dalam emel itu, jelas ada komplot yang mahu memperdagangkan KUIN yang menjadi aset kebanggaan Kerajaan Negeri dan rakyat Kedah sebelum ini.

Melalui emel ni jugak kita dapat tengok seorang yang bernama Shaya'a Othman telah menyatakan dia ada memasukkan sebanyak RM200,000 sebagai sumbangan pendahuluan dari Caprice Group yang berpengkalan di Turki.

Siapakah Shaya'a Othman? Dia adalah bekas CEO Insaniah Holdings yang kini bekerja di Caprice Group di Istanbul, Turki. 

Di dalam emel itu apakah niat Caprice Group melalui Shaya'a "menderma" sebanyak RM1 juta untuk membina sebuah masjid baru untuk Insaniah? Baik hati sangat sampai "menderma" sebanyak RM1 juta?

Mula-mula dia serahkan RM200,000 dan akan masukkan lagi duit dalam akaun Insaniah sebanyak RM100,000 sampai cukup RM1 juta, itu katanya. Apa tujuan "derma" tu? "Derma" atau "RASUAH" sebenarnya?

Jawapannya terjawab di akhir perenggan emel tersebut yang menyatakan bahawa...

"Saya faham KUIN sedang menghadapi masalah kewangan dan jika Kerajaan Negeri Kedah berhasrat untuk menjual KUIN maka syarikatnya boleh mempertimbangkan untuk mengambil alih pegangan saham universiti itu sebanyak 90% dan menawarkan agar semua pihak pengurusan universiti itu dikekalkan di dalam kumpulan syarikat itu.

"Kami juga akan membuka cawangan (KUIN) di Turki serta merta"

Dari itu, kita faham bahawa Shaya'a cuba "memancing" untuk membeli KUIN dari Kerajaan Negeri Kedah dan mengambil alih sebanyak 90%. Jadi, aku boleh menyifatkan derma berjumlah RM1 juta itu adalah bertujuang untuk "merasuah" pengurusan tertinggi KUIN untuk menjual KUIN padanya.

Siapa pengurusan tertinggi KUIN kalau bukan Azizan Razak, Jamil dan konco-konconya? 

Penat-penat Kerajaan BN bina dan tubuhkan KUIN, tapi dalam masa 4 tahun PAS memerintah saja KUIN sedang mengalami masalah kewangan yang meruncing sehingga datang syarikat luar yang "simpati" dan mahu membeli universiti berpotensi tinggi tu..!!!

Memang teruk betul PAS Kedah! Apa yang bernilai di dalam Kedah ni semua depa nak jual! Balak depa sapu bersih sampai tinggal tunggul pun depa tak tinggal. KUIN pun depa nak jual jugak..???

Sebenarnya, aku dapat tahu Azizan pernah terfikir untuk menjual KUIN. Katanya, kalau terdesak sangat, payah-payah dia jual saja KUIN tu...itulah yang terbit dari mulut Azizan Razak, MB Kedah yang "paling banyak tau" tu...

Kalau macam ni la punya gaya, kalau rakyat Kedah bagi lagi PAS memerintah Kedah, dengan negeri ni pun depa jual nanti. Tu pun hangpa sokong lagiiiii...???

LAWAK PAGI INI.. PAS KENA PENANGAN ANWAR DAN AMBIGA...

Posted: 20 Nov 2012 05:16 PM PST


Dahsyat betul penangan LGBT ni kat Malaysia...

Tu laa....dewa-dewakan lagi Anwar dan Ambiga....

Kan dah jadi tak tentu hala kat Malaysia ni...

Sapa yang sokong LGBT kat Malaysia ni kalau bukan Pakatan Haram?

Orang macam tu pun pak lebai PAS nak bersahabat?

Jangan anak-anak pak lebai PAS jadi LGBT sudahhhhhh...heh!

PEJUANG BANGSA

Posted: 21 Nov 2012 11:24 AM PST

PEJUANG BANGSA


Najib beri tips kepada Harimau Malaya pertahan #AFF2012

Posted: 21 Nov 2012 10:07 AM PST


Hari ini skuad Harimau Malaya menerima kejutan apabila tetamu istimewa iaitu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang  sudi hadir  bertemu pemain ketikan  sesi latihan akhir  menjelang Piala AFF Suzuki 2012.

Walaupun keputusan perlawanan persahabatan skuad negara  cukup menghampakan peminat  , tetapi pemimpin No 1 Negara ini tetapi yakin Harimau Malaya mampu pertahan AFF tetapi dengan satu tips iaitu mestu beri tumpuan 100 % sampai wisel penamat.

Sekarang Datuk Rajagopal nak sokongan macam mana lagi ..PM  sendiri pun sanggup  hadir beri sokongan , jadi berilah persembahan terbaik di perlawanan pertama  nanti menentang Singapura ."Saya optimis mampu pertahan AFF, tapi mesti 100% tumpu sampai wisel penamat. Kita #1Malaysia beri sokongan padu!" Striker West Ham, John Carew bakal bermain di Perak !!

Posted: 21 Nov 2012 09:00 AM PSTPERAK melakukan kejutan apabila mahu menggunakan khidmat penyerang penyerang West Ham United, John Carew yang sedang beraksi dalam Liga Perdana England untuk saingan Liga Super musim 2013,

 Pengurus Pasukan, Khairul Azwan Harun berkata, perbincangan secara serius sedang dijalankan dengan ejen penyerang West Ham United itu. Beliau berharap perbincangan antara Perak dengan ejen itu akan membuahkan hasil yang menggembirakan skuad Seladang.

 "Kami masih meneruskan perbincangan mengenai terma-terma tertentu termasuk pembayaran gaji dan sebagainya," jelas Azwan pada sidang akhbar di pejabat Persatuan Bola Sepak Perak (Pafa) di Ipoh petang semalam. Ketua jurulatih, Mohd. Azraai Khor Abdullah; penolong pengurus, Isham Sharuddin dan setiausaha Pafa, Abdul Aziz Yeop Jamluddin turut hadir pada sidang akhbar tersebut. John Carew merupakan penyerang utama Norway dan pernah beraksi dalam 91 perlawanan antarabangsa dengan menjaringkan 24 gol sejak tahun 1998.

 Selain West Ham United, Carew pernah bermain dengan Stoke City, Aston Villa, Lyon (Perancis), Besiktas dan Roma (Itali). Selain Carew, Azwan berkata, Perak turut mengintai beberapa pemain ternama dari Rusia, Brazil, Oman dan Liberia.

 "Perak akan memuktamadkan pengambilan dua pemainnya selewat-lewat 3 Disember depan untuk didaftarkan dengan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM)," jelasnya.

 Perak sedang mengejar masa bagi mendapatkan dua pemain import untuk menggantikan Michal Kubala dan Albert Bodjongo. Skuad Seladang juga akan mendaftar seramai 22 orang pemain tempatan pada 30 November in

Azhar Idrus sindir ATM tak hantar Sukhoi ke Gaza#UIA

Posted: 21 Nov 2012 08:00 AM PSTMemang kelakar tengok  gelagat 'Uztaz Cari Makan ' yang menjadi idola PAS  seekor ni.

Setakat cakap kedai kopi  macam ini ..boleh la bagi orang gelak  ...

Pergi tanya pengalaman   kumpulan sukarelawan Marvi Marmara ketika nak ke  Gaza  hantar bantuan bekalan makanan ?? Nyawa mereka seperti dihujung tanduk je . Cuba la jadi sukarelawan dulu ..jangan hanya pandai cakap saja .

Ini tak  dok sindir  Tentera kita pulak kononnya penakut . Hanya  simpan jet time show merdeka saja, tak berani  hantar pergi Gaza.

Untuk pengetahuan Azhar Idrus  , Malaysia merupakan negara Islam pertama yang nak hantar tentera pengaman ke Gaza jika diminta PBB .   Nak masuk  negara bergolak seperti Palestin   perlu ikut peraturan & prosedur  bukannya main suka-suka hati je hantar pi masuk .


Pencacai Pakatan kantoi bohong isu kapal Israel lagi !!

Posted: 21 Nov 2012 06:00 AM PSTBila tercetusnya serangan kejam regim Zionis ke atas umat Islam Gaza ,  juak-juak pencacai PaS &PKR bukannya nak bersama-sama kerajaan bantu bagi menghantar bantuan ke sana  tetapi mereka lebih suka mempolitikkan isu ini .

Isu  kapal Israel yang berlabuh di Pelabukan Klang pernah dibangkitkan dulu kini dimainkan semula mereka untuk menipu umat Islam di negara .  Malah Dr Maza juga seolah-olah  terpengaruh propaganda mereka bertanya kepada Timb Menteri Datuk Muhkriz Mahathir di twitter .

Muhkriz menjawab memang benar kerana kapal ini membawa minyak sawit untuk dieksport ke Palestin dan terpaksa melalui pelabuhan Ashdod , Israel .  Minyak sawit negara dijual kepada syarikat milik Muslim yang berdaftar di Palestin .

Jadi , anda boleh menilai sendiri  kebenaran  mengenai isu kapal Israel yang berlabuh negara ini  dengan cerita dibawa pembangkang . Mereka tak tahu  kapal nak masuk ke Palestin perlu ke pelabuhan Israel .

 Malah minyak sawit kita dijual kepada syarikat orang Islam Palestin bukannya fitnah pembangkang kononnya negara kita berdagang  dengan  Israel !!


Taman Manggis : Shaik Hussein cabar Guan Eng saman dirinya !!

Posted: 21 Nov 2012 05:00 AM PST
Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang, Ir Shaik Hussain Mydin mendesak Ketua Menteri negeri itu, Lim Guan Eng agar menjawab 40 soalan berkenaan penjualan tanah rakyat miskin PPR Taman Manggis fasa 2 bersama lima soalan tambahan berkenaan keistimewaan yang diberikan kepada syarikat KLIDC.
Syarikat KLIDC adalah syarikat yang telah diberi kepercayaan oleh kerajaan negeri untuk membina dan mengurus pusat perubatan di atas tanah tersebut.
Malah Shaik Hussain juga melahirkan harapan agar Guan Eng menyaman dirinya berikutan desakan terus menerus berkenaan isu ini.
"Guan Eng pernah mengeluarkan kenyataan mahu menyaman saya dan saya amat berharap agar dia saman saya. Sebab itu saya telah menyediakan 40 soalan yang akan saya tanyakan di mahkamah nanti.
"Sekiranya dia tak saman, dia tetap perlu menjawab semua persoalan ini bagi membuktikan dia tidak mempunyai sebagai kepentingan terhadap KLIDC," ujarnya dalam satu wawancara khas bersama UMNO-Online hari ini.
Di antara persoalan yang perlu di jawab oleh Guan Eng adalah bagaimana tender untuk pembinaan hospital dibenarkan pula membina hotel di atas bangunan hospital itu dan mengapa hanya tiga penender sahaja yang terlibat di dalam proses tender.
Menurut Syaik, pemilihan KLIDC bagi menjalankan pembinaan hospital ini amatlah diragui dan Guan Eng seakan mempunyai kepentingan terhadap syarikat ini.
"Ada terlalu banyak keistimewaan yang diperolehi oleh KLIDC di antaranya berkenaan tender tersebut. Bagaimana KLIDC mendapat tender ini, adakah mereka mempunyai pakar didalam pengurusan pembinaan pusat perubatan. Guan Eng tidak mampu jawab sehingga kini.
"Di antara tiga syarikat yang masuk tender, kita telah berjaya membuktikan dua daripada syarikat yang membida tender ini mempunyai kepentingan tertentu dan satu lagi syarikat telah tutup. Ini bermakna tender ini hanyalah sekadar gimik bagi mengaburi mata rakyat.
"Apa yang lebih menjadi kemusykilan adalah bagaimana KLIDC dibenarkan mencagarkan tanah tersebut kepada bank pada harga RM 11.5 juta. Banyak lagi perkara-perkara lain berkenaan KLIDC yang perlu Guan Eng jawab termasuklah 40 soalan yang masih tidak terjawab sehingga kini.
"Guan Eng perlu menjawab semua persoalan ini kerana sekiranya dia enggan menjawab maka jelaslah Guan Eng memang mempunyai kepentingan tertentu terhadap KLIDC. Kita bukan menuduh… sebab itulah kita mahu dia perjelaskan. Sekiranya dia masih tidak jawab maka kita boleh beranggapan dia setujulah dengan apa yang saya kata.
"Sudahlah tidak menjawab isu ini, Guan Eng mencabar pula kita untuk membeli tanah tersebut dan apabila kita setuju untuk membeli, Guan Eng mula panik. Dia terima duit satu persen dari kita secara tunai namun pada masa yang saya Guan Eng telah menerima duit daripada KLIDC sebanyak RM11.5 juta.
"Jelas ini menunjukkan Guan Eng tidak tahu mentadbir negeri dan banyak putar belit. Saya minta Guan Eng jelaskan secepat mungkin kerana isu Taman Manggis adalah isu kepentingan rakyat kerana tanah itu telah digezetkan sebagai rumah kos rendah fasa 2 oleh kerajaan negeri zaman Barisan Nasional (BN) dahulu. Tetapi kita tidak dapat melaksanakan fasa I kerana bajet tak cukup.
"Kita telah tunjukkan minit mesyuarat kepada Guan Eng tetapi dia cakap tak tau. Sebab itu saya berharap agar Guan Eng saman saya seperti yang didakwa olehnya sebelum ini kerana saya akan menjawab segalanya di mahkamah. Sayangnya sehingga hari ini dia masih belum saman saya," ujarnya.
Beliau turut menyeru agar rakyat membuka mata dan menilai tindakan Guan Eng ini kerana ini bersangkut paut dengan masa hadapan rakyat sendiri. Rakyat akan terus tertindas sekiranya Guan Eng terus diberi kepercayaan untuk mentadbir negeri. - MediaUMNO

Kita akan bermati-matian pertahan kerajaan BN @NajibRazak

Posted: 21 Nov 2012 04:15 AM PST
Kerajaan Barisan Nasional (BN) pimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak kini berada dalam kedudukan yang amat kuat dan kukuh bagi menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13, kata Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin. Beliau berkata jentera BN sudah bersiap sedia bagi menghadapi pilihan raya itu yang dianggap paling sengit dalam sejarah politik negara.

 "Walaupun ada usaha menjatuhkan kerajaan BN, namun kita tidak membenarkan mereka...kita akan 'bermati-matian' untuk mempertahankan kerajaan BN," katanya semasa merasmikan Kongres Parti Bersatu Sabah (PBS) ke-27 di Dewan Hongkod Koisaan, dekat sini, hari ini.

 Dalam hal ini, Muhyiddin berkata PBS merupakan aset penting untuk memastikan kemenangan BN pada pilihan raya yang akan datang. Beliau yakin PBS, dibawa pimpinan Tan Sri Joseph Pairin Kitingan yang begitu berwibawa, berani dan tegas, mampu membantu memastikan Sabah bukan sahaja kekal menjadi 'simpanan tetap' untuk BN tetapi kuat dan kukuh.

 Muhyiddin turut mengingatkan rakyat Sabah supaya tidak terpedaya dengan pelbagai pembohongan pemimpin pakatan pembangkang dalam usaha untuk menduduki Putrajaya.

 "Apa yang pasti ialah selepas pilihan raya umum nanti Datuk Seri Najib Tun Razak akan kekal sebagai Perdana Menteri dan begitu juga Datuk Seri Musa Aman di Sabah," katanya.

Jawapan Azhar Sulaiman mengenai dakwaan isu murtad !!

Posted: 20 Nov 2012 04:58 PM PST
"Kenyataan saya keluarkan dalam laman sosial Facebook, adalah respons daripada tajuk utama yang dipaparkan dalam sebuah akhbar semalam (kelmarin) iaitu 'Nik Aziz dakwa Umno murtad'."

 Begitulah penjelasan yang diberikan oleh aktor terkenal, Azhar Sulaiman, berhubung kenyataan mengenai dirinya kerana menjadi ahli Umno. Azhar berkata, beliau hanya mengutarakan persoalan kepada individu cerdik agama, iaitu adakah beliau juga dikategorikan sebagai murtad kerana menjadi ahli Umno.

 "Jika orang baca betul-betul, mereka tahu saya mengutarakan pertanyaan. Ini kerana bila Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mengatakan Umno murtad, jadi bagaimana dengan saya?

 "Itu hanya kenyataan dari saya, terpulanglah bagaimana interpretasi dan penilaian pihak lain mengenai kenyataan saya itu," katanya kepada Sinar Harian di pekarangan Kumpulan Media Karangkraf, semalam. Azhar berkata, dia bukan sengaja mahu menimbulkan kontroversi, apatah lagi cuba menjadi ahli politik.

Sebaliknya, sebagai rakyat Malaysia, dia cuma mengambil tahu mengenai perkembangan semasa. Mengenai laporan polis oleh beberapa individu di Perak, Azhar berkata, dia tiada masalah dalam perkara itu.

