Rabu, 7 Disember 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 07 Dec 2011 01:10 PM PST

Apa Yang Tersirat


Hassan Ali-Jambatan Pas-Umno?

Posted: 07 Dec 2011 06:04 AM PST

Tidak lama dulu Dr Hassan Ali terkait dengan isu Unity Goverment (UG), selain Timbalan Presiden Pas masa itu, Ustaz Nasa dan Presiden Pas sendiri, Datuk Haji Hadi Awang.

Isu kerajaan Perpaduan (UG), sudah ditolak oleh multamar Pas, kerana ke-engganan Nik Aziz menerima idea itu.

Kini, nama Dr Hassan muncul lagi, apabila editor Utusan, membangkitkan isu perpaduan melayu. Menurut Surat Khabar itu,Dr Hassan boleh berperanan menyatukan melayu khususnya di Selangor.

Pandangan ini diberikan susulan Perhimpunan Agung Umno minggu lalu yang mengisytiharkan PAS sama sekali tidak boleh menggantikan Umno dalam arena politik negara ini dalam menjaga hak dan kepentingan orang Melayu selepas selama tiga tahun mempelawa parti Islam mengadakan kerjasama politik.

"Di Selangor Faktor Dr Hasan amat penting sekali. Pengikutnya di dalam PAS (yang sehaluan dengan beliau) amat besar sekali. Pengaruhnya di kalangan penjawat awam Melayu dalam kerajaan Selangor juga amat besar sekali," kata Penolong Ketua Pengarang Kumpulan Utusan, Datuk Zaini Hassan dalam kolum mingguannya hari ini.

Kata penulis itu, kedua-dua faktor itu memberi kelebihan kepada Hasan, yang digugurkan sebagai ketua PAS Selangor Jun lalu, untuk melakukan perubahan.

Beliau digantikan oleh Dr Abd Rani Osman iaitu Ahli Dewan Undangan Negeri kerusi Meru.

"Dr Hasan berupaya melakukan perkahwinan itu demi menegakkan kesucian agama Islam dan keutuhan umat Melayu di Selangor," katanya dengan memetik titah Sultan Selangor ketika mengadakan kunjungan ke kompleks percetakan Kumpulan Utusan di Bangi, kelmarin.

Penulis itu dengan memetik kata-kata Sultan Sharafuddin berkata titah bahawa baginda tidak mahu melihat orang Melayu dan umat Islam di negara ini berpecah-belah dan bukan juga bermaksud antara Umn dan PAS perlu "berkahwin" sebab bukan hak baginda untuk mencampuri urusan politik, menyifatkan "sesungguhnya amat mendalam dan halus sekali maksud Tuanku Al-Sultan itu."

Zaini berkata bahawa akan berlaku satu peristiwa yang cukup signifikan minggu depan dengan Hasan bakal menjadi satu-satunya Exco Kerajaan Negeri Selangor yang akan dianugerahkan pingat kebesaran.

"Difahamkan beliau akan dianugerahkan darjah kebesaran Datuk Paduka Mahkota Selangor. Jika itu benar, banyak signifikan yang dapat dirungkaikan.

"Mengapa hanya Dr Hasan seorang sahaja yang menerimanya? Ramai lagi Exco dari PKR dan tentunya dari DAP yang menguasai sistem kerajaan itu juga patut menerimanya," kata penulis akhbar itu.

Zaini mendakwa Hasan bukan Exco dan ahli politik yang disukai di kalangan rakannya dalam barisan jemaah majlis mesyuarat itu.

Katanya, Hasan dikenali sebagai orang dalam Exco yang begitu kontroversi dan kaki kacau dan individu yang membuat bising mengenai usaha sebuah gereja di Damansara yang cuba memurtadkan orang Islam tidak lama dulu.

"Beliaulah yang membela Pengarah JAIS, Datuk Khusrin Munawi daripada tentangan pelantikan ke jawatan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK). Tentangan itu datangnya daripada Menteri Besar sendiri, para pemimpin DAP dan Anwar Ibrahim.

"Malah, banyak kenyataan Dr Hasan yang bercanggah dengan aspirasi kepemimpinan Kerajaan Selangor pimpinan DAP itu," kata Zaini lagi.

Akhbar Umno itu berkata "Faktor Dr Hasan amat penting sekali" kerana beliau dipertaruhkan harapan untuk melakukan perubahan.

"Terlalu banyak rahsia kerajaan Selangor pimpinan DAP yang diketahui oleh Dr Hasan. Mungkin juga banyak rahsia itu tidak menyenangkan kedudukan orang Melayu dan kesucian umat Islam," katanya sambil mendakwa DAP sebenarnya gerun dengan Hasan.

"Malah PKR pun pening kepala dengan beliau," katanya.

Penulis itu seterusnya berkata, Hasan, lulusan perancang bandar dari Amerika Syarikat, bukan calang-calang orang.

"Seorang sumber memberitahu saya, Tuanku cukup mengiktiraf peranan yang dilakukan oleh Dr Hasan. Beliau dilihat sebagai faktor penyatuan kepada perpaduan Melayu di Selangor," katanya dalam tulisan kali ini.

THE FLYING KICK

Posted: 07 Dec 2011 01:08 PM PST

PEJUANG BANGSA

Posted: 07 Dec 2011 11:58 AM PST

PEJUANG BANGSA


Jom lihat fakta industi Doll pesat membangun di Eropah

Posted: 07 Dec 2011 11:04 AM PST

Akibat terpengaruh raba nenen , coli pun dirembat !

Posted: 07 Dec 2011 10:09 AM PST"Apa salah saya bang? Saya cuma jogging je kat sini", ujar seorang lelaki gila seks setelah dia berjaya diberkas penduduk selepas mencuri beberapa coli dan seluar dalam wanita di flat PKNS Seksyen 7, dekat sini, pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 6 pagi itu, suspek berusia dalam lingkungan lewat 20-an cuba mengaburi penduduk dengan memberi pelbagai alasan namun tembelangnya terbongkar apabila beberapa helai pakaian dalam wanita ditemui berhampiran tempat dia bersembunyi.

Difahamkan, lelaki tersebut pernah ditangkap melakukan perbuatan sama beberapa bulan lalu di kawasan perumahan berhampiran.

Saksi yang mahu dikenali sebagai Saiful berkata dia terkejut mendengar jeritan penduduk sebelum bergegas keluar rumah untuk melihat apa yang berlaku.

Selepas itu katanya, dia melihat kelibat seorang lelaki berbadan gempal melarikan diri dan dikejar seorang penduduk.

"Saya dan rakan serumah turun membantu mengejar lelaki itu. Kami berjaya memberkasnya setengah jam kemudian selepas dia keluar dari tempat persembunyiannya," katanya.

Katanya, lelaki gila seks berkenaan diserahkan kepada unit peronda polis dan dibawa ke balai polis berhampiran.

Amboi sakan betul Chegubard pegang , siapa gerangan tu ???

Posted: 07 Dec 2011 09:02 AM PST


Gambar ini GPB petik dari facebook yang sudah tersebar luar di mana memaparkan Chegubard sedang bergambar sambil memegang bahu gadis bertubuh gempal terbabit . Gatal betul Raja Fitnah ini kalau bab pegang perempuan .

Menurut pemilik facebook Nurul Nizam ini , Chegu Bard didakwanya mempunyai skandal  !

Tak sangka juga Raja Fitnah Datin Seri Rosmah Mansor selama 3 tahun berturut-turut ini mempunyai masalah seperti bosnya juga.  Mungkin ini lah pembalasan untuk orang yang kaki fitnah orang yang tak bersalah .


facebook : Nurul Nizam 

Amin muka saja ganas , tapi perangai macam budak !

Posted: 07 Dec 2011 07:42 AM PST
MEREKA selama ini begitu lantang memperjuangkan kebebasan bersuara.Tidak cukup dengan menulis mereka berteater,bertwitter dan bersajak.Tulisan mereka sinis,kritikal dan mencerca kerajaan serta pemimpin dalam diam.Tulisan mereka nampak macam orang baik-baik tapi dalam tulisan mereka mengandungi racun dan fitnah kalau diselak pemahamannya sehelai demi sehelai.

Teater mereka bergerak ke seluruh negara. Menggunakan berbagai-bagai watak dan falsafah tapi watak itu adalah pemimpin UMNO dan kerajaan.Falksafah mereka adalah memutarbelitkan segala fakta dan bukti.Mengangkat yang bathil sebagai teras perjuangan mereka.

Sajak mereka cukup hebat.Kalah Usman Awang,menangis WS Rendra kalau penyajak tersohor Indonesia itu hidup lagi bila menikmati sajak-sajak mereka yang begitu lantang dan celaka mengkritik kerajaan.Itu mereka namakan sebagai karya yang mempunyai nilai estetika tersendiri.

Bahasa yang mereka tweet dalam twitter masing-masing lagi buruk sifat lakunya. Pandangan mereka sahaja betul dan pandangan orang lain semua tidak betul serta fitnah semata-mata.Selama ini mereka angkuh sebab tidak ada orang yang mengajar mereka tetapi bila Papagomo mengajar mereka dengan bahasa yang sama,mereka aanggap itu fitnah pula.Memang siallah puak ni!

Mereka lambangkan pemimpin dalam karektor yang cukup jijik pada setiap karya yang mereka adaptasikan.Mereka menghina menggunakan bahasa yang kadang-kadang cukup melankolik,hanya yang berfikiran seperti mereka sahaja yang akan memahami apa yang tersirat baik dalam teater ataupun sajak-sajak mereka.

Saat mereka mengkrtitik,mereka begitu sekali mendokong kebebasan bersuara kononnya itu suara anak muda.Kononnya itu suara pembaharuan yang perlu dihormati dalam demokrasi di Negara ini meskipun karya ataupun tulisan mereka semuanya bias menyokong pembangkang dan bagi kumpulan ini hanya mereka yang betul.Orang lain semua salah,semua fitnah.

Jadi bila ada pihak yang bangkit menyuarakan tentangan kepada suara mereka.Mereka anggap itu fitnah.Bila ada anak muda bangun mempertahankan kerajaan serta pimpinan,mereka anggap anak muda ini memfitnah mereka.tapi kalau tulisan itu menyokong segala pendirian mereka,mereka akan anggap itulah suara anak muda.Tak ke sial namanya tu?

Sikap mereka ini terbukti apabila seorang penulis yang mengaku kolumnis sebuah portal jijik bernama Malaysian Insider yang menggunakan nama Amin Iskandar menyaman blogger yang menggunakan nama papagomo.com kerana tulisan itu tidak menyokong beliau,mereka akan anggap itu fitnah dan satu laporan polis dibuat.

Rendahnya moral kolumnis ini.Dia sudah jadi macam budak-budak kecik bergaduh dan bila tak mampu melawan,dia balik rumah mengadu dengan mak atau bapak.Tapi pelik jugak kita,bila masa mereka ini percaya pada polis?Selama ini mereka maki hamun polis dengan berbagai-bagai gelaran termasuklah anjing dan berbagai-bagai lagi.

Papagomo ada pendiriannya dan sebagai seorang penyokong ataupun pengikut setia kerajaan,bila Menteri atau Timbalan Menteri diserang serta dipersendakan,menjadi tanggungjawab beliau untuk mempertahankannya sebagaimana orang yang mengaku sebagai Amin Iskandar itu mempertahankan Anwar Ibrahim serta pembangkang apabila diserang.Timbalan Menteri adalah ntar Ulul Amri tetapi orang yang mengaku nama Amin Iskandar itu belum tentu Ulul pun.

Tapi siapa orang mengaku nama Amin Iskandar ini?Warganegarakah ataupun dia juga adalah sebahagian agen yang diupah untuk mengkucar kacirkan Negara?Marah sungguh Amin kepada papagomo,adakah betul beliau kena liwat seperti Saiful ataupun Sukma?

Agen tertentu dan terlatih sahaja yang mampu membongkar hingga dapat segala nama penuh serta nombor kad pengenalan,itupun kalau betul orang yang mereka adu itu Papagomo.Com.Siapa pula dibelakang Amin Iskandar ini?Adakah orang UMNO sendiri yang memang tidak gemar dengan tindakan Papagomo.com yang konsisten menyerang Anwar Ibrahim?

Atau Amin Iskandar cemburu dengan kejayaan Papagomo mendominnasi kejayaan sebagai penulis blog hari ini?Atau kawan Amin yang turut menemani Amin di Bala Polis Travers itu cemburu kerana selama ini dialah yang mengaku sebagai orang hebat dalam dunia blogger serta mengasaskan bloger itu dan ini?

Ada yang dakwa Amin ini kumpulan yang bertuankan CIA?Ada yang panggilnya Amin,ada juga yang panggilnya Black dan dia sentiasa berdiri teguh di belakang Anwar.itu yang didakwa. Ini tulisan yang saya petik…Apahal pun, kami merujuk dan mengulang posting lepas mengenai Amin Iskandar. Rujukan sini menunjukkan dia adalah sebahagian dari bekas NGO Mafrel atau kini dinamakan National Institute for Electoral Integrity (NIEI). Amin adalah Ekxecutive Direrctor NIEI.

Semasa Bersih 2.0, NIEI adalah penaja yang membawa masuk ahli Komunis Phillipnes dan aktivis pelajar dari Korea yang mungkin sekali pakar bom molotov.

NIEI atau MAFREL adalah sebahagian dari alat CIA untuk menjatuhkan kerajaan secara subversif atau covert melalui proses demokrasi kononnya. Baca di AIDC sini dan berita pengakuan MAFREL sini. Puak-puak macam Amin dan sahabatnya di Universiti Bangsar Utama (UBU)memang hebatlah mendebat dan menyajakkan mengenai demokrasi, ahak asasi manusia, kebebasan bersuara, dan lain-lain hujah onani penjajah Amerika.

Selain itu, UBU adalah juga "pusat mengamal hisap ganja dan dadah khayal." Otak, impian dan pemikiran mereka pun khayalan dan unrealistik juga. Typical Mat Mat Seni ...

Tidak susah Papagomo, tulis baik-baik satu laporan dan laporkan Amin ini kepada polis sebagai collaborator CIA. Difahami ada blogger yang kononnya pro UMNO dan dibiayai seorang Menteri dan bekas exco Pemuda UMNO ada bersama Black membuat laporan. Ini satu lagi petikan…Apa punya manusia la si Amin Black ni, selama ini aku anggap brader ni mengamalkan kebebasan bersuara. Rupanya aku silap beb. Amin Black tak leh terima apabila orang bersuara dan menentang dia, terbaru si Black ni nak buat report polis terhadap blogger no. 1 Malaysia iaitu Papa Gomo.

Alah, baru sikit kena sungkit dengan Gomo, terus hilang telor Amin Black ni. Apa benda la brader black ni. Menggelupor semacam je. Kata pejuang reformasi la, pejuang kebenaran la, baru kena sikit dah report polis?

Come on la bro, this is very not the UBU gang la. Alamak selama ini apa yang korang banggakan pasal kebebasan bersuara kira dah terkubur la. Kira lu orang ni cakap tak serupa bikin la kan?

Artikel aku ni pun kau nak report polis ke Amin? Eeuuuwwww

sumber : Sanggah Tok Janggut 

Nurul Izzah & Tony PuAKA mesti berang KR1M terus jadi pilihan rakyat

Posted: 07 Dec 2011 06:28 AM PST Dakwaan pembangkang bahawa produk Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) dijual lebih mahal berbanding pasaran dan kurang berkualiti, bukan saja gagal menggugat kepercayaan pengguna, sebaliknya memberi publisiti luas kepada masyarakat negara ini.

Ia jelas terbukti apabila purata jualan produk KR1M mencatatkan peningkatan memberangsangkan hingga 15 peratus sejak isu berkenaan digembar gembur Setiausaha Publisiti DAP, Tony Pua.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, pihaknya menghargai kebijaksanaan rakyat dalam menentukan kebenaran dan mainan politik pihak pembangkang.

"Saya percaya hingga kini rakyat masih percaya kepada KR1M...buktinya, jualan produk meningkat 15 peratus sejak isu itu ditimbulkan," katanya pada sidang media khas mengenai penarikan balik 13 produk KR1M yang tidak memenuhi piawaian di Menara Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) di sini, semalam.


Hadir sama, timbalannya, Datuk Tan Lian Hoe dan Datuk Rohani Abdul Karim serta Pengarah Urusan Mydin Mohamed Holdings Bhd (Mydin), Datuk Ameer Ali Mydin.

Mengulas penarikan balik 13 produk KR1M dari pasaran, Ismail Sabri berkata, ia dibuat atas sebab teknikal membabitkan perlabelan produk atau komposisi bahan dalam bungkusan dan bukannya berkaitan kesihatan pengguna.

"Berdasarkan laporan terperinci diterima, kami dapati produk terbabit selamat untuk pengguna, tetapi perlu diperbetulkan dari sudut teknikal supaya tidak mengelirukan orang ramai.


"Contohnya, minyak sapi sebelum ini dilabel sebagai sebatian minyak sapi, tapi ramuannya jelas tercatat mengandungi minyak kelapa sawit dan minyak sapi. "Justeru, kami perlu memperbetulkan label sebagai sebatian minyak makan kelapa sawit dan sapi," katanya.

Menurutnya, untuk berlaku adil, pihaknya menubuhkan Unit Pemantau Khas bagi memantau secara besar-besaran produk makanan di pasaran, tidak kira murah ataupun berjenama.


"Ini kerana kami dapati ada produk dari sumber kilang sama dengan KR1M dibungkus dengan jenama berbeza dan dibekalkan di pasaran.

"Yang ini, kalau Tony Pua nak tolong, eloklah dia tengokkan produk lain di pasar raya dan salurkan maklumat kepada Kementerian Kesihatan untuk tindakan lanjut," katanya.

SMM barua Pakatan ajak Najib debat pasal kebebasan akademik

Posted: 07 Dec 2011 05:15 AM PST


Apa kejadahnya  budak-budak SMM yang terkenal pembela No 1 Aziz Bari & barua Pakatan  nak ajak Najib turun debat dengan Anwar Ibrahim pada 15 Disember ini ?   Hang pa ini ingat Najib tak ada kerja dan program lain ka tarikh itu   hingga sanggup buat demontrasi di pejabat PM ini .


Sehubungan itu, mereka berharap Najib dapat memenuhi undangan tersebut untuk menyemarakkan lagi "usaha membina negara yang lebih cemerlang seiring dengan dasar transformasi kerajaan".


"Kita nak tengok pandangan kerajaan dan pembangkang terhadap keseriusan mereka dalam memperjuangkan kebebasan akademik dan mahasiswa.


"Kita juga mahu melihat bagaimana kebebasan dapat membentuk suasana pelajar dan mahasiswa supaya (menjadi) lebih baik," kata pengerusinya Ahmad Syukri Ab Razab.

Sudah la Ahmad Syukri ....jangan dok bodek la  untuk mengumpan PM ke  forum yang dibalik tabirnya adalah  pembangkang ini .  Apa yang hang faham dengan transformasi kerajaan  ?? Hang ingat dengan buat forum debat ini dalam masa 2 jam boleh selesai semua masalah ??

Forum ini semua membuang masa saja . Cuma yang GPB musykil mana SMM ini dapat fund hingga boleh bikin forum besarni ?   Siapa yang bayar SMM ini untuk sewan dewan Perhimpunan Cina - Selangor ?? Mungkin kutip derma seorang sikit kot untuk perjalanan SMM ni ..hahaha ..ayat itu macam aku pernah tengok di Haprak Daily ...tak sangka mahasiswa 
yang dikatakan bijak pun kena tiru  bulat-bulat ayat  PAS ...hahaha

Akibat fitnah,Harakah kena bayar 50 ribu kepada Umi Hafilda

Posted: 07 Dec 2011 03:20 AM PSTMahkamah Rayuan hari ini memerintahkan kilang cetak Syarikat Prema membayar RM50,000 bagi ganti rugi am kepada usahawan wanita Ummi Hafilda Ali kerana fitnah.

Datuk Sulaiman Daud yang mengetuai panel tiga hakim membuat keputusan itu selepas membenarkan permohonan syarikat itu.

Panel itu yang terdiri daripada Hakim Datuk Ramly Ali dan Datuk Syed Ahmad Helmy Syed Ahmad mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi yang memutuskan syarikat itu bertanggungjawab memfitnah Umi Hafilda.

Namun, mahkamah membenarkan rayuan Syarikat Prema untuk mengurangkan jumlah bayaran ganti rugi daripada RM100,000 yang diperintahkan Mahkamah Tinggi untuk dibayar kepada Umi Hafilda kepada RM50,000 beserta faedah dan kos.

Hakim Sulaiman berkata mahkamah berpendapat jumlah RM100,000 yang dianugerahkan Mahkamah Tinggi adalah keterlaluan.

Pada 7 Jun 2006, Mahkamah Tinggi memerintahkan PAS, Halim Arshat yang juga bekas setiausaha agung PAS dan pemegang permit penerbitan Harakah ketika itu, bekas ketua pengarang Harakah, Datuk Mustafa Ali untuk membayar sejumlah RM100,000 sebagai ganti rugi am kepada Ummi Hafilda.

Mahkamah Tinggi turut memerintahkan Syarikat Prema untuk membayar RM100,000 kepada Ummi Hafilda, yang dikenali ramai semasa perbicaraan kes rasuah Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Mahkamah Tinggi juga memerintahkan faedah sebanyak 8 peratus ditambah kepada jumlah yang diperintahkan bermula dari tarikh pemfailan writ pada 30 April 1999 sehingga ia direalisasikan dan satu injunksi bagi menghalang responden daripada terus menyiarkan kata-kata fitnah terhadapnya.

PAS, Halim dan Mustafa tidak mengemukakan rayuan.

Ummi Hafilda, 46, menyaman PAS, Halim, Mustafa dan Sabri Zain, penulis akhbar tabloid yang diterbitkan dua kali seminggu berhubung dengan penyiaran artikel bertajuk "Malaysia Sweeps 10 Oscars" (Malaysia Memenangi 10 Oscar) yang disiarkan pada isu 29 Mac 1999 Harakah yang mengandungi beberapa gambaran negatif mengenai dirinya.

Dalam pernyataan tuntutannya, Umi Hafilda berkata dia mengalami kesan dahsyat akibat penerbitan artikel berunsur fitnah itu, reputasi dan imej dirinya tercemar dan kehilangan pendapatan perniagaannya serta berhadapan dengan skandal awam, kebencian dan hinaan.

