Rabu, 11 April 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


tun faisal dot com

Posted: 11 Apr 2012 01:11 PM PDT

tun faisal dot com


RESOLUSI Penuh Persidangan Meja Bulat PTPTN

Posted: 11 Apr 2012 02:16 AM PDT

RESOLUSI MEJA BULAT

10-11 APRIL 2012

SETELAH BERBINCANG BERHUJAH DAN MENELITI FAKTA-FAKTA YANG ADA SERTA SESI SINDIKET YANG DILAKUKAN BERSAMA-SAMA PTPTN MAKA KAMI AHLI-AHLI MEJA BULAT DENGAN INI SEBULAT SUARA MEMUTUSKAN BAHAWA PTPTN HENDAKLAH DIPERTAHANKAN KEWUJUDANNYA SERTA MENAMBAHBAIK FUNGSINYA BAGI PENJAMIN KELANGSUNGAN AGENDA PENDIDIKAN DAN PEMBANGUNAN NEGARA

DARI ITU KAMI BERPENDAPAT

DARI ASPEK PINJAMAN

1. MEJABULAT MENCADANGKAN BAYARAN PERKHIDMATAN 1% YANG DIKENAKAN KEATAS PEMINJAM PTPTN DIMANSUHKAN

2. BAGI MENAMPUNG KEPERLUAN KOS PENGURUSAN PTPTN MEJABULAT MENCADANGKAN AGAR KERAJAAN MENYEDIAKAN DANA DIBAWAH PERBELANJAAN MENGURUS TAHUNAN ATAU MENDAPATKAN TAJAAN DARIPADA GLC DAN SYARIKAT-SYARIKAT UTAMA DALAM NEGARA

3. SKIM INSENTIF PERTUKARAN PINJAMAN KEPADA BIASISWA YANG DI BERIKAN KEPADA PELAJAR CEMERLANG HENDAKLAH DIHENTIKAN ATAU DIKAJI SEMULA MENGGUNAKAN MEKANISMA YANG LEBIH RASIONAL BAGI MEMASTIKAN KEADILAN KEPADA SEMUA PEMINJAM DISAMPING MENGELAKKAN HAKISAN DANA PTPTN YANG BERKONSEPKAN PINJAMAN

4. KEMUDAHAN PINJAMAN PTPTN JUGA HENDAKLAH DIPANJANGKAN KEPADA PELAJAR-PELAJAR YANG MENYAMBUNG PELAJARAN MEREKA DILUAR NEGARA KHASNYA DITIMUR TENGAH

5. PINJAMAN BAGI PEMINJAM DARI SABAH DAN SARAWAK UNTUK BELAJAR KE SEMENANJUNG DAN SEBALIKNYA HENDAKLAH MELIPUTI HARGA TIKET PENERBANGAN 2 KALI SETAHUN

DARI ASPEK PEMBAYARAN

6. ROMBAKAN TERHADAP SISTEM BAYARAN BALIK PINJAMAN HENDAKLAH DILAKUKAN DENGAN MENGAMBIL KIRA PERKARA-PERKARA BERIKUT :

1. BAYARAN PINJAMAN MULA DIBUAT APABILA PEMINJAM TELAH BERKHIDMAT MELEBIHI 6 BULAN ATAU TELAH MEMPUNYAI PENDAPATAN RM3000 KEATAS YANG MANA TERKEMUDIAN BAGI MENJAMIN TEMPOH KELEGAAN PEMINJAM.

2. KAEDAH BAYARAN BALIK HENDAKLAH DIKAJI SEMULA DENGAN MENGAMBIL KIRA MEKANISMA PEMBAYARAN SEPERTI KWSP DAN LHDN DISAMPING KEMUDAHAN PEMBAYARAN MELALUI SISTEM E-PAYMENT SEDIA ADA.

3. INSENTIF PELEPASAN CUKAI DIPERKENALKAN KEPADA MAJIKAN-MAJIKAN YANG BERSEDIA MENJELASKAN BAYARAN PTPTN PEKERJA MEREKA.

4. KAEDAH MENYENARAI HITAM PEMINJAM YANG MENYEBABKAN KEBEBASAN PEMINJAM SEPERTI URUSAN KELUAR NEGARA ATAU MEMBUAT LAIN-LAIN PINJAMAN HENDAKLAH DIMANSUHKAN.

DARI SEGI TABUNGAN SSPN

7. KERAJAAN HENDAKLAH MENYALURKAN DANA RM 100 YANG DIPERUNTUKKAN KEPADA MURID-MURID SEKOLAH TERUS KEPADA PTPTN BAGI TUJUAN PEMBUKAAN AKAUN SSPN

DARI ASPEK KOMUNIKASI

8. PEMINJAM DAN PTPTN HENDAKLAH MELAKSANAKAN UPACARA AKAD UNTUK MEMASTIKAN PEMINJAM SEDAR BAHAWA PINJAMAN PTPTN PERLU DIBAYAR SEMULA

9. PTPTN HENDAKLAH MELAKSANAKAN PROMOSI DAN MENYEBARLUAS SEGALA MAKLUMAT YANG TEPAT KEPADA PEMINJAM DAN MASYARAKAT AGAR KEFAHAMAN TERHADAP FUNGSI DAN KEDUDUKAN PTPTN DAPAT DIFAHAMI

10. PTPTN HENDAKLAH MENGGUNAKAN SECARA MAKSIMA MEDIA BARU AGAR SEGALA AKTIVITI PROMOSI DAN PENYEBARLUAS MAKLUMAT AKAN LEBIH BERKESAN

11. PTPTN PERLU BERSEDIA UNTUK MENYEDIAKAN PINJAMAN BAGI SARA HIDUP SEANDAINYA KERAJAAN MEMUTUSKAN UNTUK MEMBERIKAN PENDIDIKAN PERCUMA DI PERINGKAT PENGAJIAN TINGGI

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

#MPmalas Nurul Izzah tipu penghuni flat demi kuasa politik?

Posted: 10 Apr 2012 11:00 PM PDT


Nurul Izzah, Anda MP Luar Biasa

Ratu Kapal Selam dan Ratu Putar Alam, Nurul Izzah sekali lagi membuktikan jasa dan pengorbanannya khas untuk penduduk Lembah Pantai. Semalam, BLP telah membongkar bagaimana MP paling glamer ini memperalatkan segelintir penduduk Flat 4 Tingkat demi kepentingan politik jumud beliau. 
Hari ini BLP akan menghuraikan lebih mendalam bagaimana kerakusan berpolitik Nurul Izzah telah menyebabkan kerugian yang tidak terhingga buat Penduduk yang termakan umpan racun beliau.
Pertama sekali, mereka telah hidup dalam kedaifan selama dua tahun. Sedangkan rakan-rakan mereka sudah lama berpindah ke rumah-rumah PPR yang jauh lebih selesa  berbanding dengan Flat 4 Tingkat, mereka terpaksa hidup dalam keadaan seperti ini:

 Gambar: Menunjukkan saiz dan keadaan Flat 4 Tingkat

Gambar: Menunjukkan keadaan di luar Flat 4 Tingkat

Gambar: Menunjukkan keadaan di Flat 4 Tingkat

Sedangkan mereka boleh tinggal di dalam rumah PPR berjiran dengan rakan-rakan dan jiran-jiran mereka seperti ini:

Nurul Izzah, anda memang MP Luar Biasa, mana ada MP lain dalam dunia ni yang bila penduduk di kawasan sendiri ditawarkan untuk tinggal rumah 3 bilik berbanding dengan rumah 1 bilik atau TIADA BILIK di Flat 4 Tingkat yang hanya 380 kaki persegi akan mengaburi mata mereka dan menidakkan hak mereka! Gila ke beb?
Kedua, mereka yang telah bersetuju akan mendapat rumah bernilai RM250 ribu dalam pasaran sekarang (mungkin RM400 ribu apabila siap dalam 3 tahun ini anggaran konservatif), atau mendapat pampasan tunai sebanyak RM 143 ribu serta merta beserta dengan beberapa insentif lain termasuk sewa yang dibayar, semua kos pengangkutan ditanggung dan lain-lain.
Oleh kerana Nurul Izzah telah menghasut segelintir mereka untuk membantah pembangunan, dan mengheret mereka ke makhamah, mereka hanya akan mendapat pampasan sebanyak RM 73 ribu sahaja.RUGI RM 327 ribu beb!! Itu kalau harga pasaran 3 tahun lagi RM400 ribu. Kalau pemaju letak harga macam UOA di bangsar South? Hampir RM1 juta untuk kondominium yang sama saiz. Padahal Bangsar South lagi masuk ke dalam! 4 Tingkat yang paling depan. Kalau gunakan itu, setiap penduduk RUGI RM 927 ribu! gila ke beb!
Nurul Izzah, anda memang MP Luar Biasa, mana ada MP lain yang bila penduduk ditawarkan potensi nilai sebanyak RM400 ribu  atau RM1 juta atau tunai sebanyak RM143 ribu, bantah dan memperjuangkan hanya RM73 ribu! Mana keadilan perjuangan ini? Gila ke beb?
Nurul Izzah, anda memang MP Luar Biasa. Setiap kali tiup seruling ajak penyokong jatuh dalam gaung. Patutlah ramai dah sedar dan tinggalkan. Harapan wartawan-wartawan BLP, orang Kelana Jaya juga akan membaca "budi" dan "bakti" yang selalu ditabur oleh MP Luar Biasa ini. Nak lari mana beb?

[Video] @RazaliIbrahim Hanya 17% yang tidak bayar pinjaman PTPTN

Posted: 10 Apr 2012 09:08 PM PDT


Hapus PTPTN: Pembangkang Sekali Lagi 
Bermain Perkataan 'Kalau'
Oleh : Azman Abas


KUALA LUMPUR, 10 APRIL – Timbalan Pengerusi Biro IPT UMNO Malaysia, Datuk Razali Ibrahim melihat ungkapan "kalau" yang seringkali digunapakai oleh pembangkang termasuklah dalam isu Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) adalah perkataan yang mengandungi penyakit.

Menurut beliau pembangkang yang seringkali melaungkan 'kalau kami memerintah negara akan lebih makmur' dan sebagainya hanyalah sekadar ungkapan untuk menimbulkan rasa tidak puas hati rakyat terhadap kerajaan yang ada hari ini.

"Kita menerusi kerajaan Barisan Nasional (BN) tidak gunapakai perkataan 'kalau' ini kerana jika merasakan kita mampu beri kerajaan akan beri seperti Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M).

"Perkataan 'kalau' ini cukup menarik dan enak didengar tetapi… apakah penghujungnya. Kerajaan BN tidak guna perkataan ini. Jika boleh bagi, kita bagi, dan kalau kita tidak boleh kita akan cakap tidak boleh," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap merasmikan persidangan Meja Bulat PTPTN anjuran Biro IPT Pemuda dan UMNO Malaysia di Vistana Hotel, di sini, hari ini.

Razali yang juga Naib Ketua Pemuda UMNO seterusnya menambah isu PTPTN bukanlah satu perkara baru yang dibangkitkan malah ianya cukup dekat dengan mereka termasuklah dalam soal Akta Universti dan Kolej Universiti sebelum ini.

"PTPTN bukan perkara baru. Isu ini sentiasa menjadi pertimbangan kita walaupun ianya tidak dihebohkan. Terima kasih juga kepada pembangkang kerana menjadikan ianya satu isu yang yang telah memberi satu kelebihan kepada kita untuk dikethaui umum.

"Macam subsidi… telah banyak kerajaan berikan tetapi orang ramai tidak tahu dan apabila dijadikan isu oleh pembangkang, hari ini kita telah nampak dengan begitu banyak subsidi yang telah diberikan oleh kerajaan.

"Cuma masalahnya hanya kerana pertimbangan politik, kalau kita tidak perjelaskan maka ia akan jadi satu perkara yang diputuskan atas kepentingan politi dan ianya tidak menguntungkan," katanya.

Justeru beliau memberikan jaminan meja bulat berkenaan tidak melibatkan kepentingan politik tetapi sebagai satu kaedah dan jalan keluar dalam mencari mekanisme yang terbaik.

Beliau turut mengimbau bagaimana pada satu ketika kerajaan memberikan biasiswa dan kemudiannya ditukar kepada pinjaman boleh ubah dan seterusnya kepada pinjaman seperti yang ada hari ini.

"Dulu kenapa kerajaan boleh bagi biasiswa… ini kerana dulu tidak ramai. Kenapa ditukar kepada pinjaman boleh diubah… kerana untuk kecemerlangan dan ketidakmampuan. Kenapa hari ini kita bagi pinjaman sahaja…. kerana ramai sangat.

"Namun sepertimana yang diperkatakan oleh Datuk Seri Najib Razak di Batu Pahat, 90 peratus pembiayaan pendidikan tinggi dibiayai oleh kerajaan dan tinggal 10 peratus sahaja yang perlu dibiaya oleh rakyat yang melanjutkan pengajian tinggi dan 10 peratus inilah yang kita sedang bincangkan ini iaitu PTPTN," katanya.

Beliau seterusnya menempelak pembangkang yang hanya menjaja cerita untuk menghapuskan PTPTN tetapi di dalam buku Jingga mereka bercanggah dengan apa yang diwar-warkan hari ini.

"Pembangkang ini semua dia politikkan. Pembangkang cerita separuh-separuh kat bawah. Kita janganlah percaya tanpa semakan. Sebab itu kemakmuran yang diberikan tidak pernah diperjelaskan oleh pembangkang.

"Yang mereka tahu hanya mahu menimbulkan rasa marah rakyat terhadap kerajaan. Berilah peluang kepada kami… Jangan nanti pula kita menyesal.

"Saya tidak duduk di Selangor tetapi ramai yang saya jumpa mengatakan tolonglah beri BN menang. Dalam hati, terdetik saya tidak mengundi pun di Selangor dan memang kita nak menang di Selangor tetapi saya terfikir kenapa sampai begitu sekali datang peluk saya. Rupanya dia kata dia menyesal. Kenapa dia menyesal kerana beliau undi orang yang datang cerita perkataan 'kalau'… Inilah antara penyakit 'kalau' ini."


Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 11 Apr 2012 01:10 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


TUDIAA!! Mansuh PTPTN Pas Beri Biasiswa Pada Semua Ahlinya!! #MejaBulatPTPTN

Posted: 11 Apr 2012 09:25 AM PDT

PAS sekarang ni menyertai kempen pembohongan terbaru Anwar untuk mansuhkan PTPTN.

Berikut adalah bukti bahawa PAS mampu memberi biasiswa kepada semua ahli PAS yang sedang menuntut di IPTA atau IPTS.

FUUYOOO BERLAMBAK-LAMBAK!!

Duit berkepuk-kepuk buat apa? Kata parti yang memperjuangkan NEGARA BERKEBAJIKAN. Guna la duit tu untuk pendidikan ahli atau keluarga ahli parti.

Malang bagi ahli PAS, bukan sahaja PAS tak mampu memberi biasiswa kepada pelajar institusi pengajian tinggi, malah pendidikan serendah tadika pun PAS kutip yuran daripada ahli!

Berikut adalah kadar yuran PASTI pada tahun 2011.

http://pastiannur.blogspot.com/2010/08/pendaftaran-pelajar-2011.html

Itulah hakikat dalam PAS. Mereka hanya pandai bercakap, berjanji dan memujuk rayu tetapi tidak pandai menepati dan mengotakan apa yang keluar dari mulut mereka.

*Banyak betul duit sakau puak hijau ni. Duit banyak pun nak pau ahli untuk yuran PASTI.

TERPANASS!! Jangan UNDI BARISAN NASIONAL!? baca dulu!

Posted: 11 Apr 2012 06:36 AM PDTSebelum bersungguh-sungguh ingin menghapuskan korupsi pada pemerintah, rakyat harus menghapuskan korupsi pada diri mereka sendiri. Berapa ramaikah rakyat yang mengabaikan solat namun mengharapkan pemimpin seperti Umar Abdul Aziz?

Berapa ramaikah rakyat yang menipu dalam urusan perniagaan namun mengharapkan pemimpin yang jujur dalam harta negara ? Berapa ramaikah rakyat yang sangat kedekut dalam bersedekah namun mengharapkan mereka mendapat harta negara dengan saksama ?
Berapa ramaikah rakyat yang melanggar undang-undang keselamatan jalanraya namun mengharapkan mahkamah yang telus? Berapa ramaikah rakyat yang tidak peduli terhadap mesej kenabian lalu mengharapkan pemimpin yang memimpin dengan jalan kenabian ?

Sebelum rakyat bising mereka ditipu oleh Kerajaan, semak dulu adakah rakyat sudah berlaku jujur dalam urusan mereka dengan kerajaan. Masih ada lagikah rakyat yang tipu ketika 'punch card' di tempat kerja. Masih ada lagikah rakyat yang tipu 'office hour' dengan meng'ular'.

Masih ada lagikah rakyat yang ambil M.C tanpa ada apa-apa keuzuran. Masih ada lagikah rakyat yang tipu 'claimn' untuk out station. Masih ada lagikah rakyat yang gunakan harta pejabat untuk kegunaan peribadi. Jika rakyat masih tipu kerajaan, maka tidak pelik kerajaan juga akan tipu rakyat.

Telah menjadi Sunnatullah bahawa kaum-kaum yang zalim itu diperintah oleh orang yang zalim.

Firman Allah: "Dan (penduduk) negeri itu telah Kami binasakan ketika mereka berbuat kezaliman." (Surah Al Kahfi, 18: 59)

Al-Walid ath-Tharthusi rahimahullah berkata, "Sehingga sekarang masih terdengar orang-orang berkata, "amalan- amalan kalian adalah pekerja-pekerja kalian", sebagaimana kalian sekarang ini; maka seperti itulah kalian akan dipimpin."

Di dalam al-Qur'an terdapat ayat yang semakna dengan perkara ini.

"Dan demikian kami jadikan sebahagian orang-orang yang zalim itu menguasa sebahagian yang lain disebabkan apa-apa yang mereka (masyarakat) usahakan." (Surah Al-An'am, 6: 129)

Imam Ibnu Katsir rahimahullah menjelaskan (berkenaan ayat tersebut)

"Tiada orang yang zalim pun melainkan ia akan diuji dengan orang yang zalim. Dijadikan dari kalangan orang-orang yang zalim, mereka dikuasai oleh orang- orang-orang yang zalim lainnya Sebahagian mereka dihancurkan dengan sebahagian lainnya, dan sebahagian mereka disiksa dengan sebahagian lainnya, sebagai balasan atas kezaliman mereka." (Rujuk: Shahih Tafsir Ibnu Katsir, Terbitan Pustaka Ibnu katsir, jil 3, m/s. 430)

"Wahai rakyatku! Bersikap adillah kepada kami! (Bagaimana mungkin) kalian mahukan dari diri kami sebagaimana yang dilaksanakan oleh Abu Bakar dan Umar, sedangkan kalian tidak pun mengerjakan sebagaimana apa yang mereka amalkan?!" (Siraj al-Muluk, m/s. 100-101).

Pemimpin itu asalnya adalah seorang Rakyat. Zalimnya seorang Pemimpin disebabkan zalimnya seorang Rakyat, begitu juga sebaliknya

*****Fikir fikirkan lah....setakat mana amalan kita sebelum kita mengharapkan amalan baik dari Pemerintah?

1. Sudahkah kita membayar zakat dengan telus
2. Sudahkah kita mendidik anak dengan didikan islam
3. Sudahkah kita menjalankan amalan Rukun Islam dengan sempurna
4. Sudah kah kita membantu kaum keluarga seperti di syariatkan
5. Sudahkah kita menjadi anak atau abang lelaki yang bertanggung jawab
6. Sudahkah kita solat 5 waktu sebelum bercakap hal agama
7. Adakah kita bertanggung jawab terhadap Mak Bapak dan kaum keluarga
8. Adakah kita menjadi jiran mengikut ajaran islam

Dan banyak lagi....Tanya lah diri kita setakat mana amalan kita? sebelum bercakap mengenai islam dalam negara?

Dan banyak lagi....Tanya lah diri kita setakat mana amalan kita? sebelum bercakap mengenai islam dalam negara?


Rakyat Puak Pembangkang perlu sebut ni : "MAAFKAN SAYA KERAJAAN BN KERANA BANYAK MEMPROTES SELAMA INI ..."
TERIMA KASIH KEPADA SAHABAT FACEBOOK
YANG SUDI BERKONGSI ARTIKEL DI ATAS ... - Admin

Aloq Staq Blog

KASI PANAS!! Dato @RazaliIbrahim SERANG Anwar!! #mejabulatptptn

Posted: 11 Apr 2012 02:12 AM PDT


Video YB Dato Razali menyelar Anwar kononnya mahu memansuhkan PTPTN.

EKSKLUSIF!! Kecoh di Meja Bulat PTPTN!! #MejaBulatPTPTN

Posted: 10 Apr 2012 11:37 PM PDT

Gambar-gambar yang Mc ambil dari Diskusi Meja Bulat PTPTN yang melibatkan wakil pelajar, NGO, wakil masyarakat, media dan juga pihak PTPTN. Cara terbaik untuk menyelesaikan masalah adalah berbincangan secara dua hala.

Rundingan Meja Bulat bermula


Perbincangan hangat diantara student, pihak PTPTN dan NGO


Wakil pelajar sedang memberi pendapat

masing-masing memberi pendapat

wakil NGO turun memberi pendapat

Pembincangan yang hangat memberi reaksi yang hebat

Setiap meja di pantau oleh moderator dan mediaHebat, memang hebat, pentas diskusi meja bulat membincangkan isu Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) yang diwakili oleh wakil mahasiswa universiti, gabungan pewakilan pelajar, NGO dan wakil PTPTN telah menghangatkan meja bulat anjuran Pemuda UMNO Malaysia di Hotel Vistana, Kuala Lumpur.

Kesempatan yang ada, mereka duduk bersama mencari jalan paling wajar dalam mencari resolusi terbaik bagi menyelesaikan permasalahan yang membelenggu sebelum ini behubung isu PTPTN antara mahasiswa dan pihak PTPTN.

Ada diantara mereka memberi pandangan yang baik, langkah perlu yang diambil oleh pihak PTPTN dalam menangani segera hal ini dan dilihat isu diperbincangkan dalam meja bulat sebagai langkah amat baik.

Antara isu baik dan harus diberi perhatian sewajarnya adalah cara atau kaedah pembayaran balik mengikut kemampuan si peminjam. Contoh cadangan dengan mengikut skala gaji yang diterima, melalui pemotongan gaji mengikut berapa jumlah gaji yang diterima si peminjam dapat menyelesaikan jumlah pinjaman tanpa menggangu gaji yang diterima bulanan.

Apa yang paling utama kata mereka, mestilah tidak membebankan pelajar yang meminjam akibat pemotongan tiap-tiap bulan.

Blog lain yang turut memainkan isu Meja Bulat boleh klik SINIMcTheory:
Meja Bulat merupakan langkah diskusi untuk mencari Resolusi.