 "Apa yang boleh saya kata, jika orang benar-benar faham dengan kenyataan saya, mereka akan faham apa yang cuba saya sampaikan," katanya.

DIMENSI

Posted: 21 Nov 2012 11:12 AM PST

DIMENSI


Omegay: Jawatan PM - ketua mafia pakatan saling masuk bakul angkat sendiri >XD

Posted: 20 Nov 2012 08:03 PM PST


'WAR' BETWEEN OPPOSITION PARTIES ON WHO IS TO BE PM AFFECT VOTERS CONFIDENCE

The 'war' is on now between PAS and DAP in the opposition alliance that was formed with the sole purpose of unseating Barisan Nasional (BN) and take over as the federal government.

Nice beautiful ambition that started as a dream and it now seems to have developed into near reality as the opposition alliance of three parties – PAS, DAP and PKR – keep pounding and hammering BN with allegations and accusations which somewhat or rather succeeded in molding the minds of Malaysians into believing them to be true.

A hard climb through lies and cheats, the three parties managed to take over four states in 2008 and this time around, they plan to take over the federal government.

They feel the people, Malaysians who are voters at large will continue to support them and their lies, forgetting that the states that they controlled now are in chaos with voters' uprising following their unfulfilled promises and unprofessional administration.

And despite all these, as they continue exposing allegations of scandals and so on, they want Malaysians and voters to believe that they are capable of running the country, managing the nation's economy as well as making policies beneficial to all the races and religions.

If they are truly capable, the three parties would not argue and debate whether the country would implement Islamic laws and enforces Hudud.

PAS, the most senior partner in PR has stated and reiterated its stand that it will implement Islamic laws and enforces Hudud if the opposition wins the federal government.

Worse still is that the party wanted its president Abdul Hadi Awang to be the Prime Minister, not PKR de facto chief Anwar Ibrahim.

So now the 'war' between them begins with DAP and PKR wanting Anwar as Prime Minister while PAS insisted on Hadi Awang.

Logically, if they cannot come together and have one mind on such matter, do they think voters would trust them to run the country?

The 'war' is an open secret as voters watch what will be outcome before the present government calls for election. Voters are now smarter…like the saying goes once bitten twice shy…they already know what and who the oppositions are and with this new issue on who is going to be the Prime Minister, they are more wary and worry.

How hard the oppositions try to hide the issue, Malaysians at large know they cannot be voted into the government because they do not stand united in philosophies and principles.

They are poles apart and voters know there is no rallying point among them…not even on a simple matter like who is the Prime Minister.

Thus, no matter what kind of show they put up, voters already know the oppositions have no contents what more other criteria to rule. - Beruang Biru

Omegay: Zuraidah "Aku Kaya" Kamaruddin

Posted: 20 Nov 2012 04:25 PM PSTpakai kereta mewah...saman tarak bayar!...chit pooodaahhh!! >XD

IPOHMALAY

Posted: 21 Nov 2012 09:06 AM PST

IPOHMALAY


Kecelakaan Treler Rempuh Pekerja Lebuhraya Di Gopeng

Posted: 21 Nov 2012 04:50 AM PST


Dua dari empat yang cedera merupakan kawan teman. Kami sama-sama tinggal di Taman Perpaduan, Ipoh. Mereka ialah Dino Azmi dan Shafuddin Abd. Jalil. 

Dino Azmi mengalami cedera ringan tetapi Shafuddin Abd. Jalil mengalami patah kedua kaki, tangan kiri dan koyak di kepala dan betis.

Harap agar ada pihak dari Parlimen Tambun jika tidak Menteri Kewangan Kedua sendiri untuk pergi melawat mangsa-mangsa ini terutamanya kedua-dua kawan teman ini kerana mereka 'orang kita' juga. Takziah kepada keluarga mereka yang meninggal dunia dan semoga tabah buat mereka yang tercedera. 


Pekerja Propel dirempuh treler
IPOH: Empat pekerja Projek Penyelenggaraan Lebuhraya Berhad (Propel) maut manakala empat lagi rakan sekerja mereka cedera selepas dirempuh sebuah treler yang membawa muatan coklat di Kilometer 294.1 Lebuhraya Utara-Selatan dekat Gopeng, awal hari ini.

Ketua Polis Perak, Datuk Mohamad Shukri Dahalan berkata kemalangan berlaku pada 4.30 pagi ketika lapan pekerja Propel itu sedang menjalankan kerja penyelenggaraan di lorong kiri lebuh raya berkenaan.


Sebelum itu, treler dari arah Johor Bahru ke Ipoh yang hilang kawalan itu merempuh kereta Proton Iswara, MPV Mitsubishi Triton, van dan lori kecil milik pekerja Propel itu yang diletak di lorong kecemasan sebelum melanggar lapan pekerja terbabit, katanya pada sidang akhbar di sini, hari ini.

Empat pekerja yang maut ialah Ismady Mohd Rodzi, 32, dari Kulim, Kedah, Shaharuddin Abd Aziz, 51, dari Kuala Kangsar, Mohd Shafie Ismail, 56, dari Taman Shatin, Ipoh dan Hafiz Yunus, 39, dari Kuala Lumpur.Tiga daripada mereka meninggal dunia di tempat kejadian manakala seorang lagi di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB).


Pekerja Propel yang cedera pula ialah Dino Azmi, 36, Azhan Ismail, 44, Mahyuddin Idris, 48, dan Shafudin Abdul Jalil, 31.

Turut mengalami kecederaan ialah pemandu treler yang hanya dikenali sebagai Zulkifli dan kelindannya, Mohd Rozi Mat Sharif, 44.

Kesemua mayat dibawa ke HRPB manakala mangsa yang cedera dihantar ke HRPB dan Hospital Kampar bagi menerima rawatan.

Mohamad Shukri berkata, ketika kejadian, keadaan lokasi berbukit dan pemandu treler itu dipercayai gagal mengawal kenderaannya semasa menuruni cerun ketika hujan renyai.

Pemandu lori terbabit akan ditahan selepas dirawat untuk siasatan lanjut, katanya. - Bernama

PRU-13 beberapa minggu lagi?

Posted: 21 Nov 2012 02:05 AM PST


PRU-13 beberapa minggu lagi?

BEAUFORT 21 Nov. - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini terus memberi gambaran bahawa Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) terlalu hampir.

Justeru, beliau menyeru seluruh ahli komponen parti Barisan Nasional (BN) supaya terus menggiatkan usaha bagi memastikan kemenangan besar BN.

"Orang kata PRU-13 tidak lama lagi mungkin dalam beberapa minggu lagi? Tetapi bila Perdana Menteri dapat ilham bubar Parlimen barulah pilihan raya. "Jadi saya mahu tahu di Kuala Penyu kalau esok pilihan raya apakah kita akan terus menang?" katanya ketika berucap dalam majlis bersama rakyat Kuala Penyu di Padang Pekan Kuala Penyu, Sabah hari ini. - UTUSAN


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Politik/20121121/po_12/PRU-13-beberapa-minggu-lagi#ixzz2Cqm0cptV
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Solusi Kesesakan : Cadangan Plet Genap Dan Ganjil Dikaji Di Jakarta

Posted: 21 Nov 2012 12:07 AM PST


Empat tahun lepas teman pernah menulis ke akhbar yang rajin diboikot pembangkang berhubung kaedah menyelesaikan masalah kesesakan jalanraya di Kuala Lumpur. Tapi tidak dilayan. Cadangan teman ialah penggiliran antara kenderaan berplet genap dan ganjil di atas jalan di dalam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Nampaknya, solusi yang teman cadangkan, yang mungkin ada dipakai di tempat-tempat lain di dunia ini, telah dipertimbangkan tetapi bukan di negara ini. Tetapi di negara sebelah, oleh Gabenor baru Jakarta, Joko Widodo. 

Lalu teman pun nak kata apa lagi. Idea dah tak laku di sini. Kalau di pertimbangkan jugak, timbul kisah Malaysia maling lagi. Nyontek lagi. Dan entah apa-apa 'terma busuk hati yang akan timbul'. Semoga 'kemacetan'  Jakarta akan pulih lebih baik dengan idea tersebut.


Jokowi Kaji Mobil yang Masuk Jakarta Genap dan Ganjil

Ray Jordan - detikNews


Jakarta - Gubernur DKI Jakarta Joko Widodo (Jokowi) mengkaji gagasan membatasi mobil yang masuk Jakarta. Caranya, dengan nomor polisi ganjil dan genap secara bergantian.

"Beliau menyampaikan juga ada pembatasan, ada rencana, gagasan, namun masih diukur kemungkinan-kemungkinan kalau yang masuk ke Jakarta itu adalah nomor-nomor ganjil dan genap," ujar Gubernur Lemhannas Budi Susilo.

Budi mengatakan itu usai bertemu Jokowi di Balai Kota, Jl Medan Merdeka Selatan, Jakarta Pusat, Rabu (21/11/2012). Budi datang bersama para pakar dari FT UI.

Menurut Budi, saat ini pembatasan mobil nopol ganjil genap masih sebatas wacana. Jokowi juga sedang memikirkan terkait pemukiman warga dari kota penyangga Jakarta seperti Bekasi.

"Sehingga tidak orang-orang jauh dari Bekasi yang datang ke sini. Tapi kalau kantornya di DKI bagaimana perumahannya itu bisa dekat ke DKI," kata Budi.

Sebelumnya, Polda Metro Jaya pada Agustus 2011 lalu batal melakukan uji coba penerapan pembatasan mobil nomor polisi ganjil dan genap. Program itu dinilai akan mengurangi sekitar 50 persen kemacetan di Jakarta. Uji coba itu urung dilakukan karena beberapa pihak protes.

(nik/nrl) 

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 21 Nov 2012 07:11 AM PST

Tugu Bangsa Tembok Negara


KANTOI.!!! Isu bina jambatan hanya untuk tutup isu air – Noh Omar

Posted: 21 Nov 2012 05:09 AM PST

SEPANG - Pengumuman pembinaan jambatan ketiga di Klang oleh kerajaan negeri Selangor hanya untuk mengaburi mata rakyat dan menutup isu bekalan air yang masih belum selesai, kata Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Noh Omar.

Beliau turut mempersoalkan pengumuman projek jambatan itu sekarang dan bukan sejak mula Pakatan Rakyat mengambil alih pentadbiran negeri.

"Kalau dulu kerajaan pusat menyatakan hasrat untuk melaksanakan projek jambatan itu, saya percaya mereka (kerajaan Selangor) tidak benarkan dengan memberi pelbagai alasan," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata misalnya isu air yang kerajaan pusat telah belanjakan berbilion ringgit demi kepentingan rakyat, hanya tinggal pembinaan kolam takungan sahaja kenapa Selangor tidak beri kebenaran. "Jika betul ikhlas berilah kerjasama projek yang kerajaan sedang laksanakan bukannya kerana hendak menutup isu air, salahkan kerajaan pusat pula dalam isu pembinaan jambatan," katanya.

Mengulas mengenai belanjawan Selangor, Noh berkata banyak yang dibentangkan dalam belanjawan hanya teori kerana masih banyak janji belum ditunaikan dan belum ada projek besar yang boleh rakyat negeri ini banggakan.

Dalam perkembangan lain, Noh berkata 100 buah limosin disediakan oleh Airport Limosin Malaysia Bhd dalam usaha untuk mempromosi Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Antarabangsa (MAHA).

"Kita mensasarkan tiga juta pengunjung kali ini termasuk pelancong asing selain penyertaan 25 peserta daripada luar negara," katanya.

MAHA 2012 akan bermula Jumaat ini sehingga 2 Dis di tapak Maeps seluas 130 hektar, menempatkan tujuh laman iaitu nanas, perikanan, sayur-sayuran, florikultur, padi, mesin dan penternakan.

PANAS.!!! Isu Rumah Kos Rendah - NGO Dakwa Exco Negeri Selangor Beri Maklumat Palsu.

Posted: 20 Nov 2012 10:20 AM PST

SHAH ALAM, 20 Nov. - Exco Perumahan Negeri Selangor, Ir. Iskandar Abdul Samad didakwa memberi maklumat palsu mengenai jumlah rumah kos rendah yang telah dibina oleh Kerajaan Negeri Selangor.

Menurut Pengerusi Sekretariat Orang Muda Selangor (SERANG) Budiman Mohd Zohdi, ianya terbukti menerusi beberapa persoalan yang dilihat tidak jelas kedudukannya terutamanya mengenai status Pembangunan Perumah Anak Muda Selangor dan angka jumlah pembinaan rumah kos rendah di Negeri berkenaan.

"Persoalannya, angka manakah yang harus diterima pakai? Di manakah lokasi sebenar perumahan ini? Apakah justifikasi yang dilakukan oleh pihak Kerajaan Negeri dalam menentukan jumlah rumah yang akan dibina di sesuatu kawasan dan siapakah pemaju yang membina rumah tersebut?

"Melihat kepada angka-angka yang dikeluarkan, Kerajaan Negeri sebenarnya cuba mengaburi mata rakyat Selangor dan memberikan indikasi bahawa mereka kononnya selama ini berusaha untuk menyediakan rumah mampu milik kepada Anak Muda di Selangor," katanya kepada pemberita pada Sidang Media di bangunan UMNO Shah Alam hari ini.

Pengerusi SERANG itu turut melahirkan rasa terkejut kerana statistik jawapan yang diberikan ketika Sidang DUN dengan iklan yang yang dikeluarkan tidak konsisten dan sangat berbeza malahan beberapa kawasan yang diumumkan mengalami pertambahan mendadak dan penurunan sekaligus menimbulkan tanda tanya sama ada statistik jawapan ketika Sidang DUN itu adalah 'fact and figure' atau rekaan semata-mata.

Beliau menegaskan, kontroversi isu perumahan mampu milik ini telah berulangkali mendapat maklumbalas negatif dari beberapa rakyat Negeri Selangor yang terlibat. Malah Koodinator Barisan Nasional (BN) Negeri, Dato Sri Ir. Mohd Zin sendiri pernah menyuarakan pendapat kepadanya.

"Dalam Mesyuarat Pertama Persidangan Penggal Kelima Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor pada 26 Mac lalu, Exco yang sama telah menjawab soalan daripada ADUN BN mengenai bilangan rumah dan jenis unit yang dibina sejak 2008 hingga kini.

"Akan tetapi, amat mengejutkan apabila statistik jawapan yang diberikan ketika Sidang DUN beserta iklan yang telah dikeluarkan tidak konsisten dan sangat berbeza sama sekali," tegasnya lagi.

Beliau juga menuntut penjelasan dari Kerajaan Negeri mengenai prosedur pendaftaran kepada warga Selangor yang ingin memiliki rumah kos rendah tersebut.

"Adakah ianya dilakukan secara 'first come first serve' atau secara undian. Apakah ada isu dan prosedur yang melibatkan kelayakan dan kemampuan bagi warga Selangor yang mahu memiliki rumah," katanya.

Budiman mengalu-alukan Anak Muda seluruh Selangor yang berhasrat memiliki rumah kos rendah agar menghubungi Pusat Khidmat Rakyat (PAKAR) BN Selangor sebagai platform paling berkesan dalam merealisasi tuntutan berkenaan.

Sumber - klpos

bumiyang

Posted: 21 Nov 2012 03:29 AM PST

bumiyang


Antara Doa Pecah Perut Royalti Minyak dam Kebas Derma Anak Yatim Memali!!!

Posted: 20 Nov 2012 11:23 PM PST

Pengeboman Palestine Oleh Israel - Satu Wake Up Call????

Posted: 20 Nov 2012 06:37 PM PST

Politik Harian

Posted: 21 Nov 2012 03:25 AM PST

Politik Harian


Sidang Media Mengenai Isu Perumahan Anak Muda di Selangor

Posted: 21 Nov 2012 12:00 AM PST1.     Isu tempat tinggal atau perumahan merupakan keperluan kritikal terutamanya di kalangan Anak Muda di Selangor. Kenaikan harga rumah menyebabkan Anak Muda di Selangor khususnya berada dalam dilema malah ianya juga amat membebankan kita semua.

2.     Isu ini juga melibatkan hampir kesemua demografi Anak Muda di Selangor tanpa mengira kaum dan agama. Setiap anak muda yang berada di Selangor sedikit sebanyak terasa dibebani dengan masalah perumahan sehinggakan ianya menjejaskan kualiti hidup mereka.

3.     Masalah perumahan ini juga sebenarnya perlu diberikan keutamaan dan kami berpendapat bahawa ianya menjadi tanggungjawab Kerajaan Negeri untuk menyediakan perumahan mampu milik atau pun kos rendah dan kos sederhana  kepada Anak Muda yang memerlukan.

4.     Tambah menyedihkan, Kerajaan Negeri bukan sahaja mengabaikan tanggungjawab ini malah tergamak berjanji bulan dan bintang demi meraih kepentingan politik sendiri.

5.     Isu perumahan mampu milik ini bukan kali pertama dibangkitkan. Ianya pernah dibangkitkan sebelum ini. Malah Koordinator BN, Dato Sri Ir Mohd Zin sendiri pernah menyuarakan pendapat beliau berhubung isu ini.