Ummi Hafilda turut memperoleh penghakiman ingkar terhadap Sabri pada 22 Nov 1999 tetapi perintah itu tidak dapat dilaksanakan terhadap Sabari yang tidak dapat dikesan. - Bernama

Akhbar Cina ikut stail Guan Eng & DAP rasis ,sanggup jadi kilang fitnah !

Posted: 07 Dec 2011 12:45 AM PST

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Musa Sheikh Fadzir menuntut dua akhbar berbahasa Cina menarik balik artikel mereka yang didakwa suatu pembohongan serta palsu.

Selain itu, beliau juga meminta permohonan maaf dibuat dan disiarkan di muka hadapan kedua-dua akhbar itu kerana menyiarkan laporan yang tidak tepat berkenaan ucapannya semasa Perhimpunan Agung UMNO baru-baru ini.Menurut Musa, laporan yang dikeluarkan oleh akhbar terbabit tidak benar sama sekali dan bercanggah dengan isi ucapannya selaku wakil UMNO Pulau Pinang.

"Kenyataan penarikan balik artikel itu dan permohonan maaf mereka harus dicetak dan disiarkan di muka hadapan kedua-dua akhbar berkenaan.

"Saya juga memberi mereka tujuh hari untuk berbuat demikian dan tidak teragak-agak mengambil tindakan selanjutnya termasuk tindakan undang-undang," katanya pada sidang akhbar di Wisma UMNO, di sini hari ini.

Turut hadir, Setiausaha Perhubungan UMNO negeri, Datuk Azhar Ibrahim dan Ketua Wanita UMNO negeri, Zabariah Wahab.

Kenyataan kedua-dua akhbar tersebut menyebut Musa mencadangkan supaya Barisan Nasional (BN) hanya menghantar UMNO untuk bertanding pada Pilihan Raya Umum Ke-13 dan tidak bergantung kepada parti komponen yang kalah pada pilihan raya lalu untuk menakluk Pulau Pinang.

Musa menafikan berucap sedemikian sebaliknya menjelaskan bahawa beliau hanya menyentuh mengenai isu-isu semasa yang dihadapi oleh UMNO di Pulau Pinang. - Utusan


Komen GPB 

GPB berada di dalam Dewan Merdeka semasa Datuk Musa berucap di pentas . Tak pernah pun beliau sentuh bahawa biar  UMNO saja dihantar bertanding di PRU akan datang di P.Pinang  .  Beliau sempat lagi memberi contoh bahawa UMNO tidak pernah tikam belakang merujuk kepada PRU 1990 dulu .

Nampak sangat wartawan akhbar Cina ini cuba memainkan game DAP & Guan Eng bahawa  UMNO PP ingin bolot  jawatan Ketua Menteri . Selain itu mereka mahu perpaduan di dalam parti komponen BN PP bergaduh dan berpecah .

Untuk melihat video ucapan perbahasan beliau ..KLIK DISINI

Checkmate ! Guan Eng tentu malu besar bila naik kapal selam boleh selam

Posted: 06 Dec 2011 11:23 PM PSTMenteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi akan membawa Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng menaiki kapal selam KD Tun Razak Jumaat ini bagi membuktikan bahawa dakwaan pembangkang yang kapal selam negara tidak boleh menyelam adalah tidak betul.

Ahmad Zahid berkata beliau dan Lim yang juga Setiausaha Agung DAP akan menaiki kapal selam itu di pusat pameran maritim sempena Pameran Maritim dan Udara Antarabangsa Langkawi (LIMA '11) di Awana Porto Malai pada pukul 3 petang.

Beliau berkata ini merupakan pendekatan Kementerian Pertahanan untuk memperlihatkan aset itu yang dikatakan tidak boleh menyelam.

"Guan Eng ada telefon saya semalam untuk datang ke sini. Walaupun kapal selam itu untuk LIMA kali ini hanya membuat pertunjukan statik tetapi saya akan minta kapal selam itu menyelam untuk membawa Guan Eng," katanya pada sidang akhbar di Pusat Pameran Antarabangsa Mahsuri (MIEC) di Langkawi hari ini.

Ahmad Zahid berkata beliau turut menghantar surat jemputan kepada semua Anggota Parlimen dan Anggota Dewan Negara termasuk daripada parti pembangkang untuk menaiki dan menyelam bersama kapal selam negara.

"(Selain Lim) Pemimpin-pemimpin pembangkang yang lain, hanya Nurul Izzah Anwar (Anggota Parlimen Lembah Pantai) yang memberi respons tak boleh datang. Yang lain cakap je banyak tetapi tak berani menyelam (dengan kapal selam)," katanya.

Mengenai LIMA '11, Ahmad Zahid (atas, kanan) berkata sehingga kini, tujuh kontrak telah dimeterai dan beliau menjangkakan keseluruhannya 15 kontrak akan dimeterai selepas berakhirnya LIMA '11 Sabtu ini.


Komen GPB 

Hahaha ...kaki penipu  dah kena Checkmate !

Sepatut bawa sekali Tony PUAKA yang selalu fitnah aset milik ATM ini .

Kepada jurukamera, hang pa amik gambar cantik punya lihat muka anak Kit Siang ini terkejut tengok kapal selam yang mereka fitnah tak boleh
selam ini

Dilema Najib: Winnable candidate VS sabotaj dalam parti - Siri 1

Posted: 06 Dec 2011 10:25 PM PST
Selepas tamat persidangan Agung UMNO , semua perwakilan UMNO hingga ke pemimpin tertinggi parti telah ber "baiah"  bahawa tidak akan mensabotaj calon yang dipilih parti pada PRU 13 akan datang . Pemuda , Wanita dan Puteri telah berikrar akan menyokong siapa saja calon yang dipilih demi survival parti dalam pilihanraya paling getir dalam sejarah .Perwakilan P.Pinang , Datuk Musa Sheikh Fadzir semasa ucapan menyokong usul terima kasih ucapan dasar Presiden ,  beliau telah membangkitkan isu sabotaj dalam parti oleh segelintir pengkhianat  dalam UMNO ini semasa PRU 12 .  Mereka ini juga menurut beliau  akan kita berdepan semasa PRU 13 akan datang .


Malah perwakilan Wilayah Persekutuan juga cadangkan agar Lembaga Disiplin parti  diwujudkan semasa PRU bagi kenalpasti ahli /pemimpin  yang cuba sabotaj calon parti semasa kempen . Persoalannya , adakah ia  akan berkesan bagi hapuskan unsur sabotaj dalam parti ini bagi memenangkan calon Winnable Candidate parti ?

GPB yakin DS Najib , TS Muhyiddin ,termasuk Ku Nan tentu dalam dilema bagi memilih calon Winnable Cndidate untuk UMNO dan BN . Mereka ini telah merasai betapa peritnya PRU 12 lalu dan melihat bagaimana calon parti disabotaj ahli .

Semasa PAU 2011 ,Panglima Perang termuda parti  Khairy Jamaluddin  juga telah   bangkitkan semasa ucapan penggulungannya bahawa calon Winnable Candidate perlu juga disokong jentera parti sendiri . Ya ! Ini merupakan faktor penting dan jika calon tidak disokong jentera, bagaimana hendak pergi berperang !


GPB ingin mengimbau kembali saat sabotaj calon  dalam parti UMNO  ketika peristiwa hitam PRU 12 yang mana kita hilang kuasa di 5 buah negeri .  Pak Lah masa itu sebagai pemimpin  gagal dan tidak dihormati jentera partinya sendiri .  Kita harap tidak berlaku lagi di zaman Najib di mana kita berperang untuk survival Melayu dari hilang kuasa di Putrajaya !
Bekas MB Perlis , DSK terpaksa menangguhkan pengumuman calon ke keesokan harinya disebabkan masalah sabotaj dikalangan penyokong wakil rakyat masing2  . Di tambah lagi ketika itu ramai AJK Bahagian terutama bahagian Arau yang mana ramai telah  meletakkan jawatan disebabkan tak puas hati calon dicadangkan bahagian tidak diberi perhatian .

Menteri Besar, Datuk Seri Shahidan Kassim berkata, ini kerana beliau kesuntukan masa untuk mengumumkannya hari ini disebabkan terdapat 'sedikit masalah teknikal'.


"Memang sepatutnya saya umum hari ini tetapi ada sedikit masalah teknikal, jadi saya terpaksa tangguhkan pagi esok yang akan diadakan kira-kira pukul 9 pagi di Dewan 2020 di Kangar," katanya ketika dihubungi semasa dalam perjalanan pulang ke Kangar dari Kuala Lumpur hari ini.

Dalam pada itu, Shahidan berkata, penangguhan dibuat kerana beliau juga perlu berjumpa dengan semua pemimpin dan ahli UMNO negeri terlebih dahulu.


"Saya perlu berjumpa dengan semua ahli UMNO di ketiga-tiga bahagian di Perlis untuk meminta mereka menarik semula peletakan jawatan masing-masing yang dibuat pagi ini.


"Saya perlu jumpa dan bercakap dengan mereka kerana mereka ini orang penting di bahagian masing-masing dan tidak sepatutnya meletak jawatan," katanya.


Shahidan merujuk kepada kira-kira 60 ahli jawatankuasa (AJK) UMNO, sebahagian besarnya dari bahagian Arau yang menyerahkan surat peletakan jawatan dalam parti kepada beliau, Presiden UMNO dan Setiausaha Agung UMNO hari ini.


Peletakan jawatan itu dibuat selepas terdapat spekulasi bahawa Shahidan tidak terpilih sebagai calon pada pilihan raya kali ini yang boleh menyebabkannya kehilangan jawatan Menteri Besar.


Beberapa AJK Bahagian dari Kangar dan Padang Besar turut meletak jawatan. Keputusan itu dibuat kira-kira pukul 4 pagi ini di kediaman rasmi Menteri Besar.


Idris Jusoh hadapi masalah bantahan oleh penyokong2 wakil rakyat yang tidak 
dicalon parti semasa PRU 12. Setiap hari kediaman rasmi beliau siri bantahan
diadakah hingga hari mengumumkan senarai calon Lebih 50 penyokong penyandang kerusi DUN Batu Maung, Ir Mansor Musa, dan anggota parlimen Bayan Baru, Datuk Wong Kam Hoong, secara terbuka menaikkan sepanduk berdemonstrasi di kompleks PISA, Pulau Pinang, untuk merayu Abdullah mengubah keputusannya .Natijahnya Norman Zahalan menggantikan Mansor, sementara calon baru Ooi Siew Kim menggantikan Wong  kalah kepada calon PKR iaitu Malik Kassim dan DS Zahrain HashimKetika Datuk Seri Najib Tun Razak, yang juga timbalan pengerusi BN, telah  berpesan kepada penyokong-penyokong agar tidak mensabotaj kempen pilihanraya calon-calon parti itu jika wakil rakyat mereka digugurkan kali ini.

"Itu dah melangar disiplin parti.


"Kalau setakat merayu dia pergi rumah Menteri Besar, atau cari Perdana Menteri, Timbalan Perdana Menteri, itu biasa, tapi kalau sampai dah sabotaj itu maknanya dia dah melampaui batas dan tindakan disiplin boleh diambil terhadap mereka."


GPB harap Najib & pimpinan tertinggi BN  dapat kenalpasti dulu puak2 yang nak sabotaj parti ini dulu. Ini lah perosak dan pengkhianat sebenar yang nak melingkup parti untuk kepentingan diri .  Kita tidak mahu tragedi hitam ini yang sudah  kena kepada Pak Lah dan barisan kepimpinan parti di negeri  berlaku lagi di PRU 13 .


Akibat terpengaruh raba nenen , coli pun dirembat !

Posted: 06 Dec 2011 10:09 PM PST"Apa salah saya bang? Saya cuma jogging je kat sini", ujar seorang lelaki gila seks setelah dia berjaya diberkas penduduk selepas mencuri beberapa coli dan seluar dalam wanita di flat PKNS Seksyen 7, dekat sini, pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 6 pagi itu, suspek berusia dalam lingkungan lewat 20-an cuba mengaburi penduduk dengan memberi pelbagai alasan namun tembelangnya terbongkar apabila beberapa helai pakaian dalam wanita ditemui berhampiran tempat dia bersembunyi.

Difahamkan, lelaki tersebut pernah ditangkap melakukan perbuatan sama beberapa bulan lalu di kawasan perumahan berhampiran.

Saksi yang mahu dikenali sebagai Saiful berkata dia terkejut mendengar jeritan penduduk sebelum bergegas keluar rumah untuk melihat apa yang berlaku.

Selepas itu katanya, dia melihat kelibat seorang lelaki berbadan gempal melarikan diri dan dikejar seorang penduduk.

"Saya dan rakan serumah turun membantu mengejar lelaki itu. Kami berjaya memberkasnya setengah jam kemudian selepas dia keluar dari tempat persembunyiannya," katanya.

Katanya, lelaki gila seks berkenaan diserahkan kepada unit peronda polis dan dibawa ke balai polis berhampiran.

Bukti Najib untuk Guan Eng , parti paling rasis dimalukan lagi ...

Posted: 06 Dec 2011 07:37 PM PST


Memang DAP tak habis-habis mengapi-apikan semangat perkauman bukan Melayu supaya   membenci Najib & UMNO .  Apa yang Guan Eng cakap di portal berbelit Malaysian Insiders ini semua spin bagi menunjukkan Najib memainkan sentimen perkauman .

Sebenarnya Najib telah menempelak puak2 pembangkang ( terutama DAP ) yang sekarang ini sudah mempunyai agenda  untuk meminda perlembagaan . Tetapi ia tidak disiarkan di  portal harprak ini dan mereka gunakan kaki pembelit chauvinist seperti Guan Eng untuk spark issue bahawa Najib telah  menyerang bukan Melayu .

Lihat dibawah jawapan dan bukti Najib yang dedahkan bahawa sudah ada agenda  DAP  nak pinda perlembagaan jika berkuasa di Putrajaya .


Najib berkata sekiranya sebelum berkuasa lagi mereka (pihak pembangkang) telah berura-ura untuk meruntuhkan apa yang telah dibina oleh kerajaan selama ini dan ini menyebabkan timbul kesangsian sekiranya mereka ini berkuasa.


"Belum lagi mereka berkuasa mereka telah berhasrat untuk mengurangkan separuh daripada kakitangan awam, termasuk para guru, anggota polis dan tentera. Siapa yang jadi mangsa kalau ratusan ribuan penjawat awam dibuang kerja mengikut perancangan mereka itu?", katanya.


Mereka juga ingin mengubah bendera Malaysia, mencemar kemuliaan Raja-Raja Melayu dan mempersoalkan dasar-dasar untuk membantu orang-orang Melayu dan Bumiputera, katanya.


Najib berkata rakyat tidak memerlukan sebuah parti keadilan tetapi kerajaan yang berani tegakkan keadilan sosial di mana semua termasuk bukan Melayu mendapat pelbagai bantuan dalam membina sebuah negara yang adil, seimbang dan saksama.

Inilah cara kita memerintah negara kita sebab itulah Tuhan mengizinkan kita memerintah sejak 54 tahun lalu, kita masih berkuasa dan Insya Allah kalau ini gambaran sokongan kepada kita, pilihan raya akan datang milik kita," katanya.


Najib berkata pilihan raya akan datang milik BN kerana telah berjuang membela nasib rakyat, adil dan tidak pernah menyimpang daripada prinsip agama.


Selaku Perdana Menteri, saya akan melakukan yang terbaik untuk rakyat Malaysia dan berharap rakyat memberi kepercayaan kepada kerajaan untuk melakarkan masa depan yang baik, katanya.

Nik Aziz mesti marah kenyataan panas terbaru Tun M ini ..

Posted: 06 Dec 2011 06:20 PM PSTBekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad menasihatkan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat supaya segera bersara daripada arena politik memandangkan Menteri Besar Kelantan itu sudah terlalu lama menyandang jawatan tersebut.

"Eloklah dia bersara, saya sendiri telah bersara dan dia lebih lama (berkecimpung dalam politik) daripada saya," katanya.

Beliau mengulas kenyataan Nik Aziz di Kota Bharu, Kelantan semalam yang mengulangi hasrat untuk terus bertanding pada pilihan raya umum akan datang biarpun telah menjadi wakil rakyat kira-kira 40 tahun.

Hasrat tersebut disebabkan Nik Aziz mahu terus melawan UMNO yang didakwa telah memecahbelahkan rakyat.Menteri Besar Kelantan itu seterusnya memberikan alasan keputusan berkenaan dibuat kerana beliau telah banyak membawa pembangunan dan kemakmuran di Kelantan.

Dalam pada itu, kata Dr. Mahathir, kenyataan Nik Aziz tersebut menunjukkan pemimpin utama Pas tersebut sangat membenci UMNO.

"Bagi dia (Nik Aziz) lebih baik Karpal Singh (Pengerusi DAP) daripada UMNO. Itulah Nik Aziz," ujarnya secara sinis.*** NIK AZIZ GUNA ALASAN LAWAN UMNO UNTUK TERUS BERKUASA...hahaha

CD Ustaz PAS pesong akidah samakan Nik Aziz dengan Nabi diserahkan pihak berkuasa

Posted: 06 Dec 2011 05:38 PM PST
Setelah beberapa hari mencetuskan kontroversi, cakera padat (CD) Ustaz Budak' yang dikatakan menyamakan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dengan nabi, akhirnya CD tersebut diserahkan kepada pihak berkuasa untuk tindakan selanjutnya.

Penyerahan yang dilakukan penduduk Pasir Mas kepada Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (JHEAIK) di sini semalam.

Wakil penduduk, Mohd Nor Ismail berkata, tindakan tersebut bertujuan menggesa pihak bertanggungjawab mengambil tindakan tegas terhadap kandungan CD berkenaan apabila didakwa boleh memesongkan akidah umat Islam.

"CD ini saya perolehi daripada rakan, kandungannya menyamakan Datuk Nik Abdul Aziz dengan nabi, sedangkan al-Quran dan hadis menjelaskan bahawa tidak ada lagi nabi selepas Muhammad SAW," katanya ketika ditemui di pekarangan pejabat JHEAIK di sini, semalam, bersama 15 wakil penduduk lain.

Mohd Nor berkata, CD berkenaan diserahkan kepada Ketua Pembantu Tadbir, Hasmah Omar, itu turut menuntut pihak jabatan berkenaan melakukan siasatan terhadap penceramah berkenaan, Shamsul Zaman Sukri.

Menurutnya, siasatan tersebut penting bagi memastikan akidah dan kepercayaan umat Islam tidak terpesong lebih- lebih lagi golongan kanak- kanak.

Sementara itu, Shamsul Zaman yang juga penceramah Pas dalam siri ceramahnya sebelum ini dikatakan menyamakan Nik Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan dengan nabi berasaskan hadis, ulama adalah pewaris nabi.

DIMENSI

Posted: 07 Dec 2011 11:57 AM PST

DIMENSI


Omegay: anak Kit Sial dapat offer naik kapal selam...yehaaaaa

Posted: 07 Dec 2011 04:00 AM PSTkalau dia tak amik peluang naik kapal selam tu memang dia le manusia paling celakerr. bukan senang orang awam dapat naik kapal selam walau sekali seumor hidup beb!..apsal le zahid tak ajak aku sekali?? kehkehkehkeh

Omegay: dah berapa banyak wahyu 'nabi' ajiz dapat??

Posted: 06 Dec 2011 04:30 PM PST


Nik Aziz Tak Layak Digelar Nabi

MENTERI Besar Kelantan yang juga Mursyidul Am Pas, Nik Aziz Nik Mat ialah manusia biasa. Dia tertakluk kepada neraka atau syurga.

Dia diperintahkan supaya beribadat dan menjauhi segala yang dilarang (Surah Ali Imraan" Ayat 110).

Nik Aziz bukan Nabi. Mana-mana orang yang mengatakan Nik Aziz itu seorang Nabi adalah sesat. Nik Aziz bukanlah di antara manusia yang paling mulia di sisi Allah SWT, dia bukan di antara 10 Sahabat Nabi yang dijanjikan syurga oleh Nabi Muhammad SAW.

Nik Aziz ialah seorang pemimpin No.1 dalam sebuah parti politik yang berusaha keras serta bergabung dengan sebuah parti politik orang bukan Islam untuk menghancurkan UMNO - sebuah parti politik orang Melayu yang sentiasa berjuang memartabatkan Islam, bangsa Melayu dan seluruh rakyat Malaysia serta membantu orang-orang Islam lain di luar negara seperti Selatan Thailand, Kemboja, Indonesia, Somalia dan lain-lain.

Nabi pula ialah seorang manusia yang diangkat (lantikan) mutlak oleh Allah sendiri.

Jumlah Nabi tidak diketahui oleh manusia, dan tidak terdapat atau diterangkan dalam al-Quran atau dalam Hadis Nabi Muhammad SAW.

Ibadat Nabi pula ialah di antaranya (Nabi) terus dengan Allah sahaja. Nabi tidak terikat untuk berdakwah dengan kaum-kaumnya atau orang lain.

Ulangi, Nabi beribadat kepada Allah hanya secara bersendirian (seorang diri) sahaja. Semua Rasul pula diangkat (dilantik) oleh Allah daripada kalangan Nabi.

Maknanya, kedudukan atau taraf Rasul adalah lebih tinggi daripada Nabi.

Tidak ada Nabi dilantik daripada Rasul. Rasul pula terikat untuk berdakwah kepada kaum-kaumnya sahaja seperti Nabi Nuh a.s (dilantik Rasul) untuk berdakwah kepada kaum-kaumnya. Begitu juga Nabi Ibrahim a.s, Nabi Musa a.s dan seterusnya.

Paling indah ialah Nabi Muhammad SAW (dilantik Rasul) terakhir di kalangan Nabi Terakhir untuk berdakwah kepada semua manusia dan jin.

Kesimpulannya, adakah Nik Aziz itu umurnya lebih tua daripada Rasulullah SAW dan pernah dilantik sebagai Nabi oleh Allah sebelum Rasulullah SAW dilahirkan?