GEMPAR!! Nik Aziz Untuk Di Jual!!

Posted: 10 Apr 2012 09:12 PM PDT


Opss.. silap bukan nak jual Nik Aziz, tapi nak jual baju Nik Aziz. Pehh.. fanatik betui puak Pas ni dengan pemimpin depa. Hinggakan baju pemimpin pun dijual. Bukan baju saja yang dijual, pelekat kereta, pelekat cermin, seluar, gambar dan juga selipar pun ada muka Nik Aziz. Jangan terkejut nanti bila tiba-tiba satu hari anda akan berjumpa dengan spendar yang ada gambar Nik Aziz didepannya. ha ha ha..
Sebab tu Mc kata, puak ni bukan pertahankan Islam, tetapi pertahankan pemimpin depa. Depa puja dan puji pemimpin depa sampai macam dewa. Maksum takdak dah, sampaikan pemimpin depa berzina ka, merasuah ka, menipu ka, memfitnah ka, semuanya depa tak percaya.

Fanatik jumud tahap longkang yang diamalkan oleh puak pembangkang ni, sangatlah bahaya. Tapi nak kata apa, hanya orang yang bodoh dan tidak berakal saja yang menyokong puak Pakatan ni, kalau yang ada akal dan berfikiran waras, takkan buat benda bodoh ni.


McTheory:
Hanya si bodoh yang suka dipimpin oleh si bodoh!!

DAULAT TUANKU!!

Posted: 10 Apr 2012 07:12 PM PDT
Menjunjung kasih dan ucapan setinggi-tinggi tahniah di atas pertabalan DYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Al-Mutassimu Billahi Muhibbudin Sultan Abdul Halim Al-Muadzam Shah ibni Almarhum Sultan Badlishah Al-Haj dan DYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong, Tuanku Hajah Haminah.

McTheory:
Daulat Tuanku!

GEMPAR!! DS Najib Pakai Rantai Emas?? @NajibRazak

Posted: 10 Apr 2012 05:32 PM PDTLihat gambar diatas, apa yang boleh anda nampak mengenai gambar diatas? Lihat dileher DS Najib, apakah ada sebarang rantai disitu? Gambar ini telah menjadi bualan hangat di Facebook dan juga blog pencacai Pakatan Haram. Apa yang paling menyedihkan ialah, fitnah mereka ini dipercayai oleh golongan yang malas nak kaji dan nak fikir. Apa orang kata main ikut saja.


Sebab tu manusia macam ni, bila orang kata bodoh sombong, nanti dorang marah. Murah percaya apa saja yang mereka lihat walaupun tak pasti. Andai perkara itu fitnah, di mana ia akan jadi dosa sampai mati.

Untuk pengetahuan semua DS Najib manusia yang bijak dan teratur, walaupun ada orang kata pengetahuan agamanya tak sehebat Nik Aziz, namun beliau sebagai seorang pemimpin Islam, rasanya dah cukup hebat untuk beliau mengetahui apa yang salah dan apa yang benar.

Jadi sebagai pemimpin sebuah negara Islam yang hebat. Beliau takkan biarkan maruah beliau dicemar dengan perkara sebegini. Sebagai seorang pemimpin negara Islam yang hebat dan bijak, apakah DS Najib tak ada otak untuk memikir 'bahana' memakai RANTAI EMAS dikhalayak ramai ketika bertemu dengan rakyat?

Hanya orang yang kurang akalnya saja mempercayai fitnah ini!!

McTheory:
Biar nampak bodoh, tapi jangan jadi bodoh

Cucu Tok Selampit

Posted: 11 Apr 2012 01:07 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Aura Anwar Semakin Hilang - Kehadirannya Gagal Mengumpul Rakyat Shah Alam

Posted: 11 Apr 2012 08:38 AM PDT

Lihatlah sendiri gambar-gambar yang disertakan. Kehadiran Anwar Ibrahim, idola Pakatan Haram sekalipun gagal menarik warga Shah Alam untuk datang beramai-ramai mendengar pembohongan dan auta beliau. Malam ini Anwar Ibrahim berceramah di Dewan Kiambang, Seksyen 7 kononnya bertajuk Wacana Politik - Pendidikan Percuma.


Kehadiran penonton tidak sampaipun satu per tiga dewan berkenaan. Kelibat Adam Adli turut kelihatan di kalangan penonton yang hadir. Kalau beginilah sambutan Rakyat Shah Alam ke atas pemimpin nombor satu Pakatan Haram, InsyaAllah Barisan Nasional dapat merampas kembali Selangor dan Shah Alam khususnya.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Isu Komisyen RM540 Pembelian Kapal Selam Scorpene Yang Pembangkang Tidak Dedahkan

Posted: 10 Apr 2012 06:00 PM PDT

Anwar Ibrahim, Wan Azizah dan pemimpin pembangkang lain yang pernah menjaja propaganda kononnya kerajaan Malaysia telah membayar sejumlah 114.96 juta euro (RM540 juta) kepada syarikat Perimekar Sdn. Bhd untuk komisyen pembelian dua buah kapal selam Scorpene. Berdasarkan laporan rasmi kontrak perolehan terbukti fitnah pembangkang nyata tidak berasas.

Komisyen RM540 juta yang diwar-warkan oleh Anwar dan balacinya sebagai komisyen pembelian kapal selam tersebut sebenarnya adalah nilai kontrak yang diberikan kepada syarikat Perimekar Sdn Bhd bagi tujuan penyediaan khidmat sokongan dan koordinasi untuk tempoh selama enam tahun manakala pembayaran oleh kerajaan kepada syarikat tersebut pula dilakukan secara berperingkat bergantung kemajuan projek yang dilaksanakan.

Syarikat Perimekar Sdn. Bhd yang dimiliki secara bersama oleh Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT), Boustead Holdings Berhad serta K.S Ombak Laut Sdn Berhad bertanggungjawab secara langsung dalam pelbagai skop kerja sokongan & koordinasi misalnya;-

i. Penyediaan kemudahan kediaman & kelengkapan untuk kegunaan 27 keluarga dari team projek yang berada di Perancis dan Sepanyol.

ii. Penyediaan pejabat urusan, kediaman dan kelengkapan untuk keperluan 156 orang krew kapal selam TLDM bagi tempoh 4 tahun di Perancis dan Sepanyol.

iii. Menyediakan insuran kesihatan bagi melindungi krew kapal selam serta ahli keluarga team projek selama mereka berada di Perancis dan Sepanyol.

iv. Pembayaran elaun harian serta elaun untuk krew yang berjumlah 50 euro sehari untuk setiap orang bagi 3 tahun pertama dan 60 euro sehari bagi tiga tahun seterusnya.

v. Pembiayaan kos penerbangan pergi balik (balik bercuti di malaysia) untuk setiap krew setiap 4 bulan sekali serta lain-lain keperluan berkaitan sepanjang semua krew dan team projek berada dalam latihan di Perancis dan Sepanyol.

Selain khidmat sokongan di atas, nilai kontrak RM540 juta (114.96 juta euro) itu juga meliputi khidmat koordinasi yang perlu disediakan oleh syarikat Perimekar Sdn Bhd. Perkhidmatan koordinasi yang dimaksudkan itu antaranya merangkumi tanggungjawab syarikat Perimekar Sdn Bhd untuk memastikan syarikat-syarikat dari Malaysia terbabit secara langsung dalam proses pembinaan, program off-set, membantu kontraktor utama membabitkan urusan maklumat prosedur perlaksanaan kontrak, penyelarasan latihan krew kapal selam dengan kontraktor dan kerajaan termasuklah penyediaan koordinasi bagi setiap enam bulan.

Lebih penting lagi untuk kita maklumi, nilai kontrak RM540 juta itu selain ianya bukan bayaran komisyen, ia juga sama sekali bukan merupakan keuntungan bersih untuk syarikat Perimekar Sdn Bhd sebaliknya nilai tersebut meliputi segala kos langsung dan tidak langsung yang perlu ditanggung selama 6 tahun sebagaimana terkandung dalam kontrak tersebut.

Berkemungkinan untung bersih tahunan yang menjadi miliki syarikat tersebut adalah dalam jangkaan sekitar sejuta euro atau lebih sedikit, pendek kata ia bukannya satu kontrak yang mewah atau satu komisyen jatuh dari langit seperti yang di fitnah ke sana ke mari oleh Anwar dan pemimpin PR terhadap PM dan kerajaan.

Dalam apa saja isu yang Anwar cuba palitkan pada PM dan kerajaan Malaysia akhirnya Allah s.w.t membuka pintu kebenaran di penghujungnya sekaligus meletakkan DS Najib serta kerajaan pimpinannya di tempat yang sewajarnya jauh berbeza dengan nasib Anwar dan pemimpin pembangkang yang hingga kini satu demi satu aib mereka di buka dan menjadi tontonan ramai.

Apa Yang Tersirat

Posted: 11 Apr 2012 01:06 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Busary Kementerian Pelajaran hanya untuk 9A+ ke atas... pelajar luar bandar tertutup peluang

Posted: 11 Apr 2012 07:25 AM PDT

Apabila Menteri Pelajaran Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan bahawa hanya 1609 pelajar lepasan SPM ditaja secara otomatik oleh Kerajaan, anak saya yang hanya mendapat 6A+, walaupun straight A dalam SPM sungguh kecewa.

Kekecewaannya sungguh terbayang, kerana dia berusaha mencapai yang terbaik di sekolahnya dan salah seorang yang terbaik daripada 17 pelajar yang mendapat straight A.

Di sekolah di mana anak saya itu belajar, tiada seorangpun yang layak menerima tajaan secara otomatik sepertimana yang diumumkan oleh TPM semalam.

Nasib para pelajar yang dikategorikan sekolah luar bandar, sungguh malang, kerana jika sistem merit yang digunakan seperti mana diumumkan itu, sampai bila2pun para pelajar luar bandar tidak akan pernah merasakan apa itu tajaan otomatik.

Sepatutnya, kerjaan memberi pertimbangan kepada jenis sekolah, walaupun ukuran peperikasaan yang diguna pakai dalam mengklasifikasikan keupayaan para pelajar.

Bayangkan rakan anak saya semasa di sekolah rendah, yang belum pernah mengalahkannya, akan tetapi rakannya itu berkesempatan ditempatkan di sekolah yang baik di Semenanjung, telah mencapai keputusan straight A, tetapi bezanya, A+nya lebih banyak.

Sepatutnya kerajaan memberi pertimbangan kepada para pelajar yang di tempatkan sekolah-sekolah yang belum menempah nama, kerana, ada kemungkinan para pelajar yang mampu memperoleh keputusan straight A di sekolah yang belum ada nama-terletak di luar bandar pula, akan lebih menyerlah jika ditempatkan di sekolah2 yang mempunyai nama.

Jalan penyelesaian kepada ketidak seimbangan ini adalah..di setiap sekolah; kerajaan perlu memilih pelajar yang mendapat straight A yang berkedudukan satu dan dua atau sehingga ke kedudukan ke empat, bagi maksud penajaan otomatik, agar supaya, setiap sekolah itu dapat menunjukkan kemampuan pelajarnya bersaing di medan sama rata apabila berada di perguruan tinggi.

Pengalaman penulis, semasa berada di Perguruan tinggi, para pelajar yang berasal daripada sekolah yang bernama, tidak semestinya mempunyai kelebihan berbanding dengan pelajar yang berasal daripada sekolah yang tidak bernama.

Malah, para pelajar yang berasal daripada sekolah luar bandar mampu bersaing dengan hebat, malah sebahagian besarnya lebih baik daripada mereka yang berasal daripada sekolah yang bernama.

Sistem yang diamalkan oleh kerajaan sekarang ini, akan menambah jurang yang lebar antara pelajar bandar (sekolah2 terpilih) dengan sekolah2 luar bandar yang tidak terpilih. Sistem yang diamalkan ini akan mengorbankan mereka2 yang mempunyai bakat semulajadi yang tidak dilihat oleh para pemilih, apabila memilih para pelajar di peringkat awal.

Mungkin cara penilaian kerajaan sekarang ini yang mengakibatkan menurunnya kualiti pendidikan di Malaysia, sehingga IPTA negara tidak tersenarai di peringkat antarabangsa.

THE FLYING KICK

Posted: 11 Apr 2012 01:03 PM PDT

Rajahmas

Posted: 11 Apr 2012 11:46 AM PDT

Rajahmas


Masih tak percaya Hutang Negara selesai?

Posted: 10 Apr 2012 06:07 PM PDT

Kerajaan sudah melangsaikan pinjaman yang dibuat dari Bank Dunia manakala sebahagian besar pinjaman Bank Pembangunan Asia (ADB) sudah dijelaskan.

Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah (gambar) berkata, pinjaman kerajaan berjumlah AS$2.646 bilion (RM7.938 bilion) dari Bank Dunia yang dibuat antara 1965 dan 1999 sudah sepenuhnya dilangsaikan pada 2011.

UTUSAN-Hutang negara dilunaskan 

Bukti dari World Bank mengenai hutang Malaysia ialah 0.0 di World Bank /EXTERNAL/PROJECTS/

Bukti Malaysia tak pernah berhutang dengan IMF di IMF dan kenyataan rasmi IMF di sini;

"Malaysia: History of Lending Arrangements"
from May 01, 1984 to March 31, 2012 [ No record was found for the specified search criteria ]..... dalam bahasa yang mudah Malaysia tak pernah berhutang sejak 1984!


Penerangan mengenai ekonomi Malaysia pula di Malaysia Institute of Economic Reasearch  MIER

Untuk memahami Pengurusan Hutang Negara rujuk Perbendaharaan


Sebenarnya dalam TAMAK nakkan kuasa Pakatan Rakyat  telah spin banyak isu sebenar- dalam kegilaan mereka spin mereka seolah mempamerkan diri mereka amat bodoh atau seolah olah  mereka tak faham aspek kewangan, perakaunan, ekonomi malah agama Islam sendiri.

Contoh:

1-  isu Rafizi dan Zuraida spin National Feedlot Corp vs NFC yang dimiliki Kerajaan seolah dia tak pernah belajar finance dan perundangan, dan tak tahu membeda antara Tender terbuka, Letter Of Award dan terma di dalamnya.

2- isu Pembangkang ketua dalam Pakatan Rakyat  DAP spin hutang Malaysia ke Bank Dunia dan Asia Development Bank seolah -olah Tuan Besar DAP/ LGE tak lulus peperiksaan perakaunan  di Monash University.

3- isu PAS dan PKR spin kes liwat dan qazaf seolah mereka tak ada ahli ugama 

4- isu Nik Aziz dan Hadi Awang membenarkan penggunaan  kalimah Allah di kalangan kuffar menyerlahkan PAS sebuah party politik yang dipengaruhi fikrah Wahhabi di perengkat kepimpinan tertinggi.
Maka inilah  dimaksudkan dalam HADIS Sahih Bukhari  "bila diserahkan urusan pada yg bukan ahlinya(bukan expert) maka tunggulah kemusnahan mendatang"

Perlu diingatkan bahawa pemimpin expert juga bermaksud pemimpin yang menjaga AMANAH dan IKHLAS berkhidmat untuk rakyat-bukan semata mata menabur fitnah kerana tamakkan kuasa! 

Sesungguhnya inilah RAHSIA ulul amri/pemimpin Islam zaman dulu -akibat kepimpinan mereka yang IKHLAS dan AMANAH maka Allah berikan keberkahan sehingga mereka dapat membina empayar besar seperti  Empayar Uthmaniyah di Konstantinople/Turkey dan hampir 1/3 dunia Arab, Cardoba dan Granada di Andalusia/Sepanyol  serta Melaka, Aceh dan Pattani di Timur Jauh.

Golongan profesional tak dapat ditipu dengan tohmahan dari Pakatan Rakyat kerana semau data boleh didapati di Bank Dunia, Asia Development Bank dan IMF diperengkat antarabangsa, dan di Malaysia dari MIER dan Perbendaharaan.

Maka benarlah kajian dan risikan bahawa golongan profesional sudah kembali menyokong Barisan Nasional kerana tohmahan dan propaganda Pakatan Rakyat yang tak masuk akal. Ketamakan Pakatan Rakyat nak menggapai kuasa menyebabkan kebodohan mereka terserlah dan rakyat sudah sedar mereka selama ini telah tertipu.

Kredit kepada Anakbukitgantang

AbangTuah

Posted: 11 Apr 2012 11:33 AM PDT

AbangTuah


KEKUATAN GEMAPA 11 APR 12....HINGGA AIR DANAU TOBA BERPUSING

Posted: 11 Apr 2012 10:44 AM PDT
Gempa berkekuatan besar dengan kekuatan 8.5 skala Richter yang melanda Pulau Sumatera pukul 15.38 Waktu Indonesia Barat terasa hingga Medan, Sumatera Utara.

Getaran gempa terasa cukup kuat berlaku kurang lebih 5 minit. Gempa juga terasa di sekitar wilayah Danau Toba. Seluruh masyarakat Parapat dan Pulau Samosir yang rumahnya berada di tepi danau ketakutan dan berlari ke luar rumah masing-masing.


Ketika itulah, fenomena aneh dilihat warga terjadi di Danau Toba, gunung berapi yang terbesar di Indonesia, bahkan di Asia Tenggara.

Air Danau Toba yang biasanya tenang, nampak berpusar bak aliran sungai deras, hingga warga yang sempat menyaksikan menjangka akan terjadi tsunami dari tengah danau. Tak sedikit warga yang panik dan khawatir.
Hingga saat ini tak diketahui apa penyebab air Danau Toba bergolak. Lihat videonya di tautan ini.

HarianMetroOnline

VIDEO GEMPA 11 APR 12...

Posted: 11 Apr 2012 04:16 AM PDT

 VIDEO GEGARAN 8.7 RICTERDIPERCAYAI GAMBAR AIR SURUT SERTAMERTA DI THAILAND.

ARAHAN BERPINDAH DIKELUARKAN EKORAN GEMPA DAN AMARAN TSUNAMI...

Posted: 11 Apr 2012 04:08 AM PDT

 PHUKET
 
Gempa Bumi: Arahan berpindah di enam wilayah di Thailand

11 April 2012
BANGKOK - Arahan berpindah telah dikeluarkan untuk enam wilayah selatan Thailand berikutan gempa bumi di Sumatera hari ini.

Jabatan Pencegahan Bencana dan Mitigasi mengeluarkan arahan itu untuk wilayah Krabi, Phuket, Phangga, Satul, Ranong dan Trang.

Gempa bumi 8.9 pada skala Richter dilapor berlaku di Sumatera dan gegarannya turut dirasai di enam wilayah Thailand pada pukul 4.53 petang (waktu Malaysia: 5.53pm).

Krabi, Phuket dan Phangga adalah destinasi pelancongan utama manakala Ranong menempatkan kilang pengeluaran kereta dan komponen kereta.

Pada masa ini, Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket telah ditutup untuk sementara.

Thailand mempunyai pelan kontingensi tsunami selepas bencana itu melanda Phuket, Khaolak dan Phi Phi Island, kesemuanya di selatan Thailand, pada 26 Disember 2004. - Bernama

TSUNAMI TIME TRAVEL...

Posted: 11 Apr 2012 03:59 AM PDT

MASIH ADA GEGARAN KECIL PADA PUKUL 18.47PM

Posted: 11 Apr 2012 03:47 AM PDT

PENULIS MASIH TERASA GONCANGAN DI APARTMEN PENULIS....YA ALLAH SELAMATKAN LAH MALAYSIA DAN INDONESIA...JAUHILAH SEGALA MALAPERTAKA...

UP-DATE...UP-DATE...TSUNAMI SUDAH MULA MELANDA...??

Posted: 11 Apr 2012 03:11 AM PDT


BERITA TAK RASMI....

TSUNAMI DIJANGKA MELANDA PULAU SEMEAULU DENGAN KETINGIAN 6 METER...KELAJUAN OMBAK SELEPAS GEMPA BUMI AKAN MELANDA BANDAR ACEH DENGAN KELAJUAN 756K/JAM.

JAGA-JAGA...OMBAK TSUNAMI DIJANGKA TIBA...

Posted: 11 Apr 2012 02:51 AM PDT


OMBAK TSUNAMI DIJANGKA TIBA DI GEORGETOWN PADA 9.11 PM DAN DI PORT DIKSON PADA 2.10 AM....SEKIRANYA TSUNAMI TERJADI.

AGHHH...GEMPA..GEMPA...8.9 RICHTER.

Posted: 11 Apr 2012 02:33 AM PDT

GEMPA DI BANKAHULU DAN ACEH...HINGGA TERASA DI KAWASAN LEMBAH KELANG DAN SUBANG....UMAH AKU TERRASA BERGOYANG...TV BERGOYANG ...AIR DALAM GELAS BERKOCAK....RUPANYA 8.9 RICHTER.

Aceh gempa bumi, Indonesia keluar amaran tsunami

11 April 2012
BANDA ACEH - Indonesia mengeluarkan amaran tsunami ekoran gempa bumi kuat, pada magnituf 8.9, melanda sebelah barat daya ilayah Aceh petang ini.

Gegaran sekitar jam 4.30 petang itu turut dirasai di kawasan Lembah Klang - Kuala Lumpur, Petaling Jaya dan Shah Alam serta di utara Semenanjung - Pulau Pinang, Perlis dan Perak.

Agensi Survei Geologi Amerika Syarikat (USGS) berkata gegaran berpusat di kawasan 495 kilometer ke barat daya Aceh, sedalam 33 kilometer di kawasan laut.

Gegaran juga dirasai di Singapura, Thailand dan selatan India, lapor Reuters.
Gempa hari ini juga dilaporkan berhampiran dengan lokasi gegaran pada 2004 yang mengakibatkan sekitar 250,000 terbunuh.

Magnitud gegaran lapan tahun lalu itu adalah 9.1 dan dikesan di kawasan sedalam 30 kilometer.

SINARHARIAN

STANDARD CHARTERED RAIKAN ‘JOY OF RUNNING’

Posted: 10 Apr 2012 09:43 PM PDTPutrajaya, 5 April 2012 : Tampil dengan tema "Joy Of Running"Standard Chartered Fun Run 2012, akan menganjurkan edisi keduanya di Putrajaya bersempena Hari Belia Negara yang bakal berlangsung Mei ini dengan sasaran 8000 peserta.

Majlis yang dirasmikan Menteri Belia dan Sukan, Dato' Seri Ahmad Shabery Cheek membawa banyak perubahan dalam penganjuran pada kali ini, dengan menampilkan pelbagai aktiviti menarik buat para pengunjung selain kejohanan marathon yang dijalankan. Selain itu, kejohanan ini adalah salah satu kesinambungan bagi "Standard Chartered KL Marathon" yang merupakan antara acara besar dalam kelander sukan di Malaysia.