6.     Lantaran tekanan yang dihadapi, Kerajaan Negeri melalui Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Setinggan Kerajaan Negeri Selangor telah mengeluarkan IKLAN di salah satu akhbar menyatakan jumlah rumah kos rendah, rumah kos sederhana dan rumah mampu milik yang dibina oleh kerajaan Negeri Selangor sejak 2008.

7.     Melihat kepada angka-angka yang dikeluarkan, Kerajaan Negeri sebenarnya cuba mengaburi mata rakyat Selangor dan memberikan indikasi bahawa mereka kononnya selama ini berusaha untuk menyediakan rumah mampu milik kepada Anak Muda di Selangor. 


8.     Namun begitu, nampaknya sekali lagi Kerajaan Negeri terperangkap dengan tindakan mereka sendiri. Ini kerana, dalam Mesyuarat Pertama Persidangan Penggal kelima DUN Selangor pada 26 Mac 2012, Exco yang sama telah menjawab soalan daripada ADUN BN mengenai bilangan rumah dan jenis unit yang dibina sejak 2008 hingga kini.

9.     Amat mengejutkan kerana statistik jawapan yang diberikan ketika Sidang DUN dengan iklan yang dikeluarkan adalah tidak konsisten dan sangat berbeza sama sekali. Tambah meragukan lagi, ada kawasan yang diumumkan mengalami pertambahan mendadak. Malah ada juga beberapa kawasan yang menunjukkan penurunan jumlah rumah yang dibina.

10.  Perbezaan yang sangat "significant" ini lah yang menimbulkan tanda tanya kepada rakyat sama ada "fact and figure" ini hanyalah fakta atau rekaan semata.

11.  Jadual di bawah menunjukkan contoh perbezaan "fakta" bagi Rumah Kos Rendah (RM42,000 ke bawah) yang telah disiapkan antara jawapan pada sidang DUN dan iklan dalam akhbar.

Bil
Daerah
Bilangan Unit (Jawapan sidang DUN)
26 MAC 2012
Bilangan unit
(Sinar Harian)
30 OKTOBER 2012
1
Gombak
180 (siap dan diduduki)
2,193
2
Hulu Langat
0
1,510
3
Klang
0
0
4
Kuala Langat
0
0
5
Petaling
0
1,696
6
Sepang
0
880
7
Hulu Selangor
107 (siap dan diduduki)
0
8
Kuala Selangor
Tiada Projek
191
9
Sabak Bernam
Tiada Projek
0


12.  Selain itu, perbezaan yang ketara juga ditunjukkan dalam rumah kos rendah yang masih dalam pembinaan sejak dari tahun 2008 hingga 2012.

Bil
Daerah
Bilangan Unit (Jawapan sidang DUN)
26 MAC 2012
Bilangan unit
(Sinar Harian)
30 OKTOBER 2012
1
Gombak
694
3,871
2
Hulu Langat
0
923
3
Klang
132
0
4
Kuala Langat
0
0
5
Petaling
0
4,242
6
Sepang
0
0
7
Hulu Selangor
0
0
8
Kuala Selangor
0
3,423
9
Sabak Bernam
0
22

13.  Dapat diperhatikan, data pada Daerah Klang menunjukkan bahawa terdapat 132 bilangan unit yang sedang dibina ketika Exco memberikan jawapan dalam sidang DUN namun pada iklan dalam sebuah akhbar, data tersebut adalah 0. Data juga begitu mencurigakan bagi kawasan seperti Petaling apabila dalam iklan di akhbar, ianya menunjukkan sejumlah 4,242 rumah kos rendah sedang dalam pembinaan sedangkan 7 bulan sebelumnya, tiada sebarang rumah yang dibina di kawasan tersebut.

14.  Persoalannya, angka manakah yang harus diterimapakai? Dimanakah lokasi sebenar perumahan ini? Apakah justifikasi yang dilakukan oleh pihak Kerajaan Negeri dalam menentukan jumlah rumah yang akan dibina di sesuatu kawasan dan siapakah pemaju yang membina rumah tersebut?

15.  Adalah mustahil jika mereka berkata bahawa rumah ini masih dalam perancangan dan belum dibina kerana mereka juga mengeluarkan data-data bagi rumah kos rendah yang baru diluluskan dan masih belum dibina.

Bil
Daerah
Bilangan Unit (Jawapan sidang DUN)
26 MAC 2012
Bilangan unit
(SInar Harian)
30 OKTOBER 2012
1
Gombak
778
1,278
2
Hulu Langat
708
1,300
3
Klang
170
5,059
4
Kuala Langat
1,730
176
5
Petaling
550
1,540
6
Sepang
562
280
7
Hulu Selangor
0
0
8
Kuala Selangor
0
357
9
Sabak Bernam
0
0

16.  Perbezaan antara bilangan unit yang disebut dalam sidang DUN dengan IKLAN yang dikeluarkan dalam sebuah akhbar begitu ketara sekali. Persoalannya, mana satukah yang benar? Adakah Kerajaan Negeri sengaja memanipulasikan angka-angka ini bagi menunjukkan mereka sebenarnya membuat sesuatu untuk mengatasi masalah ini ataupun ianya sebenarnya hanya wayang sahaja?

17.  Kami juga ingin bertanya tentang bagaimanakah Kerajaan Negeri membuat prosedur pendaftaran kepada penduduk Selangor jika mereka ingin memiliki rumah kos rendah ini? Adakah ianya secara 'first come first serve' ataupun secara undian ataupun perlu melalui proses-proses tertentu? Bagaimana pula dengan isu kelayakan dan kemampuan? Sehingga kini, berapa ramaikah yang telah memohon dan berapa peratuskah anak muda yang diberikan peluang untuk mendapatkan rumah kos rendah ini dari keseluruhan permohonan, jika ada?

18.  Dikesempatan ini juga, kami ingin mengalu-alukan Anak Muda seluruh Selangor yang berhasrat untuk memiliki rumah kos rendah agar menelefon talian Pusat Khidmat Rakyat (PAKAR) 1300-22-2626, BN Selangor bagi memberikan butiran peribadi agar kita sama-sama dapat membantu menyelesaikan kemelut perumahan di kalangan Anak Muda di Selangor.

Sekretariat Orang Muda Selangor (SERANG)
Majlis Belia Negeri Selangor
Pemuda UMNO
Pemuda MCA
Pemuda MIC
            

Zuraida Mengaku Miliki Beberapa Kereta Mewah!

Posted: 20 Nov 2012 09:59 PM PST


Heboh di internet dua tiga hari ini mengenai seorang pemimpin politik yang memiliki kekayaan luar biasa selepas empat tahun bergelar MP, Ahli Parlimen Ampang Zuraida Kamaruddin mengaku memiliki beberapa buah kenderaan tetapi tidak rasa bersalah apa-apa.
Sebelum ini, Zuraida didakwa memiliki empat buah kenderaan atas nama beliau antaranya SUV Volvo, Toyota Hilux dua buah dan terbaru sebuah Mercedes.

Bagaimanapun Zuraida dipetik dari sebuah portal pembangkang berkata tidak ada apa-apa unsur mencurigakan dalam pemilikan berkenaan serta mengalu-alukan jika mana-mana pihak mahu melakukan siasatan terhadap dirinya.

"Saya tidak ada masalah jika mana-mana pihak mahu lakukan siasatan.

"Kereta Volvo yang dipersoalkan itu saya beli dengan menggunakan pengecualian duti eksais diperolehi ahli parlimen.

"Toyota Hilux itu pula, saya 'trade in' dengan kereta Naza sebelum ini bagi memudahkan untuk turun ke kawasan, sebiji lagi Toyota Hilux dengan nombor pendaftaran WTY 1547 dibeli oleh seorang anggota parti menggunakan nama saya kerana nama beliau sudah disenarai hitamkan," kata Zuraida.

Ketua Wanita PKR itu juga menambah beliau sudah memiliki lebih daripada sebuah kenderaan sebelum menjadi wakil rakyat.

"Mereka mungkin tidak tahu, sebelum menjadi wakil rakyat lagi, Kak Zu (Zuraida) sudah miliki lebih daripada satu kenderaan.

"Tentang isu tidak membayar saman, negara kita kan ada undang-undang? Nanti bila nak hidupkan cukai jalan, saya perlu bayar semua saman sebelum dibenarkan berbuat demikian," katanya.- Agendadaily

Tiada Gencatan Senjata, Israel Terus Bedil Gaza

Posted: 20 Nov 2012 09:00 PM PST


GAZA CITY - Rundingan berhubung gencatan senjata untuk menamatkan konflik Gaza masih berterusan dan tiada lagi keputusan muktamad setakat ini walaupun laporan awal mendakwa sudah ada harapan ke arah itu.

Menurut pegawai dari Mesir, walaupun rundingan sedang diadakan, bedilan ke atas Gaza masih lagi berterusan dan hari ini masuk hari kelapan.

"Rundingan masih lagi diteruskan," kata seorang pegawai Mesir yang enggan dikenali.

Beliau turut berkata yang Kaherah berharap agar perjanjian damai dan arahan gencatan senjata dapat direalisasikan.

Israel masih lagi tertekan dengan serangan roket dari Palestin oleh pihak Hamas dan Setiausaha Negara Amerika Syarikat (AS), Hillary Clinton pula mengadakan lawatan ke Israel selepas menghadiri sidang kemuncak Asia lewat semalam.

Beliau yang mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu dijadual berbincang dengan Presiden Palestin, Mahmoud Abbas dan Presiden Mesir, Mohammed Morsi.

"Presiden Obama telah meminta saya datang ke Israel dengan mesej yang jelas.

"Komitmen Amerika ke atas keselamatan Israel kukuh dan tidak goyah. Itu sebabnya kami percaya bahawa sangat penting untuk mengatasi ketegangan di Gaza," kata beliau dipetik CNN.Israel pula bertubi-tubi melakukan serangan ke atas Palestin dan menyasarkan serangan ke bandar-bandar utama di sekitar Gaza yang diperintah Hamas kerana tidak mengiktiraf kewujudan Israel.

Pasukan perubatan di Gaza berkata, seramai 130 orang telah meninggal dunia akibat serangan Israel dan kebanyakannya orang awam terdiri daripada kanak-kanak.

Laporan CNN juga menyebut wujud situasi dan persekitaran seolah-olah serangan kemungkinan akan dihentikan.

Seorang pegawai Hamas memberitahu CNN bahawa "tempoh bertenang" akan diumumkan menjelang jam 9 malam tadi waktu tempatan (awal pagi ini, waktu Malaysia) tetapi tidak berlaku.

Jurucakap Hamas, Sami Abu Zuhri kemudian memberitahu bahawa Israel tidak bersetuju dengan terma-terma yang akan membawa kepada usaha menghentikan pertempuran.

Begitu juga dikatakan oleh Presiden Mesir.

Menurut laporan malam tadi (waktu Malaysia), yang memetik Mohammed berkata, serangan Israel ke atas Gaza akan berakhir dalam "beberapa jam" lagi.

Beberapa jam kemudian, pejabat Presiden Mesir memberitahu CNN bahawa jangan mengharapkan apa-apa pengumuman sehingga lewat malam. Keadaan itu berterusan sehingga sekarang sementara tekanan antarabangsa semakin meningkat.

Jom Bantu Jayakan Tabung #SaveGaza di PWTC Esok

Posted: 20 Nov 2012 07:30 PM PST


Semua di jemput ke
Majlis pelancaran tabung SAVE GAZA Aman Malaysia
Solat hajat serta promo centre (showcase keganasan Israel)
22 November 2012 (esok)
5.30 Petang
Bertempat di Ruang Legar Aras 2, PWTC

Sumbangan anda boleh disalurkan terus ke akaun 
Pertubuhan Keamanan Rakyat Malaysia


Semoga usaha kecil ini dikira sebagai amal jariah. Mereka tidak lagi bersendirian, kerana kita turut berjuang bersama mereka.

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 21 Nov 2012 03:21 AM PST

The Antics of Husin Lempoyang


Pemimpin Bajau di Langit?

Posted: 20 Nov 2012 02:30 PM PST


Husin sedang bercuti di Sabah.

Sambil-sambil bercuti, jumpa-jumpa kawan untuk tahu perkembangan di Sabah. Hebat rupanya Anwar Ibrahim. Bukan hebat gagasan atau wawasan tapi hebat temberang.

Satu Semenanjung Anwar jaja macam real dia dapat ramai ikut lompat. Padahal tiada apa-apa berlaku di Sabah. Malah dengarnya dia sedang pening untuk kekalkan kelentongnya mengenai Sabah di Semenanjung.

Perbincangan dengan pelbagai pihak tidak bertemu hasil. Strategi politik dan temberang tak menjadi. Hanya Dato Lajim Ukin dan lima yang lain tersilap percaya akan akhirnya naik jadi Ketua Menteri.

Politik Sabah bukan senang untuk faham, bah!


Kalau tidak kahwin orang Sabah dan duduk di Sabah 30 tahun macam seorang kawan Husin, usah ngaku faham politik Sabah. Tahu pun belum.

Walaupun rakyat Sabah bukan saja ada toleransi tapi menerima perbezaan kaum, ugama dan adat, perkiraan politik berbeza sekali.

Betul ... kahwin campur banyak dan hubungan keluarga melampau kaum, ugama dan adat. Majlis-majlis keramaian atau perayaan dihadhiri dan raikan oleh pelbagai etnik. Lain-lain etnik dan penganut ugama tahu, faham dan hormati amalan dan pantang larang etnik dan penganut ugama lain.

Mahu kena tahu bahawa ada 31 kumpulan etnik Pribumi di Sabah. Ini tak masuk 'sungai' nya lagi yang ada kala sampai 4.

Sesuatu kawasan ada kaum etniknya tersendiri. Sudah tentu wakil rakyat kawasan tertentu perlu datang dari etnik tertentu. Ada kala, sama etnik tapi dari kawasan lain pun bukan mudah diterima jadi wakil rakyat setempat. Kalau satu Sabah calunnya hanya dari satu parti, pun tidak boleh.

Bajau adalah etnik yang kedua teramai di Sabah. Kawan Husin beritahu orang Bajau bukan semua sama tapi ada macam-macam.

Umpamanya, Menteri Pembangunan Luar Bandar, Dato Shafie Apdal yang merupakan kaum Bajau dari  Semporna adalah Bajau Laut. Tak baik Dato Najib usik dia lanun. Sensitif Shafie tapi tak beranilah nak marah boss.

Yang lanun tu adalah orang putih. Mereka datang dari dunia sebelah lain dan datang menjajah rantau kita serta mengaut keuntungungan dengan "curi" harta Sabah.

Musli Oli, rakan Husin yang merupakan penulis politik yang sudah lompat parti dari UMNO ke PKR serta asal dari USNO dan dijangka dapat peluang bertanding atas tiket PKR adalah Bajau Kota Belud.

Kawan tu kata Musli adalah Bajau Darat. Inilah kaum Bajau yang kita belajar di sekolah sebagai naik kuda padi dan ada temasya lumba kerbau.

Manakala, boss lama serta pernah juga lawan politik lama Musli, iaitu bekas Ketua Menteri Sabah dan Presiden USBO, Dato Salleh Tun Said Keruak pula dikatakan kawan Husin sebagai orang Bajau Bukit.

Sejak akhir-akhir ini. kawan Husin beritahu ada satu lagi Bajau baru.

Dia bukan setakat Bajau Laut, Bajau Darat, Bajau Bukit, dan lain-lain Bajau, tapi sudah ada pula Bajau di Langit.

Itu Dato Yahya Lampong.

Dia sudah macam terapong-apong di langit sejak dapat pelampong dari lantikan oleh Dato Musa Aman sebagai Pengerusi salah sebuah SLC. Sudah lompat ke PKR dan mahu lawan Rosnah di Papar.

Wow! Dapat jawatan lupa diri dah tua dan selalu sakit


* Kemaskini 6:30 pagi 21/11

tunku

Posted: 21 Nov 2012 03:06 AM PST

tunku


DAP IN BIG PROBLEM IF ANWAR CANNOT BE PM, THE PARTY IS SEEING ITS GOAL FLYING INTO THE DRAIN

Posted: 21 Nov 2012 12:30 AM PST

Pakatan Rakyat now searches for a middle platform among themselves following PAS insistence that the party would pursue its theology state and Hudud laws besides Abdul Hadi Awang as Prime Minister. PAS considers itself as the backbone of the unregistered opposition alliance and it will not, at any time compromise its goals, throwing the opposition relationship off-balance. PKR de facto chief Anwar Ibrahim, despite his sweet words that this matter (the PM issue) could be talked over, deep inside his heart, he is pissed off and probably burning with anger and hatred. Anwar has done everything including selling his soul (he already sold his race) to get to the post that he 'missed by an inch' in 1998 and suddenly after careful planning and actions, PAS threw the 'bomb' and everything went dark for him. Anwar's anger currently cannot be described as probably he is angry and pissed off with his people who he had placed in the party to steer the leadership's direction but failed. They could not even get the assembly to raise issue on former deputy president Nasharuddin Mat Isa what more to get him to be expelled like former party vice-president Dr Hassan Ali. Now Anwar realizes that the fundamentalists in PAS know when to give in and when to pull back the ropes, after all they are articulate politicians who know the real Anwar even when he was in ABIM. Given the current scenario, DAP which chauvinistic character is to make use of a Malay like Anwar as the front to further its Chinese agenda, is facing big problem. Not only the party is against the Islamic agenda and Hudud laws, the party is also against Hadi or any PAS fundamentalists as PM because anybody from PAS who are fundamentalist would not allow himself to be made use of, particularly by DAP. It is a big problem for DAP because the party do not want to play second fiddle to any other party as doing so would see its objectives flying down the drain. DAP wants its goal to be achieved through manipulating a Malay PM as the party knows a Chinese from the party could not be a PM. Anwar is the best person because DAP has all his 'shits' and he will be a 'real donkey' to DAP if he is the PM but now with PAS insisting Hadi, DAP is in big problem. Maybe the opposition alliance would dissolve if the three parties cannot find a middle-line to work together for and the time now is very limited.