Jawapannya adalah Tidak.

sumber dari kelambu harimau

ape hak ostad budak kepale tak btol tu nak angkat si wally slipau sebagai nabi? ape darjat dia? ape kelebihan dia? ape sumbangan dia?? kelantan di bawah dia asik togok air keruh manjang ape ker barang?? negeri serambi mekah dah jadi serambi maksiat ape ker barang?? islam dah kena gadai kat kedai pajak deeayypig ape ker barang??? 

wally slipau berak kentut bau busuk jugak!. nyanyuk macam warga emas yang lain jugak! kepale stone macam deeayypig jugak!..dari mana dia dapat wahyu selain dari kit siyal anak beranak & si kaki liwat?..setahu gua CPU dalam pale otak dia dah kene virus kehkehkeh harkkk ptuihhhh!!

Rajahmas

Posted: 07 Dec 2011 11:55 AM PST

Rajahmas


Akhbar cina - 7 hari diberikan untuk mohon maaf atau hadapi SAMAN!

Posted: 07 Dec 2011 01:15 AM PST


Ternyata DAP sudah terdesak sehingga mencetak berita palsu bagi menghasut rakyat Pulau Pinang khususnya masyarakat cina supaya membenci UMNO dan kepimpinan BN.

Pendekatan politik siapa yang lebih rasis sekarang? Pakatan atau UMNO?

Jika diperhatikan, DAP sering menyemarakkan isu perkauman dengan berselindung di sebalik kempen tolak UMNO, hakikatnya mereka tidak pedulipun tentang perasaan orang melayu walaupun sehingga mencampuri urusan agama Islam.

Video di bawah menunjukkan rakaman yang Datuk Musa selaku Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Pulau Pinang yang menafikan sekeras-kerasnya dakwaan Kwong Wah Yik Poh dan Guang Ming Daily kononnya beliau mencadangkan bahawa BN hanya menghantar UMNO untuk bertanding di PRU 13 dan jangan bergantung pada parti komponen yang kalah di PRU 12 untuk menakluk Pulau Pinang.

Sehubungan itu, kedua akhbar tersebut digesa supaya meminta maaf kepadanya, ahli UMNO serta ahli BN. Kenyataan penarikan balik dan permohon maaf tersebut juga harus dicetak dan disiarkan di muka depan seperti yang disiarkan sebelum ini.

Tempoh 7 hari telah diberikan kepada akhbar-akbar tersebut untuk berbuat demikian. Sekiranya mereka gagal, tindakan undang-undang akan diambil terhadap mereka.

Cerita dan video selanjutnya boleh didapati pada laman sahabat Rajahmas - empayar-pemuda.blogspot.com

anakbukitgantang says

Posted: 07 Dec 2011 04:17 AM PST

anakbukitgantang says


2012: Will the World Economy take the Greatest Plunge?

Posted: 06 Dec 2011 06:57 AM PST

A lecture by Syeikh Imran Hossein on economy in Islam perspective is scheduled as per detailed below:


Date 10/12/2011Time 9.00 a.m.


Venue Zahedah Hall, Tan Sri Azman Hashim Complex, International Islamic University, Gombak 
           Selangor.

RIFCON Discourse Series –

2012: Will the World Economy take the Greatest Plunge?

Featuring:

Sheikh Imran N. Hosein & Prof. Dr. Ahamed Kameel Mydin Meera

excerp

sheikh-imran-hosein-malaysia-lecture-series

bumiyang

Posted: 07 Dec 2011 03:10 AM PST

bumiyang


Zahid Nak "Selamkan" Guan Eng di Langkawi???

Posted: 07 Dec 2011 01:45 AM PST

Senangnya Dalam Hati!!! Semua Orang Aku Kelentong???

Posted: 06 Dec 2011 05:36 PM PST

Saman Utusan!!! Mat Sabu Kena Bayar Kos Mahkamah, Memang Padan Muka!!!

Posted: 06 Dec 2011 05:07 AM PST

Politik Harian

Posted: 07 Dec 2011 03:09 AM PST

Politik Harian


Nurul Izzah Kecewa Gagal Sabotaj KR1M !

Posted: 07 Dec 2011 01:00 AM PST


Jelas terpancar kekecewaan di raut wajah Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah pada waktu ini... mahunya taknya... Dalam kerancakan pihaknya, mensabotaj produk jualan Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M), KR1M terus mendapat sambutan hangat dan jualanya meningkat 15 peratus kebelakangan ini.

Nampaknya usaha jahat Izzah bersama teman tapi mesranya Tony Pua untuk menghakis keyakinan rakyat kepada KR1M nampaknya 'tak jadi'.

Menurut kata, Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob... Jualan di KR1M terus meningkat, mungkin kerana KR1M mendapat publisti hari-hari - merujuk kepada kempen pembangkang hentamnya.

Ismail Sabri berkata rakyat masih percaya kepada KR1M sungguhpun isu penarikan balik 13 produk dari kedai itu cuba dipolitikkan parti pembangkang. Berita penuh di sini...Lagi Izzah sakit hati... KR1M akan mula beroperasi di Pahang

Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) mula beroperasi di Pahang dengan pembukaan premis pertamanya di bangunan Majlis Ugama Islam Pahang, Jalan Bukit Ubi, Rabu.

Premis itu yang merupakan rangkaian KR1M ke-18 di Malaysia menjual barangan pada harga yang mampu dibeli pengguna khususnya golongan berpendapatan rendah.

Menteri Besar Datuk Seri Adnan Yaakob berkata peniaga runcit dan pasar raya terutama di negeri ini tidak harus berasa bimbang kewujudan KR1M itu akan menjejaskan perniagaan mereka.

"Di Malaysia, masyarakat dah bertambah, kita ada 28 juta penduduk, peluang perniagaan ada," katanya kepada pemberita selepas merasmikan kedai itu yang mempunyai 250 produk merangkumi makanan, barangan harian, keperluan dapur, rempah ratus dan sejuk beku.

Adnan berkata KR1M yang diilhamkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak akan mewujudkan persaingan sihat antara peniaga yang akhirnya memberikan keuntungan kepada rakyat.

Note: Kami masih memerlukan Izzah sebagai model KR1M... terima kasih kerana membantu kerajaan promosi KR1M... Video URL: http://youtu.be/nThqzj9q7yg

PRU Ke-13: Husam Tersingkir Ke Parlimen ?

Posted: 07 Dec 2011 12:00 AM PST


Husam, tersingkir ke Parlimen dengan alasan dia diperlukan sebagai Menteri di Pusat?

Nik Aziz akan kekal bertanding di DUN Chempaka manakala anaknya, Nik Mohd Abduh akan bertanding kerusi Parlimen Pengkalan Chepa.

Menantu Nik Aziz pula, Abdul Ariffahmi Ab Rahman di katakan akan dicalonkan bertanding salah satu kerusi DUN di bawah Parlimen Machang.

Usaha keras Nik Abduh dan Ariffahmi dikatakan mula menampakkan hasil setelah berjaya meletakkan orang-orang mereka dalam hieraki Perhubungan Negeri setelah Muktamar PAS Jun 2011 lalu. Baca lagi di sini...

P/S: Ingatkan Anwar Ibrahim saja yang ada China dolls... Husam pun ada jugak la bro....

Cerita Banyak Tak De... Zahid Bawa Guan Eng Menyelam Bersama KD Tun Razak

Posted: 06 Dec 2011 11:00 PM PST


Cakap banyak tak de bro... Jom bawa puak yang selalu cakap banyak... bagi dia orang rasa dan lihat dengan mata kepala sendiri bagaimana kapal selam KD Tun Razak menyelam dan menenggelamkan kebongkakan Pakatan haram jadah ni..

Kerajaan Barisan Nasional bukan lidah bercabang macam Guan Eng la... 

Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi akan membawa Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng menaiki kapal selam KD Tun Razak Jumaat ini bagi membuktikan bahawa dakwaan pembangkang yang kapal selam negara tidak boleh menyelam adalah tidak betul.

Ahmad Zahid berkata beliau dan Lim yang juga Setiausaha Agung DAP akan menaiki kapal selam itu di pusat pameran maritim sempena Pameran Maritim dan Udara Antarabangsa Langkawi (LIMA '11) di Awana Porto Malai pada pukul 3 petang.

Beliau berkata ini merupakan pendekatan Kementerian Pertahanan untuk memperlihatkan aset itu yang dikatakan tidak boleh menyelam.

"Guan Eng ada telefon saya semalam untuk datang ke sini. Walaupun kapal selam itu untuk LIMA kali ini hanya membuat pertunjukan statik tetapi saya akan minta kapal selam itu menyelam untuk membawa Guan Eng," katanya pada sidang akhbar di Pusat Pameran Antarabangsa Mahsuri (MIEC) di sini Rabu.

Ahmad Zahid berkata beliau turut menghantar surat jemputan kepada semua Anggota Parlimen dan Anggota Dewan Negara termasuk daripada parti pembangkang untuk menaiki dan menyelam bersama kapal selam negara.

"(Selain Lim) Pemimpin-pemimpin pembangkang yang lain, hanya Nurul Izzah Anwar (Anggota Parlimen Lembah Pantai) yang memberi respons tak boleh datang. Yang lain cakap je banyak tetapi tak berani menyelam (dengan kapal selam)," katanya.

Mengenai LIMA '11, Ahmad Zahid berkata sehingga kini, tujuh kontrak telah dimeterai dan beliau menjangkakan keseluruhannya 15 kontrak akan dimeterai selepas berakhirnya LIMA '11 Sabtu ini. -Bernama

P/S: Izzah tak nak join sekali ke?

Ketua AMK, Shamsul Iskandar Cabar KJ Debat Isu NFC!

Posted: 06 Dec 2011 10:00 PM PST


Menurut info terkini... Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Shamsul Iskandar Akin akan menghantar surat undangan rasmi kepada Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin untuk pelawaan debat berhubung dakwaan skandal projek lembu NFC.

Beliau turut mencadangkan agar debat tersebut diadakan bila-bila masa sahaja namun perkara lain seperti tempat dan format debat dipersetujui bersama setelah tarikh debat dimuktamad.

Ini bermakna sudah ada dua tawaran debat dari PKR yang mensasarkan Ketua Pemuda UMNO sebagai lawan mereka...

Ini baru betul... Ketua AMK VS Ketua Pemuda UMNO...

Rafizi Ramli tu sapa bro? Tak silap dulu dia bertanding rebut jawatan dalam PKR pun tak lepas... Bertanding sekerat jalan lepas tu, tarik diri. Lembik betul jambu Anwar ni... Layak ke dia debat dengan KJ?

Kalau ya pun Rafizi nak cipta nama... hormat la sikit dengan Ketua AMK... Tau la dia ketot, takkan nak main langkah je...

Harap Shamsul tak terkencing dalam seluar kali ni... 

Sementara itu pihak Ketua Pemuda UMNO sudah pun menghantar surat maklum balas kepada Rafizi Ramli bagi membincangkan tajuk serta perkara-perkara berkaitan debat tersebut mengikut tarikh dan masa yang di tetapkan bersama....

Nurul Izzah Berangan Nak Jadi Detective Conan

Posted: 06 Dec 2011 08:00 PM PST


Pada sidang akhbar di pusat khidmat PKR di Lembah Pantai semalam, Nurul Izzah berkata, antara penemuan yang dianggap pelik ialah nama seorang pengundi yang didaftarkan sebagai "Balai Polis Kerinchi" dalam daftar pemilih induk.


'Balai Polis Kerinchi' yang lahir pada 1983 menggunakan kad pengenalan polis RF161872 mengundi di lokaliti Balai Polis Travers dalam Daerah Mengundi Bangsar Baru.

Katanya, nombor kad pengenalan, RF161872, pada pangkalan data SPR menunjukkan ia milik Yusop Mohd Faizul Mohd .

"Tak ada jaminan perkara ini dapat dibersihkan. Mana satu yang final (muktamad), (versi) online atau daftar pemilih?" soalnya sambil menunjukkan puluhan maklumat bercanggah antara versi dalam talian dengan versi cakera padat yang dikeluarkan SPR.

"Kita tidak tahu jika ia Balai bin Polis Kerinchi atau Balai Polis bin Kerinchi," sindir Nurul Izzah.

---
Emmm... SPR buat kerja salah, tak buat kerja salah... yang mana satu telusnya... Kadang-kadang posman pun tersalah hantar surat kerumah orang lain...

Yang ni baru betul-betul pelik dan menjadi persoalan! ... Kenapa perkara ni sering berlaku di kawasan Lembah Pantai saja? Bukan sekali dua isu seperti ini di timbulkan oleh Izzah... Macam ada sesuatu yang tak kena jer... Mungkin Izzah merancang untuk sabotaj SPR kot? sapa tahukan...

Aku cadangkan ada baik sekiranya Detective Conan ni siasat... "Balai Polis bin Kerinchi" tu anak siapa? Bukan apa... aku takut tu adik bongsu Izzah yang terbaru... Anak kepada Anwar bin Ibrahim kot? hahaha!

Cabar DS Najib Keluar "Sijil Mati" 1Malaysia: Bukti Guan Eng Sakit Hati Dengan Gagasan 1Malaysia!

Posted: 06 Dec 2011 07:05 PM PST


Apa pula yang disawankan oleh Lim Guan Eng ni? mahu cabar Dato' Seri Najib keluarkan 'sijil mati' 1Malaysia? Sebenarnya Guan Eng sakit hati apabila Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Razak dapat menyatukan Rakyat melalui Konsep Satu Malaysia. Melalui slogan 'Rakyat Didahulukan dan Pencapaian Diutamakan'.

Tidak kurang ilham yang disuarakan oleh Perdana Menteri ini ditafsir dengan cara yang salah, asal bercakap soal hak untuk kaum sendiri tentu akan dilabelkan sebagai bersikap perkauman dan rasis. Walhal kita hanya berbicara perkara yang sudah termaktub dalam Perkara 153 Perlembagaan Persekutuan. Baca lagi di sini...

Angkat Nik Aziz Sebagai Nabi : Nik Aziz Di Minta Jangan Lari Dari Tangunggjawab!

Posted: 06 Dec 2011 05:00 PM PST


Pok Nik Oh... Pok Nik! Macam ni ke tingkah laku seorang pemimpin tertinggi Parti Islam Semalaysia? Bila kena kat orang lain di cakap haram! cilako! tak masuk syurgoo... Tapi bila kena kat batang hidung sendiri... lantak pieee laaa. bukan urusan aku, orang lain boleh sattlekan, katanya... Mashallah....

---
Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat diminta bertanggungjawab dan tidak 'lepas tangan' dalam isu membabitkan penceramah parti itu, Shamsul Zaman Sukri atau 'Ustaz Budak' yang menyamakan beliau dengan nabi.

Menteri Besar itu diminta memberi nasihat dan teguran kepada penyokong Pas supaya tidak terlalu mendewa-dewakan pemimpin parti kerana dikhuatiri boleh menimbulkan kekeliruan.

Presiden Majlis Intelektual Muda Darulnaim (Minda), Kamaruddin Mohd. Kassim berkata, Nik Abdul Aziz tidak sepatutnya menambah lagi kekeliruan masyarakat apabila cuba 'lepas tangan' bersabit tindakan Shamsul Zaman itu.

Sebaliknya, kata beliau, teguran atau nasihat daripada seorang tokoh seperti Nik Aziz amat penting bagi memastikan perkara sama tidak berulang pada masa depan.

"Isu menyamakan Nik Aziz sebagai nabi lebih kepada ketaksuban orang yang bercakap kerana apabila taksub, batu pun dianggap sebagai Tuhan.

"Tetapi Nik Aziz tidak marah kepada orang kata dia nabi, bahkan cuba pusing cerita kaitkan orang Islam tolak Islam sebagai kufur sedangkan isu sekarang beliau disamakan dengan nabi.

"Saya berasakan memang sifat beliau suka tunjuk kepada orang dan suka dirinya dipuja. Sebagai contoh, Nik Aziz pernah tegur dan marah rakyat Kelantan gantung gambar Tun Dr. Mahathir Mohamad di pintu rumah sebab dia risau membawa kepada pemujaan, tetapi sekarang gambarnya digantung sebesar dinding di rumah di Kelantan," katanya kepada Utusan Malaysia di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas tindakan Nik Aziz yang dikatakan tidak mahu bertanggungjawab terhadap tindakan Shamsul Zaman itu.

Kelmarin, sebuah badan pemikir dan beberapa tokoh agama di negeri ini menyifatkan tindakan seorang penceramah Pas menyamakan Nik Aziz dengan nabi sebagai sesat dan membawa kepada kekufuran serta meminta Mursyidul Am parti itu bertanggungjawab.

Naib Presiden Angkatan Generasi Muda Kelantan (Agenda), Dr. Ariff Hakimi Zulkifli turut kecewa dengan sikap Nik Abdul Aziz yang cuba lepas tangan dalam isu tersebut.

"Kami generasi muda menghormatinya sebagai alim ulama dan beliau seharusnya memberi teguran dan nasihat berdasarkan hukum agama serta meletakkan politik ke tepi bagi mengelakkan sebarang kekeliruan.

"Mufti boleh memberi nasihat, kenapa beliau tidak boleh melakukan perkara sama. Kalau ini berlaku, kami mula tertanya-tanya apakah penyokong atau pemimpin Pas tidak boleh dinasihat dan ditegur kerana mereka parti Islam?" soalnya.

DAP = Democratic Arrogant Prostitute ( Pelacur )

Posted: 06 Dec 2011 07:30 AM PSTOleh : Shen Yee Aun

Rakyat mengundi untuk perubahan untuk DAP semasa MAC 2008 tetapi rakyat tidak pernah sesekali mengundi untuk perubahan kepada satu entiti yang berharga diri yang kini menjual harga diri seperti pelacur.

DAP bukan lagi parti sebelum MAC 2008. Demi kuasa mereka sanggup melacur diri demi kepentingan peribadi. Mereka sanggup mengadakan hubungan zina iaitu satu hubungan dalam pakatan rakyat dengan PAS yang tidak berdaftar perkahwinan mereka.

Jika suatu ketika dahulu terdapatnya pemimpin DAP yang bangkit mengatakan perlu melangkah mayatnya terlebih dahulu sebelum undang – undang hudud boleh dilaksanakan tetapi hari ini pemimpin DAP yang diam tidak terkata.

Kalau ada pun hanya kata - kata seperti Hudud bukan dasar Pakatan dan kita sudah bersetuju untuk tidak bersetuju dalam isu hudud. Dahulu main hardcore tetapi kini bermain softcore seolah – olah menjalani pembedahan trankseksual dari lelaki kepada pondan setelah MCA 2008.

Dahulu lantang mencabar orang untuk berdebat tetapi kini dicabar beberapa kali tidak berani menyahut cabaran.

Dahulu meminta orang lain meminta maaf tetapi kini Nga Kor Ming seorang pemidato DAP handalan pula akhirnnya memohan maaf kepada MB Perak.

Peliknya dahulu dalam buku Lim Kit Siang mengatakan orang bukan Melayu juga boleh menjadi Perdana Menteri tetapi setelah Ketua Pemuda PKR mencabar UMNO supaya meminda perlembagaan hanya orang Melayu boleh menjadi Perdana Menteri Pelacur DAP bukan sahaja diam bahkan Setiausaha Agung mereka sanggup keluar mengatakan kita perlu menerima reality hanya orang Melayu boleh menjadi Perdana Menteri. Bapa kata lain anak pula kata lain.


Begitu juga dalam soal PPSMI. Bapa kata perlu dalam BI tetapi anak pula kata perlu dalam BM. Adakah mereka sanggup menjual perjuangan parti selama berdekad dekad lamanya demi memastikan kelansungan kuasa di Pulau Pinang?

DAP demi merebut supaya pelabur memilih Pulau Pinang sebagai destinasi pelaburan mereka sanggup mencemarkan nama Malaysia di mata dunia apabila membuat tohmahan kepada Johor iaitu negeri kelahiran beliau sendiri. Sanggup menjadi pengkhianat kepada tanah kelahirannya sendiri.

Jika dahulu DEB 30% kepada Melayu DAP selama bertahun – tahun menentang dan kata dasar itu merupakan satu dasar yang membelakangi kaum bukan Melayu tetapi dengan megahnya Ketua Menteri Pulau Pinang sanggup memaparkan 70% kontrak di negeri tersebut diberikan kepada Melayu. Mereka sanggup menjadi begitu hiprokrit apabila 30% mereka menentang tetapi mereka sendiri secara diam – diam dari belakang menambah angka ini kepada 70%.

Ketika mahjung diharamkan di Kedah. Ketika PAS mengatakan hendak menutup operasi di Genting. Ketika Tokong Jin Shan dimusnahkan. Ketika kedai urut kaki dihapuskan di kedah. Ketika hari kekasih dimansuhkan di Kelantan. Ketika arak dimansuhkan di kubang pasu. Di manakah kamu DAP? Mengapa sudah diam? Apakah setelah pembedahan trankseksual setelah MCA 2008 kini alat sulit sudah tidak dapat menegang?

DAP sanggup melacur diri kepada PAS dan PKR tetapi sering menuduh MCA sebagai anjing. Kalau MCA anjing pun sekurang – kurangnya MCA anjing dari awal. Anjing yang setia tidak akan mengkhinat. Anjing yang setia tidak akan sesekali menjual diri.

DAP sanggup menjadi pelacur murahan dan gila kuasa sehingga sanggup mengatakan Tuhan Hindu boleh dirasuah.

Mereka juga sanggup menjadi pelacur kepada demokrasi yang diperjuangkan oleh mereka kerana setelah lantang bersuara sejak parti itu ditubuhkan kini pula ada perintah gag order. Bukankah DAP merupakan pejuang demokrasi ? bukankah DAP merupakan pejuang kebebasan bersuara? bukankah DAP merupakan pejuang kebebasan media? bukankah DAP pejuang pengzahiran emosi dan pandangan? Tindakan mereka seolah – olah satu perbuatan meliwat dari belakang kerana membelakangi perjuangan mereka setelah sekian lama.

Democratic ? Arrogant Prostitute !

Apakah DAP sudah menjadi musang dan pelacur kepada Anwar , PKR dan PAS ?

Mungkin apakah ini yang dimaksudkan oleh DAP iaitu VOTE FOR CHANGE?

Komunis Mat Sabu Buktikan Dia Bersalah! #Marxsabu

Posted: 06 Dec 2011 06:00 AM PST


Tahniah... Hari ini dalam sejarah... Timbalan Presiden Ahlul PAS buktikan dirinya seorang yang tak betul! Tak pernah dibuat dek orang brozz...!