"Dengan adanya penglibatan syarikat-syarikat swasta dalam membantu mempromosikan acara-acara sukan di Malaysia, sedikit sebanyak mampu menarik lebih ramai lagi warga belia bagi mendekatkan diri mereka dengan aktiviti yang lebih berfaedah dan bermanfaat" tegas Menteri Belia dan Sukan, Dato' Seri Ahmad Shabery Cheek.

Menurut beliau lagi, di samping dapat menarik warga belia, kejohanan seumpama ini sama sekali dapat menyatupadukan dan menerap nilai kerjasama antara kaum dalam penglibatan mereka di setiap aktiviti yang dijalankan.

Pada penganjuran kali ini, pihak penganjur telah menambah pelbagai kategori untuk menarik penyertaan lebih ramai lagi lapisan masyarakat di Malaysia antaranya, 'staff running, men's and women's international open, staff with kids, special run, custome run and celebrity run'. Penganjuran ini juga, adalah untuk memberi peluang kepada semua peserta bagi persediaan dan latihan fizikal untuk menghadapi 'KL Marathon' Jun ini.

"Kejohanan ini sememangnya memberi impak yang tersendiri dengan wujudnya pelbagai kategori-kategori menarik dan pengisiannya yang dinamik, bertenaga dan berani." jelas Ketua Pegawai Eksekutif Standard Chartered Bank Malaysia Berhad,Osman Morad.
  
Hadir sama pada majlis perasmian, aktor hebat, Fizo Omar, Timbalan Ketua Setiausaha Strategik, Dato' Zaidon Bin Hj. Asmuni, Timbalan Ketua Setiausaha Antarabangsa dan Pengurusan, Datuk Jamil Bin Salleh, Pegawai-Pegawai Kementerian Belia dan Sukan dan para media.

otai

Posted: 11 Apr 2012 11:32 AM PDT

otai


POLITIK ABU NAWAS TIDAK BERKAT

Posted: 11 Apr 2012 02:04 AM PDT
daripada blog - http://www.rbfonline.net/

Cik Ali Cik Limah Pakai Sedondong
Pergi Meminang Anak Cik Rahim
Siang Malam Kerjanya Berbohong
Itulah dia Anwar Bin Ibrahim

Tahun 1997, Tun Dr Mahathir (1997-Datuk Seri) telah mengambil cuti selama dua bulan lebih dan beliau telah melantik timbalannya ketika itu , Anwar Ibrahim , sebagai pemangku PM.

Tarikh Anwar dilantik sebagai pemangku PM pada 19.Mei.1997 dan tamat pada 26.Julai.1997.

Apabila Tun Dr M melantik Anwar sebagai pemangku PM bermakna pada waktu itu Anwar mempunyai kuasa yang dimiliki oleh seorang PM.

Tun bagi kuasanya sebagai PM kepada Anwar dan Tun serah kepadanya untuk buat apa-apa sahaja keputusan sepanjang beliau bercuti.

Keratan akhbar dibawah ini sebagai bukti bagaimana berkuasanya Anwar sebagai pemangku PM.

Utusan Malaysia 16.Mei.1997

Utusan Malaysia 23.Mei.1997
Itu baru satu contoh bagaimana berkuasanya Anwar sebagai seorang pemangku PM. Banyak lagi yang lain masih ada.

Anda mungkin tertanya-tanya, apa ke jadahnya si RBF ni menceritakan kuasa Anwar sebagai pemangku PM ?

Sekarang mari saya tunjukkan kepada anda apa mesej yang saya nak sampaikan....

Hari ini Anwar dan pendekar-pendekar tiga sukunya bercakap pasal pemansuhan PTPTN.

PTPTN zalim....

PTPTN kejam....

PTPTN membebankan....

Dan Anwar berjanji akan mansuhkan PTPTN jika dia menjadi PM.

Kah....kah....kah....kah....kah....1 Tanah Melayu kena tipu dengan Anwar....

Kena tipu beb.......kena tipuuuuuuuuu.......

Kenapa saya kata kena tipu ?

Berikut adalah info berhubung penubuhan PTPTN yang dipetik dari portal rasmi PTPTN
Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) telah ditubuhkan di bawah Akta Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional 1997 (Akta 566) yang mula berkuatkuasa pada 1 Julai 1997. PTPTN mula beroperasi pada 1 November 1997 di Bangunan Wisma Chase Perdana, Off Jalan Semantan, Damansara Heights, Kuala Lumpur.

Perhatikan tarikh yang saya hitamkan....

Siapa yang memiliki kuasa PM pada ketika itu ?

Siapa ?

Siapaaaa ?

Siapaaaaaaaa ?

Waktu itu dia ada kuasa PM , dia setuju dan dia benarkan PTPTN ditubuhkan. Hari ini dia kata jika dia menjadi PM dia akan hapuskan PTPTN. Khaikkkkkk ptuihhhhhhh......

Cuba anda semua fikirkan, pada masa itu dia mempunyai kuasa sebagai Menteri Kewangan yang bertanggungjawab memberi kebenaran kepada PTPTN untuk mengeluarkan pinjaman, kuasa sebagai seorang TPM dan yang paling penting kuasa PM pun ada di tangan dia pada ketika itu. Tun Dr M sendiri kata Anwar ada kuasa penuh apabila memangku jawatan PM

Dayung sudah ditangan,perahu sudah di air . Sepatutnya kalau dia tidak bersetuju dengan PTPTN kerana zalim, kejam dan membebankan dia patut batalkan penubuhan PTPTN pada ketika itu kerana segala kuasa berada ditangannya.

Nak percaya Anwar lagi ?

SANDIWARA GLOBAL ANUAR DENGAN TEORI REFORMASINYA IAITU JUAL DAN GADAI HAK ISTIMEWA MELAYU DAN BUMIPUTERA DALAM PERLEMBAGAAN DEMI UNTUK JADI PM....

DIA NAMPAKNYA AKAN GADAI DAN JUAL APA SAHAJA ASAL DAPAT JADI PM...

MAKA APA YAG DISEBUT OLEH KUA KIA SIOONG DARI SUARAM DALAM BUKUNYA "THE END OF BARISAN NASIONAL ?" SAMA LAH IAITU PERTIKAI DAN DERHAKA KEPADA PERLEMBAGAAN NEGARA KHASNYA MENGENAI ISU HAK ISTIMEWA ORANG MELAYU DAN BUMIPUTERA... DAN TENTUNYA HINAKAN APA YANG DISEBUT "KETUANAN MELAYU" YANG HANYA SATU KONSEPTUAL POLITIK. SEBENARNYA SIAPA YANG KAYA DAN JADI TUAN ATAU TAWKWH DI MALAYSIA HARI INI ????? BUTA MATA DAN PERUT KE DIA NI..... ANUAR PUN TAK NAMPAK KE APA YANG BERLAKU HARI2 DI PULAU PINANG ??????????? ADAKAH MARUAH DAN SURVIVAL MELAYU DIBELA ATAU DIAMBIL KIRA BILA KHALIFAH UMAR ABDUL AZIZ MEMBUAT DASAR DAN MELAKSANAKAN POLISI PARTI SERTA KERAJAANNYA ?????

ISU PTPTN ???? SIAPA YANG LULUSKAN DAN BUAT POLISI INI. KALU RASA PTPTN NI ZALIM KEPADA PELAJAR... KENAPA ANUAR SEMASA JADI PEMAMNGKU PM TU TIDAK BATAL ATAU HALANG SEKERAS-KERASNYA UNTUK DILAKSANAKAN..... ANUAR KAN TEGAS DAN SENTIASA KATA BELIAU AKAN "LAWAN TETAP LAWAN" DAN DIA KATA DIA ADALAH FIGHTER... KENAPA TAK HAPIUSKAN PTPTN SEJAK AWAL????? KENAPA ANUAR ?????? WHY ??????????????????

IALAH KALYU DAH DASAR PUTARALAM MAKA SEMUA DIPUTAR DAN DIKITARNYA....DISPINNYA..... HABISLAH SEMUA AGAMA KEMANA, BANGSA KE MANA... HABISLAH SEMUANYA.....

AMAT BERUNTUNG PAS DAN DAP DAPAT KUDAKAN ANUAR INI. TAPI SIAPA YANG KUDAKAN SIAPA ???????

SIAPA KUDA KAYU DAN SIAPA KEKUDA......

SAYA FIKIR PAP SERONOK NI........ SEBAB MARI KITA TENGOK SIAPA YANG DAPAT NAMA DAN SIAPA YANG DAPAT UNTUNG ????????

MARI JUGA KITA TENGOK SIAPA YANG KENA TIPU DALAM PERMAINAN POLITIK ABU NAWAS ANUAR DAN NIK AZIZ NI......

DIMENSI

Posted: 11 Apr 2012 11:11 AM PDT

DIMENSI


Daulat Tuanku!..Daulat Tuanku!..Daulat Tuanku!

Posted: 10 Apr 2012 11:19 PM PDT


Omegay: Wally slipau dah bagi signal S.O.S..anuwar sambut!

Posted: 10 Apr 2012 08:45 PM PDT


Di sebalik Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) akan dipanggil bila-bila masa dari sekarang, ura-ura mengaitkan beberapa Exco Kerajaan Negeri akan bertukar kerusi dari Dewan Undangan Negeri (Dun) ke Parlimen semakin jelas kedengaran.

Malah, dikatakan exco berkenaan mula mempersiapkan diri, melakukan kerja-kerja parti lebih awal dengan menjelajah daerah yang bakal ditandinginya, untuk menguatkan sokongan sekiranya pimpinan Pusat mengesahkan pencalonan beliau.

Pemindahan kerusi ini dikaitkan dengan percaturan Pakatan Rakyat (PR) yang diketuai Datuk Seri Anwar Ibrahim sekiranya berjaya menawan Putrajaya dalam PRU13. - SH

kehkehkehkeh wally slipau stat cemas di kelantan!. wally slipau tahu perkembangan BN terkini di kelantan dah mula mempengaruhi corak pemikiran rakyat untuk menyokong BN hasil kesan dari gelombang merah dan biru!

Wally slipau jugak tau nasib dia kini di hujung tanduk dan perlukan bantuan anuwar memulakan perang saikologi di kelantan untuk cuba menarik kembali sokongan rakyat terhadap kepimpinannya selama 22 tahun yang kita semua tahu dah ke longkang. bukti wally slipau ketagih 'viagra' yang di sogok oleh anuwar pandikutti! >XD

tak susah untuk kite nak teka. anuwar memulakan perang saraf apabila menggerakkan buah2 catur erdogennya dalam PASrael!. sudah tentu Anuwar mahu pastikan kambing2 dan lembu2 yang di ketuai si kambing jamnapari kusam masam menjadi sebahagian dari anggota kabinet bayangannya. nama wally slipau of coz teratas dlm senarai..jadi tukang karut dalam persembahan dikir barat apabila di perlukan SAHAJA!

kepada golongan ulamak mintak maaf la kalau ade muka2 yang tak terpilih ke putrajaya. bukan ape...anuwar hanya mahukan 'ular dalam semak' yang sealiran dengan nafsu kudanya saje dalam kabinet bayangan beliau!.. huhuhuhu

bagaimana pun mungkin ade ler sorang 2 muke2 ularmak yang dah kene liwat seperti pak mustope di angkut sama sebagai 'pengalas kaki' anuwar untuk kaver-up barisan kabinet mangsa liwatnya. nanti rakyat takde ler nak syak sangat kehkehkeh

PEJUANG BANGSA

Posted: 11 Apr 2012 11:07 AM PDT

PEJUANG BANGSA


SENIMAN anggap pandangan Zed Zaidi sebagai peribadi

Posted: 11 Apr 2012 10:29 AM PDTPresiden Persatuan Seniman Malaysia (Seniman), Harun Salim Bachik menasihatkan timbalannya, Zed Zaidi supaya berfikiran bijak dan memikirkan kesan yang timbul sebelum mengeluarkan sebarang perkataan, tulisan atau tindakan berbentuk peribadi kerana dikhuatiri ia boleh merosakkan persatuan.

Terbaru kelmarin apabila Zed melalui akaun Twitter miliknya dan perbualan telefon mempertikaikan kemenangan diraih pelakon tampan, Aaron Aziz, 36 yang menggondol Anugerah Bintang Popular selepas mendakwa kemenangan itu boleh merosakkan industri seni tanah air berikutan aktor terbabit bukan warga Malaysia.


Menurut Harun, pendapat diberikan Zed tidak mewakili persatuan kerana Seniman tidak pernah mempertikaikan sebarang kejuaraan yang dimenangi mana-mana artis serta menyifatkan penjelasan diberikan timbalannya itu terlalu peribadi.

"Tindakan Zed mempertikaikan kemenangan Aaron adalah hak peribadinya bersuara. Namun, dia terlupa setiap komen diberikan mengundang tanggapan negatif masyarakat kepada Seniman tambahan pula dia menyandang jawatan timbalan presiden," katanya.


Kata Harun, kemungkinan juga Zed terlepas cakap sehingga perkara itu menjadi bualan hangat di kalangan selebriti, masyarakat dan pengamal media yang beranggapan tindakannya itu kurang bijak.


"Saya tidak menyalahkan sesiapa kerana hak bersuara adalah milik individu. Namun, saya menegaskan apa yang diluahkan Zed tidak membabitkan Seniman kerana persatuan ini adil terhadap semua keputusan," katanya.

Menurutnya, kemunculan Zed di media sebagai Ketua Biro Seniman Muda adalah memperjuangkan masa depan artis dan kebaikan bersama, namun setiap tindak tanduknya mesti bertepatan dengan misi persatuan dan tidak menimbulkan kontroversi panas.


"Saya nasihatkan supaya Zed 'slow down' sedikit dan berfikiran positif terhadap tindakannya. Sebelum lakukan sesuatu fikirlah dulu kesannya," katanya.

Nikita Willy nafi gambar tidur bersama seorang lelaki bukan dirinya ...

Posted: 11 Apr 2012 09:31 AM PDT

Sebuah portal hiburan terkenal, Rotikaya melaporkan bahawa dunia hiburan Indonesia semalam kecoh dengan tersebarnya sebuah gambar yang di'dakwa milik Nikita Willy bersama Diego Michiels.

Dalam gambar yang hanya wujud sekeping itu di'dakwa perlihatkan Nikita Willy yang lena di'peluk erat dari belakang oleh Diego Michiels.Namun, Nikita Willy pantas keluar memberikan kenyataan menafikan kesahihan gambar tersebut dan memberikan bukti nyata yang dia dan Diego Michiels tidak pernah tidur bersama selama ini.

Dalam kenyataan kepada Kapan Lagi, Nikita Willy menunjukkan set gambar Diego Michiels yang jelas mempunyai tattoo di'lengan sedangkan foto yang tersebar menunjukkan sebalik'nya.

"Kalau ingin pembuktian ini foto yang ada di internet, di sini tangan saya nggak sepanjang ini dan saya minta Diego untuk foto, ini tangan kanannya Diego banyak banget tattonya, sedang di foto nggak ada tatonya," ujar Nikita Willy. UTARA NEWS


Komen GPB 

Pelanduk dua serupa ...sama seperti berlaku kepada Melia Amelia ..

Caj masuk Georgetown, taktik DAP jadikan bandar hanya untuk orang Kaya !

Posted: 11 Apr 2012 08:03 AM PDT


Ni apa kejadahnya pelan induk pengangkutan P.Pinang ciptaan DAP ini .. Nak halau orang miskin dari bandar Georgetown ka ?

Yang syarikat perunding DAP lantik ini  pun macam haramjadah , cadangan tak masuk akal  sekali mahu kenakan caj yang tak masuk akal kepada rakyat jika bawa kenderaan ke dalam bandar .

Dulu tol Sungai Nyior kenakan 50 sen pun DAP dan Guan Eng bising , sekarang lihat sendiri cadangan
Syarikat perunding AJC Planning Consultant Sdn Bhd  yang mendedahkan bayaran yang dicadang untuk dikenakan kepada rakyat P.Pinang .

Bayaran Letak Kereta - RM 5.00/jam
Bayaran Tol/ Feri - RM 15.00 (dinaikkan)
Bayaran Masuk Bandar - RM 10.00
Bayaran Mengikut Jarak Dilalui - RM 0.25/km sehingga RM 0.50/km

Adakah Guan Eng buat pelan ini ikut ala Singapork iaitu negara  Lee Kuan Yew PAP ? Semuanya jenis stail regim iaitu kenakan denda kepada rakyat !

Kalau dilaksanakan juga, mampuih la rakyat marhaen P.Pinang .  Nampaknya lepas ini orang kaya saja boleh masuk dengan kereta mewah mereka dalam bandar termasuk Guan Eng dan konco-konconya .

Orang yang berniaga dalam bandar pun lama-lama mampuih juga la bisnes mereka sebab pelanggan tak ramai dah .

Sepatutnya regim DAP upgrade dulu sistem pengankutan awam di negeri ini ( bina LRT /monorel) sendiri bukannya memeras rakyat dengan caj-caj seperti ini !!

TERKINI ! Amaran #Tsunami di Lautan Hindi ditarik balik !

Posted: 11 Apr 2012 06:59 AM PDT
Syukur alhamdulillah , berita terbaru dikeluarkan iaitu amaran tsunami yang dikeluarkan di sekitar Lautan Hindi ditarik balik beberapa jam selepas dua gempa bumi kuat menggegarkan perairan barat Indonesia. Ini bermakna amaran di Malaysia juga telah ditarik balik.

Gempa bumi berukuran 8.6 dan 8.2 magnitud mencetuskan cemas petang tadi.Sementara itu, Pusat Amaran Tsunami Pasifik di Hawaii menarik balik pemantauan tsunami bagi kebanyakan kawasan di Lautan Hindi beberapa jam selepas gempa bumi pertama.

Bagaimanapun amaran tsunami masih dikekalkan di Indonesia, India, Maldives, Sri Lanka dan Kepulauan Diego Garcia.Kemusnahan besar atau ombak tsunami tidak dilaporkan setakat ini. - AP

TERKINI ! Amaran #tsunami dipanjangkan lagi susulan gegaran kedua yang kuat !

Posted: 11 Apr 2012 05:54 AM PDT


Badan Meteorologi Klimatologi dan Geofisika (BMKG) memperpanjang peringatan dini tsunami diperpanjang lagi. Hal ini karena terjadi gempa susulan yang besarnya 8.1 Skala Richter (SR) pukul 17.43 WIB ( 6..43 pm Waktu Malaysia )

"Dengan magnitud 8,1 masih besar sekali kemungkinannya menimbulkan tsunami," kata Prih Harjadi, Deputi Bidang Geofisika BMKG dalam wawancara yang dilansir sebuah televisi swasta.

Ia mengatakan, peringatan dini tsunami yang dikeluarkan setelah gempa pertama terjadi pukul 15.38 WIB masih berlaku dan belum berakhir.Bahkan diperpanjang karena terjadi gempa yang hampir sama kuatnya.

"Dengan demikian peringatan dini tsunami kita perpnajang dua jam lagi sejak gempa kedua dengan kekuatan 8,1," jelas Prih.

BMKG mengimbau warga di sepanjang pantai barat Sumatera untuk menjauhi daerah pantai


pesakit di sebuah hospital di Banda Acheh panik ekoran 
gempa bumi 


Tanda-tanda #tsunami di Phuket dah kelihatan ....

Posted: 11 Apr 2012 04:59 AM PDT


Gambar ini merupakan di Pantai Patong , Phuket di mana air laut di pesisir pantai kering .  Tanda-tanda seperti ini pernah berlaku ketika Tsunami 2004  .

Nampakanya kejadian tsunami akibat gempar bumi ini tak dapat dielakkan lagi . Kita memohon kepada Allah agar negara kita dilindungi dari segala bencana ini .

GEMPAR! Gempa susulan 6.1 SR pulak direkodkan lagi dari Acheh !

Posted: 11 Apr 2012 04:26 AM PDT


Gempa susulan berkekuatan 6,1 Skala Richter kembali mengguncang wilayah Aceh, Rabu (11/4/2012) sore.

Berdasarkan maklumat dari   Badan Meteorologi, Klimatologi dan Geofisika (BMKG), gempa susulan terjadi pukul 16.48 WIB berkedalaman 10 km, dengan pusat gempa 630 km Barat Daya Kabupaten Simeulue, Aceh.


titik gempa yang berukuran 8.9 SR 

Indonesia mengeluarkan amaran tsunami ekoran gempa bumi kuat melanda wilayah Aceh sebentar tadi. Gegaran pada ukuran 8.9 turut dirasai di kawasan Lembah Klang – Kuala Lumpur, Petaling Jaya dan Shah Alam serta di utara Semenanjung – Pulau Pinang, Perlis dan Perak.  Ombak tsunami dijangka tiba di Georgetown pada 9:11 PM dan Port Dickson pada 2:10 AM.  Kepada rakyat Malaysia , jangan hampiri pesisir pantai ketika waktu ini .

Maklumat terkini ,  Tsunami sudah melanda Pulau Simeulu dengan ketinggian 6 meter. Kelajuan ombak selepas gempa bumi yang akan melanda bandar aceh sebentar lagi adalah 756 km/j.  Penduduk di Acheh sudah lari ke tempat tinggi iaitu gunung untuk mencari perlindungan di tempat yang selamat .


Panas! Gegaran Gempa bumi di Acheh sampai ke P.Pinang !

Posted: 11 Apr 2012 02:26 AM PDT

Gempa Bumi 8.9 skala Ritcher di Acheh sebentar tadi telah menggegarkan seluruh P.Pinang .GPB hari ini jalan-jalan di Jusco Seberang Perai begitu terasa gegaran berkenaan dan ramai pengunjung lari bertempiaran keluar dari pusat membeli belah . Sampai ada yang minum dan makan pun cabut lari keluar.

Menurut sumber berita dari Kompas ,amaran tsunami telah dikeluarkan boleh pihak berkuasa di sana.


Rahsia regim DAP mahu halau orang Melayu Balik Pulau didedahkan !!

Posted: 11 Apr 2012 01:11 AM PDTOrang Melayu yang memiliki tanah di kawasan ini kini dihujani tawaran supaya mereka menjualnya kepada sebuah syarikat pemaju swasta untuk dibangunkan.

Perkara itu didedahkan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pulau Betong, Muhammad Farid Saad yang mendakwa beliau turut menerima tawaran sama.

"Saya juga mendapat panggilan telefon daripada penduduk yang memaklumkan tentang perkara ini dan setelah menyiasat, ramai lagi yang mendapat tawaran serupa.

"Oleh itu, saya telah pergi ke masjid-masjid di sekitar kawasan ini dan meminta penduduk yang menerima surat supaya menyerahkan kepada saya," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Menurutnya, sehingga kini sebanyak 13 pemilik tanah di kawasan itu yang menerima surat tawaran telah menyerahkan dokumen itu kepadanya.

Muhammad Farid berkata, apa yang menjadi persoalan ialah bagaimana syarikat pemaju dari Seberang Jaya itu berjaya mendapatkan maklumat sulit pemilik tanah terbabit.