Lim Kit Siang Accepts Islam? - Hadi Awang

Posted: 20 Nov 2012 10:52 PM PST

The statement made by PAS President, Dato' Seri Hadi Awang regarding his preparedness to become the next Prime Minister if Pakatan Rakyat wins the coming GE became controversial as it goes against the agreement which was made in Pakatan Rakyat. As a response, PAS imagined that the media had exaggerated the statement so that they could cause clashes among PR leaders. To defend themselves, Hadi Awang's statement was then published by Harakahdaily and Malaysian Insider to explain the real situation. What we can understand from the transcript which was published by both the pro-PR media regarding Hadi Awang's statement is that it does not clash with what the public understood, Hadi Awang is prepared to be the next Prime Minister and he is exited over the idea. He also pictured that PR's victory in the coming GE would mean a huge victory for Islam. He said,"I would welcome the idea of appointing me as the next Prime Minister. It is quite a great idea. But I would like to say here that I would like God to make my dream come true so that Islam would win, then if I die, I would die." He then asked PAS to look back at the history of hijrah where Prophet Muhammad SAW migrated to Madinah, how he met a few tribe leaders, few of them include tribe leaders from Bani Amir and the prophet promised Islam as the path of victory in defending a country. Even though they first questioned who would become Kind, but they finally agreed with what the prophet responded when he said that victory is owned by Allah SWT and the highest post is set by Allah SWT. With that, the tribe leaders accepted Islam and gained victory. During a press conference, Hadi was reported to gave rejected the proposal in appointing him as the next PM and he would rather become a fisherman if Islam wins. We understood that Hadi might not have the guts to challenge the agreement which was reached by PKR and DAP regarding the PM position which will be taken by Anwar Ibrahim. Despite that, we also understand that Hadi need to consider PAS's top leadership who cannot accept Anwar as PM. Thus, Hadi's statement during his press conference speech was simply political and it does not mean anything to PAS because we are well aware that PAS is still right under the power of Anwar and DAP. But, the thing which we cannot understand is why would Hadi relate the victory of PR with as victory for Islam, or even the history of hijrah. If according to the history if hijrah, the tribe leaders who met Prophet SAW agreed to accept Islam before they agree to work together in building a country. But as for PAS who want Islam to win, tribe leader from 'Bani Anwar' and 'Bani Lim' haven't even accept PAS's Islam, but PAS has already agreed to work with them to rule this country. Is Hadi deaf for not hearing all the chanting from Bani Lim that they want a Secular country which they would destroy Islam as the official religion and strongly oppose on any effort to defend Islamic law in this country? Without Islam as the official religion which has been defended by UMNO for decades, this means that Islam will no longer have the rights to rule and they no longer have the rights to spead the message of Islam in this country, thus, giving chance for other religion to spread the message of their religion and to open the rights of murtad for Muslims. There would be no special budget made for Islamic development programs or even any facilities to do so. Instead, the budget will be given to all religion where Christianity, known to be the richest among other religions will have the financial capacity to spread. Thus, PAS's cooperation with Bani Lim will clearly cost Islam its victory, if PR wins the coming GE. Bani Anwar in the other hand, which really follow the West, will take Islamic law regarding homosexuality and LGBT as something conservative and they would put all religion at the same level where Islam would no longer be the highest religion. So, how can Hadi explain that the cooperation between PAS and Bani Anwar would get them victory for Islam of they win the election? Perhaps we need to ask, what is Islam to Hadi Awang? What is Hadi's definition of victory for Islam? It is clear that Hadi is now confised with his own words where he thinks that Islam is PAs and PAS is Islam. The fact is, the victory for PAS does not mean victory for Islam because PAS is not Islam. PAS is just a regular political party which is established by egoistic men who deem themselves as Ulama. There are no special announcements made to prove that PAS is the purest party or the party really follows Islam. Some PAS leaders were surrounded by scandals - adultery, sodomy, corruption, just as same as other political leaders around the world. PAS does not have any advantage in terms of Islam, except for its name. Their dress code also do not mean that they are truly Islam because clothes are just clothes. Jubah and serban are used everywhere by just about anyone. Besides that, PAS also cannot deny the fact that the party no longer stand by itself. They are now tied with Bani Lim DAP and Bani Anwar PKR. Until now, those two tribes still would not accept Islam as proposed by PAS. With PAS Ulama Council Chief himself confirmed that they would agree with the democracy system, this means that PAS it Islam PAS, has lost even before they compete. In other words, even if PR wins the coming GE, PAS would still lose. Thus, if it is true that Hadi Awang wants to see Islam win before he dies, he could die now. This is because Islam has always win under the leadership of UMNO, a party that never get tired over fighting for Islam so that it would stay at the highest level in this country, as the official religion and protected under the Royal Institution.

PAS HAS LOOSEN PR’s RELATIONSHIP WITH HADI AS PM

Posted: 20 Nov 2012 12:00 PM PST

The recently concluded PAS general assembly reflects a return of fundamentalists which the liberals in the party tried to uproot…aimed at allowing PKR de facto chief Anwar Ibrahim to control from outside. The assembly revealed that PAS is still controlled by the fundamentalists despite the attempts by the majority liberals in the supreme council line-up to shove out the old veterans. The debate by the delegates were tame unlike the youth wing which saw the hard hitting stand the movement took and the blatant display of doubts on the leadership's goal for the party. It is no secret now that whatever the leadership does, the movement watches closely as the wing is doubtful on the capability of the leadership as well as the 'friendliness' with the other parties – DAP and PKR. The fact that the youth wing hit out at party organ Harakah, the proposal for party president Abdul Hadi Awang to be Prime Minister and to pursue the party's objective for the setting up of an Islamic state, spoke the true situation in the party. The liberals even failed to steer the party to 'liberalise' certain policies to be in sync with Anwar's goal and in particular to endorse Anwar as the Prime Minister if PR wins the coming general election. When the party proposed and endorsed Hadi to be Prime Minister, the unregistered alliance which had forged a 'marriage of convenience' is suddenly faced with a very big problem. Anwar who has been aiming for the post and supported by DAP is now facing the biggest obstacle in his political life – a challenge to his ambition to be the Prime Minister. Political obstacles such as BN and all the videos of his purported sex life aside, facing a 'no confidence' view from PAS assembly is considered as a 'big slap' on his face. His plan that saw his 'people' taking over majority of the leadership line up in PAS in 2009 during the party election ha\d failed to steer the party to endorse him to be the PM. Worse still, his 'people' failed to steer the assembly to proposed for the sacking of former deputy president Nasharuddin Mat Isa who has been a 'pain in the neck' as far as Anwar is concerned. This new revelation has put Anwar in a delicate position as well as the relationship between PAS and the other two parties. In short, PR has now to review the relationship between the three parties and the decision, if they ever can compromise, has to be agreed by the grassroots in PAS. Otherwise, Anwar can kiss goodbye to his ambition and PR can fold their goals for the general election after the 13th general election, that if they still exist.

PAS Is Determind To Dominate DAP

Posted: 20 Nov 2012 05:30 AM PST

PAS's 58th Muktamar can be considered as a success in injecting new spirit to the party in facing the coming GE13. Sadly, the strength which is focused to destroy UMNO had derailed due to their prayer which was full of hate and vengeance towards their Muslim brothers, which is not taught in Islamic teachings. The prayer was performed to raise the spirit among PAS's top leadership, at the same time it would cause fear among undecided voters when they see how ambitious PAS leaders are. Other than prayers which will hit themselves, PAS;s strength also raised an uneasy feeling among their allied parties where they all want to be leaders and they would not settle to become number two and three. That is why, PAS's strength which the party showed during the recent Muktamar is actually a treat for DAP. PAS is determined to have a Prime Minister from their party and they would ensure that their party would dominate the coalition. Perhaps until now, DAP is yet to feel threatened because they are convinced that PAS do not have enough seats to enable them to control Pakatan Rakyat. DAP is convinced that Hadi Awang will die a sad man because he will never become the Prime Minister. Besides, what is the difference between Hadi Awang, Mat Sabu, Anwar Ibrahim, Nik Aziz? Every one of them can be used by DAP. But, DAP failed to consider the ignorance between PAS supporters. PAS supporters are obsessed, and they would accept just about anything which is set by their leaders. Due to their obsession, PAS could provide a lot of manpower to organize rallies. PAS members can be easily influenced to trigger chaos. Their obsession makes them angry all the time and they always have the drive to cause destruction. It is more dangerous when all of these terrorism is called as jihad. Thus, they would not feel guilty at all in committing their crime. Instead, it would just be a huge inspiration for them because they believe that they are doing it in the name of Allah SWT. Thus, even though DAP could still control PAS leaders, but are they confident that they could stand the pressure given by PAS supporters who want to see their leaders to be on top of the food chain? Do remember that ignorance, added with obsession and the spirit of jihad had brought Memali and Sauk tragedy. And the same spirit, can be seen during PAS's 58th Muktamar. PAS seems determined to not let their party get stepped on by DAP nor PKR. PAS even dared to put aside Anwar Ibrahim as the next Prime Minister, breaking the agreement made with DAP and PKR. Perhaps taking Hadi Awang as PM is just PR's political gimmick to provide confidence towards Malay supporters on PAS, but, it seems that PAS had offered even more to their supporters. PAS supporters now really believe that their leaders would fulfil their promise to them. It seems that Anwar and DAP would need to be even more careful in judging how stupid PAS is. We might be able to read what smart people would do, but we can never really expect what stupid people would do. They do not think much and they never really plan their actions. They usually act based on their emotions and the matter of facts and figures never really matter to them. PAS supporters are determined that only Hadi Awang deserve to be the next Prime Minister and PR can only rule if PAS leads the coalition. They would ensure that PAS would gain the most seats no matter what happen. Based on this, DAP and PKR might need to reconsider where do their leaders and parties stand in terms of working with PAS in facing the coming election. It is clear, the strategy of win first, think later is too dangerous for them to go on with. Perhaps it is time for PR to reconsider their coalition?

Aspirasi Bangsa

Posted: 21 Nov 2012 01:31 AM PST

Aspirasi Bangsa


DOA Pas kemaruk kuasa!!

Posted: 20 Nov 2012 07:45 PM PST

Gambar Nik Aziz diperbodohkan oleh Husam Musa

Posted: 20 Nov 2012 03:33 PM PST

Taipingmali (tm)

Posted: 21 Nov 2012 01:12 AM PST

Taipingmali (tm)


PAS Menzalimi Agama Islam & Rakyat

Posted: 20 Nov 2012 02:43 PM PST

Sudah jadi kebiasaan bagi pemimpin pembangkang terutama dari PAS mengadu domba dan mempropagandakan tuduhan liar mengatakan Kerajaan BN adalah zalim, anti Islam, firaun dan sebagainya.

Tak cukup dengan propaganda persepsi buruk sedemikian, mereka guna pula agama sebagai modal politik termasuklah memperalatkan solat hajat, tazkirah dan doa untuk memainkan sentimen agama dikalangan penyokong dan orang ramai.

Solat hajat, tazkirah dan doa adalah perkara yang baik yang dituntut oleh Islam namun bila dipolitikkan kesannya keberkatan hilang dan rahmat Allah s.w.t tidak kesampaian, sebaliknya yang datang polemik tak berkesudahan dan kecaman khalayak ramai.

Inilah yang terjadi berikutan dari doa berunsur politik kepartian yang dibacakan oleh adik kandung kepada Mursyidul Am PAS, iaitu Nik Razi Nik Mat di Stadium Sultan Muhammad Ke-IV tempohari.

Isi kandungan doa yang mengecam UMNO dan BN yang kononnya menzalimi agama Islam dan menindas rakyat seumpama tingkah laku jahat firaun, Namrud dan Abu Lahab akhirnya mengundang polemik dan mudarat pula buat PAS.

Dah namanya doa politik, niatnya tentu sahaja demi untuk kepartian dan bukannya ikhlas mahukan keredhaan Allah s.w.t. Maka akibatnya terpaksalah PAS menanggung beban di atas sikapnya yang emosional tak bertempat dan tidak berhikmah itu.

Hakikat yang pahit untuk penyokong PAS terima sebenarnya, ialah PAS itu sendiri sejak sekian lama sebenarnya telah menzalimi agama Islam sehingga memudarkan sedikit sebanyak imej kesucian agama ini di mata penganut agama lain.

Suatu ketika dulu di awal tertubuhnya PAS, para pimpinannya sebulat suara menolak kerjasama dengan non-muslim sehingga pernah mengkafirkan orang Islam yang menyokong parti PERIKATAN (sekarang Barisan Nasional) yang terdiri dari UMNO, MCA dan MIC.

Lebihkurang satu dekad sebelum menjelangnya Abad Millenium barulah PAS kenal peri pentingnya kerjasama orang Islam dengan non muslim demi kebaikan bersama.

Tika ini barulah PAS teringat betapa di zaman Rasulullah s.a.w dulu, baginda juga pernah mengadakan kerjasama dengan orang bukan Islam termasuklah dengan kaum Yahudi.

Malangnya kerjasama yang PAS jalin dengan DAP dan PKR langsung tidak memberi manfaat pada ummah apatah lagi untuk kebaikan agama Islam.

PAS gagal menahan asakan pemimpin DAP sehingga akhirnya perarakan Maulidul Rasul kini tidak lagi dapat diadakan di Pulau Pinang yang dikuasai DAP. Berpuluh tahun ia tidak diganggu gugat, datang DAP abang besar PAS segalanya berubah atas nama demokrasi.

Juga berlaku di zaman PAS sebagai lembu tunggangan DAP, di mana kesucian Rumah Allah dinodai oleh pemimpin politik bukan Islam yang dibiarkan saja menyampaikan tazkirah di ruang utama surau dan masjid, manakala anak kariah dan jemaah yang hadir pula terpaku kelu bagaikan tekun mendengar kuliah agama dari ustaz dan tok imam.

PAS juga berdiam diri apabila tulisan jawi pada nama jalan dipertikaikan DAP, malah PAS juga malu untuk ke depan menegur kebiadapan DAP untuk menghapuskan hak keistimewaan agama Islam di sisi Perlembagaan Malaysia dengan berselindung disebalik tuntutan pemimpin DAP yang mahu negara ini diiktiraf sebagai sekular.

Akibat dari kerjasama PAS dengan DAP dan PKR dalam PR itu jugalah kalimah Allah s.w.t dengan mudahnya digadai tanpa rasa bersalah demi untuk menjaga hati penyokong DAP yang beragama Kristian.

Demikian juga bila kita bercakap soal akidah, sampai sekarang PAS tidak berani mengecam secara rasmi keceluparan anak Ketua Umum PKR, Nurul Izzah yang menyarankan orang Melayu Islam diberi hak bebas bertukar agama.

Amanah yang diberikan oleh segelintir rakyat kepada PAS untuk mempertahankan Islam akhirnya dikhianati. Jelas sekali semuanya itu satu kezaliman terhadap agama Islam, pengkhianatan terhadap ummah yang secara sengaja atau sebaliknya telah dilakukan oleh PAS
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ahli Pas Mula Tidak Percaya Ketua Pembangkang

Posted: 20 Nov 2012 02:41 PM PST

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DAP Hina, Aibkan Pemimpin Pas

Posted: 20 Nov 2012 02:39 PM PST

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kenyataan Nik Aziz Melampau

Posted: 20 Nov 2012 02:38 PM PST

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Doa PAS

Posted: 20 Nov 2012 02:37 PM PST

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PAS buat 'Finger crossing' pulak

Posted: 20 Nov 2012 02:33 PM PST

Kerana asyik mengkafirkan orang, hari ini mereka mengkafirkan diri mereka sendiri. Nak kata bodoh semua mengaji agama. Nak kata cerdik, buat kerja bodoh.