Utusan tunggu apa lagi? Saman balas balik si ahlul Mat Sabu ni... Sila saman berjuta-juta! biar dia muflis, hilang terus kelayakan untuk bertanding!! Pengkhianat negara ni mesti diajar sikit!!

---
Mahkamah Tinggi di sini pada Selasa menolak saman yang dibawa Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu terhadap Utusan Melayu (Malaysia)Berhad berhubung penerbitan satu artikel mengenai isu komunis Bukit Kepong.

Hakim Datuk John Louis O'Hara memutuskan saman yang difailkan plaintif (Mohamad) merupakan kes biasa dan jelas untuk ditolak, tanpa adanya kenyataan sokongan yang mencukupi mengenai butiran penerbitan dalam saman itu.

Oleh itu, katanya, saman itu menyakitkan hati, tidak serius, melampau dan menyalahguna proses mahkamah.

Katanya, plaintif (Mohamad) perlu mengesahkannya dengan butiran penerbitan yang mencukupi dalam samannya, yang diperlukan di bawah undang-undang.

Hakim O'Hara menolak saman itu dengan kos RM5,000.

Beliau membuat keputusan mengenai permohonan untuk menolak saman itu yang difailkan oleh Ketua Pengarang Kumpulan Utusan, Datuk Abdul Aziz Ishak dan Utusan Melayu. Pada 14 September lepas, Mohamad atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu, 57, memfailkan saman itu dan mendakwa bahawa kedua-dua defendan dengan berniat jahat menerbitkan satu artikel pada 27 Ogos dan dua lagi artikel hari berikutnya, yang dikatakannya mengandungi elemen fitnah.

Beliau mendakwa ketiga-tiga artikel itu berkaitan dengan isu serangan komunis ke atas Balai Polis Bukit Kepong di Johor.

Mohamad mendakwa penerbitan artikel-artikel itu secara tidak langsung menunjukkan bahawa dia merupakan penyokong komunis, telah menyimpang daripada ajaran Islam dan hilang keyakinan dan mengiktiraf Muhammad Indera sebagai seorang pengganas komunis.

Berikutan penerbitan artikel-artikel itu, Mohamad berkata dia berasa malu dan maruah, kredibiliti serta reputasinya juga terjejas.

Beliau menuntut ganti rugi am, ganti rugi teladan dan ganti rugi teruk dan juga perintah mahkamah kepada defendan supaya memohon maaf dan menarik balik artikel yang didakwa memfitnah. - Bernama

Kor Ming Hina Perak Sebagai "Perak Darul Kartun"

Posted: 06 Dec 2011 05:00 AM PST


Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir mendakwa Setiausaha DAP Perak, Nga Kor Ming telah menghina kedaulatan Perak dan institusi diraja kerana mengeluarkan kenyataan "Perak Darul Kartun".

Beliau berkata, Ahli Parlimen Taiping itu tidak sepatutnya mengeluarkan kenyataan sedemikian kerana sebagai seorang pemimpin beliau perlu menunjukkan keperibadian yang baik kepada rakyat.

"Dengan sikap Kor Ming ini, rakyat boleh menilai sendiri pemimpin macam ini ke yang perlu diikut? Kata-katanya menggelar "Perak Darul Kartun" ini telah menghina Perak," katanya hari ini.

Beliau diminta mengulas lanjut tindakan Kor Ming yang mengeluarkan kata-kata seperti itu termasuk menghina Zambry pada majlis ceramah 9 September lepas.

Setelah dibidas pelbagai pihak termasuk ahli politik dan badan-badan bukan kerajaan, Kor Ming baru-baru ini telah memohon maaf kepada Zambry kerana menggelarkannya "hitam metalik".

Kor Ming jangan ulanggi kesilapan yang membawa padah hingga berlakunya sekali lagi Tragedi Berdarah 13 Mei!!

Kes Liwat: Peguam Anwar Minta Tangguh Sampai Lebam !

Posted: 06 Dec 2011 04:00 AM PST

CCTV merakamkan Anwar masuk kondo di tempat kejadian!

Hujah penggulungan akhir pihak pembela yang sepatutnya dijalankan pada 8 Disember ini, ditangguhkan lagi, apabila pihak peguam Datuk Seri Anwar Ibrahim memohon kebenaran hakim untuk penangguhan hari ini.

Peguam bela Karpal Singh dan Sankara Nair menemui Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpu, Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah bersama Timbalan Pendakwa Raya Wong Chiang Kiat di kamar hakim pada jam 3 petang tadi untuk tujuan penangguhan itu.

"Pihak pembelaan memerlukan lebih banyak masa untuk menyiapkan transkrip nota prosiding, khususnya dari saksi pakar. Kami juga menghadapi masalah berhubung istilah perubatan. Justeru, kami perlukan lebih masa.

"Namun, pihak pendakwa membantah keras permohonan kami dan mendakwa ia bukan alasan yang kukuh. Berikutan itu, Hakim Zabidin membenarkan penangguhan kes sehingga Isnin ini", kata Karpal seperti dilaporkan Malaysiakini

Menurut peguam Anwar itu, hakim telah bersetuju untuk membenarkan pihak pembela mengemukakan hujah penggulungan pada 12 dan 13 Disember ini.

Ini merupakan percubaan kedua, pihak Anwar memohon penangguhan penggulungan kes, setelah mahkamah menetapkan tarikh tersebut pada 23 dan 24 November lalu.

Permohonan pertama dilakukan oleh Sankara Nair dan Datuk Param Cumaraswamy pada 10 Nov lalu dengan alasan pihaknya memerlukan lebih banyak masa untuk menyelesaikan transkrip nota prosiding kes tersebut.

Dengan persetujuan pihak pembela dan pendakwa, hakim menetapkan 8 hingga 9 Disember sebagai tarikh baru penggulungan kes.

Namun, hari ini, sekali lagi penguam Anwar diwakili Sankara dan Karpal Singh memohon penangguhan di atas alasan yang sama dan mahkamah menetapkan 12 hingga 13 Disember sebagai tarikh baru penggulungan kes.

Pihak pembelaan pada 17 Oktober lalu menutup kesnya dengan memanggil tujuh saksi termasuk Anwar yang memberi keterangan dari kandang tertuduh dan tiga saksi dari luar negara, namun sehingga kini pihak pembela masih gagal untuk membuat rumusan hujah penggulungan.

Kes ini telah memakan masa lebih tiga tahun selepas Anwar didakwa di mahkamah pada 7 Ogos 2008.-AIDC

one2many

Posted: 07 Dec 2011 01:28 AM PST

one2many


UMNO Perlu Menangi Minda dan Hati Orang Muda dengan IDEA

Posted: 06 Dec 2011 05:30 AM PST

Parlimen Mahasiswa USM

PAUMNO 2011 memang menarik untuk dibincangkan. Selain dikatakan yang terakhir sebelum PRU13, ia juga dilihat sebagai usaha meremajakan semula organisasi politik terbesar orang Melayu itu. Manakan tidak, sepanjang persidangan itu berlangsung, pelbagai saranan dibuat supaya UMNO menjuarai orang muda yang dikatakan bakal menentukan pola pengundian pada PRU13 kelak.

Cakap-cakap mengenai hal ini sebenarnya sudah lama kedengaran. Namun, sehingga kini belum nampak kesungguhan menjayakannya. Belum ada juga impak yang benar-benar boleh meletakkan UMNO pada kedudukan yang lebih selesa jika kita mahu menilai usaha yang dilakukan dalam menarik sokongan golongan muda di negara ini.

Pada pandangan golongan muda pula, UMNO tak lebih sekadar sebuah parti politik untuk orang-orang lama dan veteran. Seperti artifak hidup, UMNO dilihat begitu old school bagi golongan ini, bahkan ada yang beranggapan adalah memalukan jika menyertai UMNO, atau mengaku sebagai orang UMNO. Entah di mana dosa dan salah silap parti keramat ini hingga diberikan imej sedemikian rupa. Hina sekali.

Sesuatu yang menarik yang berlaku seiring dengan realiti tersebut ialah, golongan elitis terus menguasai parti ini. Elitis politik ini bukan sembarangan orang. Mereka berpoket kencang, berkereta besar dan ke hulu ke hilir dengan sejumlah 'pengikut' yang setia. Hal ini bukan lagi sesuatu yang disorokkan. Di mana-mana sahaja kita boleh dilihat gelagat golongan elitis ini baik di peringkat Pemuda, Puteri atau bahagian yang lebih tinggi.

Hal-hal beginilah yang sering menyumbang imej negatif terhadap UMNO. Parti ini tidak lagi dilihat sebagai relevan dengan realiti masyarakat kerana ia hanya menguntungkan segelintir pihak sahaja. Usah bercakap tentang sumbangan UMNO di peringkat kebangsaan. Tetapi lihatlah UMNO di peringkat cawangan. Lihat siapa yang menggerakkan parti ini hari ini dan apakah imej yang mereka pakaikan kepada parti ini di mata masyarakat.

Kesalahan besar lain yang sering berlaku ialah para pemimpin UMNO di semua peringkat sering mendendangkan lagu lama tentang jasa dan sumbangan UMNO kepada negara khususnya orang Melayu. Bukan tak molek dilakukan, tetapi janganlah asyik terbuai dengan kejayaan silam. Orang muda menyampah, meluat dan geli mendengarnya.Sama ada pemimpin-pemimpin serta aktivis UMNO dapat menerima hakikat ini ataupun tidak, itu terpulang pada kebijaksanaan masing-masing.

Jadi apa yang perlu dilakukan untuk memenangi hati orang muda, kalau tidak pun dapat menjuarainya? Kembali pada realiti. Orang muda hari ini bukan lagi golongan kampungan yang senang dilekakan dengan ganjaran-ganjaran bersifat materialistik. Mereka boleh menendang bola, turun ke padang, dan konvoi beramai-ramai melalui program-program yang dianjurkan oleh Pemuda. Tetapi sejauh mana mereka puas dengan aktiviti sedemikian kalau hati dan minda mereka dibiarkan berlompangan?

Tidak dinafikan, bila cakap tentang golongan muda, kita kena tengok juga golongan mahasiswa dan graduan yang berjumlah ratusan ribu di luar sana. Apa yang golongan ini mahukan? Selain aspek kehidupan yang lebih baik, mereka sebenarnya dahagakan ideologi. Mereka mahukan idea! Ini yang UMNO kelihatan gagal kuasai berbanding jentera Pakatan Rakyat.

Menangi hati dan minda orang muda dengan IDEA. Itulah kuncinya. Orang muda hari ini semakin bijak berfikir dan bercakna. Kenapa Pakatan Rakyat mendapat sokongan yang besar daripada golongan muda? Jawapannya mudah. Mereka menawarkan idea-idea yang segar dan cocok dengan jiwa orang muda di negara ini. Walaupun mungkin sekadar retorik, namun ironinya, cakap-cakap yang sarat dengan idea inilah yang akan memenuhi pemikiran orang muda. Mereka akan berfikir dan berpersepsi. Inilah ideologi.

Sebagai contoh, apabila DS Anwar Ibrahim menjelaskan mekanisme yang akan beliau gunakan bagi mengurangkan harga bahan api di pasaran negara, orang muda sebenarnya amat tertarik dengan idea ini. Ia tidak mustahil dilakukan kerana negara memiliki Petronas! Jadi kenapa idea beliau tidak boleh dilaksanakan? Orang muda bukan bodoh untuk mencari fakta dan berdiskusi secara matang. Percayalah, kalau ada kumpulan anak muda pro-kerajaan diajak berdebat tentang isu ini dengan kumpulan pro-pembangkang, mentah-mentah kumpulan pro-kerajaan akan kalah!

Namun anehnya, jentera UMNO seolah-olah tidak selesa apabila ada anak muda yang mahu bertanya itu ini lebih-lebih lagi jika ia menyangkut hal yang konkrit. Anak-anak muda segera diarahkan senyap atau mereka akan disisihkan. Ini memang berlaku terutamanya di peringkat cawangan.

UMNO tidak boleh lagi guna metod lama jika mahu kekal relevan. Sudah ramai yang bercakap tentang perkara ini. Kini tibalah masanya gerak kerja dimulakan. AUKU yang bakal dipinda harus digunakan sepenuhnya sebagai ruang untuk mendekati golongan muda terpelajar kerana golongan inilah yang sering menjadi target kem Anwar Ibrahim. Ini juga bukan lagi rahsia.

UMNO perlu bercakap tentang IDEA, bukan lagi tentang track records lampau. Anak muda mahu lihat dan cipta masa depan dengan tangan dan mata mereka sendiri. Berikan peluang kepada golongan ini untuk turut serta membina negara.

Taipingmali (tm)

Posted: 07 Dec 2011 01:27 AM PST

Taipingmali (tm)


Maruah Pas tercalar

Posted: 07 Dec 2011 01:07 AM PST

Mahkamah Rayuan hari ini perintah Syarikat Prema bayar RM50,000 kepada Ummi Hafilda Ali kerana fitnah beliau dalam Harakah, 12 tahun lalu
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Beli Aset Pertahanan Negara Tidak Perlu Libatkan Pembangkang

Posted: 06 Dec 2011 06:35 AM PST

Ahli politik Dap yang bertaraf jutawan muda iaitu Tony Pua,  yang juga ahli parlimen Petaling Jaya Utara sepatutnya hadir ke LIMA Langkawi yang bermula hari ini.

Lihat sendiri kekuatan angkatan tentera kita, tetapi awas jangan lah dok rasuah anggota tentera kita untuk mendapatkan maklumat yang terperinci atau cuba dapatkan dukomen-dukomen sulit mengenai kekuatan sebenar tentera kita. Jika beliau berbuat demikian harap pihak keselamatan cekup dia dahulu.

Berani kah Tony Pua hadir ke LIMA?

LANGKAWI, 5 Dis – Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yakin dengan kemampuan dan ketelusan jawatankuasa penilai ketiga-tiga cabang Angkatan Tentera Malaysia (ATM) tanpa perlu melibatkan pembangkang dalam soal pembelian aset pertahanan negara.

Beliau berkata sistem perolehan pembelian aset pertahanan dibentuk oleh Kementerian Kewangan, dan sebelum sesuatu produk dibeli, ia dinilai sebuah jawatankuasa yang wujud dalam perkhidmatan tentera darat, udara atau laut.

"Kita yakin dengan sistem yang sedia ada yang telah ditentukan Kementerian Kewangan dan kita yakin dengan jawatankausa penilaian yang ada.

"Kalau aset-aset itu dikehendaki oleh tentera darat (contohnya), jadi jawatankuasa tentera daratlah yang akan buat penilaian untuk tentukan spesifikasi," katanya di atas kapal KD Jebat yang berlabuh di jeti Awana Porto Malai untuk Pameran Maritim dan Udara Antarabangsa Langkawi (LIMA 2011), di sini hari ini.

Penilaian bukan sahaja dibuat daripada sudut teknikal sahaja malah mengambil kira soal pemindahan teknologi dan keuntungan yang bakal diperoleh negara pada masa panjang, terutama kepada industri pertahanan tempatan.

Ahmad Zahid berkata melalui pembelian beberapa aset pertahanan oleh ATM pada masa lalu seperti pesawat pejuang dan kapal perang,Malaysiamendapat keuntungan daripada segi mematangkan industri pertahanannya.

"Kita sudah dapat beberapa pemindahan teknologi terutama dalam bidang pembuatan bahan komposit dengan dua syarikat sudah diberikan teknologi pembuatan komponen komposit ini iaitu Composite Technology Research Malaysia (CTRM) dan SME Aerospace," katanya.

Bukan setakat teknologi pembuatan bahan komposit sahaja, ada syarikat yang diberi kepercayaan pihak luar untuk menjalankan kerja-kerja penyelenggaraan, pembaikan dan pembaikpulih (MRO) seperti Airod dan Zetro.

Dalam perkembangan lain, Ahmad Zahid berkata keputusan akhir mengenai cadangan membeli pesawat tempur pelbagai guna (MRCA) akan dibuat oleh kerajaan dan bukan menteri pertahanan.

"Kini kita mengekalkan MIG-29 kita, tetapi pada masa yang sama kita mencari skuadron baru MRCA," kata beliau.

Dilaporkan lima jenis pesawat MRCA sedang dinilai ATM iaitu Eurofighter Typhoon dari Britain, Gripen dari Sweden, Su-30 dari Rusia, F-18 Super Hornet dari Amerika Syarikat dan Rafale dari Perancis.

Yang paling utama penilaian sesebuah pesawat MRCA itu dibuat berdasarkan soal teknikal, harga, pemindahan teknologi dan faedah yang bakal menguntungkan negara, kata Ahmad Zahid.

Wartawan media asing pula cuba mengaitkan cadangan pembelian jet pejuang MRCA serta perolehan dua kapal selam Scorpene sebagai persediaan menghadapi China yang terlibat dalam tuntutan bertindih kepulauan Spratly dengan beberapa negara serantau.

Menafikan hal itu, Ahmad Zahid berkata cadangan pembelian jet pejuang MRCA adalah untuk penggantian MIG-29 manakala perolehan kapal selam dirancang lama sebelum isu Spratly menjadi hangat.

Sementara itu, beliau berkata surat jemputan telah dihantar kepada pemimpin pembangkang untuk mereka menaiki kapal selam KD Tun Abdul Razak tetapi tiada sebarang maklum balas diterima daripada mereka.

LIMA '11 bermula esok hingga Sabtu ini.

LIMA Langkawi telah bermula pada tahun 1991 adalah tarikan pelancong dalam dan luar negara yang berjaya dicetuskan oleh Tun Mahathir Muhammad.

KENYATAAN AKHBAR YB MENTERI KEWANGAN II DATO’ SERI AHMAD HUSNI HANADZLAH PELAKSANAAN PEMBERIAN BANTUAN TUNAI RM500 BAGI MERINGANKAN BEBAN KOS HIDUP RAKYAT

Posted: 06 Dec 2011 02:50 AM PST

Nik Anis Soraya wrote:

1.Pada pembentangan Bajet 2012 baru-baru ini, Kerajaan telah mengumumkan untuk memberi bantuan tunai, secara one-off, sebanyak RM500 kepada isi rumah yang berpendapatan bulanan RM3,000 dan ke bawah. Bantuan ini adalah tanda keprihatinan Kerajaan dalam usaha untuk membantu meringankan kenaikan kos sara hidup rakyat.

2.Isi rumah yang layak memohon merujuk kepada seorang lelaki atau wanita yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah atau ketua keluarga. Ini merangkumi individu:

Berkahwin termasuk anak yang berkahwin dan tinggal bersama ibu bapa;

Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan;

Individu (bujang, duda, ibu tunggal) bujang yang mempunyai tanggungan; dan

Warga emas sebatang kara

3.Ketua isi rumah yang berkerja sendiri juga adalah layak untuk memohon.

4.Kerajaan memutuskan, pendaftaran permohonan Bantuan Tunai RM500 akan dibuat mulai hari Sabtu, 10 Disember 2011 untuk tempoh satu bulan. Borang-borang pendaftaran boleh didapati secara percuma mulai tarikh tersebut, di Jabatan Pembangunan Persekutuan, Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM), serta agensi-agensi Kerajaan.

5.Borang yang lengkap di isi berserta salinan Kad Pengenalan hendaklah diserah untuk proses pendaftaran di Jabatan Pembangunan Persekutuan/Negeri, sekolah-sekolah terpilih serta pejabat-pejabat cawangan LHDNM.

6.Pembayaran Bantuan RM500 akan dibuat kepada ketua isi rumah yang layak mulai pertengahan Januari 2012.

7.Bantuan ini dijangka dapat memberi manfaat kepada seramai 5.2 juta isi rumah atau 79.5 peratus daripada keseluruhan isi rumah di negara ini. Pemberian ini melibatkan anggaran peruntukan sebanyak RM2.6 bilion.

Kementerian Kewangan Malaysia
30 November 2011
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DR 1221

Posted: 07 Dec 2011 01:22 AM PST

DR 1221


สาวสตรี

Posted: 06 Dec 2011 08:13 PM PST
สาวม.ต้นโดนขย่มสุดสยิว

Posted: 06 Dec 2011 08:12 PM PST

Asian Girl with Farang

Posted: 06 Dec 2011 08:10 PM PST


[197]Thailand Pretty Girl Love Sex Chinese Farm Girls

Posted: 06 Dec 2011 04:20 AM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 07 Dec 2011 12:01 AM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Gempar! Tony Fernandez Bakal KSN? - Mahfuz Omar

Posted: 06 Dec 2011 10:33 PM PST

Twitter dari Mahafuz Omar.Bagi MyMassa, terlalu banyak spekulasi mengenai SBPA. Dan sudah pasti kebanyakkannya datang dari pihak pembangkang. Dari twitter di atas, ini bukan lagi spekulasi tetapi dah masuk fitnah!

Kerajaan terutamanya JPA perlu melakukan sesuatu bagi mengelakkan perkara ini terus berpanjangan. Selagi tidak keluar kenyataan rasmi, selagi itulah isu ini berlarutan.

Cuma satu harapan MyMassa, janganlah hendaknya isu SBPA ini menjadi seperti isu Pak Lah tak beri bonus untuk tahun 2007. Walaupun penjawat awam mendapat kenaikkan gaji yang cukup tinggi tetapi kegagalan pihak pentadbir memahami kehendak rakyat menyebabkan ramai di antara mereka memberikan undi kepada pembangkang sebagai undi protes.

Nampaknya taktik yang sama juga digunakan oleh pembangkang untuk isu SBPA. Pemimpin pembangkang telah menyebarkan jarum-jarum halus dengan harapan penjawat awam akan sekali lagi menyokong mereka seperti tahun 2008.

*Mohon perhatian pihak yang berkenaan. Jangan biarkan SBPA menjadi bola tanggung pembangkang hanya kerana kegagalan memahami denyut dan nadi penjawat awam.

NEGARA BINASA – APABILA SI JAHIL MURAKKAB DAN KAFIR HARBI BERBICARA DAN BERKUASA

Posted: 06 Dec 2011 07:35 PM PST

Sabda Rasulullah s.a.w: "Tunggu saat kehancurannya, apabila amanat itu disia-siakan!" Para sahabat serentak bertanya, "Ya Rasulullah, apa yang dimaksud menyia-nyiakan amanah itu?" Nabi s.a.w menjawab: "Apabila sesuatu urusan diserahkan kepada bukan ahlinya, maka tunggu saat kehancurannya" (HR. Bukhari).