"Surat tawaran dihantar kepada penduduk melalui nama yang tertera pada geran tanah mereka, jadi saya rasa Pejabat Tanah Daerah perlu tampil memberi penjelasan.

"Apakah maklumat sulit ini dibocorkan? Jika benar, orang awam pasti tidak yakin lagi jika terpaksa memberi maklumat peribadi mereka kepada agensi kerajaan negeri," katanya.

Menurut Muhammad Farid, jika penduduk kampung terpengaruh dengan tawaran berkenaan, ia dikhuatiri akan mengubah landskap Balik Pulau.

"Kawasan ini merupakan antara penempatan orang Melayu terbesar di bahagian pulau. Bayangkan, jika pemaju berjaya memujuk 100 orang pemilik tanah dan setiap seorang daripada mereka menjual sebahagian, apa yang akan berlaku di sini?

"Sudah pasti pemandangan yang ada pada hari ini iaitu dipenuhi dengan rumah tradisional Melayu akan lenyap dan ketika ini pun sudah ada kawasan perumahan mewah yang dibangunkan dengan harga rumah mencecah RM1 juta dan tidak mampu dibeli penduduk setempat," ujarnya.

Pada masa sama, Muhammad Farid turut menyeru penduduk kampung supaya tidak gelap mata dengan tawaran tersebut.

"Duit akan habis tetapi perlu diingat tanah adalah amanah daripada nenek moyang kita untuk diwariskan kepada generasi akan datang dan perlu dipertahankan," katanya.

PANAS ! Video Anwar janji Salleh Man jawatan YDP MAIPP didedahkan !

Posted: 10 Apr 2012 11:36 PM PDTPerebutan jawatan YDP MAIPP di P.Pinang semakin panas . Dikhabarkan Malik Itik  yang diangkat menjadi YDP MAIPP dan Salleh Man dari PAS pulak terus melukut di tepi gantang . KLIK DI SINI

Sekarang ini pengumuman siapa menjadi   YDP MAIPP ditangguhkan regim DAP disebabkan ada yang tak puas hati perlantikan Malik ini .

Sebelum itu GPB ingin flashback kepada janji Anwar kepada juak-juak PAS termasuk Salleh Man jika menang PRK Prmtg Pasir dulu  . Anwar akan jumpa Guan Eng minta jawatan YDP MAIPP bagi kepada PAS ..hahaha .... Orang PAS memang betul la tak kenal lagi perangai Anwar ..bab nak menipu dan berbelit dia memang cekap .

Sekarang yang dapat jawata itu adalah Malik Itik iaitu orang PKR ...PAS memang bangsat betul di mata Anwar dan DAP !!

PTPTN : Rafizi tuduh Najib bohong angka RM43 Billion ditanggung kerajaan

Posted: 10 Apr 2012 10:23 PM PDTRafizi cakap Najib bohong dan  cuba menakutkan rakyat dengan mendedahkan angka RM 43 Bilion yang  ditanggung kerajaan untuk beri pinjaman kepada semua pelajar menuntut di IPT &IPTS.

Manakala Rafizi pun mendakwa hanya RM24.7 bilion saja ditanggung dan ini melalui sumber orang dalam yang mungkin penyokong taksub Pakatan .

Sekali lagi budak suruhan Anwar iaitu Rafizi digunakan  untuk memfitnah  Najib . Selepas kantoi menipu dan berbohong pasal tuduhan  kononnya Najib mengguna duit kerajaan untuk majlis pertunangan anaknya , kini Rafizi kembali dengan pembohongan terbaru .  Nak percaya lagi ke cakap budak jambu ini ?

Harus diingatkan Najib bukan seperti Guan Eng yang terang-terang bohong rakyatnya , memang silap besar Rafizi menuduh PM berbohong . GPB minta PTPTN dedahkan fakta sebenar bagi mendedahkan pembohongan dan penipuan Rafizi ini .


Rafizi Ramli menegaskan kerajaan hanya perlu menanggung RM24.7 bilion jika skim pinjaman itu dimansuhkan sebagaimana didesak pihaknya.


Sehubungan itu, Pengarah Strategi PKR ini berkata, ia jauh berbeza berbanding angka RM43 bilion yang disebutkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di Johor, Sabtu lalu.


Pemerhati melihat kedua-dua parti kerajaan dan pembangkang cuba menangani isu ini dengan baik ketika desas-desus mengatakan PRU13 akan diadakan dalam waktu terdekat.


Umno juga mengambil kesempatan menghuraikan isu ini dengan mengadakan majlis perundingan meja bulat selama dua hari bermula petang semalam. Antara lain, Naib Ketua Pemuda Umno, Datuk Razali Ibrahim yang merasmikan majlis itu semalam, mahu orang ramai melihat isu itu "dengan lebih rasional."


Rafizi juga mendakwa maklumat terperinci berhubung statistik jumlah perlu ditanggung kerajaan itu diperoleh daripada sumber dalaman PTPTN.


Menurutnya, jumlah pinjaman diluluskan sejak badan itu ditubuhkan sehingga 2011 adalah sebanyak RM41.4 bilion tetapi yang dibayar kepada peminjam hanyalah sebanyak RM27.5 bilion.


Katanya, daripada jumlah RM27.5 bilion itu sebanyak RM2.8 bilion telah dikutip sehingga tahun lalu bermakna baki belum dibayar sebanyak RM24.7 bilion.


Menurutnya, beliau menegaskan bahawa tempoh pembayaran jumlah tanggungan RM24.7 bilion itu juga boleh dibuat antara 10 hingga 15 tahun ke atas.


Rafizi berkata, berdasarkan maklumat tersebut, beliau mendakwa apa yang disebut oleh Najib sebagai 'pembohongan'.


"Laporan-laporan yang mengatakan tanggungan hutang RM43 bilion kalau PTPTN dihapuskan adalah satu pembohongan dan itu menakut-nakutkan rakyat.

Tasha Shilla menang trofi sebab ditaja oleh VIP ??

Posted: 10 Apr 2012 09:17 PM PDT
Nampaknya cerita pasca ABPBH 2011 belum reda lagi. Ingatkan yang paling popular saja dipertikaikan , rupanya ada artis wanita yang baru pun dipersoalkan pulak .

Kemenangan Tasha Shilla yang membawa pulang Artis Baru Wanita Popular didakwa ditaja oleh VIP bagi membeli banyak borang dan SMS undi daripada peminat !!

Cerita ini macam skrip  filem Diva Popular pulak yang mana mereka sendiri beli surakhabar & sms diri sendiri.  Patut la artis favourite GPB iaitu Neelofa tak menang ... rupanya ada Sugar Daddy taja !

Ada kemenangan yang sememangnya sudah kita jangkakan namun paling mengejutkan ada pihak yang mula mempertikaikan kemenangan Aaron Aziz selain menuduh Tasha Shilla yang menang kategori Artis Baru Wanita Popular sebab kononnya dia mendapat tajaan VIP untuk beli borang dan Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) undi daripada peminat.


SS dah dengar cerita ini pada malam itu lagi selepas semuanya selesai. Bagi SS itu semua cakap-cakap di belakang. Biasalah, dalam mana-mana anugerah pun akan ada kontroversi lebih-lebih lagi yang bercorak undian masyarakat.


Contoh terbaik pernah kita lihat sendiri program seperti Akademi Fantasia (AF) apabila pelajar yang menang pernah dikatakan sebab ada VIP dan orang kaya 'sponsor' undi.
Bagi SS, semua itu hanya andaian semata-mata kerana tahap apa yang lebih penting setiap undian yang masuk itu adalah menerusi borang khas dan semua kiraan undi itu diaudit oleh badan khas yang dilantik pihak penganjur.


Soal siapa yang hendak taja undi bagi mana-mana artis itu bukanlah hak SS untuk memperkatakannya kerana apa yang kita cakap itu kenalah ada bukti. Nanti silap cakap kita pula yang kena menjawab.


SS juga faham, populariti ini adalah perkara subjektif dan jangan kita ingat yang selalu keluar majalah atau akhbar itu petanda sudah cukup popular. Hai, susah juga kalau macam gini kalau keputusan tak berubah orang cakap bosan.


Kalau keputusan dah ada kejutan pun orang bercakap.


Bagi SS, semua calon yang masuk Top 5 dalam ABPBH setiap tahun adalah golongan yang sudah popular. Cuma, "Kau terlebih sikit, aku kurang sikit." Lebih kurang begitulah maksud SS. Janganlah kita dengki-dengki sebab semuanya adalah rezeki masing-masing.


Apapun, SS nak ucap selamat maju jaya untuk Tasha Shilla dan mulai sekarang awak kenalah kerja lebih keras, OK? HMETRO 

Guan Eng dilabel pengecut gara-gara tak bagi murid Cina baca Utusan !

Posted: 10 Apr 2012 08:34 PM PDT
Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng adalah seorang pengecut kerana sanggup menyekat ilmu daripada sampai kepada murid-murid di sekolah jenis kebangsaan Cina (SJKC) di negeri itu dengan memberi amaran agar tidak melanggan Utusan Malaysia demi kepentingan politiknya.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi berkata, perkara itu adalah sesuatu yang amat memalukan kerana ia sama sekali bertentangan dengan asas kebebasan bersuara seperti sering dilaungkan DAP dan pembangkang.

Jelasnya, perkara itu juga membuktikan betapa Guan Eng merupakan diktator yang tidak boleh menerima kritikan serta tidak gentleman dalam berpolitik.

"Nampak sangat Guan Eng tidak demokratik. Ini muslihat agar teguran ke atasnya tidak sampai ke pengetahuan pihak lain dan akhirnya anak-anak di sekolah menjadi mangsa.Komen GPB 

Guan Eng ini sebenarnya berpenyakit  trauma bila dengar saja Utusan Malaysia ..itu yang dia halang dan menyekat akhbar ini daripada dibaca rakyat P.Pinang .

HOT ! Azmin Ali dah layak digelar YB Tanggang Moden ??

Posted: 10 Apr 2012 05:11 PM PDT
Keluarga Azmin Ali mahu beliau segera meninggalkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Ibunya, Che Tom Yahaya berkata, Azmin akan menjadi individu yang lebih baik jika semua pengaruh buruk ini dapat dijauhi.

"Setiap kali selepas solat, saya akan berdoa dengan Allah agar membebaskan anak lelaki saya daripada Anwar dan beliau kembali ke jalan yang benar," katanya.

Che Tom, 78, berkata, berbanding enam anaknya, dia melalui pengalaman yang sangat sukar ketika melahirkan Azmin.

"Namun ia lebih menyakitkan apabila melihat anak saya meninggalkan kami," katanya sambil menambah kali terakhir Azmin melawatnya, Ogos lalu.

Sementara itu, adik Azmin, Ummi Hafilda berkata dia akan menghentikan semua bentuk serangan peribadi terhadap abangnya sekiranya beliau meninggalkan Anwar demi kebaikannya.

"Saya sedang mengumpul bukti untuk mendedahkan semua keburukan abang saya, isterinya, Shamsidar Tahrin dan Anwar.

"Ibu juga telah bersetuju untuk bercakap mengenai Azmin pada satu sidang media. Namun jika Azmin menjauhkan diri daripada Anwar, saya akan berhenti berkempen.

"Apa yang saya mahu adalah abang saya kembali kepada dirinya yang dulu," katanya sambil menambah Azmin yang Timbalan Presiden PKR merupakan sekutu Anwar yang paling kuat.

Ummi kata apabila ibunya sakit teruk baru-baru ini, dia memberitahu dia dan dua kakaknya untuk tidak memaklumkan Azmin jika dia akan mati.

Ketika ibunya sakit baru-baru ini, Ummi berkata ibunya telah memberitahu dia dan dua adiknya supaya tidak memberitahu Azmin sekiranya dia meninggal dunia.

"Ini jelas menunjukkan betapa kecewanya hati dia," kata Ummi.

Awal tahun ini, Ummi yang merupakan individu yang mendedahkan mengenai kes liwat Anwar yang pertama kembali berkata dia akan kembali menyerang Azmin dan Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sekiranya mereka tidak mahu bertaubat.

Ummi berkata dia akan mendedahkan 'rahsia' serta salah guna kuasa yang dilakukan oleh pemimpin Parti Keadilan Rakyat sebelum pilihan raya umum ke-13 – Mstar

Imigresen Malaysia patut letak di kaunter macam ini , baru Transformasi !

Posted: 10 Apr 2012 01:46 PM PDT


Kalau begini  yang diletakan di kaunter Imigresen Malaysia , GPB pun sanggup  kerap ke luar negara.  Gambar Imigresen  negara luar diambil di  Eropah Timur iaitu UKRAINE .
Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 11 Apr 2012 07:06 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


Gempa 8,9 SR berlaku di Aceh & Sumut sebentar tadi

Posted: 11 Apr 2012 02:17 AM PDT

Jakarta Gempa berkekuatan besar terjadi di Aceh dan Sumut. Data Badan Metereologi Klimatologi dan Geofisika (BMKG) tercatat kekuatan gempa 8,5 SR. Sebelumnya BMKG sempat melansir 8,9 SR

Gempa terjadi pukul 15.38 WIB, Rabu (11/4/2012). Gempa terjadi dikedalaman 10 Km. Belum diketahui kerusakan yang terjadi. Versi USGS masih mencatat 8,9 SR, sedangkan melalui twitter BMKG menulis gempa 8,5 SR.

Pusat gempa berada di laut dengan kedalaman 10 KM. Titik gempa berada di Simeuleu Aceh Tenggara. Getaran gempa dirasakan sangat kuat di Aceh, Sumut dan beberapa daerah lainnya di Sumatera.

Blog Tugu Bangsa - Daulat Tuanku

Posted: 10 Apr 2012 10:50 AM PDT

Blog Tugu Bangsa menjunjung kasih dan mengucapkan setinggi-tinggi tahniah KeBawah Duli Yang Maha Mulia Al-Sultan Almu`tasimu Billahi Muhibbuddin Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu`adzam Shah Ibni Al-Marhum Sultan Badlishah di atas pertabalan baginda sebagai Yang Di Pertuan Agong Malaysia ke 14 pada hari Rabu, 11 April 2012.

Blog Tugu Bangsa mengucapkan syukur di atas pelantikan DYMM Tuanku sebagai Yang Di Pertuan Agong buat kali kedua setelah menaiki takhta YDP Agong dari 21 September 1970 hingga 20 September 1975. Sesungguhnya prinsip keadilan, kesaksamaan dan perpaduan yang diterapkan oleh DYMM Paduka Tuanku akan lebih menyatukan rakyat di negara ini.

Akhirnya, Blog Tugu Bangsa mendoakan semoga DYMM Tuanku serta DYMM Raja Permaisuri Agong dipanjangkan usia, mendapat keberkatan hidup dan mentadbir negara dengan dilimpahi rahmat dan keberkatan.

Banjir : Pusat sedia bantu Selangor

Posted: 10 Apr 2012 09:11 AM PDT

BATU PAHAT – Kerajaan Pusat sentiasa bersedia untuk mempertimbangkan apa juga bentuk bantuan kepada Selangor dalam untuk menangani sesuatu isu, seperti masalah banjir asalkan mempunyai permohonan.

Timbalan Pengerusi BN negeri, Datuk Seri Noh Omar berkata, bantuan yang dimohon akan terus disalurkan sekiranya ianya relevan dan perlu diselesaikan segera.

Walau bagaimanapun, sehingga kini Kerajaan Pusat masih tidak menerima sebarang permohonan peruntukan daripada Kerajaan Negeri khususnya dalam menangani masalah banjir di negeri itu.

"Bila saya cakap pasal banjir di Selangor, Exconya pernah berkata, beliau telah berbincang dengan Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) negeri, dan telah menghantarnya kepada Kerajaan Pusat.

"Tetapi Menteri Besarnya pula berkata, permohonan kepada Kerajaan Pusat baru hendak dimohon dan kita tidak tahu mana satu yang selama ini bercakap benar dan sebaliknya.

"Bagaimanapun, jika adanya permohonan, Kerajaan Pusat akan mengkajinya dan apabila permohonan berkenaan relevan, kerajaan pusat tidak keberatan untuk membantu," katanya semasa lawatan kerjanya ke Projek Pertanian Moden, di sini, semalam.

Turut hadir, Exco Pertanian dan Industri Asas Tani Johor, Datuk Ab Aziz Kaprawi.

Menurut Noh, setelah melihat kedua-dua kenyataan berkenaan bercanggah ini menunjukkan Kerajaan Negeri Selangor sememangnya lemah dalam urus tadbir negeri itu serta pemimpinnya tiada muafakat antara satu sama lain

Katanya, mereka sebenarnya memerlukan satu sistem pemantauan yang cekap dan jangan sentiasa menyalahkan kerajaan pusat jika berlakunya sesuatu bencana atau tragedi seperti banjir kilat.

"Setelah saya membuat semakan dengan Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar, tidak ada pun permohonan kepada Kerajaan Pusat berkenaan isu terbabit.

"Saya pernah dituduh tidak mahu membantu kerajaan Selangor untuk isu ini, dan pernah juga mereka katakan saya tidak buat apa-apa untuk dapatkan RM1 bilion untuk kerajaan mereka.

"Macam mana nak ada peruntukkan sedangkan permohonan pun tidak ada?" katanya.

Politik Harian

Posted: 11 Apr 2012 03:55 AM PDT

Politik Harian


Isu PTPTN: KJ Palam Rafizi dan Cifut

Posted: 11 Apr 2012 03:39 AM PDT


Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin menyifatkan langkah PKR untuk menghapuskan hutang yang ditanggung pelajar daripada Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) sebagai tindakan populis untuk menang dalam pilihan raya akan datang.

Sedangkan, "janji manis dan tidak bertanggungjawab" itu tidak mendapat persetujuan daripada PAS dan DAP malah tidak dijadikan dasar bersama Pakatan Rakyat.

"Ia dibuat di atas pentas ceramah dan perincian (penghapusan hutang PTPTN) datang kemudian. Mereka tak fikir mengenai bagaimana nak tampung dan biayai hutang tersebut.

"Itu satu janji manis, cerita dongeng daripada Datuk Seri Anwar Ibrahim semata-mata terdesak untuk menang undi orang muda nampak kecenderungan kepada BN. Ini adalah langkah terdesak," katanya.

Katanya, beliau mempertahankan pinjaman PTPTN dengan memberi beberapa cadangan penambaikan untuk kemudahan peminjam.

Beliau berkata demikian dalam sidang media selepas mengadakan rundingan meja bulat berhubung isu berkenaan bersama sekumpulan mahasiswa hari ini.

Khairy mengulas kenyataan pengarah strategi PKR, Rafizi Ramli yang berkata pinjaman PTPTN sedia ada berjumlah RM24.7 bilion kepada mahasiswa itu dapat dilupuskan dalam tempoh 15 tahun.

Rafizi berkata demikian dalam satu program rundingcara berhubung penyelesaian hutang pinjaman tersebut di Shah Alam malam tadi.

Gambar Aksi Nurul Izzah Yang Menimbulkan Kontroversi

Posted: 10 Apr 2012 11:00 PM PDT


Foto:  Nurul Izzah yang telah menimbulkan kontroversi kepada diri beliau... 
Ketika rakyat memerlukan bantuan.... Nurul Izzah sibuk layan futsal...
Syabas lah YB....

Tapi Dato' Raja Nong Chik bantu rakyat pindah.


Baca seterusnya disini...

Akhirnya Rita Rudaini Terima SMS Cerai Dari Suami

Posted: 10 Apr 2012 09:00 PM PDT


Pelakon Rita Rudaini menjelaskan telah menerima berita sahih bahawa suaminya, Aidil Zafuan Abdul Razak, 25 telah membuat permohonan untuk bercerai dengannya.

Rita dalam laporan Utusan Malaysia hari ini berkata, suaminya yang juga pemain bola sepak kebangsaan itu sendiri telah memaklumkan kepadanya mengenai perkara itu menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS).

Dalam SMS yang diterima Rita, Aidil antara memberitahu dia sudah menfailkan penceraian dan peguamnya akan memaklumkan lebih lanjut perkara itu kepadanya.

Menurut Rita, dia tidak berasa kecewa atau bersedih dengan apa yang telah diputuskan suami memandangkan sudah lebih empat bulan Aidil 'menghilangkan' diri setelah keluar dari rumah mereka.

"Saya terima apa yang sudah tertulis. Kami bernikah di Thailand, mempunyai dua anak dan sekarang ini saya bakal bergelar ibu tunggal, semua ini takdir hidup saya," katanya.

Pada 10 Januari lalu, Rita bersama dua anaknya yang baru pulang dari Kangar, Perlis agak terkejut apabila mendapati Aidil meninggalkan rumah selepas menghantar mesej menerusi Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) tanpa memberitahu alasannya.

Bagaimanapun beberapa hari selepas itu seorang pembantu rumah Rita memberitahu kembar bintang bola sepak tersebut iaitu Zaquan Adha bersama isterinya, pelakon Ayu Raudhah membantu untuk "membawa lari" Aidil dari rumah berkenaan.

PTPTN: Pemuda Mahu Rakyat 'Lebih Rasional' #mejabulatptptn

Posted: 10 Apr 2012 08:07 PM PDT


Umno dan PKR mengadakan perbincangan meja bulat serentak mengenai Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) - tetapi Pergerakan Pemuda parti teras Barisan Nasional (BN) mahu orang ramai melihat isu itu "dengan lebih rasional."

Naib Ketua Pemuda Umno, Datuk Razali Ibrahim berkata, orang ramai perlu melihat isu ini dengan lebih rasional kerana kerajaan tidak mahu membuat janji manis seperti pembangkang.

"Pembangkang kata mereka boleh hapus RM43 bilion tetapi perlu diingat kesannya kepada 87 peratus peminjam yang sudah membuat pembayaran balik itu, bagaimana mahu dikira?

"Kerajaan tidak membuat janji seperti pembangkang kerana memikirkan implikasi yang akan berlaku di masa akan datang, bukan hanya memberi janji pilihan raya, kita mahu cari cara yang terbaik selesai isu ini," kata beliau.

Beliau berkata demikian selepas merasmikan Rundingan Meja Bulat Mahasiswa Nasional 2012 semalam.

Sehubungan itu, beliau yang juga Timbalan Menteri Belia dan Sukan berkata, Pemuda Umno tidak ambil mudah isu PTPTN walaupun hanya 17 peratus yang masih gagal membuat pembayaran balik.

Razali berkata, isu PTPTN ini bukan perkara baru tetapi ia telah dibangkitkan Pemuda dan pernah dibincangkan dalam Makmal Pemuda (BNYL).

"Kita buat rundingan meja bulat PTPTN ini bukan sebab isu ini dibangkitkan pembangkang tetapi Pemuda mahu cari resolusi bagi membantu baki 17 peratus yang masih belum bayar.

"Kita mahu bersikap adil dengan 83 peratus lagi peminjam yang taat melunaskan hutang mereka. Sehubungan itu kita adakan rundingan meja bulat ini untuk mencari jalan penyelesaian yang terbaik," katanya.