Apapun jom baca blog ini untuk butiran lanjut.
http:ustazmoden.wordpress.com/2012/10/17/tuntutan-royalti-minyak-kelantan-mengguna-simbol-kristian-cross-finger/
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Bantu Rakyat Palestine di GAZA

Posted: 20 Nov 2012 02:13 PM PST

Tolong Sebarkan & Tolong Bantu

Tabung Gaza Mapim
Maybank Islamic 558220601374

RM1-100-1000-10,000 anda adalah jihad fisabilillah
Bantuan akan terus disalurkan utk keperluan KECEMASAN!!!!!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MB Selangor Menipu

Posted: 20 Nov 2012 01:59 PM PST

SHAH ALAM, 20 Nov – Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) hari ini meminta rakyat untuk menilai permainan dan sandiwara Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim dalam soal bas mewah dua tinggat PKR yang dipertikai sejak sekian lama.


Pengerusinya, Hamidzun Khairuddin berkata, akhirnya sandiwara dan lakonan Khalid Ibrahim terbongkar semalam selepas beliau mengakui membayar RM10,833.00 sebulan untuk membeli bas mewah PKR yang digunakan oleh penasihat ekonomi kerajaan negeri selangor untuk kempen pilihanraya umum pada kali ini.

"Sedangkan sebelum ini, pada 30 Ogos 2012, Tan Sri Khalid Ibrahim menegaskan dalam kenyataan akhbar beliau yang bas itu disewa untuk tempoh enam bulan dan ianya dibiayai sepenuhnya oleh beliau untuk digunakan oleh penasihat ekonomi kerajaan negeri Selangor untuk kempen pilihanraya umum pada kali ini," ujarnya dalam satu kenyataan hari ini.

Namun beliau 'kantoi' selepas itu bila carian di JPJ mendapati bas BLU 8779 itu didaftarkan atas nama beliau Abdul Khalid Bin Ibrahim, yang membukti sebenarnya beliau adalah pemilik bas itu.

Kemudian selepas itu beliau menyatakan pula yang bas itu dibeli oleh beliau secara sewa beli.

"Namun kalau bas itu Khalid bayar sebanyak RM10,833.00 sebulan selama 6 bulan sewabeli seperti yang dinyatakannya, ia berjumlah RM 64,998.00 (RM10,833 x 6). GAPS ingin tahu bayaran muka sebanyak RM 885,002.00 (RM950,000 – RM 64, 998.00) siapakah yang membayar wang muka tersebut.

"Kalau MB menyatakan dia yang membayar wang muka tersebut, GAPS ingin tahu tarikh pembayarannya dan cek dari bank mana," ujarnya lagi.

GAPS juga tegas beliau berminat ingin tahu syarikat kewangan mana yang memberikan pinjaman sewabeli kepada Khalid Ibrahim kerana umum mengetahui beliau adalah seorang yang black listed Ctos dan Ccris kerana kes pinjaman RM60 juta Bank Islam yang masih beliau belum jelaskan.

"Sebagai MB, Khalid Ibrahim wajar berterus terang kepada rakyat dan tidak cuba membohongi rakyat sehingga `kantoi' beberapa kali," tambahnya yang juga mantan Ketua AMK negeri Selangor.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Silkap peniaga melayu

Posted: 20 Nov 2012 01:55 PM PST

warung A dan duduk di warung A. Kemudian anak saya pergilah pesan ABC di warung B, betul-betul sebelah warung A.

Peniaga warung B kata , kalau nak minum ABC kena duduk di warung B. Sejak dari itu saya hanya berkunjung ke warung A, makanannya pun sedap, peniaganya pun ramah.

Macam manalah peniaga dan usahawan Melayu nak maju. Bukankah rezeki itu dari Allah. Itu baru berniaga pau, air minuman dan makanan, belum lagi berniaga cincin berlian, beg tangan, kapal selam, jet, lembu, kondominium dan sebagainya.
http://waghih.blogspot.com/2012/11/peniaga-melayu-susah-nak-maju-jika.html
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PAS Menzalimi Agama Islam & Rakyat

Posted: 20 Nov 2012 03:10 AM PST

Sudah jadi kebiasaan bagi pemimpin pembangkang terutama dari PAS mengadu domba dan mempropagandakan tuduhan liar mengatakan Kerajaan BN adalah zalim, anti Islam, firaun dan sebagainya.

Tak cukup dengan propaganda persepsi buruk sedemikian, mereka guna pula agama sebagai modal politik termasuklah memperalatkan solat hajat, tazkirah dan doa untuk memainkan sentimen agama dikalangan penyokong dan orang ramai.

Solat hajat, tazkirah dan doa adalah perkara yang baik yang dituntut oleh Islam namun bila dipolitikkan kesannya keberkatan hilang dan rahmat Allah s.w.t tidak kesampaian, sebaliknya yang datang polemik tak berkesudahan dan kecaman khalayak ramai.

Inilah yang terjadi berikutan dari doa berunsur politik kepartian yang dibacakan oleh adik kandung kepada Mursyidul Am PAS, iaitu Nik Razi Nik Mat di Stadium Sultan Muhammad Ke-IV tempohari.

Isi kandungan doa yang mengecam UMNO dan BN yang kononnya menzalimi agama Islam dan menindas rakyat seumpama tingkah laku jahat firaun, Namrud dan Abu Lahab akhirnya mengundang polemik dan mudarat pula buat PAS.

Dah namanya doa politik, niatnya tentu sahaja demi untuk kepartian dan bukannya ikhlas mahukan keredhaan Allah s.w.t. Maka akibatnya terpaksalah PAS menanggung beban di atas sikapnya yang emosional tak bertempat dan tidak berhikmah itu.

Hakikat yang pahit untuk penyokong PAS terima sebenarnya, ialah PAS itu sendiri sejak sekian lama sebenarnya telah menzalimi agama Islam sehingga memudarkan sedikit sebanyak imej kesucian agama ini di mata penganut agama lain.

Suatu ketika dulu di awal tertubuhnya PAS, para pimpinannya sebulat suara menolak kerjasama dengan non-muslim sehingga pernah mengkafirkan orang Islam yang menyokong parti PERIKATAN (sekarang Barisan Nasional) yang terdiri dari UMNO, MCA dan MIC.

Lebihkurang satu dekad sebelum menjelangnya Abad Millenium barulah PAS kenal peri pentingnya kerjasama orang Islam dengan non muslim demi kebaikan bersama.

Tika ini barulah PAS teringat betapa di zaman Rasulullah s.a.w dulu, baginda juga pernah mengadakan kerjasama dengan orang bukan Islam termasuklah dengan kaum Yahudi.

Malangnya kerjasama yang PAS jalin dengan DAP dan PKR langsung tidak memberi manfaat pada ummah apatah lagi untuk kebaikan agama Islam.

PAS gagal menahan asakan pemimpin DAP sehingga akhirnya perarakan Maulidul Rasul kini tidak lagi dapat diadakan di Pulau Pinang yang dikuasai DAP. Berpuluh tahun ia tidak diganggu gugat, datang DAP abang besar PAS segalanya berubah atas nama demokrasi.

Juga berlaku di zaman PAS sebagai lembu tunggangan DAP, di mana kesucian Rumah Allah dinodai oleh pemimpin politik bukan Islam yang dibiarkan saja menyampaikan tazkirah di ruang utama surau dan masjid, manakala anak kariah dan jemaah yang hadir pula terpaku kelu bagaikan tekun mendengar kuliah agama dari ustaz dan tok imam.

PAS juga berdiam diri apabila tulisan jawi pada nama jalan dipertikaikan DAP, malah PAS juga malu untuk ke depan menegur kebiadapan DAP untuk menghapuskan hak keistimewaan agama Islam di sisi Perlembagaan Malaysia dengan berselindung disebalik tuntutan pemimpin DAP yang mahu negara ini diiktiraf sebagai sekular.

Akibat dari kerjasama PAS dengan DAP dan PKR dalam PR itu jugalah kalimah Allah s.w.t dengan mudahnya digadai tanpa rasa bersalah demi untuk menjaga hati penyokong DAP yang beragama Kristian.

Demikian juga bila kita bercakap soal akidah, sampai sekarang PAS tidak berani mengecam secara rasmi keceluparan anak Ketua Umum PKR, Nurul Izzah yang menyarankan orang Melayu Islam diberi hak bebas bertukar agama.

Amanah yang diberikan oleh segelintir rakyat kepada PAS untuk mempertahankan Islam akhirnya dikhianati. Jelas sekali semuanya itu satu kezaliman terhadap agama Islam, pengkhianatan terhadap ummah yang secara sengaja atau sebaliknya telah dilakukan oleh PAS
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Nik bersaudara dayus

Posted: 20 Nov 2012 03:08 AM PST

Selepas masyarakat umum dikejutkan dengan doa politik kepartian oleh PAS yang mendoakan kehancuran saudara seagama, sama seperti firaun dan Namrud dihancurkan oleh Allah s.w.t, kini tukang canang doa itu, Nik Razi Nik Mat jadi tak senang duduk dibuatnya.

Tiba-tiba sahaja Nik Razi meminta orang ramai menghentikan polemik dan spekulasi isu doa politik yang dibacanya selepas solat Hajat di Himpunan Kebangkitan Rakyat anjuran PAS di Kota Bharu beberapa hari lepas.

Dalam kenyataannya kepada akhbar Sinar Harian, katanya, isu tersebut sudah sampai ke kemuncaknya dan tiada apa lagi yang perlu diperkatakan. Ringkas kata, Nik Razi tidak mahu isu itu terus diperbesarkan.

Menurutnya lagi, "sudah cukup apa yang dilaporkan oleh media mengenai bacaan doa terbabit dan saya mengakui saya membacanya tanpa dipengaruhi sesiapa pun."

Akhirnya selepas dengan sengaja mencuit kemarahan ramai, tersedar juga dari kebangangan sendiri. Tahu juga takut melihat reaksi spontan rakyat.

Dayus rupanya, tak berani nak menegakkan 'kebenaran' doa yang dia sendiri bacakan tanpa hikmah dan langsung tidak mempunyai ciri nur dakwah itu.

Atau sebenarnya wujud tekanan dari pihak atasan PAS yang tidak senang melihat isu doa politik itu semakin hari semakin mencalar imej PAS sebagai sebuah parti politik yang didakwa membawa panji-panji Islam?

Pun begitu jika membuat kenyataan yang bunyinya semacam mengalah itu diharapkan akan membuatkan khalayak umum melupakan isu ini, tentu sekali tidak.

Khalayak ramai tidak lupa, sudah acapkali PAS mempergunakan agama, solat hajat serta doa-doa tertentu untuk tujuan membangkitkan sentimen keagamaan umat Islam untuk kepentingan politik kepartian PAS.

Sebelum ini, PAS melalui Mursyidul Am, Nik Aziz Nik Mat yang juga adalah abang kepada Nik Razi pernah menggunakan taktik tidak berhikmah ini dengan membacakan doa supaya dipecahkan perut Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak.

Namun bila ia menyebabkan orang awam menjadi jelik dan meluat dengan gaya politik memperalatkan sentimen keagamaan itu dan kesannya semakin melebarkan jarak masyarakat umum dari PAS, akhirnya Nik Aziz dengan selambanya menafikannya. Dayus juga.

Dalam pada itu, disebalik kehangatan isu doa politik tiba-tiba pula Nik Aziz menafikan pernah menuduh UMNO telah murtad dari Islam. Katanya kepada Sinar Harian Online, berita yang menyebut beliau mendakwa UMNO telah murtad adalah fitnah rekaan sahaja.

Tabiat biasa Nik Aziz macam itulah, bila kenyataannya menjadi hangat dan mengundang kemarahan ramai, kalau dia tak putar belitkan jawapan pembelaannya untuk menegakkan benang basah, lain caranya dia akan tuduh media telah memfitnahnya.

Skrip sama sejak dulu hingga sekarang, tak pernah berubah. Malu hendak mengaku kesilapan hasil dari keegoaan sendiri. Sekarang penyakit menyalahkan orang lain di atas keceluparan mulut sendiri dah berjangkit pada adiknya.

Lengkaplah sudah kedua-dua manusia paling bongkak atas muka bumi ini sebagai adik beradik paling dayus, gemar mengata buruk pada orang lain tapi bila mendapat reaksi balas dan kecaman ramai, terus menggelupur sampai terbelit diri sendiri.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sahabat-Gunung

Posted: 21 Nov 2012 01:05 AM PST

Sahabat-Gunung


Wacana & Konvensyen Kepimpinan Mahasiswa Nasional 2012

Posted: 20 Nov 2012 10:30 PM PST


Persidangan Agung tahunan UMNO pada tahun ini akan tampil dengan satu pendekatan baru apabila adik-adik yang menuntut di Institusi Pengajian Tinggi di Malaysia dapat bersama-sama merasai kehangatannya melalui Wacana & Konvensyen Kepimpinan Mahasiswa Nasional 2012 pada 24-25 November ini.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO yang juga Pengerusi Biro Institusi Pengajian Tinggi, Datuk Razali Ibrahim berkata, selepas pindaan akta universiti dan kolej, sekatan kepada generasi muda khususnya di Institusi Pengajian Tinggi telah pun dihapuskan.

Ini bermakna mereka boleh terlibat dalam politik tetapi bukan di dalam kampus, ini adalah mustahak untuk kita lihat bagaimana seorang belia yang tidak berada di dalam universiti, umur 23 tahun tidak kira di kampung ataupun di bandar boleh terlibat di dalam arena politik, tetapi mereka yang di universiti tidak boleh, tetapi sekarang ini dah boleh.

Kita lihat pindaan ini dapat memberi kesedaran kepada kepimpinan dalam parti di peringkat yang paling bawah dan kita mempelawa sebagai ramai pelajar-pelajar kita di universiti untuk terlibat.

"Dalam masa yang sama, peranan orang muda yang semakin meningkat dan kita mahu juga turut dimainkan oleh mereka yang cerdik pandai ini dan saya ingin mengambil kesempatan, telah pun berbincang dengan Majlis Tertinggi UMNO, dengan JK pengurusan untuk kita menjemput atau menyediakan platform untuk para pelajar kita ini yang telah sekian lama dahagakan peranan mereka ditagih, untuk tampil bersama-sama dalam Perhimpunan Agung UMNO supaya mereka dapat melihat sendiri apakah itu UMNO dan bagaimana UMNO mengendalikan perhimpunan tahunan mereka.

"…..dan kita harap, dari segi ini mereka dapat menyumbang pemikiran dan menyumbang tenaga, dapat sama-sama terlibat secara aktif atas kapasiti mereka sebagai anak muda dalam negara yang berada di dalam institut pengajian tinggi.
"Ini bukan soal kita mahu menjadikan mereka sebagai seorang ahli politik, tetapi kita mahu mereka mempunyai pengalaman dan kemudiannya, mereka boleh membuat keputusan apakah  yang dibuat oleh UMNO selama ini dapat mereka fahami, dan buat keputusan untuk bergiat aktif," ujarnya yang juga Naib Ketua Pemuda UMNO Malaysia.

Tambahnya, dengan cara ini, kita dapat sumber daripada satu kelompok belia yang selama ini dinafikan hak disebabkan ada akta yang menyekat mereka bergiat aktif dengan mana-mana parti politik.

"Kita tidak akan pergi ke semua universiti, mencari mereka tetapi kita akan menyediakan platform untuk mereka sendiri secara sukarela untuk tampil dan bersama-sama dengan UMNO, bersempa dengan PAU 2012, dan ini adalah julung-julung kali mereka dapat bersama, malahan apa yang lebih menarik, para pelajar ini akan dapat berjumpa dengan rakan sebaya mereka yang belajar di luar negara yang selama ini dapat terlibat melalui Kelab UMNO Luar Negara kerana tiadanya AUKU yang menyekat, kerana mereka belajar di luar negara.

Mereka merupakan rakan sebaya yang tidak ada bezanya, ini adalah peluang yang bagi saya perlu direbut oleh semua para pelajar yang selama ini pun mengharapkan bahawa AUKU yang menyekat, dapat ditiadakan," tambahnya.

Program ini akan bermula dengan Wacana Kepimpinan Mahasiswa Nasional IPT pada 24 Nov di Dewan Tun Hussein Onn bermula jam 9.30 pagi hingga jam 5 petang.

Pada sessi 1, Datuk Rauf Yusoh akan menyampaikan ucapan bertajuk "Memperkasa Bangsa Dan Masa Depan Orang Melayu" dan pada sesi kedua bertajuk "Kepimpinan Muda Dalam Arus Transformasi Negara Masa Kini".

Pada sesi kedua ini, beberapa panel akan bersama seperti  Ybhg Dato' Fuad Bin Tan Sri Hassan, YM Datuk Raja Arif Bin Raja Ali, Ketua Pengarah Biro Tatanegara dan YBhg Dato' Sri Prof Ir Dr Sahol Hamid Abu Bakar, VC UiTM.

"Kita mengharapkan YAB Datuk Seri Mohd Najib Razak sendiri akan dapat hadir bersama-sama memberikan ucaptama pada Konvensyen kepimpinan Mahasiswa Nasional 2012 pada 25 November di Dewan Merdeka.

