Sabtu, 14 April 2012

BLOG - BLOG PARTI UMNO

BLOG - BLOG PARTI UMNO


Puteri Bahagian Segambut

Posted: 13 Apr 2012 11:15 PM PDT

Puteri Bahagian Segambut


Adam Adli & Demo PTPTN

Posted: 13 Apr 2012 06:50 PM PDT

HAPUS PTPTN: ANWAR CAKAP PUSING-PUSING

Posted: 12 Apr 2012 11:59 PM PDT

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak

Posted: 13 Apr 2012 01:42 PM PDT

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak


Banjir selepas hujan lebat lima jam!

Posted: 13 Apr 2012 04:59 AM PDT

ROSLI Shabudin meredah air untuk ke rumahnya yang dilanda banjir di Kampung Nyior, Kuala Dipang, Perak, semalam.

KAMPAR 12 April - Kira-kira 1,500 penduduk daripada 657 keluarga terpaksa dipindahkan selepas banjir melanda beberapa daerah sekitar Perak awal pagi ini ekoran hujan lebat lebih lima jam sejak tengah malam tadi.

Paling teruk terjejas adalah kawasan sekitar Kuala Dipang di sini apabila 1,200 penduduk daripada 254 keluarga terpaksa dipindahkan dalam kejadian banjir paling buruk melanda kawasan itu dalam tempoh 30 tahun.

Operasi memindahkan penduduk terbabit dimulakan seawal pukul 7 pagi selepas rumah mereka dinaiki air mencecah lebih tiga meter.

Banjir di Kuala Dipang turut berpunca daripada ban Sungai Kampar di sini pecah sehingga menyebabkan paras air naik mendadak dalam masa singkat sekali gus menyukarkan penduduk menyelamatkan harta benda.

Kawasan terlibat adalah Kampung Batu 20, Kampung Baru, Kampung Kuala Dipang, Kampung Pasir, Kampung Melaya, Kampung Nyior dan Kampung Pulau Bergading.

Ketika ini, semua mangsa ditempatkan di dua pusat pemindahan iaitu seramai 767 mangsa di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kampar manakala 378 mangsa lagi ditempatkan di Dewan Pulau Bergading.

Selain di Kampar, sebanyak 403 rumah di sekitar Ijok, Selama dekat sini turut ditenggelami air iaitu 215 rumah di Kampung Sungai Jernih, Kampung Masjid (76) dan Kampung Sangkut (26).

Dua buah rumah yang terletak di Kampung Sungai Jernih turut runtuh dan dihanyutkan arus deras. Bagaimanapun, hanya 39 keluarga di sekitar Ijok dipindahkan di Dewan Orang Ramai Sungai Segar.

Banjir turut dilaporkan berlaku di kawasan Batang Padang, Tapah dekat sini yang mana sebuah jambatan bernilai RM500,000 dihanyutkan.

Seorang pengusaha kedai perabot, Mohd. Yusri Basiran, 44, di Kampung Kuala Dipang memberitahu, kesemua perabot yang diperbuat daripada kayu jati bernilai RM600,000 di kedainya ditenggelami air ekoran kejadian itu.

"Air naik begitu pantas sejak pukul 6 pagi. Mana mungkin saya dan empat pekerja lain mampu menyelamat perabot tersebut dalam masa singkat," katanya ketika ditemui di kampung itu hari ini.

Mohd. Yusri yang baru berniaga di kawasan itu dua tahun lalu memberitahu, dalam tempoh setengah jam, kesemua barang di premisnya ditenggelami air.

Penduduk Kampung Baru, Fauziah Abu Hasan Saari, 29, pula berkata, dia dan rakan serumah Maizura Mior Hashim, 32, seperti terhutang nyawa kepada anak kucing yang baru dibela sejak seminggu lalu.

Katanya, anak kucing tersebut yang diberi nama Etot mengiau dengan nyaring sehingga mengejutkan mereka dari tidur ketika air mula memasuki rumahnya kira-kira pukul 2.30 pagi.

"Saya pergi mendapatkannya dan alangkah terperanjat apabila melihat air ketika itu sudah paras betis. Saya segera mengejutkan Maizura dan keluar rumah menyelamatkan diri," katanya ketika ditemui di pusat pemindahan banjir di SMK Kampar.-UMO

Warna-warni politik
Torashah

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

Posted: 13 Apr 2012 11:38 AM PDT

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


PROGRAM JUARA RAKYAT PARLIMEN BARISAN NASIONAL

Posted: 13 Apr 2012 03:03 AM PDT

Senator Datuk Seri G. Palanivel, Presiden MIC yang merupakan Menteri di Jabatan Perdana Menteri akan merasmikan program "JUARA RAKYAT BARISAN NASIONAL CHERAS" - Karnival Jualan Amal & Bual Bicara Personaliti TV Bersama Warga Pendidik pada 14hb. April 2012 bersamaan Hari Sabtu, jam 10.00 pagi bertempat di Dewan Utama UMNO Bahagian Cheras.

Di kesempatan itu, Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras akan turut terlibat dalam program "JUARA RAKYAT BARISAN NASIONAL CHERAS" , di mana Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras akan turun padang dalam acara "CUCI 4 CHARITY" - iaitu program cuci kereta sambil beramal yang akan di ketuai oleh Ketua Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras , Saudari Sarina Sharif.

Semua ahli - ahli Puteri Cawangan dan Ahli Jawatankuasa Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras adalah di jemput untuk bersama - sama menjayakan program amal tersebut. Orang ramai dijemput hadir bagi memeriahkan majlis tersebut.

Tiada ulasan:

Catat Komen