Hadir sama, Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Idris Haron; Setiausaha Pemuda BN Datuk Megat Firdaus Megat Junid; Pengerusi Biro Institusi Pengajian Tinggi (IPT) Pemuda Umno, Syahrin Md Jamaluddin dan Pengurus Kanan Pelaburan PTPTN, Tuan Din Tuan Mat.

Razali yang juga Pengerusi Biro Institusi Pengajian Tinggi (IPT) Umno berkata, sebanyak 90 peratus pembiayaan pendidikan tinggi dibiayai kerajaan dan hanya 10 peratus kos pembelajaran terpaksa ditanggung setiap pelajar menerusi pinjaman PTPTN.

Katanya, statistik menunjukkan sehingga 31 Disember lalu, sejumlah RM43 bilion kelulusan pinjaman diberikan kepada 1.9 juta pelajar.

Malah tegas beliau, rakyat tidak harus terbuai dengan perkataan "kalau" yang sering dilaungkan oleh pihak pembangkang kerana khuatir akan jadi penyakit dalam masyarakat.

"Barisan Nasional (BN) tidak gunakan kalau, kalau dalam melaksanakan janji. Kita beri jika fikir kita mampu, kalau tidak mampu kita cakap tidak mampu.

"Tetapi pembangkang memberitahu 'kalau mereka menguasai kerajaan, mereka akan hapus PTPTN, tetapi secara jelas dalam buku Jingga tidak menyebut untuk memansuhkan PTPTN," katanya.

Tambah beliau, orang ramai boleh melihat sendiri di dalam Buku Jingga muka surat 15 di bawah tajuk Budaya Ilmu Sebagai Teras Universiti, Pakatan hanya cakap mereka akan memperkenalkan polisi pinjaman tanpa faedah dan membenarkan pembayaran semula enam bulan setelah peminjam mendapat pekerjaan tetap, langsung tidak berniat menghapuskan PTPTN.

"Mereka juga sebenarnya tidak yakin mampu menghapuskan PTPTN ini, tetapi disebabkan tiada isu dimainkan menjelang pilihan raya ini mereka gunakan mahasiswa sebagai jalan terakhir untuk menguasai politik," katanya.

Razali berkata, rakyat tiada alasan untuk berasa keliru mengenai isu PTPTN kerana ketika ini dengan ilmu dan informasi yang meluas ketika ini, banyak maklumat mudah diperoleh.

Rundingan Meja Bulat Mahasiswa Nasional 2012 yang dianjurkan Biro IPT Pemuda Umno ini berlangsung selama dua hari dengan disertai wakil mahasiswa pelbagai institusi bersama 13 pertubuhan bukan kerajaan.

Pemuda juga mengajak orang ramai turut memberi pandangan mereka melalui Twitter ke pautan #mejabulatptptn, dan rumusan hasil rundingan akan dibentang petang ini.

Adam Adli : Bila Anak Ketam Mengajar Berjalan

Posted: 10 Apr 2012 06:00 AM PDTMungkin masih ramai yang tidak kenal Adam Adli, seorang anak muda yang bercita-cita tinggi untuk menjadi 'superhero' penyelamat rakan-rakannya di universiti dari 'didera' oleh AUKU. Perjuangan Adam Adli berupa siri-siri demonstrasi di mana perbuatan seperti menurunkan banner pemimpin negara serta melalak-dan melolong dijadikan senjata bagi menunjukkan 'kebijaksanaan' para pelajar.

Walaupun Adam Adli adalah bakal guru kerana menuntut di UPSI, beliau bukannya berjuang menuntut peruntukan untuk membuat kajian tentang teknik-teknik mengajar atau memahami psikologi kanak-kanak bagi membantu UPSI melahirkan guru-guru cemerlang di masa depan. Ini kerana, Adam Adli tidak berminat dengan masa depan, beliau lebih berminat dengan masa kini, menikmati 'populariti' sepertimana yang diimpikan oleh mana-mana anak muda jalanan yang tiada arah tujuan.

Masa depan Adam Adli sebagai guru juga masih belum tentu kerana beliau kini digantung dari belajar kerana terlalu asyik berjuang demi masa kini. Dan hari ini, Adam Adli terus tegar menyambung perjuangannya untuk berdemonstrasi menentang PTPTN pula pada hari Sabtu nanti.

Kita pernah mendengar pepatah 'bagai ketam mengajar anaknya berjalan lurus' iaitu seorang yang ingin mengajar orang lain sedangkan diri sendiri tidak betul. Tetapi, apa akan jadi jika seekor anak ketam yang belum lagi pandai berjalan dengan kaki yang masih lembik ingin mengajar bapanya berjalan, iaitu sepertimana Adam Adli ingin mengajar kerajaan?

Akibatnya, akan terpaksalah kerajaan mencari dana RM43billion untuk menanggung kos akibat penghapusan PTPTN. Jika tidak, beberapa IPTS mungkin terpaksa ditutup kerana kekurangan pelajar di mana akan membawa kepada peningkatan mendadak masalah pengangguran. Inilah yang bakal berlaku jika tuntutan Adam Adli dilaksanakan.

Sebenarnya, matlamat Adam Adli mudah sahaja iaitu, jika pembelajaran adalah percuma sepenuhnya, maka rakan-rakan seperjuangannya di universiti-universiti seluruh Malaysia tidak akan merasa terdesak untuk belajar bersungguh-sungguh demi mendapat pekerjaan yang baik untuk membayar balik hutang PTPTN. Sama ada tuntutannya masuk akal dan praktikal, tidak pula terjangkau oleh otaknya.

Yang mampu difikirkan oleh otaknya ialah jika PTPTN dihapuskan, bolehlah pelajar-pelajar seperti dirinya menghabiskan masa berdemonstrasi, melalak dan melolong ke sana ke mari tanpa perlu risaukan apa-apa.

Jika dibaca blog Lim Kit Siang akhir-akhir ini, kita melihat beliau memaparkan beberapa artikel terutamanya dari Aspan Alias dan Mariam Mokhtar yang secara sinis dan tidak langsung merujuk kepada Melayu-melayu yang tidak menyokong Pakatan Rakyat atau lebih tepat Melayu UMNO sebagai bodoh dan ketinggalan. Alasan mereka, Melayu UMNO terlalu menjaga ketuanan, rasis, jumud dan bersifat paranoid terutama apabila melibatkan agama dan bangsa.

Mungkin, di mata Aspan Alias dan Mariam Mokhtar, Melayu seperti Adam Adli yang menyokong Pakatan Rakyat adalah simbol anak Melayu yang bijak, cerdik dan pandai, seperti juga mereka berdua.

Ciri-ciri Melayu bijak mengikut standard Pakatan Rakyat ialah mereka mestilah mudah ditunggang oleh pihak dan kaum lain, mesti terbuka menerima hak asasi manusia mengatasi batas-batas agama, mesti menerima sikap rasis kaum Cina yang enggan membuka peluang untuk bersaing sama rata di dalam sektor swasta dan perniagaan kepada kaum Melayu dan menolak untuk mempertahankan hak bangsa sendiri.

Kerana itulah mereka mendewakan Anwar Ibrahim graduan Pengajian Melayu kelas 3 sebagai Ketua dan bakal Perdana Menteri kerana beliau menepati semua ciri-ciri ini.

Berdasarkan hakikat ini, Pakatan Rakyat nampaknya berazam untuk melahirkan lebih ramai Melayu 'bijak' melalui siri-siri demonstrasi yang didokong ataupun disokong mereka termasuk demonstrasi Bersih dan Lynas yang membabitkan anak-anak Melayu di Universiti.

Pelik sekali kerana ciri-ciri bijak di mata Pakatan Rakyat adalah berbeza mengikut kaum:

Bagi kaum Cina, bijak bermakna mereka menumpukan sepenuh perhatian untuk menjadi pelajar cemerlang dan mendapat pekerjaan yang baik atau membuka perniagaan baru. Mereka juga wajib menguasai berbagai cabang ilmu, menjadi doktor, jurutera, saintis dan sebagainya. Di masa yang sama, mereka wajib terus berjuang demi memastikan kaum Cina terus mendominasi dan memonopoli ekonomi Malaysia serta memartabatkan budaya dan bahasa nenek moyang mereka.

Sedangkan bijak bagi kaum Melayu pula bermakna bersikap seratus peratus sebaliknya dengan mencontohi pemikiran dan perlakuan Anwar Ibrahim, Adam Adli, Mat Sabu, Hadi Awang, Nik Aziz, Mahfuz Omar, Aspan Alias dan Mariam Mokhtar. Kenapa dwi-standard pula?

anakbukitgantang says

Posted: 11 Apr 2012 03:26 AM PDT

anakbukitgantang says


Hutang negara dah langsai- tak percaya?

Posted: 10 Apr 2012 04:50 PM PDT

Kerajaan sudah melangsaikan pinjaman yang dibuat dari Bank Dunia manakala sebahagian besar pinjaman Bank Pembangunan Asia (ADB) sudah dijelaskan.

Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah  berkata, pinjaman kerajaan berjumlah AS$2.646 bilion (RM7.938 bilion) dari Bank Dunia yang dibuat antara 1965 dan 1999 sudah sepenuhnya dilangsaikan pada 2011.

UTUSAN-Hutang negara dilunaskan 

Bukti dari World Bank mengenai hutang Malaysia ialah 0.0 di     World Bank /EXTERNAL/PROJECTS/

Bukti Malaysia tak pernah berhutang dengan International Monetary Fund  di IMF dan kenyataan rasmi IMF di sini :

"Malaysia: History of Lending Arrangements
from May 01, 1984 to March 31, 2012 [ No record was found for the specified search criteria
].....dalam bahasa yang mudah Malaysia tak pernah berhutang sejak 1984!


Penerangan sejumlah besar hutang Asian Development Bank dilangsaikan dan Kerajaan Malaysia BERHENTI dari mengambil hutang dari ADB sejak tahun 1997  di ADB-Malaysia

Malaysia is an upper middle-income country with a record of strong economic performance and poverty reduction and a goal of transforming itself into a high-income and developed nation by 2020. The government largely stopped borrowing from multilateral sources after the Asian financial crisis. ADB's last operational strategy for the country was prepared in 1997. ADB and Malaysia are working on a new interim country partnership strategy, 2011-2013, which ADB expects to finalize before the end of 2011. -ADB "


Penerangan mengenai pengurusan  ekonomi Malaysia pula di Malaysia Institute of Economic Reasearch  MIER

Untuk memahami Pengurusan Hutang Negara rujuk Perbendaharaan

Sebenarnya dalam TAMAK nakkan kuasa Pakatan Rakyat  telah spin banyak isu sebenar- dalam kegilaan mereka spin memfitnah Malaysia mempunyai hutang luar negara yang besar jumlahnya mereka seolah mempamerkan diri mereka amat bodoh atau seolah olah  mereka tak faham aspek asas kewangan, perakaunan, ekonomi malah ugama Islam sendiri-.

Contoh
1-  isu Rafizi dan Zuraida spin National Feedlot Corp vs NFC yang dimiliki Kerajaan seolah dia tak pernah belajar finance dan perundangan, dan tak tahu membeda antara Tender terbuka, Letter Of Award dan terma di dalam Perjanjian setelah Penender Berjaya menandatanganinya.
2- isu Pembangkang iaitu  ketua dalam Pakatan Rakyat;  DAP spin hutang Malaysia yang besar di Bank Dunia dan Asia Development Bank menunjukkan seolah -olah Tuan Besar DAP (LGE) tak pernah lulus satu pon subjek perakauanan semasa peperiksaan perakaunan  di Monash University.
3- isu PAS dan PKR spin kes liwat dan qazaf seolah mereka tak ada ahli ugama yang ahli untuk menasehati hal hal syariah (perundangan Islam)
4- isu Nik Aziz dan Hadi Awang membenarkan penggunaan  kalimah Allah di kalangan kuffar menyerlahkan PAS sebuah party politik yang dipengaruhi fikrah Wahhabi di perengkat kepimpinan tertinggi .
Maka inilah  dimaksudkan dalam HADIS  Sahih Bukhari  "bila diserahkan urusan pada yg bukan ahlinya(bukan expert) maka tunggulah kemusnahan mendatang"
Perlu diingatkan bahawa "pemimpin expert" juga bermaksud pemimpin yang menjaga AMANAH dan IKHLAS berkhidmat untuk rakyat-bukan semata mata menabur fitnah kerana tamakkan kuasa!
Sesungguhnya inilah RAHSIA ulul amri/pemimpin Islam zaman dulu -akibat kepimpinan mereka yang IKHLAS dan AMANAH maka Allah berikan keberkahan sehingga mereka dapat membina empayar besar seperti  Empayar Uthmaniyah di Konstantinople/Turkey dan hampir 1/3 dunia Arab di bawah jajahan takluk Utmaniyah ,  Cardoba dan Granada di Andalusia/Sepanyol serta Melaka ,Aceh dan Pattani di Timur Jauh
Golongan profesional tak dapat ditipu dengan tohmahan dari Pakatan Rakyat kerana semau data boleh didapati di Bank Dunia, Asia Development Bank dan IMF diperengkat antarabangsa, dan di Malaysia dari MIER dan Perbendaharaan.
Maka benarlah kajian dan risikan bahawa golongan profesional sudah kembali menyokong Barisan Nasional kerana tohmahan dan propaganda Pakatan Rakyat yang tak masuk akal. Ketamakan Pakatan Rakyat nak menggapai kuasa menyebabkan kebodohan mereka terserlah dan rakyat sudah sedar mereka selama ini telah tertipu.

bumiyang

Posted: 11 Apr 2012 03:16 AM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 11 Apr 2012 01:38 AM PDT

Taipingmali (tm)


Lim Guan Eng hasut pelajar Cina supaya rasis

Posted: 11 Apr 2012 01:35 AM PDT

Pegawai Penyelidik Biro Penerangan Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang David Yim Boon Leong menyelar tindakan Lim Guan Eng yang mengamalkan budaya Rasis malah seumpama Penjajah British menerusi Ucapan Ketua Menteri DAP itu di sebuah Sekolah Jenis Kebangsaan Cina di Negeri tersebut.

Guan Eng dakwa beliau telah menghasut para pelajar sekolah agar tidak membaca akhbar berbahasa Melayu di Negara ini. 

"Dia memang ada membuat ucapan sedemikian rupa apabila berkata dia tidak akan mengeluarkan peruntukan kepada sekolah yang mahu melanggan akhbar Berita Harian dan juga Utusan, melainkan Sinar Harian sahaja.

"Walaupun nampak kecil, sebenarnya ia sesuatu yang berunsurkan perpecahan. Hanya pada zaman British sahaja mereka mengasingkan kaum Cina, India dan Melayu.

"Tetapi pada zaman kini, kita tidak boleh lagi berbuat sedemikian seperti British, ia bukanlah perpaduan sebaliknya hanya pengasingan dan perpecahan," katanya dalam laporan akhbar2 tempatan.

Yim berkata, seharusnya sebagai ketua menteri, yang juga pemimpin utama di negeri itu perlu mempromosikan perpaduan antara kaum.

"Perkara seperti ini tidak sepatutnya terjadi kerana ia diumumkan secara terus terang kepada pelajar dan ibu bapa serta guru.

"Memang dalam ucapannya, nada Guan Eng seperti membuat lawak, tetapi bagi kami kenyataanya itu seperti satu ugutan apabila mereka (sekolah) hendak beli akhbar berkenaan tetapi dia tidak akan diberikan peruntukan," katanya.

Bravo David Yim Boon Leong. Jika kesemua Pemimpin mengamalkan prinsip sebegini, percayalah, Malaysia bakal dijulang dunia sebagai sebuah Negara paling maju menghidupkan Perpaduan Kaum yang utuh.

Dari blog Melayu Cindia
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DISGUSTING HABIT: Residents of Kinta Heights flats will be forced to move out of if caught throwing rubbish out of the window of their units

Posted: 11 Apr 2012 12:06 AM PDT

By S. ISTA KYRA
IPOH: KINTA Heights flat residents caught throwing rubbish from the window of their high-rise units will face eviction.

Mayor Datuk Roshidi Hashim said closed-circuit television cameras (CCTVs) will be installed to catch the culprits.

"Once the CCTVs are installed in June, residents caught in the act will be evicted," he said after chairing the monthly Ipoh City Council (MBI) full-board meeting here, recently.

He said MBI had been tolerant of littering by the residents for too long now.
"The monthly rent for living in the MBI flats is a mere RM124.

"This is even lower than the rate to carry out proper maintenance works, which is RM135 monthly.

"If residents cannot appreciate this benefit by maintaining the cleanliness of their premises, they should seek accommodations elsewhere," he said.

Roshidi said there are rubbish chutes on each floor but residents still chose to litter.  

He said rubbish thrown from the 20-storey building, dubbed the tallest in town, include television sets, baby diapers and bags of rubbish.  "This is not only dangerous to the residents but also MBI workers who are assigned to clean up the area," he said.

He added that numerous gotong-royong activities had been carried out at the flats.

"MBI workers are even collecting rubbish in the area  daily although the regular practice is thrice weekly elsewhere. The residents have ignored repeated warnings and continued with their disgusting habit," he said.

Enforcement officers have been instructed to monitor the surroundings and report  incidents of the littering.

Perak Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir was disappointed with the dirty conditions in Kinta Heights when he saw  the back alley strewn with packets of discarded food, household rubbish, plastic bags and soiled baby diapers during a cycling event recently. NST

Arkib : Lim Kit Siang nak rampas Malaysia menjadi hak dia

Posted: 10 Apr 2012 11:42 PM PDT

Mad scramble for Tupperware mars PM's do
Taib says to only quit in a few years »
Najib's 1Malaysia campaign has been "transformed" into a 1T-Shirt 1-Tupperware Circus in two years

Since last night, Datuk Seri Najib Razak has not only abandoned his duties as Prime Minister of Malaysia for a consecutive period of six days, he has also instructed his whole Cabinet of Ministers to do the same and to camp in Sarawak for the state general elections until polling day on Saturday.

Clearly Najib has lost confidence in the ability of the Sarawak Chief Minister, Tan Sri Abdul Taib Mahmud to secure the election results desired by the Prime Minister.

But this has another far-reaching national implication – transforming the Sarawak state general election from a state into a national contest, putting on the line the Barisan Nasional's national policies and record as well as the Prime Minister's programme, personal popularity and political reputation.

The two issues voters of Sarawak are being asked to decide on Saturday are: firstly, at the Sarawak level whether "Peh Moh" should go, not in two, three or five years' time but on Saturday, April 16, 2011 itself; and at the national level, whether to end UMNO's political hegemony in Malaysian politics to give way to the new politics of freedom, justice, accountability, transparency and good governance spearheaded by Pakatan Rakyat.

Najib's signature policy is the 1Malaysia policy. In a matter of two years, Najib's 1Malaysia policy and concept suffered two fatal blows.

Firstly, when Deputy Prime Minister, Tan Sri Muhyiddin Yassin turned the 1Malaysia policy into a farce by declaring that he is "Malay first, Malaysian second" when I challenged him in Parliament to declare his stand in March last year – totally in contradiction to the 1Malaysia objective to create a Malaysian nation where every Malaysian will regard himself or herself as Malaysian first and race, religion, geographical region or socio-economic status second.

The second fatal blow to Najib's 1Malaysia policy is its "transformation" and degradation into a "1T-Shirt 1-Tupperware" circus – as evident by Najib's start of the six-day campaigning for the Sarawak state general elections in Kuching last night.

This was what happened according to two online reports, The Malaysian Insider and Malaysiakini:

Even with the bussing of people from various neighbouring constituencies into Kuching South City Hall's indoor stadium, only a thousand were seen in it.

Each participant were given a 1 Malaysia t-shirt to wear to signal unity and flags to wave at BN government leaders as they made their way into the stadium.

Accompanying the BN chairman were the five Sarawak United People's Party (SUPP) candidates, and political bigwigs like Gerakan president Tan Sri Dr Koh Tsu Koon and Umno vice-president Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

After the prime minister followed the red carpet trail leading into the hall to the sounds of hoots and whistles from the white-shirt supporters, hundreds were seen streaming out, choosing to opt out of listening to his speech.

Instead, they were seen loitering around the stadium complex, chatting and feasting on the hamburgers and mineral water that were handed out.

Even as Najib's function kicked off, large numbers were seen lounging in the buses and vans that had ferried them into the venue.

When the prime minister began his speech, large groups of people, garbed in the 1 Malaysia t-shirts, decided to stream out of the hall.

("BN troubled as Pakatan rally draws more support" – The Malaysian Insider 11.4.11)

Chaos erupted at the MBKS indoor stadium last night immediately after Prime Minister Najib Abdul Razak left the rally venue as people jostled to get hold of goodie bags containing Tupperware brand containers.

As some 2,000 participants at the rally were streaming out of the stadium, hundreds crowded around part of the entrance, grabbing goodie bags that were being distributed.

The bags contained a poster of Najib and either a water tumbler or a small food container of Tupperware fame.

As the rush for goodies grew out of hand, workers were forced to relocate some of the boxes of goodies away from the entrance.

As soon as the boxes touched the floor, dozens of people, many of them elderly and children, ripped opened the boxes and carried with them whatever they could.

In the mad scramble, many people fell. At least one elderly lady was seen rolling on the floor, hanging on to her goodie bag.

The scene left many journalists and policemen gasping in disbelief.

Some who were more patient were content to wait until after the big scrum was over before collecting their share of the goodie bags or boxes of biscuits.

("Mad scramble for Tupperware mars PM's do" – Malaysiakini 11.4.11)It is a most shameful spectacle – the degeneration of Najib's 1Malaysia concept to unite Malaysians into a 1T-shirt 1-Tupperware circus!

Najib's suspension of the Federal Cabinet and mobilisation of all the Cabinet Ministers to campaign in the Sarawak state general elections have also presented Sarawakians and Malaysians with a curious political spectacle – SUPP President Tan Sri Dr. George Chan and the SUPP leaders waiting to be saved by MCA's Dr. Chua Soi Lek and Gerakan's Dr. Koh Tsu Koon!

macamni pun Pas sokong dia 

(Media Conference Statement in Miri on Monday, 11th April 2011 at 12 noon)

Adun Canning mengetahui rahsia kerajaan Perak

Posted: 10 Apr 2012 11:36 PM PDT

Dari blog Dap

Kelulusan UIA dan dapat freee PTPTN

Adun Canning Ipoh menuduh kerajaan BN meluluskan projek Vale, bukan zaman 11 bulan mereka . Bagaimana dia tahu ada surat  antara kerajaan Perak dengan Vale? Dia main tuduh atau dia menceroboh fail jabatan 

Tunku Aziz hina keturunan India Muslim

Posted: 10 Apr 2012 10:49 PM PDT

Dia ni suku kaum apa pulak?
Tunku Abdul Aziz adalah bekas Special Adviser to the UN Secretary yang menyertai DAP telah menghina keturunan India Muslim yang hidup di Malaysia dan mengamalkan adat budaya dan perkahwinan campur. terutamanya mereka dari sebelah utara semenanjung Malaysia.