Jika pada tahun sebelum ini, YAB Presiden telah menyampaikan amanat kepada kepimpinan muda sayap-sayap parti dan tahun yang terdahulu, YAB Presiden juga telah berjumpa dengan rakan-rakan NGO yang bersama-sama dalam aspirasi perjuangan UMNO, kali ini saya mengharapkan penglibatan pimpinan mahasiswa  selepas kali pertama selepas AUKU tiada, dapat memberikan ransangan kepada mereka, Insya-Allah YAB Presiden akan memberikan kata-kata amanat, peransang dan harapan kepada kelompok anak muda di kalangan mahasiswa-mahasiswi dalam dan luar negara," ujarnya lagi.

Dasar majukan Industri Penternakan Negara Akan Dirangka- Noh

Posted: 20 Nov 2012 08:15 AM PST


Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani akan merangka Dasar Ternakan Negara bagi membantu para penternak di negara ini menjalankan kegiatan mereka secara lebih tersusun dan produktif.

Menteri berkenaan Datuk Seri Noh Omar berkata ia bagi memenuhi permintaan bekalan daging di negara ini yang semakin meningkat.

Katanya menerusi dasar itu pelbagai masalah yang dihadapi oleh para penternak akan diberi perhatian termasuk soal tanah.

"Industri penternakan berpotensi untuk dimajukan selain berupaya memberi impak besar dan manfaat kepada penternak di sepanjang rantaian nilai bermula daripada aktiviti menternak sehingga ke peringkat pemprosesan makanan serta produk berguna," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat  Majlis Ruminan Negara di Lembaga Pertubuhan Peladang.

Noh berkata mesyuarat yang turut dihadiri pegawai daripada beberapa agensi kerajaan termasuk Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan serta Kementerian Luar Bandar dan Wilayah membincangkan keperluan  mewujudkan satu agensi di bawah Jabatan Perkhidmatan Veterinar bagi melaksanakan dasar itu nanti.

Beliau berkata industri penternakan perlu diberi perhatian khusus dalam
menentukan penghasilan daging dan produk daging dalam negara mencapai tahap kualiti dan keselamatan makanan yang ditetapkan.

Katanya permintaan terhadap daging lembu/kerbau dijangka terus meningkat daripada 162,000 tan metrik pada 2010 kepada 232,000 tan metrik pada 2020, manakala permintaan untuk daging kambing/bebiri juga dijangka meningkat daripada 23,000 tan metrik pada 2010 kepada 37,000 tan metrik pada 2020.

Ditanya mengenai isu penternak lembu yang tidak mempunyai tanah, Noh berkata beliau telah meminta AgroBank menyediakan peruntukan pinjaman sebanyak RM300,000 kepada setiap penternak bagi membolehkan mereka membeli atau menyewa tanah terutammanya bagi yang menjalankan usaha itu di tanah rizab kerajaan atau milik orang lain.

Bas Mewah PKR: Khalid Brahim Kantoiiii.... Cakap Berbelit-Belit

Posted: 20 Nov 2012 05:15 AM PST
Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) hari ini meminta rakyat untuk menilai permainan dan sandiwara Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim dalam soal bas mewah dua tinggat PKR yang dipertikai sejak sekian lama.

Pengerusinya, Hamidzun Khairuddin berkata, akhirnya sandiwara dan lakonan Khalis Ibrahim terbongkar semalam selepas beliau mengakui membayar RM10,833.00 sebulan untuk membeli bas mewah pkr yang digunakan oleh penasihat ekonomi kerajaan negeri selangor untuk kempen pilihanraya umum pada kali ini.

"Sedangkan sebelum ini, pada 30 Ogos 2012, Tan Sri Khalid Ibrahim menegaskan dalam kenyataan akhbar beliau yang bas itu disewa untuk tempoh enam bulan dan ianya dibiayai sepenuhnya oleh beliau untuk digunakan oleh penasihat ekonomi kerajaan negeri Selangor untuk kempen pilihanraya umum pada kali ini," ujarnya dalam satu kenyataan hari ini.

Namun beliau 'kantoi' selepas itu bila carian di JPJ mendapati bas BLU 8779 itu didaftarkan atas nama beliau Abdul Khalid Bin Ibrahim, yang membukti sebenarnya beliau adalah pemilik bas itu.

Kemudian selepas itu beliau menyatakan pula yang bas itu dibeli oleh beliau secara sewa beli.

"Namun kalau bas itu Khalid bayar sebanyak RM10,833.00 sebulan selama 6 bulan sewabeli seperti yang dinyatakannya, ia berjumlah RM 64,998.00 (RM10,833 x 6). GAPS ingin tahu bayaran muka sebanyak RM 885,002.00 (RM950,000 - RM 64, 998.00) siapakah yang membayar wang muka tersebut.

Kalau MB menyatakan dia yang membayar wang muka tersebut, GAPS ingin tahu tarikh pembayarannya dan cek dari bank mana," ujarnya lagi.

GAPS juga berminat ingin tahu syarikat kewangan mana yang memberikan pinjaman sewabeli kepada Khalid Ibrahim kerana umum mengetahui beliau adalah seorang yang black listed Ctos dan Ccris kerana kes pinjaman RM60 juta Bank Islam yang masih beliau belum jelaskan.

"Sebagai MB, Khalid Ibrahim wajar berterus terang kepada rakyat dan tidak cuba membohongi rakyat sehingga `kantol' beberapa kali," tambahnya yang juga mantan Ketua AMK negeri Selangor.

Projek Kondo Berhampiran Kuil Di Batu Caves...... PR Putar Belit Tuduh BN Yang Luluskan ....

Posted: 20 Nov 2012 04:00 AM PSTDakwaan pakatan pembangkang bahawa BN yang bertanggungjawab memberi kelulusan projek pembinaan kondominium berhampiran kuil di Batu Caves berniat jahat dan cuba memutarbelitkan fakta untuk mengelirukan rakyat kerana projek ini diluluskan oleh ahli Majlis Perbandaran Selayang (MPS) yang dilantik pakatan pembangkang.

Ini kerana ahli MPS yang dilantik BN tidak lagi hadir mesyuarat selepas 8 Mac 2008, dan difakam bahawa kelulusan projek tersebut dibuat pada 24 Jun 2008 yang mana ketika itu tiada lagi ahli majlis daripada BN berada dalam MPS.

Ketua Penerangan UMNO Selangor, Abdul Shukor Idrus berkata, mereka yang bertanggungjawab terhadap kelulusan ini. Walaupun sebelum itu, ahli MPS yang dilantik BN ada membincangkan mengenai pembinaan kondominium, tetapi selepas itu, perkara ini tidak lagi dibincangkan dan ia terhenti di situ saja.

"Selepas ahli MPS yang baru dilantik, mereka meneruskan perbincangan mengenai cadangan pembinaan kondominium ini dan seterusnya meluluskan projeknya. Jadi, saya ingin tanya siapa yang bertanggungjawab meluluskannya kerana mereka ada kuasa membatalkan jika tidak bersetuju," ujarnya yang juga ADUN Kuang ketika ditemui selepas menghadiri sesi perbahasan Bajet Selangor 2013 di sini hari ini.

Isu pembinaan dua blok kondominium 29 tingkat di sekitar Batu Caves terus menjadi perhatian masyarakat Hindu tempatan apabila Jawatankuasa Kuil Sri Subramaniam Swamy Devasthanam Batu Caves membantah pembinaan kondominium itu yang didakwa akan menjejaskan pemandangan dan struktur kuil.

Khalid Gagap Pening, ... pening...pening .... 8 Janji Belum Ditunaikan

Posted: 20 Nov 2012 01:30 AM PST


Mohamad Satim Diman (BN-Sri Serdang) yang juga Ketua Pembangkang Selangor hari ini mendedahkan sebanyak lapan janji kerajaan negeri di bawah manifesto mereka masih belum dilaksanakan sepenuhnya kepada rakyat Selangor merangkumi lapan program yang melibatkan bantuan kewangan kerajaan berjumlah RM2.4 bilion.
Antara JANJI-JANJI Yang Belum Dilunaskan …..

1.     RM 100 bagi Setiap anak kelahiran Selangor berjumlah RM 39.7 juta

2.     Bantuan RM75 sebulan setiap anak dihantar ke nurseri berjumlah (RM 122.2 juta)

3.     Bantuan RM50 sebulan bagi setiap pendidikan pra-sekolah

4.     (RM22.6 juta) dan hadiah RM1,000 setiap anak Selangor ke Universiti berjumlah RM 133.4 juta.

Walaupun Menteri Besar mengatakan manifesto PRU (pilihan raya umum) bukan janji, tapi rakyat tak dapat terima.

Hari ini rakyat menuntut janji-janji PRU yang telah mendorong mereka memilih Pakatan Pembangkang. Berdasarkan kepada bajet negeri yang telah dibentangkan oleh Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim semalam memang tidak diperuntukan jumlah peruntukan janji tersebut. 

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 20 Nov 2012 11:46 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Untuk Kakitangan Kerajaaan: Nilai Sendiri Antara BN dengan Pembangkang, Mana Lebih Cakna Pengorbanan Anda.

Posted: 20 Nov 2012 06:30 AM PST


Kenyataan YAB TPM,
Penjawat Awam Penyumbang Kepada Kejayaan Malaysia Di Dalam Dan Luar Negara - Muhyiddin

KOTA KINABALU: Malaysia mengecapi pelbagai pencapaian sama ada di dalam negara mahupun di peringkat global berikutan kerjasama mantap penjawat awam, kata Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Beliau berkata penjawat awam menjadi komponen penting dalam menentukanwawasan dan perancangan sosioekonomi negara mengikut matlamat serta sasaran yangditetapkan.

Katanya penjawat awam merupakan faktor penting dalam memberi nasihat, merancang dan melaksanakan matlamat pembangunan yang telah dibentuk.

"Walaupun dipisah daripada kepimpinan politik dari segi organisasi, pegawai-pegawai awam perlu berpegang kepada prinsip dan matlamat yang sama dengan kepimpinan semasa," katanya pada majlis perjumpaan bersama anggota perkhidmatan awam Sabah di sini pada Selasa.

Muhyiddin berkata Malaysia tidak mungkin mencapai tahap pembangunan sekarang jika negara tidak cekap menjana persekitaran perniagaan yang kondusif dan cekapcara berdagang dalam pasaran dunia yang semakin kompetitif.

Negara, katanya berjaya meningkatkan pelaburan sektor swasta kepada RM94bilion tahun lepas atau 19.4 peratus daripada tahun sebelumnya dan pelaburanasing yang turut meningkat kepada RM32.9 bilion tahun lepas atau 12.3 peratusberbanding tahun sebelumnya.

Beliau juga berkata kemajuan Program Transformasi Ekonomi tahun lepas berjaya melancarkan 110 projek dengan potensi pelaburan RM179.2 bilion.

Di peringkat global pula, Muhyiddin berkata Malaysia membuktikan kemampuan dalam meningkatkan aliran pelaburan masuk dan mendapat pengiktirafan Bank Dunia sebagai negara di tempat ke-12 dalam amalan perniagaan terbaik, mengatasi negaramaju seperti Sweden, Taiwan, Jerman, Jepun dan Switzerland.

Di samping itu, beliau berkata Laporan Persaingan Global menyenaraikan Malaysia sebagai negara kedua terbaik di kalangan negara Asean dan keenam di Asia Pasifik.

Menjelang pilihan raya umum ke-13, Muhyiddin berharap penjawat awam terus melaksanakan peranan masing-masing dalam menerangkan isu semasa yang sebenar mengenai kerajaan, terutamanya isu yang dibangkitkan oleh sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab. BERNAMA

Nampaknya Kerajaan BN menghargai pengorbanan dan jasa kakitangan Kerajaan.

Cuba bandingkan dengan pemimpin pembangkang.

Dulu DAP mahu buang  kakitangan Kerajaan sekiranya berkuasa.


Keratan akhbar Cina mengenai janji DAP mahu buang penjawat awam
Kemudian Ambiga pula hina kakitangan Kerajaan dalam debat bersama KJ anjuran Malay Mail.
If we had done that in July last year, we would have been done by now. We fear this is going to be the dirtiest election. We want a new set of people who are not going to behave like civil servants. We are happy to sit with all the MPs to sit and hear us out - hear our figures out.
Sumber : http://www.mmail.com.my/story/spark-debate-2-live-feed

Kini PKR pula panggil  kakitangan Kerajaan MONYET!


Sumber : http://mymassa.blogspot.com/2012/11/pemimpin-pkr-gelar-kakitangan-kerajaan.html

Nilai-nilaikan.

*Setelah 4 tahun memerintah Selangor, ada GLC yang dipimpin oleh kroni Khalid Gagap telah memecat ramai kakitangan GLC tersebut. Banyak juga aset GLC tu dalam bentuk tanah telah dijual. Apa yang MyMassa tahu, kakitangan GLC yang masih bekerja di situ mengharapkan BN menang kembali Negeri Selangor kerana mereka tak sanggup lagi ditindas oleh kroni Khalid Gagap.

POSTER MYMASSA KESESATAN PAS

Posted: 20 Nov 2012 03:30 AM PST

Inilah hasil tarbiyah dan dakyah DAP keatas PAS... Kafir harbi disanjungi, ummah seagama dan sebangsa terus dikeji semata-mata kerana sifat tamak haloba dan kemaruk kuasa PAS.

Sesungguhnya Allah tidak akan redha dan memberkati perjuangan songsang PAS untuk menghancurkan agama, bangsa dan negara ini... In Shaa Allah...

*Mohon sebar-sebarkan poster ini...

Hasil sokongan @AnwarIbrahim ke atas keselamatan Israel!

Posted: 20 Nov 2012 01:00 AM PST
Apa hasilnya? Lihat gambar di bawah ini:


Mahukah anda terlibat menyembelih anak-anak Islam yang tidak berdosa ini? Hindari Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat!


Jom tengok @UstzAzhrIdrus kena tibai di FB sebab BENGONG!

Posted: 20 Nov 2012 12:00 AM PST
* Itu baru rakyat biasa yang jawab. Kalau tentera yang jawab lagi haru dibuatnya. Kata ustaz agama, takkan dia tak tahu sebelum kita hendak suruh orang pergi berjuang, kenapa dia sendiri tidak pergi dahulu? Bolehkah dia tinggalkan Impreza dan superbike beliau untuk syahid mempertahankan Masjidil Aqsa?!! Dasar ustaz hamPAS!

Panglima Perang Cyber

Posted: 20 Nov 2012 11:37 PM PST

Panglima Perang Cyber


GAPS Hentam Khalid Ibrahim Menipu Pasal Pinjaman Beli Bas Dua Tingkat !!!

Posted: 20 Nov 2012 07:35 PM PST


Bas Mewah PKR – Khalid Ibrahim "Kantoi" Cakap Berbelit-BelitSHAH ALAM, 20 Nov – Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) hari ini meminta rakyat untuk menilai permainan dan sandiwara Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim dalam soal bas mewah dua tinggat PKR yang dipertikai sejak sekian lama.

Pengerusinya, Hamidzun Khairuddin berkata, akhirnya sandiwara dan lakonan Khalid Ibrahim terbongkar semalam selepas beliau mengakui membayar RM10,833.00 sebulan untuk membeli bas mewah PKR yang digunakan oleh penasihat ekonomi kerajaan negeri selangor untuk kempen pilihanraya umum pada kali ini.
"Sedangkan sebelum ini, pada 30 Ogos 2012, Tan Sri Khalid Ibrahim menegaskan dalam kenyataan akhbar beliau yang bas itu disewa untuk tempoh enam bulan dan ianya dibiayai sepenuhnya oleh beliau untuk digunakan oleh penasihat ekonomi kerajaan negeri Selangor untuk kempen pilihanraya umum pada kali ini," ujarnya dalam satu kenyataan hari ini.
Namun beliau 'kantoi' selepas itu bila carian di JPJ mendapati bas BLU 8779 itu didaftarkan atas nama beliau Abdul Khalid Bin Ibrahim, yang membukti sebenarnya beliau adalah pemilik bas itu.
Kemudian selepas itu beliau menyatakan pula yang bas itu dibeli oleh beliau secara sewa beli.
"Namun kalau bas itu Khalid bayar sebanyak RM10,833.00 sebulan selama 6 bulan sewabeli seperti yang dinyatakannya, ia berjumlah RM 64,998.00 (RM10,833 x 6). GAPS ingin tahu bayaran muka sebanyak RM 885,002.00 (RM950,000 – RM 64, 998.00) siapakah yang membayar wang muka tersebut.
"Kalau MB menyatakan dia yang membayar wang muka tersebut, GAPS ingin tahu tarikh pembayarannya dan cek dari bank mana," ujarnya lagi.
GAPS juga tegas beliau berminat ingin tahu syarikat kewangan mana yang memberikan pinjaman sewabeli kepada Khalid Ibrahim kerana umum mengetahui beliau adalah seorang yang black listed Ctos dan Ccris kerana kes pinjaman RM60 juta Bank Islam yang masih beliau belum jelaskan.
"Sebagai MB, Khalid Ibrahim wajar berterus terang kepada rakyat dan tidak cuba membohongi rakyat sehingga `kantoi' beberapa kali," tambahnya yang juga mantan Ketua AMK negeri Selangor. -MediaUMNOPenulis Lirik Awan Nano Budi Hikayat / Hasmi Hashim PKR Biadap Perlekeh Umat Islam Pertahan Nabi Muhammad !!!