Peringatan yang diberikan oleh Rasulullah s.a.w lebih 1400 tahun dahulu sememangnya masih relevan untuk mengambarkan keadaan umat Islam di seluruh dunia kini yang tersilap percaturan dalam memilih pemimpin-pemimpin mereka. Pemimpin yang dipilih kononnya diwar-warkan akan membawa perubahan dan kebaikan kepada ummah sebaliknya telah mencabul amanah kerana pesona nikmat dan kuasa duniawi. Golongan yang mengaku ulama sewajibnya mengajak ummah kepada kesatuan rupanya semakin ghairah berpolitik siang malam, berdakwah dengan sumpah seranah dan fitnah kononnya mereka berjihad.

Pada masakini kita melihat ramai umat Islam diperkotak-katikkan oleh musuh-musuh Islam disebabkan oleh kelemahan ummah sendiri. Musuh-musuh Islam seperti golongan kafir harbi (kafir anti-Islam) dengan sengaja mencampuri setiap urusan umat Islam samada dalam soal ibadah, akidah dan siyasah. Mereka berlumba-lumba menghadiri majlis-majlis umat Islam hingga sanggup bertazkirah di masjid, berpuasa bersama, melapah daging qurban dan mengagih-agihkannya kepada umat Islam semata-mata ingin menunjukkan kononnya mereka telah menjiwai Islam. Sebaliknya mereka cuba mencari apa jua ruang yang boleh dipergunakan untuk memperlekehkan Islam kembali. Ada kalangan kita rela mencium tangan dan berpeluk mesra dengan mereka kononnya mereka telah memahami Islam. Sabda Rasulullah s.a.w;


"Akan datang kepada manusia tahun-tahun yang penuh dengan penipuan. Ketika itu pendusta dibenarkan sedangkan orang yang jujur didustakan, pengkhianat dipercaya sedangkan orang yang amanah dianggap sebagai pengkhianat. Pada saat itu Ruwaibidhah berbicara." Ada yang bertanya, "Apa yang dimaksud Ruwaibidhah?". Beliau menjawab, "Orang bodoh yang turut campur dalam urusan masyarakat luas." (HR. Ibnu Majah)

Malangnya, agenda jahat kafir harbi disokong oleh segelintir umat Islam yang kemaruk kuasa dan sanggup diperkudakan oleh mereka asalkan mendapat nama dan kuasa. Golongan opportunis ini lebih suka berdusta dan auta daripada hujah berlandaskan fakta dan data. Mereka ghairah bercakap ikut nafsu dendam dan amarah, tanpa menyedari dipermainkan oleh iblis yang secara langsung mendedahkan kebodohan intelektual mereka kepada masyarakat. Manakala golongan yang menurut apa sahaja pembohongan tersebut umpama manusia jahil murakkab (jahil teramat) yang tidak menyedari diri mereka jahil dan diperjahilkan dengan pelbagai helah oleh golongan anti-Islam dan munafik. Firman Allah s.w.t;

"Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan."
(Al Hujurat:6)

Tidak terhinakah kita apabila kafir harbi membaca ayat Al Quran lintang pukang, perarakan Maulidur Rasul dihalang, bacaan Al-Quran dan Azan subuh dilarang, kariah masjid cuba dipecahkan kononnya demi keadilan, wang zakat hendak dikongsi bersama, fakir miskin muslim disedekahkan dengan duit haram dan terbaru ibadah qurban dikatakan satu kezaliman terhadap haiwan. Esok-esok nanti ibadah solat, puasa, zakat dan haji pulak nak dipertikaikan mereka. Itu belum lagi masuk bab mereka menyokong kebebasan untuk murtad dan seks bebas atas alasan hak kebebasan rakyat. Bertambah malang lagi, anak negarawan pun turut terlibat menyokong. Tetapi apa nak dihairankan, sejarah Islam membuktikan anak Nabi Nuh, isteri Nabi Luth dan pengikut setia Nabi Isa pun jadi penderhaka dan sahih menjadi penghuni tetap neraka!Golongan ini masih tidak puas hati menghina Islam dan umatnya akibat salah kita sendiri yang membiarkan mereka sesuka hati mencampuri urusan agama dan tidak bersatu padu akibat perbezaan pegangan politik. Bila sudah terjadi penghinaan sebegini, di manakah yang dikatakan kita kononnya berjaya mentarbiyahkan mereka. Siapa yang kena yang ditarbiyah ni? Belum pernah kita dengar pemimpin bukan Islam diislamkan sebaliknya pemimpin puak harbi ini pula semakin galak mempermain-mainkan Islam dan mempersendakan ummahnya secara terang-terangan. Allah berfirman;

"Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu ambil menjadi teman kepercayaanmu orang-orang yang di luar kalanganmu (karena) mereka tidak henti-hentinya (menimbulkan) kemudharatan bagimu. Mereka menyukai apa yang menyusahkan kamu. Telah nyata kebencian dari mulut mereka, dan apa yang disembunyikan oleh hati mereka adalah lebih besar lagi. Sungguh telah Kami terangkan kepadamu ayat-ayat (Kami), jika kamu memahaminya."

(Ali Imran: 118)

Justeru kita memohon kepada Allah s.w.t agar sentiasa mendedahkan segala tipu muslihat dan kejahatan tersirat musuh-musuh Islam memperdayakan minda dan jiwa umat Islam. Kita harus berani dan terus mendedahkan segala kelakuan mereka dengan segala cara dan bentuk agar ummah tidak dilekakan dengan permainan mereka.

Sesungguhnya mereka ibarat musuh dalam selimut yang sentiasa memerangi umat Islam dalam pelbagai cara, helah dan kaedah. Mereka tidak pernah jemu dan lelah melakukan tipu daya menyesatkan umat Islam. Berhati-hatilah bersahabat dengan mereka seperti mana sabda Rasulullah s.a.w;

Dari Abu Hurairah, Nabi bersabda, "Seseorang itu mengikuti agama teman dekatnya." (HR. Abu Daud, Tirmidzi, Hakim dan lain-lain) manakala diriwayatkan dari Ibnu Mas'ud, beliau mengatakan, "Nilailah seseorang dengan teman dekatnya."

Kepada umat Islam sekalian, berwaspadalah apabila kita menerima sebarang bantuan dari musuh-musuh Islam. Takut-takut duit dan bantuan yang diterima berasal dari sumber yang haram dan syubahat samada dari hasil judi, maksiat, arak dan penipuan. Jika perut umat Islam yang memakan hasil haram, maka hati mereka menjadi kotor dan kelam, solat, doa serta ibadah tidak lagi diterima Allah s.w.t. Ketika itu, ummah tidak lagi mempunyai kesedaran untuk membela Islam dan sayangkan bangsanya. Fikiran ummah akan menjadi bengap, hati menjadi keras dan akidah pula mudah dipesongkan. Takut nanti bila bercakap pasal kepentingan agama dan bangsa akan dituduh pula sebagai assobiyah dan rasis. Itulah yang paling dikehendaki oleh musuh-musuh Islam.

Nauzubillah…Renung-renungkan!

Gempar! Video Pak Syeikh dalam Karaoke Pula Tersebar.

Posted: 06 Dec 2011 06:33 PM PSTSabar tuan-tuan. Ini bukan Pak Syeikh Anwar Ibrahim, tapi betul-betul punya Pak Syeikh.*Bongok punya pak Arab. Kalau belajar dari Anwar Ibrahim, boleh dapat murah je amoi. Tak payah habis duit macam tu. Amoi Anwar tu siap nyanyi pakai microphone bengkok lagi!

Jangan Lupa.

Posted: 06 Dec 2011 05:33 PM PST

Hujahan kes liwat Anwar ditangguh ke 12, 13 Dis

Penggulungan hujah kes perbicaraan liwat II yang membabitkan ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dijadualkan Khamis dan Jumaat ini telah ditangguhkan ke 12 dan 13 Disember.

Perkara itu diumumkan oleh peguambela Karpal Singh dan Sankara Nair selepas bertemu dengan Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah bersama Timbalan Pendakwa Raya Wong Chiang Kiat di kamar hakim pada jam 3 petang tadi.

"Pihak pembelaan memerlukan lebih banyak masa untuk menyiapkan transkrip nota prosiding, khususnya dari saksi pakar. Kami juga menghadapi masalah berhubung istilah perubatan. Justeru, kami perlukan lebih masa," kata Karpal (kiri).

"Namun, pihak pendakwa membantah keras permohonan kami dan mendakwa ia bukan alasan yang kukuh. Berikutan itu, Hakim Zabidin membenarkan penangguhan kes sehingga Isnin ini."

Karpal berkata tarikh perbicaraan yang ditetapkan pada Khamis dan Jumaat ini telah dikosongkan.

Anwar, 64, dibicarakan atas tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan, 26, di unit 11-5-1, Kondominium Desa Damansara, No. 99, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara antara pukul 3.01 petang dan 4.30 petang, 26 Jun 2008.

*Kami para blogger memang tak lupa. Hebat peguam tunda Anwar, sampai tahap penggulungan pun boleh tunda lagi.

Rahsia Orang Asli Sokong Pembangkang.

Posted: 06 Dec 2011 04:35 PM PST

Kami akan sokong BN, kata presiden persatuan Orang Asli
Orang Asli akan menyokong BN untuk memenangi pilihan raya umum akan datang, kata Presiden Persatuan Orang Asli Semenanjung Malaysia, Majid Suhut.

Beliau berkata selama ini pun orang Asli setia menyokong BN.

Tenang - Shafie Apdal giving goodies to orang asli"Kami sememangnya sentiasa setia dan sekiranya diminta pihak persatuan, kami sedia turun padang turun ke perkampungan orang Asli untuk meminta mereka mengundi BN," katanya kepada Bernama.

Terdapat kira-kira 141,000 orang Asli di Semenanjung dengan Perak mencatat jumlah tertinggi seramai 55,000 orang.

Majid menjelaskan dahulu lebih daripada 95 peratus orang Asli menyokong BN namun kini oleh kerana pihak pembangkang telah mempengaruhi mereka, ada orang Asli yang berpaling tadah.

"Ada juga Orang Asli atau rakan-rakan saya sendiri yang dijanjikan pelbagai jawatan dan sebagainya sekiranya kami menyokong pembangkang pada pilihan raya, ini menyebabkan mereka mula hilang pertimbangan," katanya.

Beliau berkata BN perlu memenangi hati orang Asli jika mahu menambah sokongan bagi menghadapi pilihan raya kali ini.

- Bernama

*Keji betul puak pembangkang. Sanggup beli orang asli dengan jawatan.

Sah! Punca Banjir Di Kajang Kerana Kegagalan PKR.

Posted: 06 Dec 2011 03:02 PM PST

Flood mitigation project delays root cause of Kajang flood

GEORGE TOWN, Dec 6 — Delays to the flood mitigation project at Sungai Jelok, Kajang were the main contributing factor that led to last Friday's flash flood in the township, Bernama Online reported this evening.

Hydrology and Water Resources director Hanapi Mohamad Noor told the news portal the project, which began a year ago, stalled over the Kajang Municipal Council's failure to relocate 21 shops by the riverbank.

The project was originally projected to take six months to complete, he added.

He also said that the practice of using the river as a dumping ground for rubbish was another contributing factor to the flash flood.

The resulting build-up of rubbish, coupled with the fact the bridge is only about two metres above the water level, caused the river to overflow its banks on Friday.


An hours-long heavy downpour that started at 3pm on Friday inundated the township of Kajang with floodwater that rose to a height of 1.5 metres.

 Punca banjir kilat di Kajang dari pakar:
1. Kegagalan melaksanakan projek mitigasi banjir sejak setahun yang lalu (siapa yang memerintah ketika itu?)
2. Pencemaran sungai dengan sampah sarap yang disebabkan oleh pertukaran kontraktor angkat sampah.


*Kajang oh Kajang. Malang nasib mu di bawah pakatan pembangkang.

Malaysia Bakal Cipta Satu Lagi Rekod Baru.

Posted: 06 Dec 2011 09:01 AM PST

Spesies Ikan Terkecil Di Dunia Ditemui Di T'gganu


DUNGUN: Spesies ikan paling kecil di dunia, 'Paedocypris' dari keluarga 'Cyprinidae' dengan saiz 7.8 milimeter ditemui di kawasan paya Bukit Bauk, di sini.

Pengarah Jabatan Perhutanan negeri Azmi Nordin berkata, ikan tersebut ditemui semasa ekspedisi Bukit Bauk yang dianjurkan oleh Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan Jabatan Perhutanan Semenanjung Malaysia pada 2006.

"Beberapa ekor ikan dari famili Cyprinidae itu, spesis ikan paling kecil di dunia, ditemui di kawasan ini," katanya kepada Bernama di sini, Selasa.

Azmi berkata, berdasarkan kajian yang dibuat oleh Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM), ikan tersebut tidak terdapat di tempat lain termasuk di luar negara setakat ini.

Beliau berkata, pihaknya sedang mengambil langkah untuk membiak ikan itu supaya tidak pupus dan mungkin dijadikan daya tarikan pelancong pada masa akan datang.

Menurut Azmi, buat masa ini pihaknya belum dapat menunjukkan ikan itu kepada umum kerana dibimbangi ada pihak yang akan mencarinya dan dijual dengan harga yang tinggi.

Lagipun, katanya, kawasan ikan itu ditemui terdedah kepada pengunjung dan besar kemungkinan orang akan tertumpu ke situ sekiranya kawasan itu dihebahkan.

"Ini satu aset untuk negeri dan jika ia pupus, rugilah negara," katanya.

Beliau berkata selain itu, Bukit Bauk seluas 7,596 hektar juga mempunyai pelbagai khazanah berharga seperti pokok-pokok bunga yang masih belum dieksploitasi sepenuhnya.

*Buat rekod jumpa spesis ikan terkecil tak pe. Jangan sampai rekod dunia 'anak ikan' teramai sudah.

Babi Negeri PAS Mengamuk? Dengan BABI pun PAS Nak Cari Gaduh.

Posted: 06 Dec 2011 07:34 AM PST

 
Adakah ianya berpunca kerana pembalakan yang tak terkawal di bawah pemerintahan PAS?

Ribuan gesa k'jaan Kedah henti pembalakan
Kira-kira 3,000 penduduk di tujuh kampung daerah Padang Terap/Pendang menggesa kerajaan PAS Kedah menghentikan segera  penebangan balak di Bukit Perak, Pendang bagi mengelak pencemaran di kolam takungan.

Penduduk terlibat bimbang projek penebangan balak sejak dua bulan lepas itu boleh mencemarkan sumber air semula jadi yang disalur ke kolam air masyarakat yang dibina Kementerian Kesihatan sejak 28 tahun lepas.

Abdullah Shaari, 63, yang tinggal di Kampung Mahawangsa berkata penduduk di tujuh kampung itu bergantung sepenuhnya kepada air semula jadi dari Bukit Merah memandangkan bekalan air yang disediakan Sayarikat Air Darul Aman (Sada) tidak sampai kepada mereka.

"Kalau semua pokok ditebang bekalan air bersih akan disaluti dengan air lumpur masuk dalam kolam kami, dan tidak boleh digunakan langsung untuk kegunaan harian.

"Kami nak kerajaan negeri tarik balik lesen pembalakan di hutam simpan Bukit Perak ini dan harap kerajaan simpati dengan nasib kami yang bergantung kepada bekalan air semula jadi di sini sahaja," katanya pada sidang media di kawasan pembalakan Bukit Perak dekat sini petang semalam.

Antara kampung yang menggunakan kolam air masyarakat itu ialah Kampung Rasau, Sungai Durian, Sungai Mas, Sungai Pisang, Sungai Siput, Mahawangsa dan Titi Akar.

Mohd Fauzi Md Nayan, 27, dari Kampung Sungai Mas mendakwa kerja menebang pokok untuk laluan balak telah dibuat oleh syarikat pembalakan yang hampir dengan lapan kolam air di Kampung Mahawangsa dan Sungai Mas.

Kira-kira 200 penduduk Melayu dan Siam yang mewakili tujuh kampung mengadakan demonstrasi secara aman di kawasan pembalakan Bukit Perak selama sejam bagi membantah tindakan kerajaan negeri menjalankan aktivti pembalakan.

Sementara itu Ketua Pemuda Umno Kedah Badrul Hisham Hashim berharap kerajaan negeri segera menghentikan aktivti itu sebelum berlaku pencemaran bekalan air di kolam air masyarakat di kawasan berkenaan.

-- Bernama

*Haiwan tak mengamuk kalau manusia tak kacau habitat mereka. Fikir-fikirkan.

Awas agenda Dajjal : Freemason dan Illuminati di sekeliling kita

Posted: 06 Dec 2011 06:38 AM PST

Kemunculan Dajjal merupakan salah satu tanda dari tanda-tanda akhir zaman. Sejak dahulu setiap umat telah diperingatkan oleh para Nabi dan Rasulnya tentang bahaya yang ditimbulkan oleh Dajjal dan kuncu-kuncunya. Sabda Rasulullah s.a.w;

Aku benar-benar akan memperingatkan kalian tentang Dajjal. Tidak ada seorang nabi melainkan ia pernah memperingatkan kaumnya tentang masalah tersebut. Tetapi aku akan mengatakan kepada kalian suatu ucapan yang belum pernah dikatakan oleh seorang nabi pun sebelumku. Dia itu (Dajjal) cacat (sebelah matanya) sedangkan Allah tidaklah cacat (sebelah mata)"

Hadith Riwayat Bukhari (Sahih Jami' shogir 3495/ Al-Bany).

Ramai yang mempercayai Dajjal kini bergerak secara global didalangi oleh kaum Yahudi dan kafir harbi bergelar Freemason.

Kekacauan tercetus di negara-negara Arab akibat gelombang revolusi rakyat juga tidak terlepas dari kejahatan Freemason ini. Dajjal bermatlamat mendirikan kerajaan-kerajaan Arab baru yang pro-kafir Barat agar segala kekayaan alamnya dapat dikaut dan kebangkitan Islam di akhir zaman dapat dibendung.

Freemason bergerak melalui satu kumpulan rahsia yang dipanggil illuminati. Ia juga menjadi satu pergerakan rahsia Yahudi untuk menghancurkan kepercayaan beragama dan bangsa–bangsa lain serta menjadikan bangsa Yahudi sebagai penguasa tunggal dunia.Simbol-simbol seperti mata sebelah (all seen eyes), segi tiga atau piramid, jangka lukis, bintang syaitan, kambing hitam dan matahari merupakan simbol gerombolan Dajjal! Nabi saw bersabda;

"Wahai manusia! Semenjak Allah menciptakan bani Adam, tak ada fitnah di muka bumi yang lebih besar dari pada fitnahnya Dajjal"

Kini tanpa kita sedari, Freemason giat menyusup masuk ke dalam teras umat Islam dan berusaha merosakkan teras-teras tersebut termasuklah memperlekehkan apa jua usaha memartabatkan syiar Islam yang dianggap sebagai perkauman, zalim dan berunsur pengganas.

Bagi mereka yang lemah iman, fahaman liberal berjaya merosakkan minda dan jiwa sehingga ada umat Islam yang tidak mempunyai rasa bertanggungjawab dan malu apabila agamanya dihina sebaliknya bersekongkol pula dengan kaum kuffar yang terang-terangan memperlekehkan institusi-institusi Islam dan bangsa penganutnya.

Ini bertepatan dengan hadis Rasulullah saw; 

"Akan timbul di akhir zaman orang-orang yang mencari keuntungan dunia dengan menjual agama. Mereka menunjukkan kepada orang lain pakaian yang dibuat darIpada kulit kambing (berpura-pura zuhud dari dunia) untuk mendapat simpati orang ramai, dan percakapan mereka lebih manis daripada gula. Padahal hati mereka adalah hati serigala (mempunyai tujuan-tujuan yang jahat). Allah swt. Berfirman kepada mereka, "Apakah kamu tertipu dengan kelembutan Ku?, Ataukah kamu terlampau berani berbohong kepada Ku?. Demi kebesaran Ku, Aku bersumpah akan menurunkan suatu fitnah yang akan terjadi di kalangan mereka sendiri, sehingga orang yang alim (cendikiawan) pun akan menjadi bingung (dengan sebab fitnah itu)". 
( Hadis riwayat Abu Hurairah r.a)

Antara medium kejahatan Freemason dan Illuminati di dunia kini adalah;

 • Menyusup masuk di dalam badan-badan bukan kerajaan (NGO's), parti-parti politik, kesatuan sekerja, badan-badan pelajar, kelab-kelab kebajikan yang bergerak di atas landasan hak asasi manusia, kebajikan dan sebagainya.
 • Merosakkan fikiran umat Islam dengan hiburan dan keseronokan yang melalaikan sehingga mereka melupakan tuntutan agama.
 • Mengembangkan idea kesamarataan kepercayaan melalui pluralisma agama, iaitu semua agama adalah sama.
 • Mencanang idea dan mengagung-agungkan ideologi dan pemimpin yang merosakkan pemikiran umat seperti komunisme, sosialisme, zionisme, chauvinism, Islamiphobia dan sebagainya.
 • Membiayai usaha dan menyokong pergerakan merosakkan institusi-institusi yang menjadi tonggak kekuatan Islam di sesebuah negara melalui serangan siber dan juga media cetak dan eletronik.
 • Merosakkan akidah dan iktikad umat melalui pelbagai ajaran sesat dan liberalisma akhirnya membawa kepada gejala murtad.
 • Merosakkan zuriat dan keturunan umat Islam dengan aktiviti maksiat seperti pelacuran, homoseksual, zina dan liwat.
 • Merekrut dan membiayai pemimpin-pemimpin Islam agar menjadi proksi mereka agar senang umat Islam dihancurkan tanpa orang kafir bersusah payah memerangi Islam.
 • Memusnahkan kekuatan umat Islam samada dengan menyerang negara Islam, membunuh pemimpin Islam dan membiayai pemberontakkan menggulingkan negara Islam.
 • Ini termasuk juga memusnahkan elemen-elemen kekuatan sesebuah negara Islam seperti institusi kewangan, pendidikan, ketenteraan dan keselamatan.
 • Melaga-laga para pemimpin Islam dan sengaja menimbulkan provokasi terhadap umat Islam.
 • Merancang dan membuat kekacauan di dunia seterusnya menguasai dunia atau Ordo ab chos – memerintah melalui kekacauan.
 • Meletakkan dunia di bawah telunjuknya melalui sistem baru dunia (New World Orde) agar umat Islam dapat dikuasai!