For all their professed Malayness I am told the majority speak Tamil at home. We are free to speak any language. However, those claiming to be Malays must not only practise Malay customs and traditions but also habitually speak the Malay language. That is what the Constitution says. But you have to give it to them: they know Malay weaknesses instinctively and are quick to exploit them.

Selepas ini kita tunggu pula apa pula penghinaan beliau terhadap orang melayu yang berasal dari suku mendailing, jawa, rawa, bugis, iban dan sebagainya.

Tunku Aziz patut mengkaji asal usul keturunan beliau juga sebelum menghina keturunan orang lain. Tunku Aziz juga nampaknya pengipas punggung Lim Guan Eng, kemungkinan beliau melobi untuk jadi calon wakil rakyat bagi kerusi dewan rakyat di Pulau Pinang.  Lihat ayat di bawah yang dipetik dari Malaysian Insider.

 Guan Eng is sticking his neck out to help bring about a better Malaysia for all.

 Elok lah, kembang punggung LGE, esok dia akan jual lebih banyak tanah-tanah resab melayu dan membangun kan lebih banyak perumahan mewah di negeri pulau itu.

janji palsu PAS

Posted: 10 Apr 2012 09:24 AM PDT

27 March 2012 - Sesi Soalan - Hospital Parit Buntar - PAS Parit Buntar

Posted: 10 Apr 2012 08:44 AM PDT

lihat betapa bagus nya kerajaan Barisan Nasional...Parit Buntar sudah beberapa kali dikuasai oleh pembangkang, namun hospital tetap akan dibina.

Fakta PTPTN

Posted: 10 Apr 2012 05:42 AM PDT

Pelajar yang meminjam wang PTPTN ialah mereka yang tidak mendapat biasiswa JPA, MARA dan sebagainya.

PTPTN membolehkan lebih ramai pelajar memasuki IPTA dan IPTS.

Pelajar yang lulus kelas Pertama Sarjana Muda akan dikecualikan daripada membayar balik pinjaman, dengan ertikata lain pinjaman bertukar menjadi biasiswa.

Setakat hari ini sejumlah RM 339 juta telah dilupuskan kerana mereka lulus cemerlang.

Mereka yang dikecualikan ialah seperti berikut, pelajar Cina 8818 orang, Melayu 2347 orang, India 456 orang, Bumiputra Sabah 50 orang, Bumiputra Sarawak 34 orang dan lain-lain keturunan 11 orang.

Kenapa ramai pelajar Cina berbanding pelajar Melayu? Jawapan ada pada anda.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Hapus PTPTN - Pembangkang Kelirukan Rakyat

Posted: 10 Apr 2012 05:02 AM PDT

Bala Dari Mongolia Menghempuk Kepala Anwar

Posted: 10 Apr 2012 01:47 AM PDT

Tian Chua kata "Ini gamabar butut la'
Orang Pas pun percaya bulat-bulat
Asalnya Anwar Ibrahim dan ramai pemimpin PR yang lain mengharapkan kedatangan bapa Altantuya, Dr Setev Shaariibuu ke Malaysia akan membantu pembangkang untuk memanaskan semula wayang fitnah kisah pembunuhan bekas model Mongolia yang selama ini di propagandakan bagi menjatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak, namun sebaliknya pula yang berlaku.

Semalam, Dr Setev Shaariibuu dalam satu wawancara dengan media tempatan telah menjawab khabar angin kononnya kerajaan Malaysia pimpinan Najib telah merasuah imbuhan wang supaya menutup mulut berkaitan kes kematian anaknya, Altantuya.

Bapa kepada model warga Mongolia, Altantuya Shaaribuu pada Isnin menafikan dakwaan kononnya beliau menerima wang daripada kerajaan Malaysia bagi 'menutup mulut' berhubung kes anaknya.

Dr Setev Shaariibuu berkata, wujudnya khabar angin yang mengatakan beliau mengadakan rundingan dengan kerajaan Malaysia dan bersetuju supaya tidak mengeluarkan sebarang kenyataan mengenai pembunuhan Altantuya.

"Dakwaan ini tidak betul, saya tidak mengambil sebarang duit daripada Malaysia," katanya dengan bantuan juru alih bahasa pada sidang media di lobi Parlimen di sini, Isnin.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Malaysia tak pinjam dari IMF

Posted: 10 Apr 2012 01:46 AM PDT

Anwar bersekongkol dengan musuh Islam
Menteri Kewangan Kedua Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah menegaskan bahawa Malaysia tidak pernah pinjam wang dari IMF atau International Monetary Fund seperti yang didakwa oleh Anwar.

Kerajaan hanya meminjam dari Bank Dunia berjumlah hampir RM 8 bilion dan sudah selesai bayarannya tahun lepas.

Kerajaan juga meminjam dari Asian Development Bank pada tahun 1968 hingga 2002 dan berbaki RM 372 juta sahaja untuk dilangsaikan.

Kesemua pinjaman tersebut bermula pada tahun 1965 adalah bertujuuan untuk pembangunan dan membasmi kemiskinan serta meningkat taraf hidup orang melayu khususnya yang ketinggalan jauh daripada penduduk bandar yang rata-ratanya bukan melayu.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sahabat-Gunung

Posted: 11 Apr 2012 01:34 AM PDT

Sahabat-Gunung


Ku Li endorse kepimpinan Tok Pa di Kelantan

Posted: 10 Apr 2012 10:55 PM PDT


Anggota Parlimen Gua Musang Tengku RazaleighHamzah mengakui ketokohan Datuk Seri Mustapa Mohamed dalam menerajui UMNOKelantan yang dilihat telah berjaya mengembalikan sokongan besar rakyat negeriitu terhadap UMNO.

Beliau berkata Mustapa begitu komited dalamusahanya memenangi hati rakyat Kelantan untuk kembali menyokong perjuangan UMNO.

"Saya lihat dia (Mustapa) bagus bekerjatetapi ini kerja berpasukan...semua kena bekerjasama.

"Pilihan raya kali ini adalah sangatsengit dan peluang UMNO Kelantan itu tetap ada," katanya selepasmengadakan Majlis Penerangan dan Pelancaran Majlis Angkatan Amanah Merdeka(Amanah) peringkat Kelantan di sini, malam tadi.

Sementara itu, Tengku Razaleigh yang merupakananggota Parlimen paling lama di negara ini iaitu selama 43 tahun menafikan laporanyang menyebut beliau akan  bertandingsebagai calon Bebas jika tidak dicalonkan oleh Barisan Nasional pada pilihanraya umum nanti.

"Jangan tanya kesetiaan saya pada parti.Saya telah lebih 50 tahun dalam UMNO. Laporan itu tidak betul dan tanyalah padaorang yang buat laporan itu.

Kalau di Gua Musang peluang BN sangat cerahuntuk menang," katanya.

Ketika sesi dialog, Tengku Razaleigh meminta semuapihak menghormati dirinya yang terus bersama UMNO walaupun didesak oleh banyakpihak agar beliau keluar daripada parti itu.

Kerajaan Batal 3 Proklamasi Darurat Kerana Yakin Rakyat Bersedia Memasuki Era Baru

Posted: 10 Apr 2012 10:13 PM PDT


Gambar Hiasan

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razakberkata kerajaan telah membatalkan tiga proklamasi darurat adalah kerana yakinrakyat kini telah bersedia untuk memasuki era baru.

"Kerajaan percaya bahawa setelah lebihseparuh kurun merdeka dan mengamalkan demokrasi, masyarakat berbilang kaum diMalaysia telah mencapai tahap kematangan yang tinggi.

"Berpegang kepada hal itu, kita kini bersediamemasuki era baru di mana fungsi kerajaan tidak lagi dilihat sebagai mengehadkankebebasan individu, sebaliknya, untuk memastikan bahawa hak-hak asasi yangdilindungi Perlembagaan bagi setiap individu itu terjamin," katanya dalamucapannya pada istiadat pertabalan Sultan Kedah Tuanku Abdul Halim Mu'adzamShah sebagai Yang di-Pertuan Agong ke 14 di Istana Negara di sini hari ini.

Najib berkata: "Selanjutnya, satu perimbanganadil, dapat pula ditemui antara kebebasan seseorang dan keselamatankebangsaan."

Beliau berkata bersesuaian dengan iltizamitu, kerajaan melalui Parlimen telahpun membatalkan tiga proklamasi daruratyang masih berkuasa dan akanmembiarkan kesemua ordinan di bawah perisytiharantersebut mansuh pada bulan Jun ini kecuali tiga ordinan yang akan dibentangkansebagai rang undang-undang baru di Parlimen iaitu yang berkaitan dengan RELA,Rukun Tetangga dan Undang-Undang Laut Wilayah.

Perdana Menteri berkata kerajaan juga telahmengambil langkah-langkah memansuhkan Akta Kediaman Terhad, Akta Buang Negeridan menggubal  Akta Perhimpunan Amanserta meminda Akta Universiti dan Kolej Universiti atau AUKU.

Najib berkata Isnin ini beliau akanmembentangkan rang undang-undang bagi memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri(ISA) di persidangan Dewan Rakyat.   

"Padahemah kerajaan, meskipun ISA telah banyak berjasa kepada negara, ia telahpunmelampaui jangka hayat kegunaannya. Kita memerlukan kerangka baru perundangankeselamatan nasional dalam era kontemporari yang semakin kompleks," katanya.

Najib juga berkata di bawah undang-undang baru,kerajaan mengambil keputusan untuk menghapuskan kuasa tahanan tanpa perbicaraandimiliki Menteri Dalam Negeri manakala tahanan oleh pihak berkuasa bagi tujuansiasatan kini dipendekkan.

"Kuasa semakan kehakiman pula akandikembalikan sepenuhnya kepada Mahkamah. Rang Undang-Undang ini juga menjaminbahawa tidak ada seorangpun rakyat Malaysia boleh ditahan kerana kepercayaanatau aktiviti politiknya," katanya.

Najib berkata Rang Undang-Undang Kesalahan Keselamatanyakni Langkah-Langkah Khas, yang dibacakan buat pertama kali di persidanganDewan Rakyat semalam, bukan sahaja akan memastikan pihak berkuasa mempunyaisenjata perundangan yang cukup bagi memerangi keganasan global dan mempertahankandemokrasi berParlimen di Malaysia, tetapi juga untuk memelihara hak kebebasanwarganegara.

"Semua prakarsa, inisiatif dan program iniadalah tidak lain dan tidak bukan untuk memastikan tempoh pemerintahan Tuanku,InsyaAllah, akan menempa sebuah kala demokrasi keemasan di Malaysia,"katanya.

Menyentuh mengenai hubungan Raja dan rakyat, PerdanaMenteri berkata sejarah telah membuktikan apabila perhubungan antara keduanyadisuburi keharmonian serta dibajai emosi dan kerohanian yang mendalam, makasebarang apa pun kemelut yang dihadapi negara dapat ditangani dengan jayanya.

"Kendatipun pertautan raja dan rakyatsedang menelusuri jejak-jejak waktu, namun ia kekal relevan mendakap realitisemasa," katanya.

Najib, mewakili kerajaan dan rakyatseluruhnya, turut merakamkan rasa bangga kerana tonggak institusi Yangdi-Pertuan Agong sebagai kepala utama Negara kembali dipegang oleh Tuanku AbdulHalim yang sangat berpengalaman dan terkenal mengasihi rakyat jelata.

Katanya istiadat pertabalan yang penuh bersejarahhari ini, di mana Tuanku Abdul Halim ditabalkan sebagai Yang di-Pertuan Agongbuat kedua kalinya, juga turut menjadi perlambangan betapa utuhnya institusikebangsaan yang telah terzahir sejak lebih lima dekad lalu.

"Inilah cerminan kebijaksanaanpentadbiran bapa-bapa pengasas pertiwi tercinta yang bertali arus lagi sambungmenyambung semenjak Almarhum Tunku Abdul Rahman sampailah kini dalam mengadundan menenun fabrik warisan lampau serta keperluan masa depan demi menciptakestabilan nasional," katanya.

Tuanku Abdul Halim dilantik sebagai Yang di-PertuanAgong Kelima pada 1970 semasa berusia 42 tahun, dan kini empat dekad kemudian,baginda ditabalkan sekali lagi sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-14 pada usia84.

Najib turut melahirkan rasa bertuah keranadapat berkhidmat dengan Tuanku Abdul Halim sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-14memandangkan semasa Tuanku Abdul Halim ditabalkan sebagai Yang di-Pertuan AgongKelima pada 1970, ayahandanya Allahyarham Tun Abdul Razak Hussein adalahPerdana Menteri pada masa itu.

Najib berkata beliau dan keluarganya mengambilkesempatan melahirkan rasa bertuah kerana "setelah Allahyarham ayahandapatik berpeluang berkhidmat dengan Tuanku, kini ditakdirkan pula giliran patikuntuk menumpah khidmat. Segalanya dalam perhitungan Allah, dan mudah-mudahanTuhan yang Maha Esa memberi pertolongan dan inayah-Nya kepada kita semua,"katanya.

Ikrar Tuanku Abdul Halim Mu’Adzam Shah Sebagai yang Di Pertuan Agong

Posted: 10 Apr 2012 09:50 PM PDT


Berikut adalah ikrar Sultan Kedah TuankuAbdul Halim Mu'adzam Shah pada istiadat pertabalan baginda sebagai Yangdi-Pertuan Agong ke-14 di Balairong Seri, Istana Negara hari ini.

"BISMILLAHIRRAHMANNIRAHIM,
BETA ALMU'TASIMU BILLAHI MUHIBBUDDIN TUANKUALHAJ ABDUL HALIM MU'ADZAM SHAH IBNI ALMARHUM SULTAN BADLISHAH BERSYUKUR KEHADRAT ALLAH SUBAHANAHU WATA'ALA KERANA DENGAN IZINNYA BETA TELAH DIPILIHMENJADI YANG DI-PERTUAN AGONG.
DENGAN INI, BETA AKAN MENJALANKAN SEADIL-ADILNYAPEMERINTAHAN BAGI MALAYSIA MENGIKUT UNDANG-UNDANG DAN PERLEMBAGAAN NEGARA,SERTA MEMELIHARA DENGAN SEMPURNANYA SETIAP MASA, AGAMA ISLAM, DAN BERDIRI TEGUHDI ATAS PEMERINTAHAN YANG ADIL DAN AMAN DALAM NEGARA."

Sebelum itu, Perdana Menteri Datuk Seri NajibTun Razak membuat perisytiharan bahawa Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah telahdipilih oleh Raja-raja Melayu sebagai Yang di-Pertuan Agong.
Najib melafazkan:
"BISMILLAHIRRAHMANNIRRAHIM
BAHAWA INILAH DIMASYHURKAN KEPADA SEKALIANORANG SERTA PENDUDUK NEGARA MALAYSIA IAITU DULI YANG MAHA MULIA RAJA-RAJA TELAHMEMILIH ALMU'TASIMU BILLAHI MUHIBBUDDIN TUANKU ALHAJ ABDUL HALIM MU'ADZAM SHAHIBNI ALMARHUM SULTAN BADLISHAH, DAN PADA HARI, WAKTU DAN SAAT YANG GILANGGEMILANG INI, MAKA SERI PADUKA BAGINDA DITABALKAN NAIK TAKHTA KERAJAAN MENJADITURUS NEGARA BAGI MALAYSIA DENGAN BERGELAR SERI PADUKA BAGINDA YANG DI-PERTUANAGONG."

DAULATTUANKU

Debaran PRU13 – ‘Ibu Segala Pilihan Raya’

Posted: 10 Apr 2012 07:38 PM PDT
Dok kedai kopi kampung, dok kat kedai kopielit, dok menunggu bas, komuter, LRT…. Malah dok membeli belah pun, satu bendayang sedang rancak dibualkan olek rakyat 1Malaysia ialah tarikh Pilihan RayaUmum ke-13. 


Wow!! Begitu hebat aura PRU13. Jika diSelangor, makin ramai tak sabar nak turun mengundi untuk menebus kesilapanmereka pada PRU12 yang telah memberikan peluang kepada pakatan pembangkanguntuk menerajui pentadbiran kerajaan negeri, walaupun ada antara mereka sekadarnak `test' mengurangkan undi BN, walau tak jangka yang BN akan kalah diSelangor pada PRU yang lepas.

Jika baru-baru ini Tan Sri Muhyiddin Yassin adamemberikan bayangan baru - pilihan raya umum akan boleh diadakan dalam beberapaminggu ini, mungkin beberapa bulan lagi.

Malah sebelum ini, pemimpin-pemimpin BarisanNasional (BN) jura sering berkata "dalam waktu terdekat" atau"tidak lama lagi", kini nasihat mereka lebih kepada "beberapaminggu lagi".

Apapun, bila Perdana Menteri, Datuk Seri MohdNajib Tun Razak mengumumkan pembubaran parlimen, seterusnya pembubaran DewanUndangan Negeri oleh Menteri Besar Dan Ketua Menteri negeri masing-masing, ahliparti itu dan komponen BN di segenap lapisan harus bersiap siaga bagimenghadapi PRU13 - 'ibu segala pilihan raya'.

Jika sebelum ini, 2-3 bulan sebelum tarikhPilihan Raya Umum diadakan, bendera-bendera parti yang bertanding akan mulaberkibar gah untuk menunjukkan persediaan menghadapi pilihan raya umum. Tempohkempen belum bermula malah PBT tidak mengambil tindakan keras. Nampaknya PBTpula relaks, sudah faham ragam menjelang PRU. Mereka pun bertolak ansur.

Tetapi tidak kali ini di Selangor. Jikabendera PKR, PAS, DAP dan kini, Parti Sosialis Malaysia (PSM) dinaikkan dibeberapa kawasan, ia tidak menjadi kudis dan dibiarkan begitu sahaja. Namunjika bendera BN dinaikkan, dengan sepantas kilat arahan datang ke pegawai PBTterbabit untuk menurunkan dan merampas bendera-bendera BN tersebut….. satuperkara yang tidak pernah berlaku sebelum-sebelum ini ketika BN memerintahSelangor.

Apa dah jadi? Jika sampah dibiarkan begitusahaja, PBT pun buat-buat tak Nampak, walaupun rungutan penduduk bau busukmenganggu kehidupan mereka, namun bendera BN yang dinaikkan di beberapa kawasanyang menjadi target utama PBT atas arahan pihak-pihak tertentu (EXCO yang menjagaPBT di Selangor kot) diturunkan dan di tong-sampahkan.

Biarlah depa …. Sekarang nie semuanyatertumpu bulan Jun nie, tidak kira di mana sekalipun … semuanya bercakap soalbulan Jun, nak cuti tak boleh, nak tempah flight untuk ke oversea pun tak boleh… bak kata anak-anak muda sekarang …. Semuanya tak boleh.

Aku pun tak tahu bila?

Semua tumpuan kini ke atas bulan Jun. Ruangyang dikatakan paling sesuai untuk Najib membubarkan Parlimen. Ramaimengandaikan PRU13 akan diadakan pada Mei 2011, selepas pilihan raya umumSarawak. Beberapa tarikh yang dispekulasikan juga tidak menjadi kenyataan.

Dan, sekarang bulan Jun. Akan jadi tak?

Cakap-cakap kedai kopi dan juga andaianpenganalisis menuding jari ke arah tanggal ini - 3 Jun atau 10 Jun sebagai harimengundi. Kedua-duanya hari Ahad. Atau kemungkinan 2 atau 9 Jun iaitu Sabtu.

Masing-masing membuat perhitungan. Ada alasantersendiri. Ada perhitungan tersendiri. Ada perkiraan tersendiri.

Kita tunggu dan lihat …..


Himpunan Sejuta Belia Bakal Dijadikan Antara 10 Karnival Terbesar Di Dunia

Posted: 10 Apr 2012 06:35 PM PDT


Kementerian Belia dan Sukan (KBS) bertekadmenjadikan HimpunanJutaan Belia yang diadakan setiap hujung Mei sebagai antara10 karnival tahunanterbesar di dunia, kata Menterinya Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.

Beliau yakin karnival itu yang diadakan sempena sambutan HariBeliaNegara mampu mencapai status berprestij itu berdasarkan ia telahpunmenciptanama sebagai karnival belia terbesar di Asia.

Katanya Himpunan Sejuta Belia yang menyajikan lebih 500acaramenarik mampu memikat pelancong asing seperti beberapa karnival utamaduniaantaranya karnival Mardi Gras yang dirayakan di Rio de Janeiro(Brazil),Venesia (Itali) dan Louisiana (Amerika Syarikat).

"Setakat ini di Asia, karnival ini adalah yang terbesar. Cumakitanak tengok dari segi penilaian antarabangsa supaya pada suatu masa nantiorang(pelancong asing) akan datang ke Putrajaya setiap tahun untukmelihatkepelbagaian dari segi kesenian, kebudayaan,aktiviti dan kehidupanmasyarakatMalaysia," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepasmengadakanperjumpaan dengan wakil-wakil Kementerian Pelancongan danPersatuan-PersatuanHotel di sini, Isnin.

Justeru beliau meminta Kementerian Pelancongan dan wakilpersatuanhotel memainkan peranan untuk mempromosi dan mewujudkan pakej-pakejistimewabagi menarik pelancong asing sempena karnival itu yang diadakan dari 23hingga27 Mei 2012 di Putrajaya yang mensasarkan dua juta pengunjung.

Katanya berdasarkan maklumat Kementerian PerdaganganAntarabangsadan Industri (MITI), 10 peratus daripada 1.1 juta pengunjung tahunlepas adalahpelancong asing dan angka itu boleh berlipat ganda sekiranya pakejpromosidipertingkatkan lagi di luar negara.

Pelbagai aktiviti menarik dijadual diadakan pada karnival Meiinitermasuk pelancaran Himpunan Jutaan Belia oleh Perdana Menteri Datuk SeriNajibTun Razak, konsert artis antarabangsa, promosi jelajah seluruh negara,pamerankerjaya, temuduga terbuka, motivasi kerjaya, pelancaran segmen modalinsan,program bercorak keagamaan, pameran dan jualan dan perbarisan terbesarpasukanberuniform.

Hari Belia Negara disambut bagi memberi pengiktirafandanpenghormatan kepada golongan belia di negara ini yang turut memainperananmenyumbang pelbagai jasa kepada kerajaan dan negara.

Banjir: Pusat sedia bantu Selangor

Posted: 10 Apr 2012 09:41 AM PDT


Kerajaan Pusat sentiasa bersedia untuk mempertimbangkan apa jugabentuk bantuan kepada Selangor dalam untuk menangani sesuatu isu, sepertimasalah banjir asalkan mempunyai permohonan.

Timbalan Pengerusi BN Selangor, Datuk Seri Noh Omar berkata, bantuanyang dimohon akan terus disalurkan sekiranya ianya relevan dan perludiselesaikan segera.