Posted: 20 Nov 2012 07:26 PM PST1. Penulis lirik ini bernama Hasmi Hashim atau nama pena beliau Budi Hikayat seorang yang pandai menulis lirik lagu sehingga Awan Nano nyanyian Hafiz AF berjaya menjadi juara AJL 26 .


Hasmi di tengah diapit Hafiz dan M.Nasir

2. Selepas Anwar menghalal kalimah Allah kepada Kristian, Nurul Izzah kini penulis lirik dari Angkatan Muda Keadilan Johor pula mencetuskan polemik baru tentang Nabi yang layak disebut sebagai perbuatan yang sangat biadap.3. Perkataan beliau sangat tidak beradab dan memperlekehkan usaha murni umat Islam mempertahankan Nabi Muhammad saw dari dihina pihak anti Islam.

4. Begitu juga mengatakan Nabi yang sepatutnya mempertahankan umat seolah-olah menghina Nabi Muhammad saw tidak mampu meminta kepada Allah agar umat baginda dipertahankan.

5. Meskipun Hasmi Hashim ini pandai menyusun perkataan menghasilkan lirik, namun kes ini membuktikan beliau tidak pandai menyusun kata-kata agar beradab dengan Nabi Muhammad saw.

6. Kita khuatir ini satu lagi bukti bagaimana Islam Liberal yang tidak berakarumbikan Islam dipegang oleh pemimpin pembangkang sehingga boleh merosakkan Islam secara tidak langsung serta membawa penghinaan kedudukan tinggi Nabi Muhammad saw. Selain Islam ala hipokrit yang tidak menjaga Islam seperti yang dikehendaki oleh agama dan hanya mengikut pertimbangan politik semata-mata. Baca hipokrit PAS ini di sini http://www.mykmu.net/?p=23223

7. Justeru kita mohon Hasmi Hashim memohon maaf secara terbuka, begitu juga YB Nurul Izzah yang masih gagal meminta maaf dan seterusnya menarik balik kenyataan isu murtad bangsa Melayu Islam serta bapa beliau yang masih tegar membenarkan kalimah Allah diguna oleh agama Kristian yang dilarang Majlis Fatwa Kebangsaan.


Lihat senarai blog yang menyiarkan video penulis lirik Awan Nano ini yang pasti membuatkan 'darah iman' anda menyirap menontonnya...


http://lensakini.blogspot.com/2012/11/budi-hikayat-hina-nabi-muhammad-saw.html

http://miazarraannur.blogspot.com/2012/11/penulis-lirik-lagu-awan-nano-hina-nabi.html

http://theflyingkick.blogspot.com/2012/11/penulis-lirik-awan-nano-pulak-sebarkan.html

http://lensakini.blogspot.com/2012/11/budi-hikayat-hina-nabi-muhammad-saw.html


Atas Asas Apa Nik Aziz Dakwa UMNO Murtad? - Mufti Perak - YouTube

Posted: 19 Nov 2012 11:54 PM PSTNik Aziz Mahu Saman Utusan Kerana Siar 'Umno Murtad'

Posted: 19 Nov 2012 11:12 PM PST1. ini bukti Nik Aziz selalu tukar kenyataan bila terkena 'badan' sendiri. Seperti isu-isu sebelum ini.

2. Ini juga seperti membawa maksud beliau menolak pandangan Hj Hadi yang mengkafirkan Umno di Terengganu 1981.

3. Lebih penting adakah serius beliau mahu menyaman Utusan Malaysia atau sebenarnya berbunga di hati tersenyum apabila mendapat liputan utama akhbar Utusan Malaysia dengan perkataan celuparnya ?

4. Jika boleh seorang pakar perubatan perlu merawat Nik Aziz jika beliau sudah nyanyuk atau mengalami masalah ingatan kerana faktor umur.

5. Sebagai umat Islam saya sangat sayang Islam melebihi Nik Aziz dan kerana itu saya sanggup menyanggah siapa sahaja yang malukan agama saya.

Sekian untuk difikirkan...

Sent from Samsung Galaxy Note

The Unspinners

Posted: 20 Nov 2012 11:29 PM PST

The Unspinners


Timbul lagi kontroversi Bas Jelajah PKR

Posted: 20 Nov 2012 09:25 PM PST

Zuraidah: Penjual Obat Kuat berjaya ...tapi tak mampu bayar denda

Posted: 20 Nov 2012 04:25 PM PST

Perebutan jawatan PM sesama PR

Posted: 20 Nov 2012 04:30 AM PST

MERBOK TIMES

Posted: 20 Nov 2012 11:26 PM PST

MERBOK TIMES


Harimau pun pening bau ketiak

Posted: 20 Nov 2012 08:47 PM PST

Kalau dah tak pandai menari disalahkannya lantai jongkang jongket. Itulah peribahasa Melayu yang sesuai diberikan kepada Rajagopal, jurulatih Harimau Malaya yang hanya mampu seri dengan Bangladesh. 

Seharusnya apabila Rajagopal menyedari masaalah bau ketiak pemain Bangladesh mengugat prestasi pasukannya Rajagopal sepatutnya membekalkan penutup hidung bagi mengelak bau hangit ketiak supaya tidak menusuk hidung pasukan Harimau Malaya.

Apakah jika pasukan Liverpool atau Manchester United berhadapan dengan pasukan Bangladesh mereka juga akan seri atau kecundang apabila hidung mereka menghadapi masaalah yang sama?

Semoga hubungan diplomatik di antara Malaysia dan Bangladesh tidak terjejas kerana kenyataan 'penghinaan' Rajagopal kepada rakyat mereka.

oyabun

Posted: 20 Nov 2012 11:21 PM PST

oyabun


Isu Selangor : Ibu tunggal tuntut janji manifesto pilihan raya ke-12?

Posted: 20 Nov 2012 10:32 AM PSTLebih 10,000 golongan ibu tunggal di Selangor akan memfailkan saman bagi menuntut ganti rugi daripada kerajaan negeri kerana tidak menikmati elaun seperti yang dijanjikan dalam manifesto Pilihan Raya ke-12 Pakatan Rakyat (PR) empat tahun lalu.

Pengerusi Ibu Tunggal Negeri Selangor, Mortini Kasman berkata, tindakan itu diambil berikutan Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim sehingga hari ini masih gagal menunaikan apa yang dijanjikan.

"Perjanjian oleh pihak pembangkang merupakan satu pembohongan.

"Apabila difikirkan balik setelah empat tahun tiga bulan, selepas melihat manifesto itu semula kita rasa tertipu.

"Mereka beranggapan manifesto hebat itu akan menarik perhatian kepada pengundi tetapi, kita golongan ibu tunggal menjadi mangsanya,"katanya selepas hadir dalam Majlis Sepetang Bersama Ibu Tunggal di Kolej Kemahiran Tinggi MARA, Beranang di sini.

Majlis dirasmikan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Semenyih, Datuk Johan Abdul Aziz.

Mortini berkata, di Selangor terutamanya, aset ibu tunggal amat tinggi disebabkan para pengundi ramai daripada golongan ibu-ibu tunggal.

"Kita bukan meminta tetapi ini adalah apa yang telah dijanjikan pada kita. Apabila mereka telah menang, janji-janji tersebut telah dilupakan,"katanya.

Sehubungan itu katanya, pihaknya juga akan mengadakan demonstrasi pada Jumaat ini di hadapan Bangunan SUK di Shah Alam bagi menuntut Khalid menunaikan janji.

Sementara itu, Johan berkata, Persatuan Kebajikan Jalinan Mesra Ibu Tunggal Hulu Langat, Selangor telah melantik Tetuan Kamaruddin & Partners bagi memfailkan saman tersebut pada 22 November ini di Mahkamah Tinggi Shah Alam terhadap Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan kerajaan negeri.

"Pada Mac depan sudah genap lima tahun kerajaan ini memerintah tetapi sehingga kini satu sen pun mereka (ibu tunggal) tidak dapat. Saya berharap kepada (Tan Sri) Khalid supaya bersiap sedia untuk menjawab. Golongan ibu tunggal di negeri ini sudah tidak tahan dengan pelbagai janji palsu mereka yang tidak berkesudahan," katanya.

Menurut Johan yang merupakan Ketua UMNO Bahagian Hulu Langat itu akan mengorak langkah untuk bersama-sama golongan ibu tunggal di negeri ini bagi membantu para ibu tunggal itu agar tuntutan mereka sampai kepada Menteri Besar.

"Kita akan memfailkan 2,000 ribu orang dahulu secara berperingkat. Kita akan mengedarkan borang pendaftaran untuk disertakan bersama fail saman tersebut ke seluruh Selangor. Jangkaan ibu tunggal ini dalam 35,000 orang buat masa ini atau mungkin lebih daripada itu," ujarnya.

Katanya, bagi golongan tersebut yang masih belum mendaftar, mereka boleh pergi ke persatuan ibu tunggal di parlimen masing-masing untuk bersama-sama menuntut saman di mahkamah.

Wasabi Oyabun..

sekupangdua

Posted: 20 Nov 2012 11:21 PM PST

sekupangdua


PERDANA MENTERI KARPAL SINGH UTK PRU 13

Posted: 20 Nov 2012 05:43 PM PST

KARPAL SEBAGAI PERDANA MENTERI?
Pecah perut teman  bila secara sinis Tun Dr mahathir Mohammad kata eloknya Perdana Menteri bagi kat Karpal, ' bagilah kat dia (karpal) dia dah lama berjuang' patut bagi lah dia jadi perdana Menteri kalau pembangkang menang di PRU I3 nanti.

Dia dah lama berjuang dan mengharapkan jawatan perdana menteri sama seperti anwar ibrahim dan hadi awang, patit bagi kat karpal jadi perdana menteri, Yang amat berhormat Karpal Singh nanti dapat gelaran Tun bila pencen nanti, adoiii pecah perut teman tak dapat nak tahan apa yg Tun perlikan dema yang tengah berebut kerusi Perana Menteri Malaysia ya ng sebenarnya dema tak tahu samada bungkus kalai nie...

Semalam Salahuddin pulak mencarik jalan selamat dengan meng akui biarlah pucuk pimpinan Yang tentukan, begitu juga dengan Mahfus mencari jalan selamat dengan alasan biarlah pucuk pimpinan yang menentukan, naaknya makin ramai diantara dema yang mula berebut kuasa, jadi tak heran lah nak menang PRU 13 doa musnahkan umat islam yang lain sanggup diadakan menunjukan betapa busuk hati perut dema merebut kuasa, dalam masa yang sama swmua umat islam bersatu dalam doa meminta agar umat islam digaza di lindungi, sebaliknya Pas berbangga dengan doa mintak umat islam yang senegara di KO kan, kemenangan buat israel sebenarnya, apakan tidak, tidak sia-sia dema tabor dana dan mahukan kita beretelagah, hari ini produk utama aljubri sebagai tagan menghancurkan malaysia yang sekian lama aman dan harmoni...

Teman harap jangan ler pulak perhimpunan agung UMNO kali ini pulak ada doa balas terhadap apa yg dilakukan oleh PAS yang nampaknya memang dah jauh tersesat. bior ler dema macam tu, Allah akan balas apa sahaja busuk perbuatan dema nanti... tunggu ler yop kita talkin kan nanti segala kemungkaran dema

DOA MINTAK MUSNAHKAN ISLAM BERANI, HUDUD BILA LAK NAK ISTIHAR DILAKSANAKAN DI KELANTAN?

Posted: 20 Nov 2012 04:00 AM PST

HUDUD tarak berani ka?
Jangan ler konar kelain, jangan bagi banyak alasan dan jangan bagi macam-macam sebab, istiharkan jer HUDUD akan dilaksanakan di Kelantan, apa pasai tak berani ulak yop! mendoakan kemusnahan umat islam yang lain bukan main berani komer, tapi yang nyebut pasal hudu sampai la ni komer tak jugak buat, takut apa pulak komer, kita kan takut hanya pada Allah, sapa pulak yang komer bagi alasan takut dan tak jadi nak buat hudud, asal nak pilihanraya jer komer ungkit hudud, asal hudud jer mesti nak pilihanraya

Cuba sembang tu bertelor sikit yop! naper komer amik peduli semua pekara yang kononnya menghalang nak buat hudud? kan ke buat jer apa susahnya pon, jangan sembang jer yop! CSL yang pakat sound komer pun tak terjawab, ater buat jer ler, ini semua keja yang menyanggah ugama tak pulak komer takut?

jangan takat sembang merata ceramah yop! asal ceramah jer mesti salahkan UMNO, asal hudud jer salah UMNO, asal UMNO jer salah Hudud, tak ker macam gampang perangai komer maikan hukum Allah, apa yang payah benor, ater komer dah sedia ker? tak ker kena ambik pengawai yang cukup senawi dan kreteria sebagai penguatkuasa, tak boleh rabun, Islam, cukup senawi dan lain-lain dulu, tak ker komer dah sediakan hukum mengikut Hudud, tak ker komer sediakan Hakim untuk laksanakan hudud, tak ker komer boleh sediakan makamah untuk laksanakan hudud... banyak lagi yop!

Kalau setakt sembang berdegor, orang tau komer ni emang haram jadah, pergunakan Islam dan umat yang komer pecahkan, kalau dah pencacai tu pakat mengaku jer ler... ikut jer bontot aljubri yang nak dijadikan Pemimpin komer tu... ngaku jer yop, apa susahnya

Belantan

Posted: 20 Nov 2012 11:16 PM PST

Belantan


Isu Selangor : JMB gagal laksana tanggungjawab?

Posted: 20 Nov 2012 06:10 PM PST


Sebahagian penghuni Kondomimium Vanice Hill berkumpul bagi mendesak kerajaan negeri campur tangan berhubung masalah pengurusan JMB di Kajang, semalam.

Penghuni Kondominium Venice Hill di Batu 9, dekat sini mendesak kerajaan negeri agar campur tangan dalam menyelesaikan isu berkaitan pihak pengurusan kediaman mereka yang masih gagal diselesaikan sejak setahun lalu.

Ini berikutan barisan Jawatankuasa Badan Pengurusan Bersama (JMB) lama bukan sahaja gagal melaksanakan tanggungjawab menguruskan bangunan di situ, pada masa sama enggan melepaskan jawatan masing-masing.

Pengerusi JMB yang baharu dilantik, Low Kok Chin berkata, kegagalan jawatankuasa itu menyelenggara bangunan di situ dengan sempurna menyebabkan penghuni terpaksa menanggung derita.

Menurutnya, selain soal kebersihan, pihak berkenaan juga gagal memastikan keselamatan penghuni terjamin.

"Penghuni sangat kecewa dan marah dengan pengurusan sedia ada.

"Kami bukan sahaja berhadapan dengan masalah kecurian membabitkan orang luar, tetapi juga masalah sampah dan sebagainya,"katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang akhbar yang turut dihadiri kira-kira 100 penghuni di sini bagi mendesak kerajaan negeri menyelesaikan masalah yang menimpa mereka sejak sekian lama.

Tambahnya, mesyuarat agung tahunan (AGM) jawatankuasa itu yang diadakan pada 12 November tahun lalu menyaksikan terdapat penduduk mahu ahli JMB dilantik semula biarpun tiada dalam agenda mesyuarat.

"Pada 7 Disember, unit Pesuruhjaya Bangunan (COB) Majlis Perbandaran Kajang (MPKj) mengadakan pertemuan dengan JMB sedia ada dan yang baharu dilantik agar mengadakan mesyuarat agung luar biasa (EGM) dalam tempoh empat bulan.

"Sepatutnya EGM diadakan sebelum 7 April lalu tetapi sehingga kini masih belum ada apa-apa perkembangan.

"Keadaan ini menyebabkan penghuni terpaksa berhadapan dengan pelbagai masalah termasuk berkaitan bekalan air,"tegasnya.

Sementara itu, seorang penduduk, Thor Eng Hock, 45, berkata, sudah tiba masanya kerajaan negeri campur tangan mengenai masalah itu kerana mereka tiada pilihan lain.

"Sekiranya JMB yang baharu dilantik tidak dibenarkan menjalankan tugas, kami mahu satu sesi pemilihan semula diadakan demi kebaikan kepada semua sesuai dengan amalan demokrasi yang dipraktik di negara ini," katanya.

Suara Politik
Belantan

Hilang pertimbangan - Pas doa hancurkan UMNO demi PKR, DAP?

Posted: 20 Nov 2012 08:44 AM PSTEntah kitab mana yang dirujuk, entah ayat al-Quran mana yang dipetik dan entah hadis mana yang diambil apabila Pas sewenang-wenangnya menganjurkan majlis bagi mendoakan kehancuran UMNO dan Barisan Nasional (BN).