Pengikut Dajjal hari ini telah bergembira setelah ada umat Islam sendiri yang riak menghina saudara seagamanya sendiri. Musuh Islam tidak perlu bersusah payah berperang dan membunuh umat Islam, namun cukup memperkudakan umat-umat Melayu-Islam yang telah terpesong jauh dan kemaruk kuasa ini untuk menjatuhkan kuasa Melayu yang masih kental dengan keIslamannya.

Firman Allah;

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: "Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)". Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemauan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. 
(Al Baqarah: Ayat 120)

Kesimpulannya, hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui siapa Dajjal yang sebenarnya yang dimaksudkan oleh Rasulullah s.a.w. Namun, Dajjal telahpun berada di sekeliling kita. Setiap umat Islam wajib menghapuskan mereka dalam hidup kita dan mengamalkan apa yang Nabi ajar seperti membaca dan menghafal 10 ayat pertama dan 10 ayat terakhir surah al Kahfi serta membaca doa perlindungan fitnah Dajjal selepas tahiyyat akhir dalam solat sebelum salam untuk mengelakkan dari fitnah dan kejahatan Dajjal.

Gempar! Gambar Pencuri Coli Dan Spender Yang Tertangkap.

Posted: 06 Dec 2011 05:34 AM PST

Satu Lagi Pakej Pelancongan 'Panas' di Selangor. Joging-joging curi coli.


Jogging sambil curi coli
Oleh : AFDAH MUJAP
Tarikh : December 6, 2011
SHAH ALAM – "Apa salah saya bang? Saya cuma jogging je kat sini", ujar seorang lelaki gila seks setelah dia berjaya diberkas penduduk selepas mencuri beberapa coli dan seluar dalam wanita di flat PKNS Seksyen 7, dekat sini, pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 6 pagi itu, suspek berusia dalam lingkungan lewat 20-an cuba mengaburi penduduk dengan memberi pelbagai alasan namun tembelangnya terbongkar apabila beberapa helai pakaian dalam wanita ditemui berhampiran tempat dia bersembunyi.

Difahamkan, lelaki tersebut pernah ditangkap melakukan perbuatan sama beberapa bulan lalu di kawasan perumahan berhampiran.

Saksi yang mahu dikenali sebagai Saiful berkata dia terkejut mendengar jeritan penduduk sebelum bergegas keluar rumah untuk melihat apa yang berlaku.

Selepas itu katanya, dia melihat kelibat seorang lelaki berbadan gempal melarikan diri dan dikejar seorang penduduk.

"Saya dan rakan serumah turun membantu mengejar lelaki itu. Kami berjaya memberkasnya setengah jam kemudian  selepas dia keluar dari tempat persembunyiannya," katanya.

Katanya, lelaki gila seks berkenaan diserahkan kepada unit peronda polis dan dibawa ke balai polis berhampiran.
 
http://www.sinarharian.com.my/jenayah/jogging-sambil-curi-coli-1.10395

Apa nak jadi dengan negeri Selangor bawah Kerajaan Pakatan Pembangkang. Makin rosak akhlak rakyatnya. Spender dan coli pun sanggup jadi bahan. Ini ke kejayaan Negeri Berkebajikan PAS? Jangan lupa tengok lain-lain pakej pelancongan yang ada di Selangor.
*Kenapa kes berkenaan spender makin laris di Selangor? Hari tu mamat PKR pengsan jatuh spender kat Kompleks perumahan SUK.

PANAS! Video Tanpa Edit. MB Paling Sial Disialkan Oleh Rakyat Sendiri

Posted: 06 Dec 2011 04:34 AM PST


Sial gile MB macam ni. Berjanji nak bagi geran kalau menang. Bila dah menang, banyak pulak alasan.Rasa macam tengok video Kampung Buah Pala pulak.*Kesian masyarakat India yang asyik kene tipu dengan pembangkang.

Siapa pemimpin pembangkang yang bakal kena BAKAR dalam NERAKA?!!

Posted: 06 Dec 2011 03:18 AM PSTApalah hendak jadi dengan benih jadian Anu Ghairah Tuhan ini? Dia bukan setakat mempromosi minuman keras, malah turut mengajak umat Islam yang menjadi rakan FB beliau menyertai sambutan Krismas. Patutlah ramai umat Melayu yang berani murtad secara terang-terangan sekarang ini.

Dalam perkara ini Nurul Izzah telah melakukan dua kesalahan yang boleh membawa kepada dosa besar:

1) Mempromosi/mengajak umat Islam minum minuman keras:Banyak juga umat Islam yang menjual atau bekerja di premis yang menjual arak sedangkan Rasulullah melaknati arak itu kepada sesiapa saja "Yang memerahnya, yang diperah untuknya, yang meminumnya, yang membawanya, yang dibawa kepadanya, yang menuangkannya, yang menjualnya, yang membelinya dan yang dibelikan untuknya." (riwayat Termizi dan Ibnu Majah).
Hakikatnya, haramnya arak itu adalah satu larangan besar dalam Islam hingga arak itu dianggap satu daripada tujuh dosa besar. Malah, umat Islam juga dilarang sama sekali untuk duduk dalam satu majlis yang ada menghidangkan arak.Imam Ahmad meriwayatkan sabda Nabi Muhammad yang bermaksud: "Barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka janganlah dia duduk pada suatu hidangan yang ada di situ minuman khamar."


2) Mengajak umat Islam menyertai sambutan keagamaan bukan Islam

Hukum Penglibatan Orang Islam Dalam Aktiviti Candlelight Vigil

Keputusan:

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-88 yang bersidang pada 2 Oktober 2009 telah membincangkan Hukum Penglibatan Orang Islam Dalam Aktiviti Candlelight Vigil. Muzakarah telah memutuskan bahawa:

1. Islam melarang umatnya daripada terlibat dalam apa jua amalan yang bersifat ritual atau upacara agama bukan Islam.2. Umat Islam dilarang menyertai aktiviti Candlelight Vigil kerana ia mengandungi unsur-unsur tasyabbuh dengan agama bukan Islam yang akan menjejaskan akidah umat Islam.
Keterangan/Hujah:
 1. Di dalam Islam, cahaya atau api yang dihasilkan oleh lilin dan selainnya tidak memberi apa-apa pengertian berkaitan aqidah dan kepercayaan. Cahaya atau api hanya merupakan satu alat yang dikurniakan oleh Allah SWT bagi memudahkan urusan kehidupan manusia. Bagaimanapun, api atau cahaya menjadi satu perkara yang amat signifikan bagi agama-agama bukan Islam terutamanya bagi agama majoriti di negara ini iaitu Kristian, Hindu dan Buddha. Amalan Candlelight Vigil khasnya atau kuasa cahaya atau api amnya mempunyai perkaitan langsung dengan ketiga-tiga agama tersebut.
 2. Upacara berhimpun di suatu tempat dengan membakar lilin sebagai tanda protes adalah menyerupai amalan agama orang bukan Islam. Hukum Islam jelas melarang umatnya meniru atau menyerupai budaya dan cara hidup orang bukan Islam. Ini berdasarkan sebuah hadith Rasulullah S.A.W. dalam Mausu'ah al-Sunnah, al-Kutub al-Sittah Sahih Muslim: Kitab Al-Aqdiyyah, Hadis ke-18, m.s. 1343 yang bermaksud:"Sesungguhnya Rasulullah S.A.W. telah bersabda: Barangsiapa yang mengamalkan perkara yang bukan dari pada amalan kami maka ia adalah tertolak". (Riwayat Muslim)
 3. Rasulullah S.A.W turut melarang umatnya daripada melakukan sesuatu perkara yang bukan datangnya dari urusan agama, sepertimana disebutkan di dalam Mausu'ah al-Sunnah, al-Kutub al-Sittah Sahih Muslim: Kitab Al-Aqdiyyah, Hadis ke-17, m.s. 1343 yang bermaksud:"Telah diberitakan kepada kami oleh Abu Ja'far Muhammad bin al-Subhi dan Abdullah bin Aun al-Hilali kesemua daripada Ibrahim bin Sa'ad telah berkata Ibn al-Subhi, diceritakan kepada Ibrahim bin Sa'ad bin Ibrahim bin Abd al-Rahman bin Auf, diberitakan kepada kami oleh ayahku daripada al-Qasim bin Muhammad daripda Aisyah berkata; Rasulullah S.A.W telah bersabda "Sesiapa yang mengada-adakan (mereka-reka) perkara yang baru dalam urusan kami dan perkara tersebut bukan tergolong di dalamnya maka ia adalah tertolak". (Riwayat Muslim)


Jadi nilaikanlah sendiri ke manakah arah sebenarnya yang akan pemimpin-pemimpin fuckatan ini bawa kita kelak? Dan jangan sesekali kita silap dengan beranggapan bahawa lebih baik mengundi melayu fuckatan daripada bukan melayu BN semata-mata kerana nama dan rupa mereka Melayu.

Sekafir-kafir bukan Melayu BN, mereka masih lagi tahu batas sensitiviti kaum dan agama dan sebaik-baik Melayu fuckatan, merekalah yang menjadi benteng hadapan memusnahkan akidah dan akhlak umat Islam!

Sayangi AKIDAH anak-anak kita! Yakini BN!!!


  * Ke mana tumpahnya air mani kalau tidak ke dalam lubang kunyit...

Satu Lagi Masalah Kerajaan Negeri Selangor

Posted: 06 Dec 2011 02:05 AM PST

Peniaga Kompleks PKNS Fail Injunksi Halang PKNS Naikkan Kadar Sewa

SHAH ALAM: Persatuan Peniaga-peniaga Kompleks Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) pada Selasa memfailkan injunksi bagi menghalang perbadanan itu menaikkan kadar sewa premis perniagaan di kompleks itu yang akan berkuatkuasa 1 Januari depan.

Yang Dipertua persatuan berkenaan, Amran Yahya selaku plaintif memfailkan tuntutan bagi pihak penyewa Kompleks PKNS di pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini melalui Tetuan Kamarudin & Partners dan menamakan PKNS sebagai defendan.

Kira-kira 100 peniaga dan penyewa premis perniagaan di Kompleks PKNS Shah Alam hadir mengiringi Amran dan peguam Kamarudin Ahmad.

Dalam pernyataan tuntutannya, plaintif mendakwa pada 9 Nov lepas, PKNS tanpasebarang perbincangan telah memberi notis dalam tempoh dua hingga tujuh hari kepada penyewa untuk menaikkan kadar sewa sebanyak 70 hingga 100 peratus.

Plaintif mendakwa PKNS tidak menjalankan sebarang kerja menambah baik kemudahan di kompleks itu sebagai prasyarat untuk mewajarkan kenaikkan kadar sewa premis perniagaan.

Berikutan tindakan defendan itu, plaintif mendakwa mengemukakan rayuan kepada Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim untuk mepertimbangkan semula keputusan PKNS menaikkan sewa.

Persatuan itu mendakwa secara dasar penyewa serta peniaga bersetuju dengan kenaikan munasabah iaitu pada kadar lima ke 10 peratus setiap tiga tahun dan kenaikan itu hanya dikuatkuasakan setelah Kompleks PKNS dinaik taraf secara berperingkat.

Seterusnya, plaintif mendakwa pada September lepas, PKNS telah mengumumkanbahawa Kompleks PKNS akan dipindah milik kepada Amanah Raya Real Estate Investment Trust (ARREIT) di mana sebagai balasannya defendan akan mendapat RM160 juta dan unit saham RM110 juta selain Kompleks PKNS akan disewa balik melalui suatu pajakan selama 12 tahun.

Bagaimanapun, plaintif difahamkan cadangan pindah milik itu dibatalkan.

Persatuan berkenaan mendakwa rayuan terhadap kadar kenaikan sehingga 100 peratus itu tidak mendapat jawapan yang memuaskan dan tindakan defendan amatmemprejudis peniaga kompleks PKNS kerana notis bantahan kadar sewa baru diberikan dalam tempoh yang singkat tanpa mengambil kira persediaan yang perlu dibuat oleh penyewa bagi membayar perbezaan cagaran sewa.

Sehubungan itu, plaintif memohon deklarasi bahawa kenaikan kadar sewa daripada 70 hingga 100 peratus oleh PKNS terhadap penyewa atau perniaga Kompleks PKNS Shah Alam melanggar amalan komersil penyewaan premis perniagaan serta tidak sah dan terbatal.

Persatuan itu seterusnya memohon deklarasi bahawa cadangan PKNS untuk memindahkan Kompleks PKNS kepada badan ABREIT melanggar tujuan PKNS ditubuhkan iaitu membangunkan peniaga-peniaga kecil.

Plaintif turut memohon injunksi menghalang PKNS daripada mengganggu atau menghalang peniaga atau penyewa di kompleks itu meneruskan perniagaan mereka atas kadar sewa yang sama, selain ganti rugi, kos dan lain-lain perintah serta relif yang dianggap sesuai oleh mahkamah. - BERNAMA
*Macam mana tak naik sewa sampai susahkan peniaga, nak bayar gaji pegawai tinggi PKNS yang sampai RM juta-juta. Gaji pegawai khas pun hampir RM20,000.


DAP Pau Duit Pemaju?

Posted: 06 Dec 2011 12:33 AM PST

Sah DAP memang parti samseng yang mintak wang perlindungan.


Rayu sumbangan amal: MCA bidas DAP salah guna kuasa


Tindakan DAP bahagian Bukit Mertajam mengeluarkan sepucuk surat bagi mendapatkan derma pada majlis makan malam amal 17 Disember lalu telah mengundang padah.

Menurut MCA, tindakan kerajaan negeri Pulau Pinang pimpinan DAP itu sebagai salah guna kuasa kerana meletakkan tekanan ke atas pemaju bagi memaksa mereka  untuk menyumbang.

tan cheng liang penang pc 040808 02Ketua Wanita MCA, Pulau Pinang, Tan Cheng Liang berkata seorang pemaju dalam aduannya di akhbar Sin Chew Daily mendakwa menerima surat daripada jawatankuasa penyelaras parlimen (PLC) Bukit Mertajam yang meminta sumbangan RM5,000.

PLC itu berharap dapat memungut RM200,000 dalam bentuk tajaan dengan menjual 150 meja dengan harga tiket, RM5,000, 1,000, atau 300 setiap meja atau  RM30, 100 dan 500 bagi setiap kerusi.

Pemaju berkenaan meluahkan rasa tidak puas hati kerana mendakwa dirinya ditekan untuk menyumbang.

Beliau juga mempersoalkan mengapa PLC menggunakan nama beberapa pemimpin DAP - Chong Eng (ahli parlimen Bukit Mertajam), Michael Tan (ADUN Padang Lallang) dan ahli majlis perbandaran Seberang Prai  Oon Neow Aun - dan bukan ditandatangani oleh ahli jawatankuasa berkenaan.

"Adakah terdapat konflik kepentingan? Mengapa kita secara khusus diminta derma RM5,000? Bukankah sepatutnya ini ditentukan oleh penderma?" soal pemaju itu lagi.

Katanya, beliau baru-baru menyerahkan pelan projek kepada Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) untuk kelulusan dan kuathir permohonannya akan ditolak kecuali beliau menyumbang.

"Adakah MPSP membocorkan maklumat pemaju kepada DAP?" soalnya.


*Apa akan jadi jika pemaju tu tak bagi kepada DAP. Bukankah projek pembangunan mereka akan dapat masalah dari Kerajaan Negeri.

Gaya samseng masuk rumah orang

The Unspinners

Posted: 06 Dec 2011 11:43 PM PST

The Unspinners


Padang rakyat jadi mangsa rakus PKNS

Posted: 06 Dec 2011 11:26 PM PST

Husam hanya dapat amoi Golden Resort?

Posted: 06 Dec 2011 08:35 PM PST

Fitnah PUNB Anwar terhadap Daim ternyata palsu

Posted: 06 Dec 2011 05:25 PM PST

GEMPAR! "Ejen CIA" yang lapor Papagomo kepada polis!

Posted: 06 Dec 2011 06:25 AM PST

Percayakah Azmin pada Bible yang dirujuk?,

Posted: 06 Dec 2011 01:31 AM PST

Panglima Perang Cyber

Posted: 06 Dec 2011 11:34 PM PST

Panglima Perang Cyber


Dialog Serius Azmin dan Wan Azizah (Jangan Gelak)

Posted: 06 Dec 2011 10:08 PM PST

Ini dialog yang diambil dari group BBM.

Rekaan semata-mata.

Sekadar menghangatkan suasana.

Tentu anda juga tergelak tengok.

Kreatif siapa reka dialog dan ubahsuai gambar di atas.

Sekali lagi tolong jangan gelak :)

Walau sudah tertentu anda akan ketawa berdekah-dekah membacanya.

Hahaha

Mesti Baca : Dana RM 2.6 Bilion Untuk 5.2 Juta Rakyat Oleh DS @NajibRazak !

Posted: 06 Dec 2011 09:20 PM PST

SIARAN MEDIA
MEDIA RELEASE

KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA
MINISTRY OF FINANCE MALAYSIA
______________________________________

KENYATAAN AKHBAR YB MENTERI KEWANGAN II DATO' SERI AHMAD HUSNI HANADZLAH

PELAKSANAAN PEMBERIAN BANTUAN TUNAI RM500 BAGI MERINGANKAN
BEBAN KOS HIDUP RAKYAT

1. Pada pembentangan Bajet 2012 baru-baru ini, Kerajaan telah
mengumumkan untuk memberi bantuan tunai, secara one-off,
sebanyak RM500 kepada isi rumah yang berpendapatan bulanan
RM3,000 dan ke bawah. Bantuan ini adalah tanda keprihatinan
Kerajaan dalam usaha untuk membantu meringankan kenaikan kos
sara hidup rakyat.

2. Isi rumah yang layak memohon merujuk kepada seorang lelaki atau
wanita yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah atau
ketua keluarga. Ini merangkumi individu:

 Berkahwin termasuk anak yang berkahwin dan tinggal bersama
ibu bapa;

 Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan;

 Individu (bujang, duda, ibu tunggal) bujang yang mempunyai
tanggungan; dan

 Warga emas sebatang kara 3. Ketua isi rumah yang berkerja sendiri juga adalah layak untuk
memohon.

4. Kerajaan memutuskan, pendaftaran permohonan Bantuan Tunai
RM500 akan dibuat mulai hari Sabtu, 10 Disember 2011 untuk
tempoh satu bulan.

Borang-borang pendaftaran boleh didapati
secara percuma mulai tarikh tersebut, di Jabatan Pembangunan
Persekutuan, Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil
Dalam Negeri Malaysia (LHDNM), serta agensi-agensi Kerajaan.

5. Borang yang lengkap di isi berserta salinan Kad Pengenalan
hendaklah diserah untuk proses pendaftaran di Jabatan
Pembangunan Persekutuan/Negeri, sekolah-sekolah terpilih serta
pejabat-pejabat cawangan LHDNM.

6. Pembayaran Bantuan RM500 akan dibuat kepada ketua isi rumah
yang layak mulai pertengahan Januari 2012.

7. Bantuan ini dijangka dapat memberi manfaat kepada seramai 5.2 juta
isi rumah atau 79.5 peratus daripada keseluruhan isi rumah di negara
ini. Pemberian ini melibatkan anggaran peruntukan sebanyak RM2.6
bilion.

http://www.hasil.gov.my/pdf/pdfam/Pelaksanaan_RM500.pdf


Panglima ucap alhamdulillah dan tahniah kepada YAB Perdana Menteri atas bantuan yang sangat besar ertinya kepada kita ini.

Semoga Malaysia Makin Maju Bila Pendapatan Negara Diberi Kepada Yang Memerlukannya.

Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan.

Itulah 1Malaysia.

Kita tunggu tengok penyokong Pakatan tentu tidak malu mendapatkan borang juga minta bantuan walau tidak pandai mengucapkan terima kasih kepada Kerajaan.

Harapnya mereka akan sedar dan mula kembali menyokong Kerajaan dan tidak menggigit tangan yang memberi mereka nikmat dan bantuan.

Bersatulah demi kemakmuran dan kemajuan anak cucu kita masa hadapan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kapal Selam Malaysia KD Tun Razak Di LIMA Langkawi

Posted: 06 Dec 2011 07:34 PM PST

Gambar kapal selam di atas kiriman rakan BBM yang berada di Langkawi.

Menteri Pertahanan Datuk Seri Zahid Hamidi telah berulangkali mempelawa Pakatan untuk menaiki kapal selam tersebut yang didakwa tidak boleh menyelam.

Namun sepatah haram pun tidak dijawab oleh puak yang kokoknya kuat riuh sedunia tetapi ekor penuh tahi pembohongan dan putar belit yang menjijikkan !

DYMM SPB YDP Agong sendiri telah mencuba menaiki kapal tersebut dan berjaya tenggelam di Sabah. Info anda boleh cari di internet.

Gambar satu ialah lagi jet pejuang yang dipamerkan juga di sana.

Mari kita bersama-sama bawa keluarga melihat penganjuran LIMA yang menjadi tumpuan seluruh dunia sempena musim cuti sekolah ini.

Maklumat lanjut tentang LIMA anda boleh klik sini

http://www.lima.com.my/

Gambar Ngeri Akibat Mencangkung Di atas Mangkuk Tandas

Posted: 06 Dec 2011 07:11 PM PST

Hati-hati.

Mencangkung atas mangkuk tandas sangat berbahaya.

Boleh membawa kecederaan yang mengerikan.

Berwaspadalah.

Malang tidak berbau !

Gambar dari Facebook

Lagi Bukti Suami Syell Bukan Tan Sri Musa Hassan Mantan Ketua Polis Negara

Posted: 06 Dec 2011 01:11 PM PSTPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Datuk Noh Omar Mengamuk & Akan Saman Fitnah Ditulis Akhbar Cina

Posted: 06 Dec 2011 10:42 AM PST

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gambar Bakal MB Kelantan Menurut Risikan Blogger Hebat Kickdefella

Posted: 06 Dec 2011 06:55 AM PST


Jika PAS menanglah...

Tetapi ramai kata Kelantan akan kalah kembali kepada BN PRU akan datang.

Insya Allah !!!Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Siapa Gadis China Tersenyum Di Sisi Husam Musa ?

Posted: 06 Dec 2011 05:55 AM PSTSumber : Kickdefella


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Lagi Gila : Tafsir 'Maal Hijrah' Oleh DAP Mencabar Islam di Malaysia !