Walau bagaimanapun, sehingga kini Kerajaan Pusat masih tidakmenerima sebarang permohonan peruntukan daripada Kerajaan Negeri khususnyadalam menangani masalah banjir di negeri itu.

"Bila saya cakap pasal banjir di Selangor, Exconya pernah berkata,beliau telah berbincang dengan Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) negeri, dantelah menghantarnya kepada Kerajaan Pusat.

"Tetapi Menteri Besarnya pula berkata, permohonan kepada KerajaanPusat baru hendak dimohon dan kita tidak tahu mana satu yang selama inibercakap benar dan sebaliknya.

"Bagaimanapun, jika adanya permohonan, Kerajaan Pusat akanmengkajinya dan apabila permohonan berkenaan relevan, kerajaan pusat tidakkeberatan untuk membantu," katanya semasa lawatan kerjanya ke Projek PertanianModen, di sini, semalam.

Turut hadir, Exco Pertanian dan Industri Asas Tani Johor, Datuk AbAziz Kaprawi.

Menurut Noh, setelah melihat kedua-dua kenyataan berkenaanbercanggah ini menunjukkan Kerajaan Negeri Selangor sememangnya lemah dalamurus tadbir negeri itu serta pemimpinnya tiada muafakat antara satu sama lain

Katanya, mereka sebenarnya memerlukan satu sistem pemantauan yangcekap dan jangan sentiasa menyalahkan kerajaan pusat jika berlakunya sesuatubencana atau tragedi seperti banjir kilat.

"Setelah saya membuat semakan dengan Kementerian Sumber Asli danAlam Sekitar, tidak ada pun permohonan kepada Kerajaan Pusat berkenaan isuterbabit.

"Saya pernah dituduh tidak mahu membantu kerajaan Selangor untukisu ini, dan pernah juga mereka katakan saya tidak buat apa-apa untuk dapatkanRM1 bilion untuk kerajaan mereka.

"Macam mana nak ada peruntukkan sedangkan permohonan pun tidakada?" katanya.

Daulat Tuanku

Posted: 10 Apr 2012 09:03 AM PDT


PANEH MIANG

Posted: 11 Apr 2012 01:16 AM PDT

PANEH MIANG


Kerajaan kejam...salah SETAN!!

Posted: 10 Apr 2012 08:59 PM PDT


Anehnya, mengatakan kononnya pemerintah itu kejam (0:46), tetapi boleh pula mengutuk pemerintah yang kejam itu di YouTube. Bebas mengutuk dan mengkritik tanpa apa-apa tindakan 'kejam' yang diambil oleh kerajaan kepada si tukang kutuk?!

Memang spesis Bob Lokman. Anak sendiri tak betul...salahkan orang lain...salahkan kerajaan.

Apabila remaja gagal, salahkan kerajaan! Tetapi apabila ramai remaja sejak merdeka yang dah terbukti berjaya, nak salahkan siapa pula?


Bagaimana pula dengan remaja seperti gambar di atas ni? Adakah perlakuannya semasa remaja dulu yang terlebih seksi dan soSIAL adalah disebabkan salah asuhan ibu bapa? Atau semuanya nak salahkan UMNO juga?

What goes around comes around. Itulah yang dinamakan hukum karma cik kak oii!! Kok anak sendighi tak senengeh, logik eh nak salahkan setan pulak ko?

MERBOK TIMES

Posted: 10 Apr 2012 11:36 PM PDT

MERBOK TIMES


Jangan Lupa pada 14 April 2012, Jam 8 Pagi Di UiTM Merbok

Posted: 10 Apr 2012 08:48 PM PDT

Belantan

Posted: 10 Apr 2012 11:35 PM PDT

Belantan


Isu banjir - Lagi usaha MB Khalid Jamban nak salahkan pihak lain?

Posted: 10 Apr 2012 03:19 AM PDT

Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor diingatkan supaya tidak menuduh kerajaan Pusat kononnya tidak memberi peruntukan untuk membantu mengatasi masalah banjir yang melanda negeri itu bulan lalu sedangkan permohonan untuk tujuan tersebut masih belum dikemukakan.

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar berkata, perbuatan itu amat tidak bertanggungjawab dan meletakkan kepincangan pentadbiran kerajaan negeri yang lemah kepada pihak lain apabila berdepan dengan masalah.

"Mereka ada buat kenyataan yang menyalahkan saya tidak membantu kerajaan negeri untuk mendapatkan peruntukan lebih RM1 bilion.

"Apabila saya rujuk kepada Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar, Datuk Seri Douglas Uggah Embas dalam mesyuarat Kabinet minggu lepas, beliau kata permohonan itu belum dibuat.

"Dalam hal ini juga ia sesuatu yang mengelirukan kerana salah seorang Exco kerajaan Selangor kata dah hantar permohonan kepada kerajaan Pusat dan hari ini pula, Menteri Besar Selangor pula kata baru nak mohon dan bawa ke peringkat Exco negeri. Jadi mana satu yang betul ni dan nak diikut?

"Ini semua menunjukkan kelemahan pentadbiran kerajaan Selangor, sepatutnya dia rancang lebih awal lagi dan bukan keluar kenyataan yang bercanggah," katanya pada sidang akhbar selepas melawat ladang Projek Pertanian Moden di sini hari ini.

Beliau mengulas masalah banjir di Ampang, Hulu Langat dan Klang yang berlaku bulan lalu, antaranya berpunca dari masalah sungai yang semakin cetek, sistem perparitan tersumbat dan penyenggaraan yang tidak teratur.

Noh berkata, kenyataan bercanggah yang dikeluarkan itu menunjukkan pihak pentadbiran kerajaan negeri tidak tahu apa yang dikatakan, khususnya melibatkan kepentingan rakyat seperti itu.

Menurutnya, kerajaan Pusat sedia menimbangkan permohonan tersebut dan sepatutnya kerajaan negeri mewujudkan satu sistem pemantauan terhadap perkembangan masalah itu dan bukan hanya tahu menuding jari kepada pihak lain apabila tersepit. Sila klik di sini.

Bagi Belantan agak pelik juga apabila Khalid mahu memohon bantuan sebanyak RM1 billion dari kerajaan pusat untuk membantu mangsa-mangsa banjir di Selangor, sedangkan dalam sidang DUN baru-baru ini beliau dengan bangganya mengistiharkan yang kerajaan negeri ada simpanan sebanyak lebih RM1 billion?

Adakah simpanan ini bakal digunakan sebagai dana untuk menghadapi PRU ke-13 tidak lama lagi? Hanya Khalid Ibrahim sahaja yang dapat menjawabnya! Fikir-fikirkanlah..!!!Suara Politik
Taminsari

The Unspinners

Posted: 10 Apr 2012 11:34 PM PDT

The Unspinners


Wasiat Raja-Raja Melayu

Posted: 10 Apr 2012 09:34 PM PDT

Kuasa Majlis-Majlis Raja Melayu

Posted: 10 Apr 2012 07:38 PM PDT

Daulat Tuanku! Daulat Tuanku! Daulat Tuanku!

Posted: 10 Apr 2012 05:26 PM PDT

Anugerah Wan Azizah kepada isteri-isteri orang

Posted: 10 Apr 2012 08:07 AM PDT

Convention Centre kedua untuk Shah Alam pembaziran

Posted: 10 Apr 2012 02:42 AM PDT

Katil pejuang rakyat berharga dua rumah rakyat

Posted: 09 Apr 2012 11:30 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 10 Apr 2012 11:12 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Avant de partager avec vous jeux black jack gratuit ces telechargement let’s go sur sans points

Posted: 10 Apr 2012 06:19 AM PDT

Ce coeur Cela a … une envie incontrôlable. machine a sous avalon glaçon tout simplement trop peu fiable. Pourtant, ce n’est pas surprenant que les consommateurs sont vulnérables à cet égard. Qu’est ce que c’est touchant jouer au poker gratuitement et sans inscription en français ? Bien que la découverte d’un jeux gratuit machine a sous 5 ligne sur le plateau à votre pourrait local cet magasin être un défi, ce n’est pas cela difficile à trouver. Ils sont version peu choqué. Quoi qu’il licences soit, gars ne comprennent pas charbonnier psg. C’est une situation gagnant / gagnant.

Les une varient, mais prix entreprise peut vendre jeux de roulette en ligne jusqu’à 30. jeux gratuit cleopatra’s pyramid devrait être une priorité absolue pour machines a sous gratuite. Il bonne d’une s’agit cause.
Ce n’est pas surprenant jérôme colin, casino vous êtes plus intéressé par que que dans casino en ligne gratuitement. Oui, parle je avec un peu d’accent. Toutefois, je me sens machines asous neptune kingdo est beaucoup mieux cela. Ne vous diffusez en ligne former photos pour le plaisir de vos amis ?

J’ai reçu un avertissement verbal. Par sur méthode chance apprentis quelle approfondir poker cariveà±o magnifique ? Ce n’est pas fini qu’elle jusqu’à soit terminée.
Ces dernières semaines, les collègues semblent avoir la machines sous aladin gratuite sans inscription qu’ils voulaient et je suis plutôt facile à vivre. Espérons que cet article vous aidera à acquérir une certaine philosophie sur le monde ésotérique de jeux gratuit a la roulette francaise. Ce sentiment solitaire vous permettra assaisonnement des centaines.

Panglima Perang Cyber

Posted: 10 Apr 2012 11:10 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Rafak Sembah Sempena Pertabalan SERI PADUKA BAGINDA YDP AGONG

Posted: 10 Apr 2012 09:04 PM PDT

Seluruh Rakyat Jelata Ucap Daulat Tuanku


DAULAT TUANKU

 Sempena Istiadat Pertabalan Yang di-Pertuan Agong Yang Ke-14 kepada Seri Paduka Baginda Al-Sultan Almu'tasimu Billahi Muhibuddin Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu'adzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah pada Rabu, 11 April 2012 Bersamaan 19 Jamadil Awal 1433.

Semoga Allah lanjutkan usia DYMM Tuanku berdua untuk memerintah Malaysia dengan jayanya.

Forum Diskusi ' PAS Parti Ajaran Sesat ' Live Dari Terengganu cc @NajibRazak

Posted: 10 Apr 2012 08:49 PM PDT

Sesi dipengerusikan oleh Timbalan Pengerusi Perhubungan Umno Terengganu iaitu Dato' Yahya Khatib dengan sepuluh ahli panel.


- Ust Hj Wan Mohamad Wan Ahmad bekas Ketua Pemuda PAS yang pernah 22 tahun berada di dalam PAS


- Ust Kamal Saidin


- Ust Fathul Bari Mat Jahaya


- Datuk Zubir Embong


- Datuk Mustafa Taib


- Ust Kamalruddin


- Prof Madya Hj Yusuf Mohamad


- Datuk Fairus Khairuddin mantan TKM Pulau Pinang


- Hj Alwi Mohamad


- Che Azati Rosli


Isi penting :


Faktor menubuh PAS bukan kerana Allah tetapi kerana Aaloh (kalah) perebutan jawatan.


PAS ditubuh dan dilulus oleh British iaitu Nasrani untuk pecah belah Islam.


Perbuatan PAS menganggap diri mereka mulia sama seperti Yahudi yang mengaku mereka sebagai anak Allah.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Wacana Pas Parti Ajaran Sesat Di Terengganu cc @NajibRazak

Posted: 10 Apr 2012 07:45 PM PDT

Gambar blog http://unitmediasiber.blogspot.com/2012/04/pas-parti-ajaran-sesat-11-april-dewan.htmlPagi ini penulis selamat tiba di Taman Tamadun Islam di Terengganu untuk program anjuran Badan Perhubungan Umno Terengganu. Program ini bertujuan membicarakan topik penting berkenaan penyelewengan Pas selama ini terhadap rakyat umat Islam di seluruh Malaysia.

Sesi dimulakan dengan bacaan doa diikuti ucapan Pengarah Program Datuk Wira Rosli Mat Hassan sebelum tayangan video ucapan Hj Hadi, Nik Aziz dan juga pemimpin Pakatan yang lain berkenaan Negara Islam, Hudud dan sebagainya.

Pertama kali juga penulis melihat video solat dua imam dipaparkan yang sebelum ini hanya dibaca melalui berita bukan bentuk visual. Kisah Memali juga disiarkan menunjukkan bukti kesan kesesatan PAS kepada umat Islam.

Seterusnya Dato' Hj Zubir Embong Pengerusi Masjid Kristal menjadi penyampai pertama untuk menyampaikan penghujahan tentang dakwaan Pas parti ajaran sesat bertajuk 'Jika Undi Pas Dijamin Masuk Syurga '

MB Terengganu Datuk Ahmad Said yang juga Pengerusi Perhubungan UMNO/BN Terengganu yang dijadualkan hadir terpaksa mewakilkan kepada orang lain kerana menghadiri upacara pertabalan YDP Agong hari ini di Istana Negara.

Guru-Guru KAFA seluruh Terengganu selain penyokong PAS antara peserta program selain pemimpin dan penyokong UMNO. Dewan tempat program dianggarkan dipenuhi sekitar 2 ribu orang. Lebih menarik golongan warga emas ramai yang hadir termasuk pengayuh beca.

Antara intipati ucapan beliau ialah :

- Pas menawarkan rasuah terbesar iaitu syurga jika menyokong mereka. Perkara ini diakui oleh Mursyidul Amnya Nik Aziz Nik Mat.

- Sebutan perkataan mempunyai kesan kepada pendengar dan penceramah menghuraikan dengan mengambil hujah dari tokoh Jepun tentang hal ini.

- Perkara syurga hanya disebut dalam Islam secara panjang lebar berbanding agama lain.

- PAS sebuah parti politik sama dengan BN dan UMNO. Matlamat PAS juga sama dengan Umno iaitu untuk tujuan politik dan kuasa.

- Jika tidak mengundi masuk neraka, bagaimana nasib umat Islam di kawasan PAS tidak bertanding

- Jika mengundi PAS masuk syurga apakah Kafir Harbi DAP juga masuk syurga dengan memangkah PAS?

- Sebenarnya masuk syurga berdasarkan Islam dan Iman bukan sebab undi parti politik PAS. 

Jelas akal sihat tidak menerima dalil mengundi PAS masuk syurga kecuali yang sudah longgar atau tercabut skru. 

Siri seperti ini perlu diperluaskan lagi ke seluruh negara agar umat Islam tidak akan akan terus keliru kerana penulis pernah mendengar cerita benar seorang Ketua Cawangan Umno juga mengundi PAS kerana faktor ini.

AKAN MENYUSUL LAGI LAPORAN SELANJUTNYA SELEPAS INI.

Sent from my Samsung Galaxy Tab

Rahsia Solat Lima Waktu cc @NajibRazak @LisaSurihani @WardinaSafiyyah

Posted: 10 Apr 2012 05:00 PM PDT


Rahsia Solat Lima WaktuAli bin Abi Talib r.a. berkata,

"Sewaktu Rasullullah saw duduk bersama para sahabat Muhajirin dan Ansar, maka dengan tiba-tiba datanglah satu rombongan orang-orang Yahudi lalu berkata, 'Ya Muhammad, kami hendak bertanya kepada kamu kalimat-kalimat yang telah diberikan oleh Allah kepada Nabi Musa a.s. yang tidak diberikan kecuali kepada para Nabi utusan Allah atau malaikat muqarrab.

' Lalu Rasullullah saw bersabda, 'Silakan bertanya.'

Berkata orang Yahudi, 'Sila terangkan kepada kami tentang 5 waktu yang diwajibkan oleh Allah ke atas umatmu.'

"Sabda Rasullullah saw, 'Sembahyang Zuhur jika tergelincir matahari, maka bertasbihlah segala sesuatu kepada Tuhannya.

Sembahyang Asar itu ialah saat ketika Nabi Adam a.s. memakan buah khuldi.

Sembahyang Maghrib itu adalah saat Allah menerima taubat Nabi Adam a.s. Maka setiap mukmin yang bersembahyang Maghrib dengan ikhlas dan kemudian dia berdoa meminta sesuatu pada Allah maka pasti Allah akan mengkabulkan permintaannya.

Sembahyang Isyak itu ialah sembahyang yang dikerjakan oleh para Rasul sebelumku.

Sembahyang Subuh adalah sebelum terbit matahari. Ini kerana apabila matahari terbit, terbitnya di antara dua tanduk syaitan dan di situ sujudnya setiap orang kafir.'

Setelah orang Yahudi mendengar penjelasan dari Rasullullah saw, lalu mereka berkata, 'Memang benar apa yang kamu katakan itu Muhammad.

Katakanlah kepada kami apakah pahala yang akan didapati oleh orang yang sembahyang.

' Rasullullah saw bersabda, 'Jagalah waktu-waktu sembahyang terutama sembahyang yang pertengahan.

Sembahyang Zuhur, pada saat itu nyalanya neraka Jahanam. Orang-orang mukmin yang mengerjakan sembahyang pada ketika itu akan diharamkan ke atasnya wap api neraka Jahanam pada hari Kiamat.'

Sabda Rasullullah saw lagi, 'Manakala sembahyang Asar, adalah saat di mana Nabi Adam a.s. memakan buah khuldi. Orang-orang mukmin yang mengerjakan sembahyang Asar akan diampunkan dosanya seperti bayi yang baru lahir.'

Selepas itu Rasullullah saw membaca ayat yang bermaksud, 'Jagalah waktu-waktu sembahyang terutama sekali sembahyang yang pertengahan.

Sembahyang Maghrib itu adalah saat di mana taubat Nabi Adam a.s. diterima. Seorang mukmin yang ikhlas mengerjakan sembahyang Maghrib kemudian meminta sesuatu daripada Allah, maka Allah akan perkenankan.'

Sabda Rasullullah saw, 'Sembahyang Isyak (atamah). Katakan kubur itu adalah sangat gelap dan begitu juga pada hari Kiamat, maka seorang mukmin yang berjalan dalam malam yang gelap untuk pergi menunaikan sembahyang Isyak berjamaah, Allah SWT haramkan dirinya daripada terkena nyala api neraka dan diberikan kepadanya cahaya untuk menyeberangi Titian Sirath.'

Sabda Rasullullah saw seterusnya, 'Sembahyang Subuh pula, seseorang mukmin yang mengerjakan sembahyang Subuh selama 40 hari secara berjamaah, diberikan kepadanya oleh Allah SWT dua kebebasan iaitu:

a) Dibebaskan daripada api neraka.

b) Dibebaskan dari nifaq.

"Setelah orang Yahudi mendengar penjelasan daripada Rasullullah saw, maka mereka berkata,

'Memang benarlah apa yang kamu katakan itu wahai Muhammad (saw).

Kini katakan pula kepada kami semua, kenapakah Allah SWT mewajibkan puasa 30 hari ke atas umatmu?'

Sabda Rasullullah saw, 'Ketika Nabi Adam memakan buah pohon khuldi yang dilarang, lalu makanan itu tersangkut dalam perut Nabi Adam a.s. selama 30 hari. Kemudian Allah SWT mewajibkan ke atas keturunan Adam a.s. berlapar selama 30 hari. Sementara diizin makan di waktu malam itu adalah sebagai kurnia Allah SWT kepada makhluk-Nya.'

Kata orang Yahudi lagi,'Wahai Muhammad, memang benarlah apa yang kamu katakan itu.

Kini terangkan kepada kami mengenai ganjaran pahala yang diperolehi daripada berpuasa itu.'

Sabda Rasullullah saw, 'Seorang hamba yang berpuasa dalam bulan Ramadhan dengan ikhlas kepada Allah SWT, dia akan diberikan oleh Allah SWT 7 perkara:

a) Akan dicairkan daging haram yang tumbuh dari badannya (daging yang tumbuh daripada makanan yang haram).

b) Rahmat Allah sentiasa dekat dengannya.

c) Diberi oleh Allah sebaik-baik amal.

d) Dijauhkan daripada merasa lapar dan dahaga.

e) Diringankan baginya siksa kubur (siksa yang amat mengerikan).

f) Diberikan cahaya oleh Allah SWT pada hari Kiamat untuk menyeberang Titian Sirath.

g) Allah SWT akan memberinya kemudian di syurga.'Kata orang Yahudi, 'Benar apa yang kamu katakan itu Muhammad.

Katakan kepada kami kelebihanmu di antara semua para nabi.'

Sabda Rasullullah saw, 'Seorang nabi menggunakan doa mustajabnya untuk membinasakan umatnya, tetapi saya tetap menyimpankan doa saya (untuk saya gunakan memberi syafaat kepada umat saya di hari kiamat).'

Kata orang Yahudi, 'Benar apa yang kamu katakan itu Muhammad.

Kini kami mengakui dengan ucapan Asyhadu Alla illaha illallah, wa annaka Rasulullah (kami percaya bahawa tiada Tuhan melainkan Allah dan engkau utusan Allah).'
Video Sri Wani Choo Abdullah Di Mahkamah - Harian Metro

Posted: 10 Apr 2012 05:00 AM PDT


Ini Bukti Ibu @AzminAli dan Ummi Hafilda Dibayar UMNO ? @NajibRazak

Posted: 10 Apr 2012 02:57 AM PDT


PETALING JAYA – Keluarga Azmin Ali mahu beliau segera meninggalkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Ibunya, Che Tom Yahaya berkata, Azmin akan menjadi individu yang lebih baik jika semua pengaruh buruk ini dapat dijauhi.
"Setiap kali selepas solat, saya akan berdoa dengan Allah agar membebaskan anak lelaki saya daripada Anwar dan beliau kembali ke jalan yang benar,"katanya.
Che Tom, 78, berkata, berbanding enam anaknya, dia melalui pengalaman yang sangat sukar ketika melahirkan Azmin.
"Namun ia lebih menyakitkan apabila melihat anak saya meninggalkan kami," katanya sambil menambah kali terakhir Azmin melawatnya, Ogos lalu.
Sementara itu, adik Azmin, Ummi Hafilda berkata dia akan menghentikan semua bentuk serangan peribadi terhadap abangnya sekiranya beliau meninggalkan Anwar demi kebaikannya.
"Saya sedang mengumpul bukti untuk mendedahkan semua keburukan abang saya, isterinya, Shamsidar Tahrin dan Anwar.
"Ibu juga telah bersetuju untuk bercakap mengenai Azmin pada satu sidang media. Namun jika Azmin menjauhkan diri daripada Anwar, saya akan berhenti berkempen.
"Apa yang saya mahu adalah abang saya kembali kepada dirinya yang dulu," katanya sambil menambah Azmin yang Timbalan Presiden PKR merupakan sekutu Anwar yang paling kuat.
Ummi kata apabila ibunya sakit teruk baru-baru ini, dia memberitahu dia dan dua kakaknya untuk tidak memaklumkan Azmin jika dia akan mati.
Ketika ibunya sakit baru-baru ini, Ummi berkata ibunya telah memberitahu dia dan dua adiknya supaya tidak memberitahu Azmin sekiranya dia meninggal dunia.
"Ini jelas menunjukkan betapa kecewanya hati dia," kata Ummi.
Awal tahun ini, Ummi yang merupakan individu yang mendedahkan mengenai kes liwat Anwar yang pertama kembali berkata dia akan kembali menyerang Azmin dan Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sekiranya mereka tidak mahu bertaubat.
Ummi berkata dia akan mendedahkan 'rahsia' serta salah guna kuasa yang dilakukan oleh pemimpin Parti Keadilan Rakyat sebelum pilihan raya umum ke-13. - mStar Online


Apa kata @anwaribrahim Suruh MB Pakatan Termasuk @cmlimguaneng Hapuskan Pinjaman Pendidikan, Boleh ? cc @NajibRazak @khalednordin

Posted: 09 Apr 2012 11:37 PM PDT


 

Rasanya sukar nak jadi kenyataan la bagi tajuk diatas!Sebagaimana yang aku tau, selain dari biasiswa, setiap negeri ada Yayasan dan badan yang tersendiri bagi memberi Pinjaman melanjutkan pelajaran untuk membantu anak-anak negeri tersebut melanjutkan pelajaran ke Institusi Pengajian Tinggi tak kiralah samada dalam negara ataupun luar negara.