Malang sekali biar pun dianggotai oleh ratusan ulama dan sentiasa menguar-uarkan ulama adalah teras kepimpinan parti itu, namun demi kemaruk kuasa dan mahu menawan Putrajaya, perbuatan yang bertentangan dengan Islam 'dihalalkan' oleh Pas.

Kita memahami antara Pas dan UMNO sememangnya mempunyai ideologi politik berbeza tetapi dari segi Islam mereka tetap bersaudara, mengadap kiblat yang sama dan menyembah Allah yang satu.

Namun bagi Pas, itu semua bukanlah perhitungan utama, yang penting ialah merebut kekuasaan politik dengan apa cara sekali pun termasuk mendoakan insan seagama hancur.

Pas begitu mudah dalam doa yang dipimpin oleh Nik Razi Nik Mat, adik kepada Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat memohon Allah menghukum UMNO dan BN.

Alasan mereka kononnya, selama lebih 50 tahun UMNO dan BN memerintah parti itu melakukan kezaliman kepada agama Islam dan umat Islam.Jelas sekali, ketaksuban berpolitik dan memburu kuasa telah menyebabkan pemimpin-pemimpin Pas sudah tidak mampu lagi membezakan antara yang hak dan batil.

Kalau benarlah Islam dizalimi, sudah pasti Malaysia tidak berada di kedudukan sekarang menjadi sebuah negara Islam contoh dan perkembangan syiar Islam di negara ini mendapat pujian ulama dunia.

Dan paling nyata sudah pasti Allah menurunkan bala kepada Malaysia jika benar negara ini penuh dengan kebatilan dan kezaliman, namun sampai ke hari ini Malaysia terus aman dan makmur, Islam terus dimartabatkan.

Tetapi ulama dan pemimpin Pas tidak mahu menerima hakikat itu kerana mereka tidak lagi melihat UMNO sekadar lawan politik tetapi musuh yang harus dimusnahkan.

Bagi Pas, selagi ada UMNO dan BN selagi itulah impian mereka untuk meraih kekuasaan bersama sekutu rapat mereka, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP tidak akan tercapai.

Oleh itu sebagai sebuah parti yang kononnya memperjuangkan Islam, Pas mewakili kedua-dua parti berkenaan mendoakan kehancuran UMNO.


Tindakan Pas ini sudah tentulah menggembirakan PKR dan DAP kerana Pas bukan sahaja bersedia menyiapkan jenteranya untuk bertarung habis-habisan dengan UMNO dan BN dalam pilihan raya malahan sanggup menganjurkan majlis doa bagi mencapai cita-cita politik mereka.

Apa yang anehnya, selama ini kita tidak pernah melihat Pas sanggup mengadakan solat hajat atau majlis berdoa bagi memohon Allah memberi petunjuk bagaimana hendak menyatukan umat Islam?

Pas juga tidak pernah berbuat demikian untuk diberikan hidayah bagaimana hendak menghapuskan perbezaan dengan UMNO, malahan Pas juga tidak mengadakan majlis solat hajat bagi memohon Allah menghapuskan mana-mana kelompok yang cuba mengembangkan perbuatan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT).

Tetapi oleh kerana dikuasai keghairahan politik bagi memenangi Pilihan Raya Umum Ke-13, maka Pas sanggup membariskan para ulama, ustaz dan tok gurunya untuk mendoakan kehancuran UMNO.

Jelaslah Pas semakin terpesong daripada nilai-nilai politik Islam sebenarnya, biar pun mengaku sebuah parti Islam tetapi tindak-tanduk Pas ternyata bertentangan dengan nilai-nilai Islam.

Tahniahlah diucap kepada Pas kerana bersedia menjadi pejuang sejati dan pak turut abadi kepada pakatan pembangkang semata-mata kerana kemaruk kuasa.


Percayalah tidak semua orang Islam yang buta hati dan tertutup minda mereka untuk menilai apa yang Pas lakukan sama ada betul atau tidak. Hanya pemimpin dan penyokong Pas yang taksub sahaja yang merestui majlis doa berkenaan.

Memang benar Allah pernah menenggelamkan Firaun di dalam laut, Allah izinkan bumi menelan Qarun, Allah melaknatkan Namrud dan begitu juga Abu Lahab.

Tetapi pernahkah Pas bertanya kenapakah sehingga ke hari ini Allah masih belum memakbulkan doa mereka untuk menewaskan UMNO dan BN secara total dalam dalam pilihan raya atau meletakkan Pas sebagai parti pengganti UMNO?

Justeru daripada pemimpin dan penyokong Pas menghabiskan masa mendoakan kehancuran UMNO adalah lebih baik jika mereka bermuhasabah dan menilai di manakah silapnya perjuangan mereka selama ini.

Percayalah seburuk-buruk UMNO yang mereka doakan agar senasib dengan Firaun, Qarun, Namrud dan Abu Lahab, parti itu tidak pernah mempertaruhkan Islam untuk meraih undi.

UMNO juga tidak pernah memperdagangkan hukum hudud untuk menang dalam pilihan raya, UMNO tidak pernah sewenang-wenangnya mengkafirkan sesama Islam kerana berbeza ideologi politik dan UMNO tidak pernah menganggap ulama sebagai terompah.

Selain itu UMNO juga tidak pernah mendoakan mana-mana pemimpin Pas pecah perut atau ditimpa bala dan sudah pasti UMNO juga tidak pernah mendoakan kehancuran Pas dalam pilihan raya.

Tetapi kajilah apakah sikap berpolitik Pas selama ini dan kita pasti mendapat jawapan siapakah sebenarnya yang sedang menuju kehancuran akibat terlalu kemaruk mahu berkuasa!

Suara Politik
Belantan

Isu Selangor : Ibu tunggal tuntut janji manifesto pilihan raya ke-12?

Posted: 20 Nov 2012 02:18 AM PSTLebih 10,000 golongan ibu tunggal di Selangor akan memfailkan saman bagi menuntut ganti rugi daripada kerajaan negeri kerana tidak menikmati elaun seperti yang dijanjikan dalam manifesto Pilihan Raya ke-12 Pakatan Rakyat (PR) empat tahun lalu.

Pengerusi Ibu Tunggal Negeri Selangor, Mortini Kasman berkata, tindakan itu diambil berikutan Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim sehingga hari ini masih gagal menunaikan apa yang dijanjikan.

"Perjanjian oleh pihak pembangkang merupakan satu pembohongan.

"Apabila difikirkan balik setelah empat tahun tiga bulan, selepas melihat manifesto itu semula kita rasa tertipu.

"Mereka beranggapan manifesto hebat itu akan menarik perhatian kepada pengundi tetapi, kita golongan ibu tunggal menjadi mangsanya,"katanya selepas hadir dalam Majlis Sepetang Bersama Ibu Tunggal di Kolej Kemahiran Tinggi MARA, Beranang di sini.

Majlis dirasmikan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Semenyih, Datuk Johan Abdul Aziz.

Mortini berkata, di Selangor terutamanya, aset ibu tunggal amat tinggi disebabkan para pengundi ramai daripada golongan ibu-ibu tunggal.

"Kita bukan meminta tetapi ini adalah apa yang telah dijanjikan pada kita. Apabila mereka telah menang, janji-janji tersebut telah dilupakan,"katanya.

Sehubungan itu katanya, pihaknya juga akan mengadakan demonstrasi pada Jumaat ini di hadapan Bangunan SUK di Shah Alam bagi menuntut Khalid menunaikan janji.

Sementara itu, Johan berkata, Persatuan Kebajikan Jalinan Mesra Ibu Tunggal Hulu Langat, Selangor telah melantik Tetuan Kamaruddin & Partners bagi memfailkan saman tersebut pada 22 November ini di Mahkamah Tinggi Shah Alam terhadap Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan kerajaan negeri.

"Pada Mac depan sudah genap lima tahun kerajaan ini memerintah tetapi sehingga kini satu sen pun mereka (ibu tunggal) tidak dapat. Saya berharap kepada (Tan Sri) Khalid supaya bersiap sedia untuk menjawab. Golongan ibu tunggal di negeri ini sudah tidak tahan dengan pelbagai janji palsu mereka yang tidak berkesudahan," katanya.

Menurut Johan yang merupakan Ketua UMNO Bahagian Hulu Langat itu akan mengorak langkah untuk bersama-sama golongan ibu tunggal di negeri ini bagi membantu para ibu tunggal itu agar tuntutan mereka sampai kepada Menteri Besar.

"Kita akan memfailkan 2,000 ribu orang dahulu secara berperingkat. Kita akan mengedarkan borang pendaftaran untuk disertakan bersama fail saman tersebut ke seluruh Selangor. Jangkaan ibu tunggal ini dalam 35,000 orang buat masa ini atau mungkin lebih daripada itu," ujarnya.

Katanya, bagi golongan tersebut yang masih belum mendaftar, mereka boleh pergi ke persatuan ibu tunggal di parlimen masing-masing untuk bersama-sama menuntut saman di mahkamah.

Suara Politik
Belantan

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 20 Nov 2012 11:08 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Isu Bas Mewah: Khalid Gagap Menipu Lagi...

Posted: 20 Nov 2012 09:00 PM PSTKenyataan Media GAPS

Tan Sri Khalid Ibrahim semalam menyatakan dalam sidang DUN Selangor yang beliau membayar RM10,833.00 sebulan untuk membeli bas mewah pkr yang digunakan oleh penasihat ekonomi kerajaan negeri selangor untuk kempen pilihanraya umum pada kali ini.

Sebelum ini pada 30 Ogos 2012, Tan Sri Khalid Ibrahim menegaskan dalam kenyataan akhbar beliau yang bas itu disewa untuk tempoh enam bulan dan ianya dibiayai sepenuhnya oleh beliau.

Namun beliau kantol selepas itu bila carian di JPJ mendapati bas BLU 8779 itu didaftarkan atas nama beliau Abdul Khalid Bin Ibrahim, yang membukti sebenarnya beliau adalah pemilik bas itu.

Kemudian selepas itu beliau menyatakan pula yang bas itu DIBELI oleh beliau secara sewa beli.

Namun kalau bas itu Khalid bayar sebanyak RM10,833.00 sebulan selama 6 bulan sewabeli seperti yang dinyatakannya, ia berjumlah RM 64,998.00 (RM10,833 x 6). GAPS ingin tahu bayaran muka sebanyak RM 885,002.00 (RM950,000 - RM 64, 998.00) siapakah yang membayar wang muka tersebut.

Kalau MB menyatakan dia yang membayar wang muka tersebut, GAPS ingin tahu tarikh pembayaran nya dan cek dari bank mana.

GAPS juga berminat ingin tahu syarikat kewangan mana yang memberikan pinjaman sewabeli kepada Khalid Ibrahim kerana umum mengetahui beliau adalah seorang yang black listed Ctos dan Ccris kerana kes pinjaman RM 60 juta Bank Islam yang masih beliau belum jelaskan.

Sebagai MB, Khalid Ibrahim wajar berterus terang kepada rakyat dan tidak cuba membohongi rakyat sehingga kantol beberapa kali.

Hamidzun Khairuddin
Presiden
Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS)
20 Nov 2012.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 20 Nov 2012 09:47 PM PST

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 20 Nov 2012 09:30 PM PST

PISAU.NET

Posted: 20 Nov 2012 09:30 PM PST

PISAU.NET


PAS Dah Murtadkan Ahli Umno,Bagaimana Nasib Mereka?

Posted: 20 Nov 2012 07:19 PM PST


Ahli Umno atau mana mana pemimpin Umno tidak pernah mengkafirkan umat Islam lain...Yang bukan ahli Umno yang tidak menyertai perjuangan PAS juga turut dimurtadkan dek kerana tidak menyertai parti khawarij itu.

Untuk menjadi Islam dan terbukti keimanan anda ,menurut tok guru dan ostad khawarij anda harus cepat cepat isi borang PAS...cepat sebelum terlambat!

Pisau kata "Apa susah..masuk PAS dah comfirm jadi ahli syurga...tak mau ka?"

Hadi As PM: Prove That PAS Believe That Anwar Loves Adultery

Posted: 20 Nov 2012 07:00 AM PSTPAS's 58th Muktamar ended with a prayer to destroy UMNO is seen as a successful effort by the party to convince its supporters that the only objective for the party is to get to Putrajaya and anything that blocks their path, should be destroyed.


Thus, all of the doubt hitting the top leadership regarding 'ways' which they should use to get to the objective, should be 'dumped' or they will be taken as traitor to the party, and Islam!
To give confidence to the top leadership which still doubt on PAS's capabilities in dominating Pakatan Rakyat to implement hudud, Hadi Awang then needs to be polished to close up the focus on Anwar Ibrahim.


So, Hadi Awang is then cheered with this 'hudud choir' and he admitted that he got exited with the idea of being the next Prime Minister.


He then said that making him as the next Prime Minister would show that Islam has won and if he is destined to die after that, he is prepared for it.


The question is, who is Hadi Awang to put himself as a symbol of Islam? How is it possible that voting him as the next PM symbolises a victory for Islam? What has he done for Islam and Muslims all his life?


And is Hadi deaf for not hearing all of Lim Kit Siang dream in wanting to build a secular country and to destroy Islam as the official religion? How can we say that Hadi fights for Islam when he works closely together with Lim Kit Siang?


With DAP's anti-Islam approach and PKR's Western mindset, how can PR's victory and taking Hadi as the next Prime Minister could be said as a win for Islam?
It is clear that Islam is just a political game for PAS. But everyone knows that.


The issue here is no longer the fact that PAS uses Islam as part of their political game but it is about why would Hadi Awang take himself as the future Prime Minister when PR has agreed to take Anwar as the next PM?


The answer is none other than because PAS is aware with who Anwar Ibrahim really is and they cannot accept a sodomite, corrupted and a man who loves adultery as the next Prime Minister. All these while, PAS has been trying their best to deny Anwar's bad acts but finally, PAS had to consider the anxiety of top leadership in terms of gaining support from the party's supporters in facing the coming election.


Previously, Hadi Awang himself worked hard to defend Anwar by saying that the video was just a machine and cannot be considered as a witness nor evidence. Today however, it has been proven that Hadi Awang actually doubted himself. He is actually convinced that Anwar is not fit enough to be the next Prime Minister because he is filled with scandals.


Despite that, for the sake of Pakatan Rakyat, Hadi would lie and use verses from Al-Quran just to defend Anwar. Perhaps in this recent Muktamar, Hadi Awang raelized that top leadership had known that he had lie to them all these while. And for that, he needs to show that he also agrees that a sodomite and a person who is involved in adultery cannot be the next Prime Minister.


Especially when members showed support in appointing him as the next Prime Minister, Hadi and PAS gets more confident that they will dominate PR.


But, as usual, PAS fail to see the impact from this Muktamar. PAS supporters' great spirit in seeing Hadi as the next Prime Minister would be something negative if we are to look at the context of Pakatan Rakyat's politics. This is because, supporting Hadi would mean rejection towards Anwar Ibrahim.


This would lead to an internal crisis between Anwarinas and the Ulama group which we will be able to see in the coming GE. Besides that, this would also raise doubt among DAP members on their cooperation with PAS. This is because, DAP only united with PAS due to the factor of Anwar Ibrahim. Without Anwar, they would not work together.


The conclusion, a high spirited PAS does not result to a stronger PR. Instead, it might just break their coalition as election day comes closer

Ini Tahaluf Siyasi PAS

Posted: 20 Nov 2012 12:00 AM PST

Pisau kata "Ini yang Mat Sabu kata komunis pejuang kemerdekaan"

r b f

Posted: 20 Nov 2012 07:52 PM PST

r b f


Lawak Paling Best 2012

Posted: 20 Nov 2012 06:57 PM PST

Gelas air kopi tu diisi dengan air nescafe yang rakan ambe beli dari kedai sebelah.....
Ambe tak makan minum di Mc D, tapi ambe pakai gelas je....

Ni dia kedai sebelah tempat ambe beli air nescafe
Kih....kih....kih....kih.....dah dua malam ambe tak lena tidur sampai dah takde idea nak menulis kerana terkenangkan ada juga orang sewel yang beli air nescafe di kedai sebelah kemudian pergi isi dalam cawan Mc D.

Tu Diaaaaaa.....Hebat.....Hebat......

Posted: 19 Nov 2012 11:18 PM PST


Ceramah siang malam tuduh orang itu zalim , orang ini rasuah, orang itu seleweng, orang ini kroni.....

Kononnya mereka yang zuhud, telus dan mulus....

Inilah yang dikatakan pepatah inggeris yang dipopularkan oleh Tun Dr M, better the devil you know than the angel you don't.

Selanjutnya sila baca di sini
Hari ni ambe banyak kerja, dok dang nak nulis panjangggg.... pagi tadi ambe beli air nescafe kedai sebelah kediang ambe letak dalam gelas McD. Natang.....

Tiada ulasan:

Catat Komen