Posted: 06 Dec 2011 04:36 AM PST

Nampaknya Nik Aziz sudah ada pencabar sekarang.

Tarbiyahnya sudah berjaya.

Hasilnya bukan Islam kafir harbi DAP mula guna agama untuk untung politik mereka.

Sial bila agama dibiarkan diliwat oleh Pedajal pedajal !

Laknat ke atas kamu semua wahai pedagang ayat Allah untuk ditukar dengan dunia.

Laknat Allah ke atas peliwat agama.

Lihat twitter Nga Kor Ming mempersenda agama dengan menodai batasannya.

Disokong khawarij dan munafiq yang banyak berbuat riyak dan banyak doa keburukan untuk muslim yang lain.

Video PM DS @NajibRazak Rasmi LIMA Langkawi

Posted: 06 Dec 2011 01:14 AM PST

sekupangdua

Posted: 06 Dec 2011 11:34 PM PST

sekupangdua


TAK KER HARAM JADAH NAMANYA! SEBELUM NIE KUTUK MB BLACK MATELIK, MINTAK MAAF, SEKARANG HINA SULTAN PULAK!

Posted: 06 Dec 2011 08:37 PM PST

MEMANG HARAM JADAH tak boleh berubah! tengok saja NGA KOMENG ni, baru jer caci Ds Dr Zambry Kadir seagai hitam metalik. Kan teman dah kata dia mintak maaf pun sambil senyum sinis dan irinan tawa kecil, Tak susah nak tahu, pegiler merata-rata ceramah Parti Ajaran Sesat, tentu komer akan dapat dengar balik maki hamun si Nga Komeng yang di tauliahkan Al Fadil Al ustazzz malah Khalifah Oleh PAS yang membenarkan membuat fatwa (termasuk Mengafirkan Orang Islam sendiri) membaca hadis dan menghuraikan ikut suka bapak dia, Yang paling memualkan paling pasti kita akan dengar susulan laungan takbir dan gelak ketawa orang PAS dengan setiap kali dia memaki hamun, Sunnah baru agaknya ciptaan PAS! bukan kita tak tahu sekarang ni segala apa yang boleh disandarkan oleh PAS akan diberi terutama Agama dan Bangsa sendiri kepada Tuan Besarnya DAP untuk menjualnya. Selagi tidak diherdik oleh rakyat maka selagi itu Tradisi mencacai maki akan diteruskan, bila rakyat kecoh... apa susah sangat, rakyat dibododhkan dengan meminta ampun sebaliknya makin ramai pemuja khalifah Nga Komeng yang tarak potong-potong lagi akan ikut jejak dan menggunakan Ayat Hitam Metalik di ceramah-ceramah dema, Mintak Maaf sorang tetapi yang lain pakat guna ayat Hitam metalik dimerata-rata ceramah tu macamana? memang bijak si kafir harbik ni mengguna cara bagi merealisasikan supaya makian dia akan berterusan... itu buka HARAM JADAH namanya?
Habis jer Isu menghina caci Menteri Besar Pada 9 september lalu di Taiping, kali ni dia Hina pulak Negeri Perak yang di darul Kartun kan pulak? Darul Katun yang sebelum ini dikaitkan oleh spesis sama haram jadah nie Nija pulak tak sepopular macam BOSS sebenarnya, rakyat tak mungkin dapat lupakan bila di Pasir panjang dia sendiri melancarkan buku kartun Perak Darul Kartun bagi akur dengan siap pelukisnya bagi menyempurnakan cacian Perak Darul Kartun, sekarang ni diguna pakai balik bagi tujuan menghina oleh Khalifah Ngah Komeng terhadap Darul Ridzuan di bawah pemerintahan DYMM Sultan Perak, Si Nga ni memang dah lebih... makin melampau,  Bgai PAS yang tidak ada istilah kelebihan Melayu sanggup hina bangsa sendiri dengan kononnya Islam diutamakan bukan bangsa, jadi nampaknya laluan Besar untuk DAP balun selagi boleh pelbagai cara selagi mahu macam Video BALUN MADE INI CHINA, kalau menyokong jangan risau PAS memang sanggup diperkudakan DAP malah dah bagi green light boleh jual agama dan bangsa, itu sebab Kafir Harbik ni balun semacam, Apa lagi selepas ini yang nak si Haram Jadah ni nak buat dan caci, mungkin dengan beranggapan kalau sekali meungkin dema suruh mintak maaf, tapi kalau dah berkali-kali nanti dema senyap ler, orang melayu kan suka hangat-hangat taik ayam, tentang peribahasa ni PAS paling baik sebagai hamba angguk untuk di kerahkan, Hina bangsa sendiri kononnya islam diutamakan walhal yang sebenarnya Ugama turut di perdagangan dan dihinakan, memang patutler sampai sekarang islam bagi PAS perlu didaulatkan (macam sticker keta dema ler DAULATKAN ISLAM) Islam direndahkan baru nak didaulatkan padahal Islam terulung dan tiada taraf boleh disamakan, Rasulullah Nabi terakhir baru nak didaulatkan? nak cerita pasal Islam tetapi dalam masa yang sama di longgok kat kafir harbik untuk di cerca tu macamana pulak?
Apa sekali pun Haram jadah ni memang dah meampau, menghina Negeri bermakna menghina DYMM Sultan Perak memang patut ditentang, sebagai anak bangsa bagi teman jalan penyelesaian buka setakat sambil gelak-gelak dan mintak maaf! Kalau salah menteri sekali pun di minta bersara, inikan lagi berkali-kali mencaci Agama, Bangsa dan negara sendiri, ko tunggu ler bila telor tembelang nak sampai. kalau dah berani nak sangat mencaci...  Jangan ler didepan penyokong PAS yang akan angguk dan bertalbir sepanjang masa, mai la di kem-kem Polis, tentera, Kampung-kampung Melayu adanya. Tak dapat tembelang memang saja ler! tarak ampun-ampun lu buat lu tanggung! &%#@#$$@#$$#@ KAHAK PTUI!

Belantan

Posted: 06 Dec 2011 11:31 PM PST

Belantan


Anwar Ibrahim gagal tandingi kebijaksanaan Mahathir!

Posted: 06 Dec 2011 02:49 AM PST

Kononnya Anwar Ibrahim, mantan Menteri Kewangan di era UMNO, punya pengetahuan ekonomi super hebat. Malangnya amanah yang diberikan Dr. Mahathir Mohamad, Perdana Menteri di waktu itu kepada Anwar untuk merancang kewangan negara berkecai di tengah jalan.

Anwar boleh berkepak dan berkokok bahawa dia dapat menyelamatkan negara jika dipilih menjadi bakal perdana menteri bersemayam di Putrajaya kalau Allah swt dan rakyat merestuinya. Tapi Allah telah menguji taraf kemampuannya untuk mengatasi ekonomi negara pada tahun 1997-98 bilamana penyangak mata wang, George Soros, memporakperandakan ekonomi berbagai negara di Asia.

Anwar dalam kepanikannya terpaksa merayu dan meminta nasihat dari tokoh IMF, Camdessus untuk mengatasi kemelut tersebut. Dia sendiri tidak yakin para pakar ekonomi anak tempatan boleh mengatasi krisis kewangan tersebut.

Nasihat IMF bukan untuk memulihkan kembali kestabilan kewangan negara. Sebaliknya dia memberi nasihat untuk menghancurkan lagi ekonomi Malaysia mencadangkan dihapuskan subsidi kepada rakyat, menaikkan pembayaran bulanan kad kredit dari 5% menjadi 15%.

Rakyat jadi panik. Di Indonesia Suharto terpaksa akur dengan desakan IMF kerana Indonesia banyak berhutang dengan badan kewangan antarabangsa tersebut. Akhirnya Suharto digulingkan oleh rakyatnya sendiri.

Mahathir dapat membaca kilat dalam kilau mainan politik Anwar yang bersekongkong dengan IMF. Dengan tegas dan cepat Mahathir bertindak. Dengan menggunakan kepakaran ekonomi anak watan, Mahathir mengadakan kawalan ketat ringgit Malaysia.

Ringgit tidak boleh diperdagangkan di luar negara. Semua ringgit di luar negara mesti masuk kembali dalam negara dalam masa sebulan dari tarikh pengumuman kawalan ringgit. Ringgit di luar pesisir Malaysia tidak akan laku lagi selepas masa sebulan dari pengumuman kerajaan. Keuntungan dari transaksi bursa saham Kuala Lumpur tidak boleh di bawa keluar negara dalam tempoh setahun.

Ya, Mahathir dikecam hebat oleh Bank Dunia, IMF, Amerika dan negara-negara Barat lainnya. Mereka yang taksub dengan retorika Anwar mengecam Mahathir senada dengan kecaman Amerika, Britain dan Yahudi yang menguasai IMF, Bank Dunia dan beberapa kerajaan Barat lainnya.

Mahathir persetankan segala kritik terhadapnya. Dia tahu apa yang baik untuk negara dan rakyat dan berani mengambil risiko politik dan ekonomi dengan berpegang pada perjuangannya untuk membebaskan Malaysia dan rakyatnya dari menjadi boneka Amerika dan budak suruhan IMF.

Akhirnya Mahathir berjaya dengan tindakan beraninya itu. Ekonomi Malaysia kembali pulih lebih cepat dari Indonesia, Thailand, Filipina dan Korea Selatan yang menjadi mangsa Soros, billionair Yahudi yang didukung Amerika.

Seorang ahli ekonomi yang mendapat hadiah Nobel bidang ekonomi menulis dalam bukunya memuji kebijaksanaan Mahathir menangani ekonomi negara. Malah mantan Presiden Amerika, Clinton, sewaktu melawat Malaysia memuji kebijaksanaan Mahathir.

Beliau berkata kabinetnya memberi tumpuan khas membicarakan dasar polisi kewangan Mahathir tersebut kerana mereka kagum dengan keberanian Mahathir memulihkan ekonomi negara.

Inilah bukti sejarah yang rakyat Malaysia masih mengenangkan jasa-jasa besar Mahathir. Mahathir tidak bijak berpidato berapi-api seperti Anwar untuk memukau rakyat dengan segala mantra politiknya. Dia meletakkan kepentingan negara dan rakyat di atas kepentingan dirinya.

Takdirnya dia tidak mampu menyelamatkan ekonomi negara besar kemungkinan dia juga akan digulingkan oleh Anwar yang berkiblat ke Amerika seperti mana Habibie di Indonesia yang mendapat restu dari Pakcik Sam untuk menggantikan Suharto.

Sekarang Anwar berkokok lagi (Rujuk Sinar 4 Disember: Anwar ulangi janji akan turunkan harga petrol jika Pakatan Rakyat menang dalam PRU13). Kononnya dia dapat mengukuhkan ekonomi negara sekiranya harga minyak diturunkan. Kalau harga minyak turun bermakna harga barang-barang lain juga ikut turun.

Barangkali inilah mimpinya untuk mengurus ekonomi negara sekiranya Allah merestuinya menjadi bakal perdana menteri kelak. Pelik bin ajaib waktu menjadi menteri kewangan dalam pelukan UMNO dia terbukti gagal untuk menguruskan kewangan negara hingga Mahathir terpaksa mengambil inisiatif untuk mengawal ringgit Malaysia.

Anwar tidak bodoh tetapi pandai bercakap. Dia juga tidak buta politik tetapi kurang bijaksana dalam politik.

Apakah dia tidak tahu hanya tujuh buah syarikat gergasi minyak yang menguasai pengeluaran dan pembekalan minyak di dunia ini? Apakah dia tidak tahu peranan seven sisters dalam industri minyak? Apakah dia tidak sedar Amerika cuba menguasai khazanah minyak dunia untuk kepentingan politik-ekonominya? Apakah dia tidak tahu Amerika mahu menjadikan negara-negara pengeluar minyak di Timur Tengah sebagai bonekanya untuk menguasai minyak?

Bukankah Amerika dan Barat cuba mengugut Iran dengan harapan Iran akan tunduk kepada desakan Barat untuk menggagalkan rancangan nukliarnya? Orang yang cerdik politik dan bukan pro Amerika dan Yahudi tahu mainan silap mata Amerika.

Washington mahu melenyapkan kerajaan Republik Islam Iran dan kemunculan Islam sebagai kuasa dunia dengan menguasai khazanah minyaknya yang kaya!

Kalau Anwar menjadi boneka Amerika sekali pun harga minyak dunia tetap dikuasai oleh seven sisters tersebut. Bukan kerajaan Amerika yang menentukan harga minyak dunia. Jadi bagaimanakah Anwar yang bermimpi hendak menjadi perdana menteri boleh menurunkan harga minyak dunia?

Maka tidaklah hairan bin terkejut mengapa Anwar sanggup menjadi penasihat ekonomi kerajaan Selangor dengan hanya 'bergaji: RM1 sahaja!'

Suara Politik
Taminsari

AZLI SHUKRI

Posted: 06 Dec 2011 11:23 PM PST

AZLI SHUKRI


Banjir di Kajang Peringatan Untuk PAS

Posted: 06 Dec 2011 08:12 AM PSTPada hemat saya - banjir yang tidak pernah terjadi seteruk ini di kawasan Kajang, merupakan peringatan yang sangat jelas daripada Allah agar jangan sesekali umat Islam menjualkan agamanya hanya untuk mendapat secebis habuan dunia. Isu murtad, isu berleluasanya penjualan arak dan terkini, kewujudan rumah-rumah urut di Selangor seperti cendawan tumbuh selepas hujan masih belum dapat diselesaikan hanya dengan ceramah dan maki hamun sesama umat Islam. Sepatutnya, selepas Pakatan Rakyat menguasai Selangor - PAS sudah mampu mempengaruhi dan mendominasi pentadbiran kerajaan negeri, agar beralih kepada cara dan budaya hidup Islam. Tetapi, apa yang sebenarnya terjadi, PAS kelihatan lebih gemar menjaga hati DAP dan kaum kafir, demi undi serta kuasa. Bersekongkol dengan orang kafir bagi menjatuhkan orang Islam sendiri sama sekali tidak akan menjadikan Islam lebih kuat. Banjir di Kajang merupakan muqadimah peringatan daripada Allah, agar umat Islam bersatu dan meninggal musuhnya yang nyata lagi merbahaya. Wallahulam.

Siapa Calon UMNO Parlimen Lembah Pantai?

Posted: 06 Dec 2011 07:50 AM PST

PUTRAJAYA, 6 Dis ― Timbalan Pengerusi Umno Wilayah Persekutuan Datuk Raja Nong Chik Zainal Abidin menyerahkan kepada pucuk pimpinan parti untuk menentukan sama ada Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil wajar terus memegang jawatan politik atau memintanya berundur ekoran skandal Pusat Fidlot Nasional (NFC) kendalian anak-anak dan suaminya.

Ketika ditemui selepas Majlis Pelancaran Greater Kuala Lumpur/Klang Valley Tender Alert System (G-TAS) di sini, Ketua Umno Lembah Pantai ini berkata, walaupun banyak isu dibangkitkan pembangkang termasuk NFC, keputusan sama ada Shahrizat akan kekal sebagai Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dan juga Ketua Wanita Umno seharusnya diputuskan di peringkat pusat.

Shahrizat tewas dalam mempertahankan kerusi Lembah Pantai tiga tahun lalu. Raja Nong Chik, Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, disebut-sebut akan bertanding di kerusi Parlimen Lembah Pantai yang kini disandang oleh Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar.

"Biarlah pucuk pimpinan yang menentukan kedudukan beliau," kata beliau.

"Banyak isu yang dibangkitkan pembangkang kebelakangan ini, dan sekarang ini pun siasatan masih lagi sedang berjalan berhubung perkara itu. Jadi biarlah siasatan selesai dahulu," katanya lagi. Semalam, seorang lagi pemimpin Umno, kali ini dari bahagian Cheras yang terletak di Wilayah Persekutuan mendesak Shahrizat melepaskan jawatannya berhubung isu kontroversi NFC.

Ketua Umno Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabsee berkata, Shahrizat tidak perlu menunggu lampu hijau untuk berundur ataupun didesak oleh Datuk Seri Najib Razak untuk berbuat demikian. Menjelaskan pendiriannya, Raja Nong CHik berkata, terdapat perbezaan ketara antara kerajaan dan pembangkang iaitu pembangkang kerap mengeluarkan isu manakala kerajaan fokus dengan tugas mentadbir negara.

"Pihak sebelah sana (pembangkang) suka keluarkan isu, kita (kerajaan) pula banyak buat kerja, jadi lebih baik kita fokus kepada kerja daripada fikirkan isu mereka," jelasnya.

Ekoran daripada isu NFC yang dibangkitkan Pakatan Rakyat, Shahrizat menerima banyak desakan supaya melepaskan jawatan yang dipegangnya termasuk ahli parlimen Barisan Nasional sendiri. Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Bung Moktar Radin, yang juga Ahli Majlis Tertinggi Umno mendakwa isu NFC kini menjadi liabiliti kepada parti.

Kata Timbalan Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan Barisan Nasional ini, meskipun Shahrizat telah menjelaskan ketika Perhimpunan Agung Umno lalu, tetapi apa yang lebih penting ialah persepsi publik.

My Longest Yard

Posted: 06 Dec 2011 11:15 PM PST

My Longest Yard


MB Selangor tak payah susah-susah nak bazir duit

Posted: 06 Dec 2011 08:01 PM PST


MB Selangor lantik konsultan asing untuk siasat punca air keruh di Selangor. Eh, konsultan asing? Banyak kena bayar tu...

Kalau UMNO yang lantik, mereka adalah orang pertama yang melalak tak tentu pasal.
Bazir duit rakyat lah...
Tak percaya pada pakar tempatan lah..
Menjejaskan imej dan profesional jabatan kerajaan lah..
Alih-alih, mereka jugak yang buat. Puiiiii !!
Kata dulang paku serpih, kata orang dia yang lebih.

MB Selangor tak payah nak bazir duit lantik konsultan asing. Sila baca kenyataan Pengarah Jabatan Saliran dan Perparitan Selangor. Baik punya penjelasan. Baca di MSTAR.

Hoorayyy..tangguh lagi!

Posted: 06 Dec 2011 05:07 PM PST

Atas permintaan peguam Datuk Seri Anwar Ibrahim, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bersetuju menangguhkan kepada 12 dan 13 Dis sebagai tarikh baru penggulungan akhir dalam kes liwat membabitkan penasihat PKR itu.

Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah menetapkan tarikh baru itu selepas menemui pihak pendakwaan dan pembelaan di kamarnya Selasa setelah peguam yang mengetuai pihak pembelaan, Karpal Singh menulis kepada mahkamah memohon perkara itu ditangguhkan ke Isnin ini.

Karpal ketika ditemui di kompleks mahkamah itu berkata Mohamad Zabidin telah melapangkan tarikh 8 dan 9 Dis yang ditetapkan sebelum ini.

"Hakim membenarkan permohonan kami selepas bantahan keras pihak pendakwaan di mana Timbalan Pendakwa Raya Wong (Wong Keng Kiat) menegaskan bahawa masa yang diberikan mencukupi untuk pihak pembelaan dan tiada alasan kukuh untuk pelanjutan," kata Karpal Singh.

Untuk rekod kes liwat Anwar ini sudah tertangguh lebih 50 kali dalam jangka masa tiga tahun. - Agenda Daily

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 06 Dec 2011 09:46 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


NGA KOR MING..TROJAN HORSE ZAMBRY !

Posted: 06 Dec 2011 09:21 PM PST

PUAKA DI SEBALIK ANTI LYNAS ???

Posted: 06 Dec 2011 07:20 PM PST

CARA-CARA...MENUJU PUTRAJAYA !

Posted: 06 Dec 2011 06:00 PM PST

PAS SEDIA TERIMA SYIAH ?!

Posted: 06 Dec 2011 05:00 PM PST

AMIN ISKANDAR...LOW CLASS PUNYA HAPRAK.

Posted: 06 Dec 2011 11:23 AM PST

PERTAHAN DAP. MAHFUZ NAIK GAJI

Posted: 06 Dec 2011 02:20 AM PST

TAK NAK MENGAKU LAGI KE ?!

Posted: 05 Dec 2011 11:35 PM PST

TAJUK ARTIKEL NI : KALID IBRAHIM *%|?#@

Posted: 05 Dec 2011 10:19 PM PST

PISAU.NET

Posted: 06 Dec 2011 09:37 PM PST

PISAU.NET


DAP Akui Melayu Pakatan Adalah Anjing Suruhan Mereka!

Posted: 06 Dec 2011 09:15 PM PST


Perhimpunan Agung Umno baru baru ini telah membangkitkan perasaan cemas daripada pihak haprak pakatan terutamanya rasis chauvanis ultrakiasu DAP.

DAP yang cukup terkenal dengan tunggangan anjing belaannya melayu khawarij PAS dan PKR sebenarnya boleh dikaitkan dengan pemerdagangan manusia. DAP menggunakan khawarij PAS dan PKR sebagai suruhan dan hamba abdi untuk mempertahankan mereka jika BN dan Umno mengkritik parit rasis ini.

Terlalu banyak contoh yang boleh diberikan bagaimana haprak melayu dijadikan suruhan DAP,malah kalangan melayu melayu ini begitu walaq dan patuh kepada segala arahan DAP. Bayangkan Nabi khawarij PAS turut sama tunduk kepada DAP dengan hanya berdehem maka parti khawarij itu tunduk dan tidak berani melawan hatta prinsip mereka terpaksa digadaikan.

Terkini, Liew Chin Tong ,Ahli Parlimen DAP Bukit Bendera yang juga pakar IT dan strategis DAP telah mengarahkan petugas DAP di pejabat mereka untuk berhubung dan memaklumkan kepada pemimpin pemimpin melayu pakatan yang terdiri daripada PAS dan PKR bahawa buletin "The Roket" dalam versi melayu telah diterbitkan.

Anjing anjing suruhan DAP ini diarahkan untuk membantu DAP mengedarkan buletin tersebut kepada masyarakat Melayu.Kerja kerja menyebarkan ideologi DAP ditugaskan kepada melayu khawarij PAS dan PKR. Yang menariknya mereka bersungguh sungguh melaksanakan tugas tersebut dengan mendapat sokongan pemimpin dan adun melayu pakatan.