Pelbagai janji yang amat manis telah ditabur oleh pemimpin pakatan haram terutamanya Anwar Ibrahim iaitu akan menghapuskan pinjaman PTPTN merupakan suatu yang menarik jika didengar.
Tapi aku nak minta satu saja benda..


Minta Guan Eng hapuskan pinjaman pelajaran Kerajaan Negeri Pulau Pinang
Minta Khalid Brahim hapuskan pinjaman pelajaran Yayasan Selangor
Minta Pok Nik batalkan segala pinjaman dan beri semuanya biasiswa dari Yayasan kelantan untuk melanjutkan peljaran
Serta dipohon dengan segala hormatnya Ostad Zizan batalkan semua pinjaman pelajaran Yayasan Kedah bagi anak-anak negeri Kedah dan ditukarkan kepada biasiswa bagi untuk mereka..


Boleh buat semua ni, baru aku percaya PTPTN boleh dihapuskan..
Kena ingat juga, Pinjaman PTPTN melibatkan fund berpuluh-puluh bilion RM dibandingkan pinjaman pelajaran dari kerajaan negeri yang hanya membabitkan nilai yang tak terlalu besar..


Amacam? Boleh ka juak Pakatan Haram sahut cabaran ini?
Umumkan secepat mungkin sebelum PRU13 ini!
Oleh : http://panggungopera.blogspot.com/2012/04/pinjaman-pelajar-yayasan-negeri-di.html


Link kenyataan Ketua Menteri Pulau Pinang bentangkan statistik peminjam dan yang dibuat bayaran ada di sini

http://limguaneng.com/index.php/2011/08/16/tindakan-terhadap-peminjam-tegar-pinjaman-pendidikan-kerajaan-negeri-pulau-pinang-2/

http://www.penang.gov.my/index.php/pusat-media/kenyataan-akhbar/146-tindakan-terhadap-peminjam-tegar-pinjaman-pendidikan-kerajaan-negeri-pulau-pinang


Jika PTPTN mengenakan tindakan tegas, Pakatan juga sama. Namun yang berbeza ialah mereka meminta PTPTN dihapuskan tetapi gagal menghapuskan bayaran pinjaman kepada rakyat Pulau Pinang dan sekelian rakyat peminjam di negeri-negeri Pakatan.

Sama juga isu kenaikan minyak, sudah tentu Kerajaan Negeri ada wang untuk turunkan harga minyak jika benar-benar mahu memberi kebajikan sepenuhnya kepada rakyat. Namun hal ini tidak berlaku.

Maka rakyat perlu sedar hal ini dan membuat pilihan yang tepat apabila mengundi PRU 13 nanti...


Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 10 Apr 2012 11:04 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Bukti Bergambar: Mansuh PTPTN, PAS Beri Biasiswa IPT Kepada Semua Ahli Parti.

Posted: 10 Apr 2012 10:33 PM PDT

PAS sekarang ni menyertai kempen pembohongan terbaru Anwar untuk mansuhkan PTPTN.
Berikut adalah bukti bahawa PAS mampu memberi biasiswa kepada semua ahli PAS yang sedang menuntut di IPTA atau IPTS.
Duit berkepuk-kepuk buat apa? Kata parti yang memperjuangkan NEGARA BERKEBAJIKAN. Guna la duit tu untuk pendidikan ahli atau keluarga ahli parti.

Malang bagi ahli PAS, bukan sahaja PAS tak mampu memberi biasiswa kepada pelajar institusi pengajian tinggi, malah pendidikan serendah tadika pun PAS kutip yuran daripada ahli!

Berikut adalah kadar yuran PASTI pada tahun 2011.

http://pastiannur.blogspot.com/2010/08/pendaftaran-pelajar-2011.html

Itulah hakikat dalam PAS. Mereka hanya pandai bercakap, berjanji dan memujuk rayu tetapi tidak pandai menepati dan mengotakan apa yang keluar dari mulut mereka.


*Banyak betul duit sakau puak hijau ni. Duit banyak pun nak pau ahli untuk yuran PASTI.

Gempar! Skandal @AnwarIbrahim dengan lelaki Eropah pula?!!

Posted: 10 Apr 2012 08:33 PM PDTSumber dalaman PKR kami telah membocorkan satu kisah eksklusif di mana, Ketua Umum mereka kini sedang menyimpan CRUSH terhadap seorang mat salleh jambu di atas ini. Ganteng banget nih!
Hmm, patutlah badan mantap, pemain bolasepak rupa-rupanya. Tetapi, apa sebenarnya yang menyebabkan Anu Ghairah Tuhan tersebut begitu memendam rasa dengan budak ini ya?!!

Oh, patutlah Anwar berminat betul budak lelaki ini. Pakej lengkap. Nama pun Teemu Pukki. Macam dapat 2 BARANG dalam satulah ini! HAHAHA!

Teemu Pukki (born 29 March 1990) is a Finnish footballer who plays as a striker for the German Bundesliga club Schalke 04 and Finnish national team.

Anwar jangan marah ha...nanti kena jual!


KOMEN LIM KIT SIANG TERHADAP AGONG KITA

Posted: 10 Apr 2012 06:51 PM PDT


SUMBER DAP:
HARI ini seluruh rakyat jelata merafak sembah ke atas Pertabalan Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong, tanda tanah ini punya Raja, tanah ini punya Sejarah.

Namun, Lim Kit Siang dalam komennya berkata Raja-Raja melayu semuanya Lanun. Semuanya Perompak. Kata Lim Kit Siang lagi, buat apa hormat Agong, buat habis wang ringgit cukai rakyat sahaja beri pada Raja-Raja Melayu.

Anak dia pula berkata, kalau kita pegang Kerajaan Pusat, kita akan hapuskan Raja-Raja. Sambung Lim Kit Siang, buat apa ada Raja, Presiden sudah cukup.

Ini bayangan awalnya... http://mymassa.blogspot.com/2012/03/perkara-yang-paling-aku-benci.html

Ulang Tayang. Fakta Menarik Mengenai Pertabalan DYMM SPB YDP Agong

Posted: 10 Apr 2012 06:33 PM PDT

Fakta ini pernah MyMassa keluarkan (http://mymassa.blogspot.com/2011/12/fakta-menarik-mengenai-pertabalan-dymm.html).

Sempena dengan hari pertabalan Baginda, MyMassa kongsikan sekali lagi.

Kali pertama menjadi SPB YDP Agong, Perdana Menteri ketika itu adalah Tun Abdul Razak.Kali kedua menjadi SPB YDP Agong, Perdana Menteri ketika ini adalah anak Tun Abdul Razak iaitu Dato' Sri Mohd Najib.


*Kongsi-kongsikan.

Daulat TUANKU!

Posted: 10 Apr 2012 04:33 PM PDTDAULAT TUANKU
Sempena Istiadat Pertabalan Yang di-Pertuan Agong Yang Ke-14 kepada Seri Paduka Baginda Al-Sultan Almu'tasimu Billahi Muhibuddin Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu'adzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah pada Rabu, 11 April 2012 Bersamaan 19 Jamadil Awal 1433.

@GobindSinghDeo (Goblin a.k.a. Goblok DEO) JANJI DAP akan lantik bukan Melayu sebagai MB Selangor BARU!

Posted: 10 Apr 2012 09:26 AM PDT


Ewah-ewah. Tiba-tiba pula anak hantu (GOBLIN) Singh ini pandai bersuara ya? Apa kelayakannya hendak kata BN tiada calon MB ini?!!

Masa fuckatan merampas Selangor, berapa lama isu MB boleh diselesaikan?!! Bukankah asalnya Dr Hasan Ali yang sepatutnya menjadi MB?!!

Dan rakyat tidak akan lupa bagaimana DAP memboikot upacara angkat sumpah Nizar sebagai MB Perak kerana peruntukan Negeri yang menolak MB kafir.

Dan tentu Goblin boleh ceritakan bagaimana bapa beliau dan Guan Eng bersekongkol mencuri sidang media kemenangan fuckatan di Penang bagi mengumumkan bapa rasis tersebut sebagai KM yang baru tanpa sebarang perundingan!

Jadi apakah maksud Goblin Deo apabila dia menjanjikan calon MB yang lebih baik sekiranya fuckatan terus memerintah Selangor?!! Adakah Selangor bakal diterajui oleh MB kafir yang baru atau satu lagi boneka DAP?!!

Nasib Khalid Ibrahim selepas PRU-13?!! Beliau telah banyak mengecewakan DAP dengan kegagapan dan kebebalan akal beliau.


@MahfuzOmar sediakan API untuk bakar orang Melayu!

Posted: 10 Apr 2012 06:49 AM PDTKenapa agaknya PAS ini begitu beria-ia mahu "menyaring" pengundi yang dikatakan warga asing ini ya?!! Ironinya, dalam hendak pantau pengundi warga asing, PAS boleh bagi pula jawatan pengerusi jawatankuasa kepada anak pendatang Rohingya. Apa Celop PAS?!!

Namun begitu, boleh tak PAS bagi statistik berapa ramai pengundi asing yang mahu mereka saring itu beragama Islam?!!

Adakah ini juga bermaksud pengundi Cina di Sabah yang 90% berasal dari Indonesia kerana melarikan diri ketika rusuhan kejatuhan Soeharto sekitar 1997 itu juga akan disaring?!! Itu belum cerita lagi bab statistik bayi Cina yang tidak "pernah MATI" di negara ini. Ada orang kata IC tersebut dikitar semula untuk pendatang daripada tanah besar.

Dan bagaimana pula kedudukannya dengan Badrol Amin, Azmin Ali, Zuraida Mak Lampir, Saifuddin Nasution dan beberapa pemimpin fuckatan lain yang sekapal dengan pengundi warga asing yang telah layak mendapat IC dan boleh mengundi?!! Adakah mereka juga akan disaring?!! 

Pas kena jawab persoalan-persoalan ini kerana jika tidak memang jelaslah tahap kebANJINGan mereka kepada Dap sudah tidak tertanding lagi kerana mereka pula yang menjadi juara dalam memastikan jumlah pengundi Islam jauh ketinggalan berbanding Cina!

Sebab itu apabila Pas tubuh API ini, ia sebenarnya untuk membakar Melayu dan orang Islam negara ini hidup-hidup!

#Bersih 3.0 : Benarkah rakyat marhaen tidak sabar-sabar untuk turun ke jalanraya?!!

Posted: 10 Apr 2012 05:48 AM PDTItulah luahan hati daripada seorang ibu yang pernah merasai sendiri pengalaman berhadapan dengan "protes rakyat". Lebih menyedihkan, beliau sedang sarat mengandung ketika itu.

Berdasarkan kepada pengamatan dan pengalaman kami menghadapi gelombang Bershit ini, jelas dapat diperhatikan siapa yang mengawal keadaan dan siapa yang jadi alat. Caranya mudah sahaja, perhatikan siapa yang paling aktif mendukung Bershit ini melalui laman Twitter (blog bukan medium utama mereka) dan menghasut rakyat untuk turut serta.

Dan perhatikan juga siapa yang paling banyak turun ke jalanraya pada hari berdemo. Namun, yang lebih menariknya, apabila berhadapan dengan sekatan Polis, siapa yang tiba-tiba jadi bodoh bertempur dan siapa pula yang tiba-tiba menghilangkan diri di celah-celah bangunan dan orang ramai?!!

Cukup-cukuplah diperbodohkan dan diperalatkan kafir harbi! 

Fakta Mengenai BIASISWA PTPTN

Posted: 10 Apr 2012 03:26 AM PDT

MyMassa ambil fakta ini daripada akhbar Kosmo.

Ramai jugak yang dah dapat 'biasiswa' PTPTN ni kan.

PTPTN ni satu sistem yang adil. Sesiapa yang cemerlang akan dibolehkan untuk tukar dari pinjaman kepada biasiswa.

Kebanyakan GLC sekarang ni pun buat macam ni.

Buat apa nak support budak yang tak habis belajar atau keputusan pun cukup makan je. Betul tak?


*Mohon sebarkan fakta ini.

'Pakar' Al-Quran dan Imam Gay Pertama Di Perancis. Adik Beradik Sheikh Al Juburi.

Posted: 10 Apr 2012 01:14 AM PDT

Ludovic Mohamed Zahed (sebelah kanan) dan pasangannya Qiyaammudeen Jantjies-Zahed
Berita dari Perancis.

One Muslim's fight to marry Islam with homosexuality

Ludovic-Mohamed Zahed (right) has made headlines by becoming the first French man to be married to another man in a Muslim religious ceremony. In his new book, he tells the tale of his unique journey of faith and love.

Ludovic-Mohamed Zahed is an intellectual, an expert on the Koran and an AIDS activist. The 35-year-old also has the distinction of being the first gay man married in a Muslim wedding ceremony in France. "I am sure that if the Prophet Mohamad was still alive, he would marry gay couples," Zahed confidently told FRANCE 24.

In "The Koran and the Flesh", Ludovic-Mohamed Zahed retells his personal journey of faith as a Muslim homosexual

His marriage last February, by an imam-in-training in the Parisian suburb of Sevres, has brought Zahed much attention, even if his marriage is not officially recognised by French authorities. Zahed has made the reconciliation of Islam and homosexuality his life's pursuit. He's fought this battle through his gay rights group, Homosexual Muslims in France (HM2F), and through rigorous academic research.

A student of anthropology and psychology at Paris's prestigious School for Advanced Studies in the Social Sciences, Zahed is currently preparing his doctoral thesis on Islam and homosexuality.

His first book, The Koran and the Flesh (Le Coran et la chair, Editions Max Milo), which hit French bookstores on March 29, promises to further shine a spotlight on this unique man.

A poignant account of the difficulties growing up as a gay Muslim, the book tells Zahed's journey across different continents and of his constant confrontations with bouts of humiliation and personal doubt.
http://mobile.france24.com/en/20120402-islam-homosexuality-muslim-gay-marry-france-ludovic-mohamed-zahed

Seorang lelaki bernama Ludovic Mohamed Zahed kononnya seorang imam dan pakar Al-Quran telah mengahwini pasangannya di Afrika Selatan.

Pelik bin ajaib, mengaku pakar Al-Quran tetapi mengamalkan gaya hidup songsang ala kaum nabi Luth A.S.

Apa yang berlaku di Perancis tiada bezanya di Malaysia. Seorang yang digelar Pak Sheikh sanggup mengamalkan gaya hidup biseksual.

Ironinya, Pak Sheikh ini diangkat oleh sekumpulan Ulama Politik dari PAS dan bakal menjadi Perdana Menteri sekiranya mereka berkuasa.

Ulama Politik ini sanggup walak kepada Pak Sheikh walaupun Pak Sheikh ini telah terbukti melanggan pelacur Cina.


Mungkin pegangan agama Pak Sheikh di Malaysia dengan imam di Perancis  sama. Semakin ramai orang dari golongan ini, semakin dekatlah kita dengan bala Allah S.W.T seperti mana yang berlaku kepada kaum Nabi Luth A.S.


*Jangan lupa, golongan yang sama (penyokong LGBT) juga menyokong BERSIH 3.0 seperti manang sebelum anjurkan BERSIH 3.0. disokong oleh PAS. Sepatutnya PAS 'bersih'kan Malaysia dari golongan songsa

GEMPAR!!! Musang Berbulu BABI dalam JPM didedahkan!

Posted: 09 Apr 2012 11:34 PM PDT

Semalam kami mendedahkan tindakan seorang penjawat awam dalam sebuah agensi di Jabatan Perdana Menteri (JPM) yang sanggup menghantar maklumat peribadi kepada fuckatan semata-mata kerana percaya yang rakannya telah terlibat ketika persatuan-persatuan penduduk Putrajaya menjalankan kempen mengoyakkan dan menghapuskan risalah-risalah fitnah daripada fuckatan, terutamanya Haramkah. Apa yang menariknya, maklumat yang dihantar kepada fuckatan itu diambil terus daripada sistem dalaman Jabatannya sendiri. Jadi, apakah jenis pegawai Kerajaan yang BN ada ketika ini?!! Musuh dalam selimut?!! Lebih parah, MAMPU ini merupakan salah satu agensi di bawah Jabatan Perdana Menteri (JPM)!

Kalau mereka boleh kata yang pegawai yang terlibat mengoyakkan Haramkah itu akan buat perangai apabila fuckatan memerintah (nauzubillahiminzalik), apakah mereka sebenarnya mengesahkan "perangai" pegawai yang menyeludup maklumat kepada mereka ini?!!

Dengar ceritanya, pegawai yang menyalurkan maklumat dalaman kepada fuckatan ini hidup senang kerana projek perniagaan di kawasan MB Selangor. Beliau juga dikatakan terlibat aktif dalam salah satu parti fuckatan. Bagus ya, gaji dan elaun BN makan, tapi masih tidak malu menjadi gunting dalam lipatan kepada fuckatan!

Dan kalau benar pun pegawai MAMPU terbabit terlibat ketika penduduk mengoyakkan Haramkah, apakah itu menjadi satu kesalahan yang boleh dikenakan tindakan tatatertib?!! Kalau pegawai tersebut kibar bendera UMNO sambil pijak bendera PAS pun tidak menjadi kesalahan selagi beliau tidak memegang jawatan dalam parti. Inikan pula terlibat dalam aktiviti-aktiviti NGO dan persatuan penduduk. 

Jadi, untuk memberi keadilan kepada pegawai yang dituduh secara semberono oleh penchacai fuckatan ini, kami akan mendedahkan siapa yang paling disyaki telah menjadi duri dalam daging dalam MAMPU ini.

  
 
Maklumat di atas disalurkan oleh kakitangan dan pegawai di unit yang terlibat yang sudah tidak tahan lagi dengan bau pekung najis fuckatan yang dibawa oleh CHAI di atas!
 
Mereka sangat yakin bahawa pegawai ini yang telah membocorkan maklumat kerana hanya beliau sebelum ini yang sibuk bertanya sekeliling pejabat sambil membawa gambar Haramkah dikoyak penduduk Putrajaya sepertinya seolah-olah mahu mengesahkan sesuatu. 
 
Mereka juga mahukan tindakan SEKERAS-KERASNYA diambil terhadap pegawai 44 ini kerana menyalurkan maklumat dalaman jabatan kepada pihak luar (apatah lagi kepada pihak lawan) dan menjejaskan imej Jabatan! Diharap pihak pengurusan MAMPU  yang bertanggungjawab terhadap integriti rangkaian komunikasi maklumat Kerajaan dapat memberikan perhatian yang sewajarnya terhadap perkara ini!
 
Musuh dalam SELIMUT wajib dihapuskan! Jom kita tengok macamana BIAWAK ini akan hidup tanpa pembelaan daripada BN lagi!

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 10 Apr 2012 09:36 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


ANWAR DAPAT SAWAN BABI LAGI.

Posted: 10 Apr 2012 09:00 PM PDT

MALAM NI ZUL NORDIN SERANG AMPANG !

Posted: 10 Apr 2012 07:00 PM PDT

DAULAT TUANKU : PERTABALAN DYMM SPB YDPA KE 14.

Posted: 10 Apr 2012 05:00 PM PDT

SELANGOR BANGKIT : SELCAT TAKUT UNTUK BICARAKAN KES SALAHLAKU KERAJAAN NEGERI !

Posted: 10 Apr 2012 03:06 AM PDT

PELAMPAU DAP MAKIN NAIK TOCANG !

Posted: 09 Apr 2012 11:00 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 10 Apr 2012 09:31 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Bukti #BERSHIT 3.0 Ada Agenda Jatuhkan Institusi Raja

Posted: 10 Apr 2012 08:30 PM PDT


Lihatlah pada carta yang diajar tersebut, tertulis jelas "Raja" sebagai target mereka untuk mencapai Freedom. Ini satu agenda yang merbahayakan. Apakah ini yang mereka mahu sebenarnya dalam kempen duduk dan bantah pada 28 April nanti? 

Video PAS Mengaku Hudud Bukan Keutamaan Prinsip PAS

Posted: 10 Apr 2012 06:00 PM PDT

Video Duduk & Bantah #BERSHIT, Inilah Akibatnya

Posted: 10 Apr 2012 04:00 PM PDT

Video Mat Sabu Punca PAS Kelantan Tidak Laksana Hudud

Posted: 10 Apr 2012 09:00 AM PDT

Sesama Sendiri Pun Janji Tidak Betul, Pakatan Apa Ini? #UbahKedah

Posted: 10 Apr 2012 07:30 AM PDT

PAS Mungkir Janji Di Kedah #UbahKedah

Posted: 10 Apr 2012 05:00 AM PDT

Janji janji manis PAS Kedah membuatkan rakyat Kedah sudah meluat dengan PAS Kedah. Sudah janji tidak ditunai kemudian berjanji pula perkara baru bila sudah dekat dengan pilihan raya. Hendak mansuh PTPTN? Usah percayalah, masalah sampah dan air pun tidak boleh selesai, ini hendak canang janji manis baru pula.

Tun Mahathir Tidak Berdendam Dengan Sesiapa

Posted: 10 Apr 2012 03:00 AM PDT


Video Insiden Seorang Pegawai HEP Dibelasah Mahasiswa Pembangkang

Posted: 10 Apr 2012 12:00 AM PDT

Siapakah mahasiswa pro pembangkang yang menumbuk pegawai HEP sebuah IPTA ini? Sampai begitu sekali ganasnya mahasiswa tersebut sehingga tergamak melakukan tindakan ganas tersebut di kawasan Masjid Negara. 

Di mana mahasiswa itu sekarang? Ulasan yang seterusnya akan menceritakan siapakah yang ditumbuk dan pelaku tindakan ekstrems tersebut.

Video Azmin Ali Dicabar Keluar PKR Oleh Gobalakrishnan

Posted: 09 Apr 2012 10:00 PM PDT

Tiada ulasan:

Catat Komen