Strategi DAP adalah untuk menutup imej rasis,chauvanis dan ultrakiasu apabila menyebarkan risalah propaganda agar dapat mempengaruhi orang melayu .Jika propaganda rasis chauvanis ultrakiasu DAP ini berjaya maka parti ini bakal dapat meramaikan lagi hibrid hibrid DAP dari kalangan melayu.

Pisau kata " the roket pun ada anjing melayu yang jadi penulis"

Noh Saman Akhbar Selangor Kini, Nanyang Siang Pau Dan Sin Chew Daily

Posted: 06 Dec 2011 04:24 PM PST

Inilah kerja kerajaan negeri Selangor,guna wang rakyat untuk sebarkan fitnah.Dalam masa yang sama 2 akhbar cina turut sama bersekongkol menyebarkan fitnah kononnya Datuk Seri Noh Omar menggelapkan wang insentif kepada pesawah lebih 100 juta sedangkan bayaran itu berdasarkan laporan Audit 2010 adalah tertunggak dan akan dilunaskan oleh pihak Kementerian Pertanian.

Tindakan jahat ini ternyata berniat untuk memburukkan reputasi pemimpin Umno yang diketahui ramai mendapat sokongan padu daripada para pesawah dan petani.


Pisau kata " serupa dengan regim DAP,guna wang rakyat sebar fitnah"

Khawarij Komunis Tewas Di Tangan Utusan

Posted: 06 Dec 2011 03:11 AM PST

http://1.bp.blogspot.com/-BQrC8yD3cw4/TmDlsPoWbJI/AAAAAAAADwA/RvZBRscZ1T4/s1600/komunis+sabu.jpg

KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi di sini pada Selasa menolak saman yang dibawa Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu terhadap Utusan Melayu (Malaysia)Berhad berhubung penerbitan satu artikel mengenai isu komunis Bukit Kepong.


Hakim Datuk John Louis O'Hara memutuskan saman yang difailkan plaintif (Mohamad) merupakan kes biasa dan jelas untuk ditolak, tanpa adanya kenyataan sokongan yang mencukupi mengenai butiran penerbitan dalam saman itu.


Oleh itu, katanya, saman itu menyakitkan hati, tidak serius, melampau dan menyalahguna proses mahkamah.

Katanya, plaintif (Mohamad) perlu mengesahkannya dengan butiran penerbitan yang mencukupi dalam samannya, yang diperlukan di bawah undang-undang.

Hakim O'Hara menolak saman itu dengan kos RM5,000.


Beliau membuat keputusan mengenai permohonan untuk menolak saman itu yang difailkan oleh Ketua Pengarang Kumpulan Utusan, Datuk Abdul Aziz Ishak dan Utusan Melayu. Pada 14 September lepas, Mohamad atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu, 57, memfailkan saman itu dan mendakwa bahawa kedua-dua defendan dengan berniat jahat menerbitkan satu artikel pada 27 Ogos dan dua lagi artikel hari berikutnya, yang dikatakannya mengandungi elemen fitnah.


Beliau mendakwa ketiga-tiga artikel itu berkaitan dengan isu serangan komunis ke atas Balai Polis Bukit Kepong di Johor.


Mohamad mendakwa penerbitan artikel-artikel itu secara tidak langsung menunjukkan bahawa dia merupakan penyokong komunis, telah menyimpang daripada ajaran Islam dan hilang keyakinan dan mengiktiraf Muhammad Indera sebagai seorang pengganas komunis.


Berikutan penerbitan artikel-artikel itu, Mohamad berkata dia berasa malu dan maruah, kredibiliti serta reputasinya juga terjejas.


Beliau menuntut ganti rugi am, ganti rugi teladan dan ganti rugi teruk dan juga perintah mahkamah kepada defendan supaya memohon maaf dan menarik balik artikel yang didakwa memfitnah.-BERNAMA

Lagi Sindrom Bangang , Nurul Izzah Menghalalkan Yang Haram!

Posted: 06 Dec 2011 12:00 AM PST

Nurul Izzah bersama Tony Pua begitu sibuk menghentam barangan halal yang dijual di KR1M.Pelbagai macam fitnah penipuan dan putar belit dilakukan oleh anak kesayangan Ds Omega Ibrahim ini. Kesemua ini hanya kerana barangan halal itu dijual oleh kedai 1Malaysia semata mata untuk membantu rakyat berpendapatan rendah yang berbilang kaum.

Betullah kita sebagai masyarakat majmuk menghormati dan sama sama menyambut perayaan agama lain atas semangat toleransi dan harmoni dinegara ni.Tetapi sebagai umat Islam kita harus tahu mana boleh mana yang tak boleh.


Jom kita tengok ultra liberal dan penganut pluralisme menunjukan belang hinggakan turut sama promosi penjualan wine. Barang halal yang dijual di KR1M takde pulak dia promosi,arak yang haram dia sibuk hebahkan. Sindrom bangang lagi!


"Dear all: Bangkung Christmas Bazaar 10th Dec,5-9pm happenin @ Bangkung Row. Over 20 stalls, wine masterclass at 6pm, carollers n more", tulis Nurul Izzah Anwar dalam twitternya 2 jam lalu.


Pisau kata " Nak buat macam mana dah ayah dia ajaq halalkan yang haram"

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

Posted: 06 Dec 2011 03:49 PM PST

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan


Bagaimana Hendak Mengesan Serangan Malware Pada Blog?

Posted: 06 Dec 2011 03:30 AM PST


Serangan Malware Pada Blog! Bagaimana Hendak Mengesannya?Adakah blog korang mempunyai masalah seperti di atas bila hendak diakses? Adakah blog korang benar-benar diserang malware?

eXception mendapat laporan dari rakan-rakan lain yang mengatakan blog ini diserang malware, sedangkan eXception sendiri tidak melihat paparan mesej tersebut. Jadi bagaimana hendak mengesannya?

eXception di sini ingin beri tips... Ini hanya terhad untuk pemilik blog yang berdaftar di bawah Google Blogger (blogspot) sahaja... Wordpress atau domain lain kena cari sendiri laa... He he he he he...

Mula-mula periksa blog korang menggunakan Google Safe Browsing... Caranya amat mudah, salin barisan ini: http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=
kemudian selepas site=, masukkan domain atau url blog korang, sebagai contoh: http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=http://exception2008.blogspot.com/

Korang akan menerima keputusan seperti ini, yang mana menunjukkan tidak ada aktiviti mencurigakan di dalam blog korang. Untuk mengetahui samaada ada aktiviti mencurigakan, pastikan ianya tercatat seperti ini: This site is not currently listed as suspicious.


Sekiranya terdapat aktiviti mencurigakan di dalam blog korang, mesej ini akan keluar.
Site is listed as suspicious - visiting this web site may harm your computer.


Korang juga boleh memeriksa kandungan blog korang sekiranya ada kandungan kod yang mencurigakan atau tidak dengan menggunakan Redleg's Blogspot/Blogger Tool, di sini: Redleg's Blogspot/Blogger Tool

Masukkan domain atau url blog korang di dalam kotak atau textbox yang disediakan. Kemudian tekan butang Submit. Ianya akan mengambil masa sedikit kerana ia akan korang akan mendapat keputusannya... Sebagai contoh, mesej amaran malware yang terpapar pada blog eXception adalah disebabkan salah satu link di dalam bloglist adalah blog yang telah dikesan malware atau flagged... Dan Redleg's Blogspot/Blogger Tool akan memberitahu blog yang mana telah ditanda sebagai flagged... Maka korang perlu remove url blog tersebut dari bloglist korang.


Cara kedua, log masuk akaun blog korang, kemudian pergi ke: Google Webmaster Tools.

Klik pada nama blog korang, klik pada menu Diagnostic di sebelah kiri. Kemudian klik pada menu Malware. Sekiranya blog korang bersih dari Malware, status ini akan keluar: Google has not detected any malware on this site.

Rujukan:

Removing a malware warning Blogspot (Blogger) site

bERANIKAN hATI

Posted: 06 Dec 2011 03:47 PM PST

bERANIKAN hATI


NIK AZIZ GILA JAWATAN?

Posted: 05 Dec 2011 04:30 PM PST

'Ampun Tuanku Maharaja Pas Pis Pus! @ Parti Ajaran Sesat'....


1. Blog 'Politik Harian' dan 'Aku Sayang UMNO' memperkatakan tentang Nik Aziz Musyidur Am Pas akan tetap bertanding dalam PRU akan datang. Apakah Nik Aziz gila kuasa dan gila jawatan? Jawatan adalah hanggungjawab dan bukannya hak mutlak!

2. Saya masih belum lupa bahawa Nik Aziz adalah antara yang mencerca dan mendesak Tun Dr. Mahathir undurkan diri dari politik atas alasan sudah terlalu lama. Mungkin Nik Aziz sudah lupa bahawa dia pernah lakukan itu dan dia juga mungkin terlupa bahawa dia sudah terlalu lama juga mentadbir Kelantan sebagai MB yang tidak mampu memajukan negeri berkenaan.

3. Tidak ada sebarang desakan kepada beliau supaya mengundurkan diri, namun mungkin kerana bahang dari PAU serta kenyataan terkini Tun Dr. Mahathir sendiri yang mahukan lebih banyak 'orang muda' dan 'orang baru' bagi menggantikan yang lama membuatkan Nik Aziz terasa bahawa beliau sudah 'buruk' dan lusuh.

4. Bagi Nik Aziz dan Pas, apa pun sudah tidak boleh. Nak 'Reform' tak sesuai dan nak 'Rebranding' pun tak boleh. 

5. Bangsa Melayu dan seluruh umat Islam se-Malaysia akan lebih menghargai beliau jika Nik Aziz mengudurkan diri serta membubarkan Pas bagi bersatu didalam UMNO. Ini akan jadi tindakan terbaik olehnya jika beliau benar-benar menyayangi agama, bangsa dan negara ini.

6. Baca di KickDefella mengenai Nik Aziz akan kekal bertanding dalam PRU akan datang; http://kickdefella.net/2011/12/03/nik-aziz-turun-mb-kekal-adun-chempaka/.  Klik di link berikutnya untuk tonton video klip mengenai  penceramah yang iktiraf Nik Aziz sebagai Nabi; http://detikperubahan.com/2011/12/01/penceramah-pas-iktiraf-nik-aziz-sebagai-nabi/

7. Opppps! Jangan lupa ketika Nik Aziz sakit kuat, DS Najib arahkan penerbangan khas membawanya ke KL untuk rawatan khas. 'Orang memberi kita merasa, orang berbudi, kita ....janganlah  kita buat-buat lupa'.

8. Komen seorang pembaca diblog KickDefella:   tokgaru #
Buat Renungan Anak Bangsa Ku
Aku tak kata Umno baik. Aku tak kata Pas tak baik. Tapi tolong lah buat perbandingan dan pertimbangan dengan akal yang waras.
1. Di mana maruah kita orang melayu bila sekor cina DAP tanpa segan silu dan tanpa rasa takut memaki hamun sorang pemimpin melayu di hadapan beribu ekor melayu yang 99.9% memakai serban atau kopiah putih (ketayap)????????
2. Di mana maruah umat islam bila sekor cina kapiaq tanpa segan silu atau rasa takut kepada Allah swt telah menghina dan memaki hamun sorang pemimpin melayu yang beragama islam di hadapan beribu ekor melayu islam yang mendakwa diri sebagai pejuang islam ???????
3. Masih dekat dengan Allah swt lagikah perjuangan Pas jika mereka menyediakan pentas untuk membolehkan sekor cina kapiaq memaki hamun sorang islam lain yang merupakan saudara seagama dan sebangsa dengan beribu ekor pendengar yang alim (alim kerana semua pakat pakai serban atau kopiah putih) yang hadir dalam majlis ceramah tersebut ????????
Jika anda seorang melayu dan seorang islam (ianya berbeza dengan seekor melayu dan seekor islam) .. sebelum melelapkan mata untuk tidur .. cari lah jawapan kepada 3 persoalan yang aku terjahkan disini.


Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 06 Dec 2011 03:42 PM PST

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Ulama Pas Pun Ade Mistress Warga Asing...?? Cayalah Naib Presiden Pas Nie....

Posted: 06 Dec 2011 02:39 PM PST

Benarkah Naib Presiden PAS Ada Kekasih Gelap Warga MONGOLIA..?? [Blog MIK]

Naib Presiden PAS, Datuk Haji Husam Musa bersama siapa pada foto yang dirakam diatas..?

Apakah hubungan Husam dengan wanita yang tidak menutup aurat itu..? Benarkah aksi ini dirakam diluar negara kerana sekiranya ini berlaku didalam negara sudah pasti banyak mata mata yang memandang dan Husam sudah dikenali ramai...!

Siapakah gerangan wanita ini..? Apakah jenis bangsa keturunannya..??

Adoyai..!! Abang Bung Yang Buat Hal.., Zizie Ezette Plak Kena Bogel....

Posted: 06 Dec 2011 04:50 AM PST

Full story.., please click here

Tycoon Pahang Penaja Utama Anti-Lynas...?

Posted: 06 Dec 2011 12:53 AM PST

Ini yang dikatakan telunjuk lurus, kelingking berkait dan bagaikan melepaskan anjing tersepit, kita pula yang digigitnya.

Apakah benar, tokoh di atas yang bernama Tan Sri Pheng Yin Huah, Pengarah Urusan Perwaja Steel dan Pengarah Urusan Kinsteel Berhad, merupakan dalang dan penaja utama Anti-Lynas di Kuantan?

Tidak hairanlah MP Kuantan, Fuziah Salleh berlagak samseng dan semborono kerana beliau mempunyai dana yang banyak dalam usaha untuk sabotaj projek yang dibawa masuk oleh Kerjaan Pahang untuk kepentingan politik sempitnya.

Buat TS Pheng, sekiranya benar, beliau adalah dalang dan penaja utama Anti-Lynas, sudah lupakah beliau jasa-jasa Kerajaan sewaktu syarikat beliau hendak di"listing"kan di Bursa Malaysia?

Sewaktu susah, Kerajaan dicari dan disembah manakala sewaktu senang Kerajaan yang menolongnya hendak dijatuhkan?

Cucu Tok Selampit

Nurul Izzah Pernah "TER"minum Wine...??

Posted: 05 Dec 2011 09:08 PM PST

"Dear all: Bangkung Christmas Bazaar 10th Dec,5-9pm happenin @ Bangkung Row. Over 20 stalls, wine masterclass at 6pm, carollers n more", tulis Nurul Izzah Anwar dalam twitternya...

Twitter Nurul Izzah turut diretweet oleh rakannya, @chrisraj23 milik Christopher Raj, CEO of Shekhinah PR, Asia's leading Sports PR & Branding Agency.

Apa maksud di sebalik twitter ini…

Pas Paling Pening Dengan Ustaz Kamal Saidin.....

Posted: 05 Dec 2011 05:59 PM PST

Secara tiba-tiba beberapa nama yang mempunyai keberanian untuk menyanggah PAS dan doktrin-doktrin parti itu dengan ayat-ayat al Quran dan al Hadis, seperti Kamal Saidin muncul.

Sekaligus menjadikan nama-nama itu sangat dibenci oleh puak-puak PAS totok yang selama ini hidup dalam khayalan, merekalah MAKHLUK PILIHAN ALLAH TAALA DI BUMI MALAYSIA!!!

Kenyataan yang dikeluarkan oleh Kamal Saidin bahawa Undang-Undang Hudud yang dideraf oleh PAS sebagai menyalahi hukum Allah Taala, benar-benar telah membuatkan darah mereka mendidih.

Lantas, Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu mencabar Kamal Saidin untuk berdebat dengan mereka berhubung perkara berkenaan.

Perkara yang dipersoalkan dan mencabar kejantanan Dewan Pemuda PAS Terengganu itu ialah apabila Kamal Saidin menyatakan meliwat isteri dibenarkan dalam undang-undang hudud PAS.

Dan DPPNT berasakan kelebihan berada di pihak mereka memandangkan meliwat isteri adalah tertakluk di bawah undang-undang takzir, maka mereka pun berani mendebatkannya.

Yang mereka tidak sedar atau buat-buat tidak nampak ialah, tidak ada sepatah perkataan pun yang menghalakan hukuman meliwat isteri itu kepada hukuman takzir di dalam Undang-Undang Syariah (II) Kelantan 1993 itu.

Bahkan ramai di kalangan puak PAS yang tidak menganggap hukuman takzir sebagai hukum Islam, memandangkan takzir tertakluk kepada pemerintah atau kerajaan untuk menentukan bentuk serta kaedah perlaksanaan hukumannya.

Mungkin pendedahan-pendedahan yang dibuat oleh orang seperti Kamal Saidin menyentakkan puak-puak PAS yang selama mereka berasa merekalah yang paling hebat dalam ilmu agama berbanding orang-orang UMNO sedangkan hakikatnya mereka lebih banyak berangan-angan berbanding benar-benar berilmu.

The Flying Kick

melayuangkat

Posted: 06 Dec 2011 03:41 PM PST

melayuangkat


Kalau nak berPolitik pun tolong Jangan Politikkan Kedai Rakyat..

Posted: 05 Dec 2011 10:02 PM PST

Teringat jelas diri ini betapa SUSAHnya dan PERITnya ketika memulakan hidup berumah tangga 35 tahun yang lalu...

SEGALAnya cari yang paling murah..mujurlah masa tu ada Globe Silk Store di Jalan Tuanku Abdul Rahman untuk beli pakaian..

Memang segalanya cari di CHOW KIT..apa sahaja yang murah asalkan tak berhutang dan menagih simpati pada siapa juga..

Kalaulah ada KEDAI 1 Malaysia pada waktu itu, pastilah diri ini juga akan menjadi pengunjung setianya..

Hari ini, mereka yang mahu mendirikan rumahtangga atau baru menjejakkan kaki di alam KEKELUARGAAN atau pun sudah berkeluarga tentu akan bersyukur betapa kedia Satu Malaysia sebagai 'Penyelamat" boleh jugalah menjimatkan sedikit sebanyak kos pembelanjaan bulanan masing masing. 

Lebih baik ADA dari TIADA..

Amatlah tidak baik sekali jika ada sesiapa mahu ketengahkan ISU ini sebagai satu lagi bahan politik.  Memang senang nak maki hamun, nak kritik...tapi ingat perut mesti diisi...rakyat mahu soru....

Jadi pada SEMUA KAKI BANGKANG, carilah isu lain ya...

Kalau idea yang lebih baik dari Kedai Satu Malaysia ni, berilah pada PM.  DS Najib tentu sedia menerimanya Demi Kebaikan rakyat.   Tak kiralah siapa pun...Perut manuisa semua sama..mesti di sini.

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 06 Dec 2011 03:29 PM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS


NEGARA BAKAL DAPAT PM YANG TRANSPAREN?

Posted: 05 Dec 2011 05:19 PM PST

Bila kita bercakap soal 1Malaysia, mereka kata 1Malaysia tidak difahami. Itu sebab DAP memperalatkan 1Malaysia dengan bertindak mendefinisi 1Malaysia mengikut persepsi Malaysian Malaysia.

Hari ini, DAP seolah-olah mempunyai imuniti tersendiri dan tidak boleh ditegur langsung. Barang siapa yang mengkritik DAP, mereka akan lekas-lekas menuduh pengkritiknya sebagai rasis. Ini semua kerja-kerja rasis UMNO. Tapi apabila sejarah tembelang rasis Lim Kit Siang pada 13 Mei dibongkar oleh Zul Nordin di dalam Parlimen, DAP langsung tak mampu menjawab.

Tindakan DAP ini samalah seperti ibarat lanun menuduh kita mencuri.

Atau untuk lebih mudah difahami, perangai DAP ini samalah dengan pepatah moden hari ini, "Seperti Anwar Ibrahim menuduh pemimpin UMNO tidak bermoral". Atau "umpama Anwar tuduh Mahathir bapak kronisma". Atau "umpama Anwar tuduh UMNO Yahudi Apco".

Pemimpin paling tidak bermoral berlakon menjadi pejuang anti gejala sosial. Pemimpin yang menjadi raja kronisma sewaktu berkuasa bertindak menjadi pejuang anti-kronisma. Pemimpin yang bersahabat dengan yahudi menunjukkan sikap anti-yahudi. 

Jika kita lihat senarai syaikat-syarikat jerung yang didedahkan oleh Mahathir pada tahun 1997, majoriti syarikat tersebut adalah syarikat skim cepat kaya tajaan Anwar as-Saham.

Jika kita imbas kembali, pemimpin dunia pertama yang datang ke KL mempertahankan demonstrasi jalanan tajaan Anwar adalah Al Gore, Naib Presiden yahudi Amerika.

Inilah pendekatan terkini pemimpin lanun. Melindungi sikap lanun mereka dengan cara menuduh musuh mencuri.

Jika kita tanya soalan kuiz kepada seluruh rakyat Malaysia, "siapakah pemimpin yang anda telah lihat batang tubuhnya tanpa seurat benang?" 100/100 responden akan beri jawaban,"Anwar". Tapi yang "bendang" dijadikan isu ialah mengapa mesti aibkan Anwar.

Serupa macam wanita yang berbogel depan kita, tapi bila kita tengok, dia marah, "apa pandang-pandang, haram!!!

Serupalah dengan nasib suami yang melempang bini kerana curang. Bini yang pandai pusing macam Anwar tuduh suami di mahkamah atas tuduhan mengkasari isteri. 

Isu kesalahan berbogel yang dilakukan terlebih dulu telah ditenggelamkan dengan isu kesalahan mendedahkan perlakuan berbogel. 

Isu kesalahan berlaku urang kepada suami, telah dilindung dengan kesalahan mengkasari si isteri yang curang. 

Inilah budaya politik baru yang dibawa oleh pembangkang yang tumbuh subur sejak Anwar mengepalai pasukan pembangkang.

Anwar sudah berjaya tukar sistem dan peraturan demokrasi, etika dan moral dalam berpolitik di tanah air ini.

Jika kaedah ini berjaya memusingkan kepala otak rakyat Malaysia, maka akan tercatat dalam sejarah, negara kita Malaysia satu-satunya negara yang telah mengangkat pemimpin yang mana batang tubuhnya telah dilihat tanpa seurat benang oleh seluruh rakyat jelata.

Ketika itu, tertunailah hajat rakyat yang taksub buta kepada pemimpin untuk merealisasikan perjuangan yang benar-benar transparen, boleh dilihat luar dan dalam.

Tiada ulasan:

Catat Komen